Autoomanike välimääraja

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 17:43
Mulle nt ei meeldi automaatkäigukast. Ühe korra sain perekoolis selle arvamuse eest piku päid ja jalgu. Aga vat ei meeldi, sest mul hakkab igav. Oleks isesõitev auto, oleks teine asi. Aga tavaline automaat vs manuaal, valin iga kell manuaali.
Kahjuks olen vähemuses ja ilmselt kuna nõudlust vähe, siis pole uut manuaaliga autot sugugi lihtne saada.
Nii et sõidan automaadiga, aga kui saaks, ostaks uue auto, aga manuaali.
Sama siin. Mulle meeldib see täiendav kontroll, mis mul manuaaliga auto üle on. Ja sõidangi manuaaliga, kuigi väga uus see auto enam pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 20:05
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 17:43
Mulle nt ei meeldi automaatkäigukast. Ühe korra sain perekoolis selle arvamuse eest piku päid ja jalgu. Aga vat ei meeldi, sest mul hakkab igav. Oleks isesõitev auto, oleks teine asi. Aga tavaline automaat vs manuaal, valin iga kell manuaali.
Kahjuks olen vähemuses ja ilmselt kuna nõudlust vähe, siis pole uut manuaaliga autot sugugi lihtne saada.
Nii et sõidan automaadiga, aga kui saaks, ostaks uue auto, aga manuaali.
Sama siin. Mulle meeldib see täiendav kontroll, mis mul manuaaliga auto üle on. Ja sõidangi manuaaliga, kuigi väga uus see auto enam pole.
Mida see manuaal sul suvisel ajal asfaldi peal sõites täiendavalt kontrollida lubab :D Täiendavast kontrollist võiksime rääkida talvel jäärajal tagaveolisega sõites, kus manuaaliga saab autot kontrollida. Tavaline tänavasõit 10 kuud aastas Eestis ei vaja manuaalkastiga mingit "täiendavat kontrolli". Ehk automaadiga auto teeb täpselt neid samu asju mis manuaaliga auto. Kui me räägime tavalisest taänavasõidust linnas ja põhimaanteedel. Jääraja sõit on teine asi nagu ma kirjutasin.
Külaline

Uuemad autod (5-7 aastat vanad) on varustatud 8 või isegi 9 käiguliste automaatkastidega ja need teevad täpselt seda, mida juht soovib. Tahad minna möödasõidule ja vajutad natuke järsemalt gaasi. Kast vahetab paar kolm käiku alla ja minek. Sa ei saagi sellest aru kõik käib sujuvalt. Seda ei saa võrrelda 25 aastat vana 4 käigulise automaadiga, need toimetasid tõesti viletsamalt. Aeg on edasi läinud ja automaatkastid on arenenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 20:12 Mida see manuaal sul suvisel ajal asfaldi peal sõites täiendavalt kontrollida lubab :D Täiendavast kontrollist võiksime rääkida talvel jäärajal tagaveolisega sõites, kus manuaaliga saab autot kontrollida. Tavaline tänavasõit 10 kuud aastas Eestis ei vaja manuaalkastiga mingit "täiendavat kontrolli". Ehk automaadiga auto teeb täpselt neid samu asju mis manuaaliga auto. Kui me räägime tavalisest taänavasõidust linnas ja põhimaanteedel. Jääraja sõit on teine asi nagu ma kirjutasin.
Mulle nt meeldib, et saan ise otsustada, millise käiguga ma parasjagu sõidan. Või siis mootoriga pidurdada, kui tuju tuleb. Ja lihtsalt kangi kiskuda meeldib. Ma ei laida siinjuures automaadi eelistajaid maha, aga mulle meeldib nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 20:23
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 20:12 Mida see manuaal sul suvisel ajal asfaldi peal sõites täiendavalt kontrollida lubab :D Täiendavast kontrollist võiksime rääkida talvel jäärajal tagaveolisega sõites, kus manuaaliga saab autot kontrollida. Tavaline tänavasõit 10 kuud aastas Eestis ei vaja manuaalkastiga mingit "täiendavat kontrolli". Ehk automaadiga auto teeb täpselt neid samu asju mis manuaaliga auto. Kui me räägime tavalisest taänavasõidust linnas ja põhimaanteedel. Jääraja sõit on teine asi nagu ma kirjutasin.
Mulle nt meeldib, et saan ise otsustada, millise käiguga ma parasjagu sõidan. Või siis mootoriga pidurdada, kui tuju tuleb. Ja lihtsalt kangi kiskuda meeldib. Ma ei laida siinjuures automaadi eelistajaid maha, aga mulle meeldib nii.
Mida imet sa linnas ise otsutad? Iga sekund on pidur-gaas-pidur-gaas. Viitsib jee niimoodi võimelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 20:29
Mida imet sa linnas ise otsutad? Iga sekund on pidur-gaas-pidur-gaas. Viitsib jee niimoodi võimelda.
Mina viitsiks. Aga mul on automaat, sest pakkumine oli hea ja manuaaliga uut ei olnud jne.
Külaline

Kui sulle lihtsalt meeldib käega kangi liigutada ja jalaga sidurit vajutada, siis saan ma aru. Mingi auto "täiendav kontrollimine" see muidugi ei ole. Manuaaliga sõitmise võlu kui nii võib öelda tuleb mängu käänulisel mägiteel. Seal saad nautida mootoriga pidurdamist ja käiguvahetusi. Sellised mäed on aga Alpides ja mujal Euroopas. Eestis selliseid mägesid pole. Aga ma sain sust aru, et sulle lihtsalt meeldib ;)
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 23:50
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 23:29 Ma ükskord vaatasin Škodat, aga polnud üldse odav auto. See on müüt, et mingi saast ja jube odav.
What? Tutikana algavad enamik mudelitest alates 20 tuhat. Normaalse firma autode minimaalhind on umbes 45 tuhat. Seega Skoda on ikka väga odav.
Vaatasin Skoda superbi ja sain pakkumise 41 000 peale. Minu arust pole see mingi odav. Ostsin teise auto.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 21:34
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 23:50
Külaline kirjutas: 06 Juul 2024 23:29 Ma ükskord vaatasin Škodat, aga polnud üldse odav auto. See on müüt, et mingi saast ja jube odav.
What? Tutikana algavad enamik mudelitest alates 20 tuhat. Normaalse firma autode minimaalhind on umbes 45 tuhat. Seega Skoda on ikka väga odav.
Vaatasin Skoda superbi ja sain pakkumise 41 000 peale. Minu arust pole see mingi odav. Ostsin teise auto.
Mille siis ostsid?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:59
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:53
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:18 Ma isegi ei saa aru, mis see "rohkem autot" tähendab. Mul on 22 a vana Volvo. Automaat, bensiin, 2,4 l, mingi 150 hobujõudu. Nahkistmed, kont töötab, aknad töötavad, raadio töötab, isegi piirkiirusehoidja on. Tehnost on siiani märkusteta läbi saanud. Valgusfoori tagant saan esimesena minema. Maksis vist 1800. Mis mul siis niiväga puudu on, et peaks veel 53 000 juurde maksma?
Nahkistmed on millegipärast hinnatud kraam jah. Aga nt mina oleks nõus juurde maksma, et neid EI oleks. Nii et kuniks inimene ise oma autoga rahul on, siis minu meelest on küll täitsa savi, mis see hinnalipik seal küljes oli.
Jah, mul on ka suur rätik pandud nahkistme peale.
Mis tuletas meelde, et istmesoojendaja on kah.
Aga istmetel ventilatsiooni pole? Soojenduseta nahkistmeid pole kohanudki, aga ventilatsioon (jahutus) tagab, et mingeid rätikuid pole vaja. Ei jää istme külge kinni ka palja nahaga, ei higista.
Külaline

Teeme nii, et manuaaliga sõitmise mõnust ja kontrollist räägivad siin need, kes on mõlema variandiga sõitnud. Mulle tundub, et siin tulevad tähtsat juttu ajama need, kes ainult automaatkäigukastiga sõitnud on. Te lihtsalt ei tea, millest te räägite.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 22:04 Teeme nii, et manuaaliga sõitmise mõnust ja kontrollist räägivad siin need, kes on mõlema variandiga sõitnud. Mulle tundub, et siin tulevad tähtsat juttu ajama need, kes ainult automaatkäigukastiga sõitnud on. Te lihtsalt ei tea, millest te räägite.
Oi kus nüüd tuli kamandama. Tegin õppesõite manuaaliga, kõige rõvedam oli diisel volks, aga ka ford, toyota. Mitte midagi nauditavat. Kui midagi muud võtta pole, eks siis kannatab ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 21:45
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:59
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:53

Nahkistmed on millegipärast hinnatud kraam jah. Aga nt mina oleks nõus juurde maksma, et neid EI oleks. Nii et kuniks inimene ise oma autoga rahul on, siis minu meelest on küll täitsa savi, mis see hinnalipik seal küljes oli.
Jah, mul on ka suur rätik pandud nahkistme peale.
Mis tuletas meelde, et istmesoojendaja on kah.
Aga istmetel ventilatsiooni pole? Soojenduseta nahkistmeid pole kohanudki, aga ventilatsioon (jahutus) tagab, et mingeid rätikuid pole vaja. Ei jää istme külge kinni ka palja nahaga, ei higista.
Paljas nahk jääb alati naha külge kinni ja ei aitäh, ma ei lase mingit külma oma tagumikku. Niigi kondiga kogu aeg nohu. Sukkade ja teatud materjaliga muudkui aga libised naha peal.
Külaline

Uutest autodest rääkides - sõbranna ostis Toyota hübriidi. Sai mõne kuu sõita, kui algasid probleemid akuga. Tuli välja, et tema kodu 40 km töökohast on liiga lähedal, mille tõttu tuleb akut iga paari nädala tagant täiendavalt laadida. Edasi juba selgus, tegemist on üldse selle margi tüüpveaga. No tänan väga, säh sulle uus auto!
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 22:04 Teeme nii, et manuaaliga sõitmise mõnust ja kontrollist räägivad siin need, kes on mõlema variandiga sõitnud. Mulle tundub, et siin tulevad tähtsat juttu ajama need, kes ainult automaatkäigukastiga sõitnud on. Te lihtsalt ei tea, millest te räägite.
Mina sõidan vaheldumisi automaadi ja manuaaliga. Manuaaliga sõitmisel mingit erilist mõnu ma pole seni täheldanud. Auto kontrollimist manuaalkasti abil...see on ka selline natukene naljakas jutt. Mida sa seal siis tegelikult kontrollid?
Külaline

"Paljas nahk jääb alati naha külge kinni ja ei aitäh, ma ei lase mingit külma oma tagumikku."

No sa pole lihtsalt teadlik. Paljas nahk ei jää alati nahkistme külge kinni ja mis külmast sa räägid? Võid ventileerida istmeid ju sulle sobival temperatuuril ometi. Lihtsalt su naha ja istme vahele ei teki mingit higi ega "kinnijäämist", õhk liigub kergelt.
Kui pole kogenud, siis ei tasu ka sõna võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 01:34 "Paljas nahk jääb alati naha külge kinni ja ei aitäh, ma ei lase mingit külma oma tagumikku."

No sa pole lihtsalt teadlik. Paljas nahk ei jää alati nahkistme külge kinni ja mis külmast sa räägid? Võid ventileerida istmeid ju sulle sobival temperatuuril ometi. Lihtsalt su naha ja istme vahele ei teki mingit higi ega "kinnijäämist", õhk liigub kergelt.
Sina muidugi tead kõige paremini, kuidas minu kintsud käituvad nahkistmete peal ja mina ei tea. Nunuh. Tase.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 01:34 "Paljas nahk jääb alati naha külge kinni ja ei aitäh, ma ei lase mingit külma oma tagumikku."

Saad aru, mõnele lihtsalt ei meeldi nahkistmed. Ei autos, kontoritoolina ega ka diivanina. Kui sulle meeldib, lase käia. Mulle ei meeldi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 16:05

Saad aru, mõnele lihtsalt ei meeldi nahkistmed. Ei autos, kontoritoolina ega ka diivanina. Kui sulle meeldib, lase käia. Mulle ei meeldi.
Kas selline täiesti nahast iste pole mitte selline ühekdakümnendatesse kinnijäämine? Moodsatel autodel on istmed kokku õmmeldud eri materjalidest, kombineeritakse riide ja kangaga ühes istmes, eri värvitoonidega. Parandage mind kui ma eksin.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 16:51
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 16:05
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 01:34 "
Kas selline täiesti nahast iste pole mitte selline ühekdakümnendatesse kinnijäämine? Moodsatel autodel on istmed kokku õmmeldud eri materjalidest, kombineeritakse riide ja kangaga ühes istmes, eri värvitoonidega. Parandage mind kui ma eksin.
Riie ongi kangas. Mõtlesid nahka?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot], kaegu ja 6 külalist