Mida teete enda heaks

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 07 Nov 2025 06:30
Guest kirjutas: 07 Nov 2025 00:16 Uuri natuke asja, enne kui plärtsid. Inimese intelligents saavutab tipu 60-selt.
Alates 30. eluaastast hakkab mälu mõnevõrra halvenema, mis märgatavaks muutub viiekümneselt.
https://tervis.postimees.ee/7721322/tea ... alvenemist
Mälu on sinu arust sama, mis intelligents?
https://www.sciencealert.com/study-reve ... s-its-peak
https://www.independent.co.uk/bulletin/ ... 38933.html
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 08:55mina olen eripedagoog. ma võiksin jah, mitte töötada. aga see tähendaks olulisi muutusi minu elustandardis.
Küsimus oli ju neile, kes ei peaks tööl käima. Sa järelikult pead, et säilitada oma elustandard. Kui sul oleks raha nii palju, et sa ei peaks käima, kas sa siis ka ikkagi käiks?
Külaline

Ma ei usu, et ühelgi teise juures palgalisena töötaval sellist valikut üldse oleks. Ei ole sellised inimesed mingid rikkurid.
Külaline

Jah, mina näiteks teeks oma tööd ka siis, kui mul oleks elu lõpuni elamiseks piisavalt raha. Praegusega võrreldes ehk vähendaks veidi koormust.
Mulle on lisaks palgale väga oluline areng, uued teadmised ja eesmärk- inimeste aitamine. Teinekord see tänutunne on palju suurema kaaluga, kui töö eest saadav tasu.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Nov 2025 21:32
Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 08:55mina olen eripedagoog. ma võiksin jah, mitte töötada. aga see tähendaks olulisi muutusi minu elustandardis.
Küsimus oli ju neile, kes ei peaks tööl käima. Sa järelikult pead, et säilitada oma elustandard. Kui sul oleks raha nii palju, et sa ei peaks käima, kas sa siis ka ikkagi käiks?
küsimus on ka selles, kas ma tahan sellist elustandardit eluaeg säilitada. hetkel mulle meeldib reisida, väljas söömas käia, teatris ja kunstinäitustel käia. tööl käimisel pole mõnel päeval nädalas ka väga viga. aga kui ma tahan mingis vanuses maal isemajandamist viljeleda, siis on see elustandardi muutus soovitud ja taotluslik.
Külaline

Vastata võivad ometi ka need, kes teavad, et teeks oma tööd edasi ka kui ei peaks seda tegema. Sa ju tead, kas teeks või mitte. Rõhk oli küsimuses ju mujal - et mis tööd need on sellised, mida nauditakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 22:04
küsimus on ka selles, kas ma tahan sellist elustandardit eluaeg säilitada. hetkel mulle meeldib reisida, väljas söömas käia, teatris ja kunstinäitustel käia. tööl käimisel pole mõnel päeval nädalas ka väga viga. aga kui ma tahan mingis vanuses maal isemajandamist viljeleda, siis on see elustandardi muutus soovitud ja taotluslik.
Kui töötada mõni päev nädalas, siis selle raha eest ei reisi ja väljas söömas ei käi.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 08:06

Kui töötada mõni päev nädalas, siis selle raha eest ei reisi ja väljas söömas ei käi.
no kuule! äkki mul on rikas mees? või lademets tulutoovat kinnisvara? või ropprikkad vanemad? või teenin ise piisavalt? või lapsed finantseerivad mu elustiili? sain bitcoinidega miljardäriks? või võitsin lotoga mõne miljoni? variante on ilmselgelt veel :D
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 08:06

ikka reisib ja käib, enamgi - on aega selleks!
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 08:06Kui töötada mõni päev nädalas, siis selle raha eest ei reisi ja väljas söömas ei käi.
Loomulikult käib, kui on ka passiinve tulu mõne kinisvara üüri näol nt ja kui tunnipalk on kõrge.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 21:55Jah, mina näiteks teeks oma tööd ka siis, kui mul oleks elu lõpuni elamiseks piisavalt raha.
Ja teeks seda esm-reedeni 9.00-16.00? Või kui vähendaks veidi koormust, siis jätaks kolmapäeva vahele?
Külaline

Ei kujuta ette neid rikkureid kes siin on. Miljon sularahas arvel ja istuvad siin foorumis? Milleks? Ma vedeleks ma parem kanaari saartel kui istuks internetis. Jube on see alaväärsuskompleks mis paneb kiitlema rahast mida ei ole ega hakkagi olema. Esmaspäeval peab jälle tööle minema.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 21:32 Ei kujuta ette neid rikkureid kes siin on. Miljon sularahas arvel ja istuvad siin foorumis? Milleks? Ma vedeleks ma parem kanaari saartel kui istuks internetis. Jube on see alaväärsuskompleks mis paneb kiitlema rahast mida ei ole ega hakkagi olema. Esmaspäeval peab jälle tööle minema.
Rikkurid üldiselt Kanaaridel käivad vähe. Ja kui mõnelt reisilt tulevadki, kas siis ei või foorumis kirjutada?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 21:42
Guest kirjutas: 08 Nov 2025 21:32 Ei kujuta ette neid rikkureid kes siin on. Miljon sularahas arvel ja istuvad siin foorumis? Milleks? Ma vedeleks ma parem kanaari saartel kui istuks internetis. Jube on see alaväärsuskompleks mis paneb kiitlema rahast mida ei ole ega hakkagi olema. Esmaspäeval peab jälle tööle minema.
Rikkurid üldiselt Kanaaridel käivad vähe. Ja kui mõnelt reisilt tulevadki, kas siis ei või foorumis kirjutada?
No miks rikkur ei või siis kanaaridel käia, koht nagu iga teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 21:32Ma vedeleks ma parem kanaari saartel kui istuks internetis.
Kuskil rannas vedelemine on ikka päris igav. Rikkur pole, Kanaaridel olen piisavalt vedelenud, kõik ekskursioonid kaasa teinud, foorumeid külastamast ei takista miski. Just tahakski eestlastega suhelda, kui eemal olen.
Külaline

Milleks kulutada oma raha uhketele kuurortidele või 5 tärni hotellidele kui tegelikult kõik täpselt sama, ainult 10x uhkema hinnaga. Raha saab otsa, siis oled vaene, milleks.
Teiseks miks mitte olla tavaliste inimeste seas, nad on ehedad, ausad, neil ei ole võltsmaailma kus ihaldatakse ainult teiste raha. Need kes on rikkaks saanud läbi kerge vaeva, lauljad, näitlejad, pärandused, need inimesed üldiselt lõpetavad vaeselt. Aga kes on ise teeninud, nemad ikka niisama seda raha ei pilla. Särk on särk, pole väga vahet kas maksab 5 eurot või 100 eurot, seljas ikka ühesugune.
Külaline

kummaline arusaam sul rikkusest. miljon arvel? milleks? ja mis raha see miljon on? raha on aktsiates, kinnisvaras, kullas jne. kanaaridel võib ikka käia, aga maailmas on veel palju maid, mis on kanaaridest ägedamad. esmaspäeval tööle ei lähe.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 22:30 Milleks kulutada oma raha uhketele kuurortidele või 5 tärni hotellidele kui tegelikult kõik täpselt sama, ainult 10x uhkema hinnaga. Raha saab otsa, siis oled vaene, milleks.
Teiseks miks mitte olla tavaliste inimeste seas, nad on ehedad, ausad, neil ei ole võltsmaailma kus ihaldatakse ainult teiste raha. Need kes on rikkaks saanud läbi kerge vaeva, lauljad, näitlejad, pärandused, need inimesed üldiselt lõpetavad vaeselt. Aga kes on ise teeninud, nemad ikka niisama seda raha ei pilla. Särk on särk, pole väga vahet kas maksab 5 eurot või 100 eurot, seljas ikka ühesugune.
Muidugi - ehitab hoopis kirstule taskud. Mõistlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 22:37
kummaline arusaam sul rikkusest. miljon arvel? milleks? ja mis raha see miljon on? raha on aktsiates, kinnisvaras, kullas jne. kanaaridel võib ikka käia, aga maailmas on veel palju maid, mis on kanaaridest ägedamad. esmaspäeval tööle ei lähe.
Veits kohtlane oled aga selgituseks sulle, sularaha ongi ainuke väärtus, sest seda saad kohe kasutada. Kinnisvara tuleb ju enne müüa, aktsiad samuti, kulla eest ka nagu ei osta midagi. Sind ei võetagi tööle.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 22:38
Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 22:37
Veits kohtlane oled aga selgituseks sulle, sularaha ongi ainuke väärtus, sest seda saad kohe kasutada. Kinnisvara tuleb ju enne müüa, aktsiad samuti, kulla eest ka nagu ei osta midagi. Sind ei võetagi tööle.
kolmas eesti on kõnelnud. aamen.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 3 külalist