Appi, puuk

sh kaaluga seotud teemad
Antibully

Postitus Postitas Antibully »

Külaline kirjutas: 09 Juul 2024 00:23
Antibully kirjutas: 09 Juul 2024 00:12
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 19:24 Nii hüsteeriline ja ülereageeriv teemaalgatus. Närviline ja täiesti endast väljas ema küll kuidagi last toetav ei ole.
See, et sa arvad, et last pärast puugi leidmist kuidagi toetama peab, näitab ju, et hoopis sina reageerid üle. Mis tuge seal nii hirmsasti vaja on, mingi puugihammustuse tugiisik peab kodus olema või? Kõik ju räägivad, et tõenäoliselt ei juhtugi midagi, vaid paar tükki on vastanud, et jäid haigeks. Ja üleüldse, võta teadmiseks, et emad tavaliselt ei näitagi oma hirme, närvilisust ega ärevust lastele välja.
Aga miks siin foorumis ei võiks oma paanikat, hirmu või hüsteeriat välja kirjutada, ja nõu ja abi saada ja pärast seda rahulikumalt edasi elada? Kas sa oled laps, et välja ei kannata?
Pärast puugi leidmist ei olegi vaja kedagi toetada. Küll aga võiks jääda rahulikuks ja normaalseks. Sedalaadi ülereageerimine kindlasti hirmutab last ja ta hakkabki arvama, et midagi õudset on juhtunud.

Kui nüüd peakski olema mürgine puuk, siis oleks küll vaja last toetada, aga selline hüsteeriline ema vaevalt, et seda suudab.
Sa arvad siis, et ema luges selle postituse kodus lapsele ette või?Aga äkki hoopis lapse juuresolekul oligi rahulik ja normaalne ja hoidis oma sisemised hirmud enda teada? Ja siis pärast tuli siia täiskasvanute seltskonda ja kirjutas välja, mis muret teeb ja otsis vastuseid?

Tundub, et sa ise oled harjunud sellise käitumismustriga, et laste nähes pursatakse kõik välja, mis parasjagu peas keerleb. Millest muidu see korduv hüsteerias süüdistamine. Kas sinu ema käitus sinuga nii või sina ise käitud oma lastega selliselt või mõlemat? Üldiselt valdavalt lapsevanemad siiski laste nähes kontrollivad ja juhivad oma käitumist ja kui on midagi, mis kobrutama hakkab, siis see lastakse välja, kui lapsi läheduses pole. Nt internetifoorumis.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tahtsin sama öelda. Et ema siia kirjutab ja mures on, ei tähenda ometi, et ta sama mure ka otseti lapsele välja valas! Mis imelik mõte üldse, et nii võiks olla.
Külaline

Aga kuidas saab üksinda elav inimene aru, et on kuskilt puugi saanud? See ei pruugi ju nähtavas kohas olla..
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2024 23:14 Aga kuidas saab üksinda elav inimene aru, et on kuskilt puugi saanud? See ei pruugi ju nähtavas kohas olla..
Ei pruugigi aru saada. Päev kuni paar hiljem hakkab sügelema, mõni ei hakkagi sügelema. Et jah, võib küll puugi maha magada.
Mõni on nii tilluke, et kui spetsiaalselt ei otsi, pole teist nähagi.
Aga :!: kui on üks tilluke, võib neid ka rohkem olla, sest tõenäoliselt astusid kuhugi, kuhu puuk munenud on. Ja sa ei taha teada, palju see elukas korraga muneb.
Leevike
Teerajaja

Postitus Postitas Leevike »

Maeivõi kirjutas: 06 Juul 2024 22:00 Minu laps käis täna sünnipäeval, mis toimus parkmetsas ja tuli sealt tagasi puuk kõhu peal. Mitte jalal ega käsivarrel, mis lühikeste varrukate alt paljad olid, vaid krdi keset kõhtu. See oli minu elu esimene kokkupuude puugiga, endal pole ühtegi olnud eluski. Läks kohutavalt kehvasti, laps läks veel vanni ja sulistas seal soojas vees ja mingi vannipomm oli ka, mis ka vist mingit õli sisaldas. Tagatipuks pesi end švammi ja seebivahuga üle ka muidugi vannis. Puugi avastasin alles siis, kui aitasin teda kuivatada.
Paanikas guugeldamise tulemusena napsasin tavaliste pinsettidega välja, tuli väga kergesti ja midagi näha pole, et sisse oleks jäänud. Arvan, et katki ei teinud, sest pinsettide vahel veel jalad siputasid ja katkisena oleks ta juba surnud olnud või kuidas? Aga ta oli nii pisike ja mul on juba pluss prille vaja, laps läks ähmi ja kippus rabelema, ühesõnaga väga raske oli aru saada.
Esmaspäeval helistan arstile, aga ehk keegi oskab natuke infot anda... Ma ei tea, kaua see puuk seal kükitas, pidu algas kl 11 hommikul ja lõppes kl 3, selles vahemikus pidi ta puugi saama. Mina sain jaole u kl 8 õhtul. Puuk oli pisike ja must, kas see tähendab, et ta polnud jõudnud end veel täis õgida? Ma olen näinud puuke kassidel, need olid rohelised nagu väikesed karusmarjad, täiesti punnis. Mis aja jooksul nad end täis imevad, kas on lootust, et see puuk oli lapse küljes lühemat aega, mitte terve 9 tundi?
Teiseks, see vannis käimine ja švamm jne kindlasti ajas ta stressi, ma loen, et midagi peale pritsida ei tohi, siis stressis puuk eritab rohkem nakkusi. Ja ikkagi teoreetiliselt 9 tundi, see on vist ikka väga pikk aeg ja suurendab nakkuse eritamise tõenäosust?
Jube lihtsalt, kuu aega närveldamist...
Kellel kogemusi või rohkem teadmisi, palun kirjutage mulle, kui kehv meil olukord on?
Mis sellest siis sai? kas puugilaik läks suuremaks? Ei tea, kas keegi siin soovitas, ring ümber puugihammustuskoha joonistada markeriga, siis on hea jälgida. Minu tütrele on kümneid puuke end külge pookinud, varvaste vahel, üks kord oli MÕLEMA kõrva sees, täiesti imekohtades. Mõned korrad on olnud puuk sees, aga surnud. Mul endal ka ikka iga suvi tuleb. Lastel suvisel ajal hea kui iga õhtu dushi all käivad ja siis ise üle vaadata laps, lasta käed üles tõsta, näpuga kasvõi ise sünnimärgid üle vajutada kui pole kindel kas sünnimärk või puuk.
Borrelioos jne pole naljaasi, ja meedias kirjutatakse (liiga) palju, aga tõenäosus, et kehvasti läheb, on ikka väike.
Viimati muutis Leevike, 10 Juul 2024 12:08, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Leevike kirjutas: 09 Juul 2024 23:32 Borreljoos jne pole naljaasi, ja meedias kirjutatakse (liiga) palju, aga tõenäosus, et kehvasti läheb, on ikka väike.
Kui õigel ajal ravi peale saab ja diagnoosi, siis on kindlasti väike, jama on kaugtüsistustega. Meil oli borrelioos elu esimese puugist lapsel, oli laik, Niine kliiniku NAHAarst teatas, et no vist mingi ekseem, määrige hormoonsalviga. Nooruke perearsti praktikant arvas, et igaks juhuks ikka teeme vereproovi, selleks ajaks oli laik juba ka rõngakujuline, kui tulemused tulid ja ab peale sai kohe.
Külaline

Borreljoos jne pole naljaasi, ja meedias kirjutatakse (liiga) palju, aga tõenäosus, et kehvasti läheb, on ikka väike.
Väga väike ka ei ole, viimaste uuringute järgi olid 70 protsenti puukidest mingi haiguse kandjad, kas entsefaliit, borrelioos ja mingi uus haigus ka nüüd veel.
Külaline

Leevike kirjutas: 09 Juul 2024 23:32
Maeivõi kirjutas: 06 Juul 2024 22:00 Minu laps käis täna sünnipäeval, mis toimus parkmetsas ja tuli sealt tagasi puuk kõhu peal. Mitte jalal ega käsivarrel, mis lühikeste varrukate alt paljad olid, vaid krdi keset kõhtu. See oli minu elu esimene kokkupuude puugiga, endal pole ühtegi olnud eluski. Läks kohutavalt kehvasti, laps läks veel vanni ja sulistas seal soojas vees ja mingi vannipomm oli ka, mis ka vist mingit õli sisaldas. Tagatipuks pesi end švammi ja seebivahuga üle ka muidugi vannis. Puugi avastasin alles siis, kui aitasin teda kuivatada.
Paanikas guugeldamise tulemusena napsasin tavaliste pinsettidega välja, tuli väga kergesti ja midagi näha pole, et sisse oleks jäänud. Arvan, et katki ei teinud, sest pinsettide vahel veel jalad siputasid ja katkisena oleks ta juba surnud olnud või kuidas? Aga ta oli nii pisike ja mul on juba pluss prille vaja, laps läks ähmi ja kippus rabelema, ühesõnaga väga raske oli aru saada.
Esmaspäeval helistan arstile, aga ehk keegi oskab natuke infot anda... Ma ei tea, kaua see puuk seal kükitas, pidu algas kl 11 hommikul ja lõppes kl 3, selles vahemikus pidi ta puugi saama. Mina sain jaole u kl 8 õhtul. Puuk oli pisike ja must, kas see tähendab, et ta polnud jõudnud end veel täis õgida? Ma olen näinud puuke kassidel, need olid rohelised nagu väikesed karusmarjad, täiesti punnis. Mis aja jooksul nad end täis imevad, kas on lootust, et see puuk oli lapse küljes lühemat aega, mitte terve 9 tundi?
Teiseks, see vannis käimine ja švamm jne kindlasti ajas ta stressi, ma loen, et midagi peale pritsida ei tohi, siis stressis puuk eritab rohkem nakkusi. Ja ikkagi teoreetiliselt 9 tundi, see on vist ikka väga pikk aeg ja suurendab nakkuse eritamise tõenäosust?
Kellel kogemusi või rohkem teadmisi, palun kirjutage mulle, kui kehv meil olukord on?
Mis sellest siis sai? kas puugilaik läks suuremaks? Ei tea, kas keegi siin soovitas, ring ümber puugihammustuskoha joonistada markeriga, siis on hea jälgida. Minu tütrele on kümneid puuke end külge pookinud, varvaste vahel, üks kord oli MÕLEMA kõrva sees, täiesti imekohtades. Mõned korrad on olnud puuk sees, aga surnud. Mul endal ka ikka iga suvi tuleb. Lastel suvisel ajal hea kui iga õhtu dushi all käivad ja siis ise üle vaadata laps, lasta käed üles tõsta, näpuga kasvõi ise sünnimärgid üle vajutada kui pole kindel kas sünnimärk või puuk.
Borreljoos jne pole naljaasi, ja meedias kirjutatakse (liiga) palju, aga tõenäosus, et kehvasti läheb, on ikka väike.
Surnud need puugid kindlasti polnud. Uimaseks jäävad, kui pikalt kinni on.
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 11:04
Leevike kirjutas: 09 Juul 2024 23:32
Surnud need puugid kindlasti polnud. Uimaseks jäävad, kui pikalt kinni on.
"Kindlasti" polnud ikka ;) ? Ma võin öelda, et olid täiesti surnud, suisa ära kuivanud. Kõrvalesta ülemises osas, kõhre sees. Pakun, et seal verevarustus kehv ja jäi "kuivale".
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 09:29
Väga väike ka ei ole, viimaste uuringute järgi olid 70 protsenti puukidest mingi haiguse kandjad, kas entsefaliit, borrelioos ja mingi uus haigus ka nüüd veel.
Borrelioosi kohta konkreetselt mõned "kainestavad" numbrid juurde: Eestis keskmiselt 30% puukidest kannavad bakterit. Tõenäosus saada borrelioos peale seda kui bakteritkandev puuk on hammustanud on ca 2-3%."Nakkuse saamiseks kulub vähemalt üle 12 tunni, kuid reeglina üle ööpäeva, kuna bakterid paiknevad puugi seedetraktis ning pääsevad sealt süljega välja alles pärast vereportsu sattumist puugi kõhtu."
Sa ilmselt viitad sellele artiklile:
https://novaator.err.ee/1608650779/puuk ... alt-rohkem
3559 uuritud puukidest leidus entsefaliiti ainult kahel, ehk 0.05 %

Nii et me räägime ikka väikestest numbritest siiski.
Külaline

Nakkuse saamiseks kulub vähemalt üle 12 tunni, kuid reeglina üle ööpäeva, kuna bakterid paiknevad puugi seedetraktis ning pääsevad sealt süljega välja alles pärast vereportsu sattumist puugi kõhtu.
Just natuke aega tagasi mingi tädi telekas rääkis, et selles on nüüd hakatud kahtlema, kas see on tõsi ja võimalik on, et võib nakatuda ka varem, kuna selliseid juhtumeid on päris palju, kus puuk pole nii kaua olnud, aga nakatumine siiski on toimunud. No samas ta rääkis seda ka, et inimese enda immuunsus siiski päris paljudel juhtumitel saab ise viirusest jagu ja ei tule haigestumist, isegi kui oli haige puuk. Samas veres siiski näitab viirust, sellest need seletamatud juhtumid, et pole nagu puuki olnudki, aga leitakse verest viirus. Vahepeal leiti neid borrelioosihaigeid jube palju, talvel ja igal ajal. Aga nüüd vist on siiski hakatud vahet tegema värske ja vana veres ringleva viiruse vahel. Igatahes on selle haigusega seoses ikka veel küllaltki palju segast. Nüüd pigem vaadatakse, kas sümptomeid on ja kas võivad haigusega klappida, lihtsalt suvaliselt enam ei ravita, kui analüüs oli positiivne.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 17:10
Nakkuse saamiseks kulub vähemalt üle 12 tunni, kuid reeglina üle ööpäeva, kuna bakterid paiknevad puugi seedetraktis ning pääsevad sealt süljega välja alles pärast vereportsu sattumist puugi kõhtu.
Just natuke aega tagasi mingi tädi telekas rääkis, et selles on nüüd hakatud kahtlema, kas see on tõsi ja võimalik on, et võib nakatuda ka varem, kuna selliseid juhtumeid on päris palju, kus puuk pole nii kaua olnud, aga nakatumine siiski on toimunud. No samas ta rääkis seda ka, et inimese enda immuunsus siiski päris paljudel juhtumitel saab ise viirusest jagu ja ei tule haigestumist, isegi kui oli haige puuk. Samas veres siiski näitab viirust, sellest need seletamatud juhtumid, et pole nagu puuki olnudki, aga leitakse verest viirus. Vahepeal leiti neid borrelioosihaigeid jube palju, talvel ja igal ajal. Aga nüüd vist on siiski hakatud vahet tegema värske ja vana veres ringleva viiruse vahel. Igatahes on selle haigusega seoses ikka veel küllaltki palju segast. Nüüd pigem vaadatakse, kas sümptomeid on ja kas võivad haigusega klappida, lihtsalt suvaliselt enam ei ravita, kui analüüs oli positiivne.
Alustame sellest, et borrellioos ei ole viirus ja seega on kogu su jutt mõttetu.
Suslik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Suslik »

Mul oli borrelioosilaik jala peal. Ühtegi puuki enda pealt leidnud ei olnud. Ainult laik tuli. Muid sümptomeid ka polnud. Läksin selle laiguga perearsti juurde ja ta määras mulle kohe ravi peale.
Täpselt selline oli, aga puuki mu küljes ei ole olnud.
Pilt
Suslik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Suslik »

borrelioos2 (1).jpg
borrelioos2 (1).jpg (79.45 KiB) Vaadatud 875 korda
Külaline

Hammustuskohal hoida segu valgest savist ja astragaluse tilkadest,plaastriga. Homöopaatiaga on ka haigestumist ennetatud, Ledumi terakestega. Mina jäin kahjuks lapse ravi alustamisega hiljaks . infektsionist üle 2 nädala antibiootikumi talle ka välja ei kirjutanud,kui vereproov juba näitas borrelioosi, ehkki nagu nüüd tean,on selle bakteri elutsükkel 28 päeva ja nii kaua peaks ka ravikuur kestma,sest sellest on abi kui hiljaks ei jää..Tuli vahe sisse ja hiljem antibiootikum ei mõjunud. Soovitan FB grupiga Borrelioos Eestis liituda,juhul kui teavet vajad. Vähihaigetesse suhtutakse suure kaastundega. Borrelioos on sama õudne, aga et meil ravida ei osata, kui kohe ei avastata, siis naeruvääristatakse borrelioosihaigeid ja pisendatakse probleemi, samas kui selsamal puugikorjelgi kandis 80% neist puukidest borrelioosi.
Külaline

Mina olen lugenud, et puuk ei pea ennast isegi sisse imema, ka üle kõndides suudab nakatada.
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 17:52
Alustame sellest, et borrellioos ei ole viirus ja seega on kogu su jutt mõttetu.
No tal läks segi viirus või bakter. Enamik ei tea peast milline on bakter ja milline viirus kui rääkida nt läkaköhast, teetanusest ja leetritest eks. Ei ole vaja tähti närida ja kohe kogu jutt känseldada!!! Ja puukentsefaliit on jällegist VIIRUS. See ei tähenda, et kogu kirjutatud jutt mõttetu on. Külalise point on selles, et isegi kui saad "hammustada" borrelioosi kandvast puugist, siis ei tähenda see automaatselt, et sa saad ise automaatselt nakkuse.
Külaline

Kogemata selles eksisin, tõesti ma tean, et see on bakter. Aga muu jutt jääb siiski kehtima. Et selle haigusega pole kõik selge ja et vahepeal diagnoositi seda väga palju üle ja määrati nii igaks juhuks antibiootikumikuure, mida enam ei tehta. Kõik, kellel on analüüs positiivne, ei ole haiged.
Külaline

Leevike kirjutas: 10 Juul 2024 22:06
No tal läks segi viirus või bakter. Enamik ei tea peast milline on bakter ja milline viirus kui rääkida nt läkaköhast, teetanusest ja leetritest eks. Ei ole vaja tähti närida ja kohe kogu jutt känseldada!!! Ja puukentsefaliit on jällegist VIIRUS. See ei tähenda, et kogu kirjutatud jutt mõttetu on. Külalise point on selles, et isegi kui saad "hammustada" borrelioosi kandvast puugist, siis ei tähenda see automaatselt, et sa saad ise automaatselt nakkuse.
Kui inimene kirjutab pika jutu millestki, mida keegi kuskil rääkis ja samas pole isegi suutnud meelde jätta, kas jutt oli viirusest või bakterist, siis ilmselgelt ei mäleta ta ka muud infot adekvaatselt. Puukentsefaliiti muide ei ravita antibiootikumidega ja selle vastu saab muide ka vaktsineerida. Nagu ka läkaköha, leetrite ja teetanuse vastu. Ja borrelioos ei ole mingi kerge haigus, krooniliseks muutunud borrelioos mõjutab elukvaliteeti oluliselt. Ning puugid tegutsevad ka soojal talvel. Ja see ei ole mingi tähenärimine ega “känseldamine”. Eesti keeles on muide olemas sõna “tühistama”.
Leevike
Teerajaja

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 11:31
Leevike kirjutas: 10 Juul 2024 22:06

Kui inimene kirjutab pika jutu millestki, mida keegi kuskil rääkis ja samas pole isegi suutnud meelde jätta, kas jutt oli viirusest või bakterist, siis ilmselgelt ei mäleta ta ka muud infot adekvaatselt. Puukentsefaliiti muide ei ravita antibiootikumidega ja selle vastu saab muide ka vaktsineerida. Nagu ka läkaköha, leetrite ja teetanuse vastu. Ja borrelioos ei ole mingi kerge haigus, krooniliseks muutunud borrelioos mõjutab elukvaliteeti oluliselt. Ning puugid tegutsevad ka soojal talvel. Ja see ei ole mingi tähenärimine ega “känseldamine”. Eesti keeles on muide olemas sõna “tühistama”.
Tal läks ju segi viirus või bakter! Kes rääkis entsefaliidi ravimisest???? Viirusi ju antibiootikumidega ei ravita. Sa lahmid niisama ja tood sisse väiteid, mida keegi pole öelnud ja kasutad seda ründamiseks. Ära hakka ajama
vaktsiinkdest kuna ka nendest pole keegi kirjutanud. Keegi pole ka öelnud, et borrelioos on KERGE haigus. Jutt on sellest, et igat puugihammustust ei pea paaniliselt kartma, kuna tõenäosus infektsioon saada on suhteliselt väike.
Ja tüüpilisele käole omane rünnak - kui sisu enam ei saa kommenteerida, siis toome sisse kõigepealt mingid lambist teema, mida keegi pole rääkinud (vaktsiinid ja ravi) ja siis õigekirja. Ma võiks ka öelda, et ühes lauses kaks korda “muide” kasutada on madalalaubalisele omane kordamine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist