Kusjuures kogu triloogia on tõesti hea, sinu iroonia on absoluutselt kohatu.
Uus raamat "Salajutud"
-
Külaline
-
Külaline
Miks sa irooniat kahtlustad, kui nii väärt teos on?Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 19:34Kusjuures kogu triloogia on tõesti hea, sinu iroonia on absoluutselt kohatu.
-
Külaline
Minu arust on siinne teema "Dilemma" kordades parem. Ikkagi reaalelul põhinev ja eestimaine.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 19:34Kusjuures kogu triloogia on tõesti hea, sinu iroonia on absoluutselt kohatu.
-
Külaline
Samas, tuntuks saamine on ka pingutus.Guest kirjutas: ↑10 Dets 2025 13:40 See on tegelikult kuidagi veider, et kirjanik kirjutab kuid või aastaid romaane, aga ei tarvitse erilist rikkust iial näha. Eestis vähemalt ja nagu üks tuntud lastekirjanik ütles, et suure vaevaga saab ots -otsaga kokku, samas suvaline mudija kirjastab nn "teise Eesti" üllitised ja raha tuleb.
Ega asjata õelda, et peaasi on tuntus, heas või halvas, selle saab igal juhul kasumiks keerata.![]()
-
Külaline
Ja, kust sina seda võtad, et mina arvasin, et teda kritiseerib siin ainult üks inimene? Ilmselt mitu, aga kõik mõtlevad ju sarnaselt. Nii et suurt vahet ei ole, kellele ma täpselt vastan.Guest kirjutas: ↑10 Dets 2025 11:45Sa tõesti arvad, et siin kirjutab kritiseerivalt ainult üks inimene? Ma pole tema farmipidamise ja loomadega tegelemise pädevuse kohta ühtegi hinnangut andnud. Ainult niipalju, et 50 looma jaoks tundub minu arvates maakeskond linna omast parem. Ruumi on rohkem ja naabreid segab ka vähem.
Saan aru, et ka sina oled kriitiline tema suhtes. Äkki siis täpsustad miks? Tegelikult, põhjus on ju teada. Õigemini, konkreetne põhjus puudub. Samas ei saa ju tunnistada, et teeb hirmsal kombel viha, et keegi justkui lihtsalt niisama ja justkui mitte millegi eest, teenib suuri summasid. Samal ajal, kui sina pead rügama ja võid vaid unistada sellisest elujärjest.
-
Külaline
Kas see blogija võtab loomad või ei, aga mulle tundub, et talle sobiks küll naabritest eemal elamine. Saab teha, mis tahab ja keegi ei kraaksu üle aia, et ole vaiksemalt.
-
Külaline
Siin on mitmeid inimesi, keda miljonärid häirivad. Mallukas on ju samas pundis, mis mõttes, miljonär, mille eest, eks. Puhas kadedus, ei muud. Tuult tiibadesse, asjalik tüdruk see Mallu.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 21:19Ja, kust sina seda võtad, et mina arvasin, et teda kritiseerib siin ainult üks inimene? Ilmselt mitu, aga kõik mõtlevad ju sarnaselt. Nii et suurt vahet ei ole, kellele ma täpselt vastan.Guest kirjutas: ↑10 Dets 2025 11:45Sa tõesti arvad, et siin kirjutab kritiseerivalt ainult üks inimene? Ma pole tema farmipidamise ja loomadega tegelemise pädevuse kohta ühtegi hinnangut andnud. Ainult niipalju, et 50 looma jaoks tundub minu arvates maakeskond linna omast parem. Ruumi on rohkem ja naabreid segab ka vähem.Külaline kirjutas: ↑09 Dets 2025 21:38
Tõesti ei mõista, kuidas sina tead täpselt, et mallukas farmipidajana on täiesti naljakoht. Mille järgi sa sellise otsuse teed? Kas ta on oma olemasolevate loomadega halvasti käitunud?
Saan aru, et ka sina oled kriitiline tema suhtes. Äkki siis täpsustad miks? Tegelikult, põhjus on ju teada. Õigemini, konkreetne põhjus puudub. Samas ei saa ju tunnistada, et teeb hirmsal kombel viha, et keegi justkui lihtsalt niisama ja justkui mitte millegi eest, teenib suuri summasid. Samal ajal, kui sina pead rügama ja võid vaid unistada sellisest elujärjest.
-
Külaline
Sa tõesti pole eluga kursis. Just plaanitakse omaosalust tõsta, KOVide osa vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 10:51KOV maksab ca 700 eurot. Pension on 800 eurot. Kui soovid 1500 eurost kallimat teenust, mis mõeldud rikastele(2500 eurot), siis tuleb tõesti juude maksta. Ahjaa, kui eakas elab hoolödekodus, siis tema kinnisvara toodab ka üüritulu.
Mis vanurite kinnisvara väljaüürimisse puutub - tule maapeale
Kujuta nüüd ette kõiki neid maapiirkondade lagunevaid kortermaju või väikeseid külakesi. Sul mingi mõte, et kõik need inimesed elasid enne hooldekodusse minemist uhketes pealinnamajades/korterites või, et mingi üüritulu üldse tekkida saaks?
Heal juhul leiad ostja. Tõesti heal juhul.
-
Külaline
Mida helli sa jaurad? Plaanimine tähendab plaanimist, hetkel on nii, nagu kirjutasin. Mis puutub maapiirkondade kinnisvarasse, siis seal tõesti pole turgu,ehk nende puhul on KOV 700 ja pension 800, katab ilusti ära hooldekodu, võib-olla lastelt paarsada kuus juurde.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:02Sa tõesti pole eluga kursis. Just plaanitakse omaosalust tõsta, KOVide osa vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 10:51KOV maksab ca 700 eurot. Pension on 800 eurot. Kui soovid 1500 eurost kallimat teenust, mis mõeldud rikastele(2500 eurot), siis tuleb tõesti juude maksta. Ahjaa, kui eakas elab hoolödekodus, siis tema kinnisvara toodab ka üüritulu.
Kujuta nüüd ette kõiki neid maapiirkondade lagunevaid kortermaju või väikeseid külakesi. Sul mingi mõte, et kõik need inimesed elasid enne hooldekodusse minemist uhketes pealinnamajades/korterites või, et mingi üüritulu üldse tekkida saaks?
Ma ise olen Tallinna inimene ja paneelmaja 2-toaline, 50 aastat tagasi tehtud remondiga läheb rahulikult 400 euroga kuus üürile.
Tänapäeval hooldekodu eest maksmine on lausa lill. Ma ise maksin 20 aastat tagasi lähedase eest 1000 eurot kuus, tollal 15 000 krooni ja see oli tõesti suur raha.
-
Külaline
Kui tahad, et su vanemad oleksid su lähedal, et neid saaks paar korda nädalas ilma erilise ajakuluta külastada, neid ka lastelaste juurde külla viia või nendega koos nädalavahetusel restoranis või kohvikus käia, vahel teatris või kontsertidel käia, siis ei tea küll üheski linnas hooldekodu, kus pensioni ja KOVi abiga välja tuleks.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:17Mis puutub maapiirkondade kinnisvarasse, siis seal tõesti pole turgu,ehk nende puhul on KOV 700 ja pension 800, katab ilusti ära hooldekodu, võib-olla lastelt paarsada kuus juurde.
Igal aastal on tasud ka tõusnud, tõusevad ka järgmisel aastal. Kui KOV oma makstavat tasu vähendab, pole mingit lille.
Me oleme ise pensionärid, kes vanemate hooldekodu maksmise eest hoolitsevad.
-
Külaline
Ausalt öeldes sellises heas konditsioonis vanemat, kellega saab restoranis, kohvikus ja ka mujal ringi liikuda, ma hooldekodusse ei panekski. Hooldekodusse paneks 24/7 abivajaja. Vanemad jätaks oma koju ning palkaks 1000 euro eest kuus abistaja.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:43Kui tahad, et su vanemad oleksid su lähedal, et neid saaks paar korda nädalas ilma erilise ajakuluta külastada, neid ka lastelaste juurde külla viia või nendega koos nädalavahetusel restoranis või kohvikus käia, vahel teatris või kontsertidel käia, siis ei tea küll üheski linnas hooldekodu, kus pensioni ja KOVi abiga välja tuleks.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:17Mis puutub maapiirkondade kinnisvarasse, siis seal tõesti pole turgu,ehk nende puhul on KOV 700 ja pension 800, katab ilusti ära hooldekodu, võib-olla lastelt paarsada kuus juurde.
Igal aastal on tasud ka tõusnud, tõusevad ka järgmisel aastal. Kui KOV oma makstavat tasu vähendab, pole mingit lille.
Me oleme ise pensionärid, kes vanemate hooldekodu maksmise eest hoolitsevad.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 21:19Vaevled eelarvamuste küüsis. Kriitika kellegi suunas ei tähenda, et inimesel endal puudub normaalne sissetulek ja teadmised rahaasjadest. Minu jaoks on ka korralik ja mugav eramu elementaarne, aga ma ei hakka odava meelelahutuse eest maksma. Mulle ei paku vähimatki lõbu, kui keegi näiteks kana föönitab. Kuna sa oled sinatamise peale üle läinud, siis vastan samaga. Kahju on vaadata, kuidas sa pead rügama, maksma blogi lugemise eest raha või käima vestlusõhtutel ja samal ajal unistad palmisaarel puhkamisest. Võid ju suunamudijaid kommenteerida stiilis, oo, kui lahe on vaadata, kuidas basseini ääres sulistate, tahaks ka. Jah, tahadki, aga ei saa seda endale lubada, sest kui raha kulutatakse tühja-tähja peale, ostetakse Temust või suunamudijate poolt reklaamitavat kaupa kokku, siis jääbki see kättesaamatuks unistuseks. Inimestele kuluks odava meelelahutuse asemel ära teadmised rahaasjadest, investeerimisest, siis ei peaks iga tasuta asja loosimise peale meelheitlikult laike panema.
-
Külaline
Ärge unustage, et isegi Tallinnas elavatel paljudel vanuritel on kinnisvara halvas seisus ja renoveerimata, sest aeg teeb oma töö ja väikeste pensionite eest remonti ei tee. Ei taha üürnikud elada ka igasugustes tingimustes, mis nende nõudmistele ei vasta. Üüritulu saab toota heas seisukorras kinnisvara, mitte ainult asukoht.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:02Sa tõesti pole eluga kursis. Just plaanitakse omaosalust tõsta, KOVide osa vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 10:51KOV maksab ca 700 eurot. Pension on 800 eurot. Kui soovid 1500 eurost kallimat teenust, mis mõeldud rikastele(2500 eurot), siis tuleb tõesti juude maksta. Ahjaa, kui eakas elab hoolödekodus, siis tema kinnisvara toodab ka üüritulu.
-
Külaline
Vastuse saad ehk siia tehtud teemast, esimesest kommentaari viimasest lausest või Laseri saatest, https://arutle.ee/viewtopic.php?t=1280
-
Külaline
Pole tõsi, üüritulu saab toota absoluutselt igasuguses seisus kinnisvara. Nõuka-aegse remondiga Mustaka 2-toaline 350-380 eurot lõdvalt.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 11:19Ärge unustage, et isegi Tallinnas elavatel paljudel vanuritel on kinnisvara halvas seisus ja renoveerimata, sest aeg teeb oma töö ja väikeste pensionite eest remonti ei tee. Ei taha üürnikud elada ka igasugustes tingimustes, mis nende nõudmistele ei vasta. Üüritulu saab toota heas seisukorras kinnisvara, mitte ainult asukoht.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:02Sa tõesti pole eluga kursis. Just plaanitakse omaosalust tõsta, KOVide osa vähendada.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 10:51
KOV maksab ca 700 eurot. Pension on 800 eurot. Kui soovid 1500 eurost kallimat teenust, mis mõeldud rikastele(2500 eurot), siis tuleb tõesti juude maksta. Ahjaa, kui eakas elab hoolödekodus, siis tema kinnisvara toodab ka üüritulu.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 11:02Ikka ei saa aru, kuidas see sinu asi on, mida keegi teeb? Ju neile meeldib selline elu, panna laike ja vaadata vestlusõhtut.Külaline kirjutas: ↑10 Dets 2025 21:19Vaevled eelarvamuste küüsis. Kriitika kellegi suunas ei tähenda, et inimesel endal puudub normaalne sissetulek ja teadmised rahaasjadest. Minu jaoks on ka korralik ja mugav eramu elementaarne, aga ma ei hakka odava meelelahutuse eest maksma. Mulle ei paku vähimatki lõbu, kui keegi näiteks kana föönitab. Kuna sa oled sinatamise peale üle läinud, siis vastan samaga. Kahju on vaadata, kuidas sa pead rügama, maksma blogi lugemise eest raha või käima vestlusõhtutel ja samal ajal unistad palmisaarel puhkamisest. Võid ju suunamudijaid kommenteerida stiilis, oo, kui lahe on vaadata, kuidas basseini ääres sulistate, tahaks ka. Jah, tahadki, aga ei saa seda endale lubada, sest kui raha kulutatakse tühja-tähja peale, ostetakse Temust või suunamudijate poolt reklaamitavat kaupa kokku, siis jääbki see kättesaamatuks unistuseks. Inimestele kuluks odava meelelahutuse asemel ära teadmised rahaasjadest, investeerimisest, siis ei peaks iga tasuta asja loosimise peale meelheitlikult laike panema.Guest kirjutas: ↑10 Dets 2025 11:45
Samas ei saa ju tunnistada, et teeb hirmsal kombel viha, et keegi justkui lihtsalt niisama ja justkui mitte millegi eest, teenib suuri summasid. Samal ajal, kui sina pead rügama ja võid vaid unistada sellisest elujärjest.
-
Külaline
Õige, juba keskajal oli selliseid inimesi, kes alati kogunesid keskväljakule jooma ja järjekordset poomist vaatama. Meelelahutus missugune! Inimloomus ikka ei muutu...
-
Külaline
Jutt käis halvas seisus ja renoveerimata kinnisvarast. Iga pensionär ise remonti ei tee või maksab remondi eest suuri summasid. Kui tahetakse võtta üürilist vanasse korterisse, ei pruugi leida üürnikku, kes regulaarselt ja korralikku üüri maksab.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 13:04Pole tõsi, üüritulu saab toota absoluutselt igasuguses seisus kinnisvara. Nõuka-aegse remondiga Mustaka 2-toaline 350-380 eurot lõdvalt.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 11:19Ärge unustage, et isegi Tallinnas elavatel paljudel vanuritel on kinnisvara halvas seisus ja renoveerimata, sest aeg teeb oma töö ja väikeste pensionite eest remonti ei tee. Ei taha üürnikud elada ka igasugustes tingimustes, mis nende nõudmistele ei vasta. Üüritulu saab toota heas seisukorras kinnisvara, mitte ainult asukoht.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 00:02
Sa tõesti pole eluga kursis. Just plaanitakse omaosalust tõsta, KOVide osa vähendada.
-
Külaline
https://www.kv.ee/uurile-anda-2toaline- ... 93002.htmlKülaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 14:22Jutt käis halvas seisus ja renoveerimata kinnisvarast. Iga pensionär ise remonti ei tee või maksab remondi eest suuri summasid. Kui tahetakse võtta üürilist vanasse korterisse, ei pruugi leida üürnikku, kes regulaarselt ja korralikku üüri maksab.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 13:04Pole tõsi, üüritulu saab toota absoluutselt igasuguses seisus kinnisvara. Nõuka-aegse remondiga Mustaka 2-toaline 350-380 eurot lõdvalt.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 11:19
Ärge unustage, et isegi Tallinnas elavatel paljudel vanuritel on kinnisvara halvas seisus ja renoveerimata, sest aeg teeb oma töö ja väikeste pensionite eest remonti ei tee. Ei taha üürnikud elada ka igasugustes tingimustes, mis nende nõudmistele ei vasta. Üüritulu saab toota heas seisukorras kinnisvara, mitte ainult asukoht.
https://www.kv.ee/lepingu-solmimisel-tu ... 08768.html
Palun, renoveerimata korterid 350-380 rahulikult. Paistab, et sa kinnisvara üürimisega vist ise ei tegele, niisama targutad?
-
Külaline
Kui kord jutt läks renoveerimata kinnisvarale, üllatuslikult selles teemas, siis seda on tegelikult palju ja asjatult. Põhjuseks eestlastele nii omane vastumeelsus teha muutuseid, olgugi need nii kasulikud kui tahes. Paljud vanuris elavad suurtes korterite, palju suuremates, kui vaja oleks, aga ei müü ega vaheta, sest seal on nad ju alati elatud. Mu oma tädi (78), elab kolmetoalises korteris üksi, maksab suurema osa pensionist üüriks ja koonerdab siis ülejäägiga. Samas võiks ta selle müüa, osta asemele 1-toalise ja ülejääva raha õnnelikult elada. Aga ei, sest tema on juba piisavat kolinud ( ilmselt 3 x elus jooksul).
Jalutan koeraga linnaäärses rajoonis, kus palju uusi uhkeid maju, aga vanemas osas üksjagu ka vanu, ehitatud ilmselt 40-50 a tagasi. Katused vajaks ammu vahetamist, aiad kokku kukkumas ja haljastused räämas. Maja müümisel saaks juba piirkonna tõttu päris korraliku summa ja kokkuvõttes jääks raha üle mugavaks elamiseks.
On ääretult kurb, et meie vanurid 70.ndates ei mõtle, et aega pole lõputult, miks ei võiks teha muudatusi, et elust nautida, kasvõi talved kuskil soojas elada, selle asemel, et kinni hoida lagunevast kinnisvarast.
Jalutan koeraga linnaäärses rajoonis, kus palju uusi uhkeid maju, aga vanemas osas üksjagu ka vanu, ehitatud ilmselt 40-50 a tagasi. Katused vajaks ammu vahetamist, aiad kokku kukkumas ja haljastused räämas. Maja müümisel saaks juba piirkonna tõttu päris korraliku summa ja kokkuvõttes jääks raha üle mugavaks elamiseks.
On ääretult kurb, et meie vanurid 70.ndates ei mõtle, et aega pole lõputult, miks ei võiks teha muudatusi, et elust nautida, kasvõi talved kuskil soojas elada, selle asemel, et kinni hoida lagunevast kinnisvarast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline