Miks see inimene oma lahkunud õe hingele rahu ei anna

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 07 Jaan 2026 16:20
Ottotriin kirjutas: 07 Jaan 2026 07:53
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 07:20Ei maksa igasugust soga tõe pähe võtta.
Kust tead, et see on soga?
Sest on olemas selline meditsiinieriala nagu psühhiaatria.

Näita mulle mõnda tervet psühhiaatrit.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Jaan 2026 17:57
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 17:39Jah, nad peavad sel juhul valmis olema, et kõik inimesed ei ole head inimesed.
:lol: :D :D :D :D
Mina olen VÄGA PAHA INIMENE!!!! Ei tea, mis sa nüüd küll teed?
Mul sinust ükskõik naa. :D
Külaline

Ottotriin kirjutas: 06 Jaan 2026 22:36 Kindel, et teises dimensioonis on need lahkunud? ;)

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/84116 ... -nii-oudne

"Algul arvasid arstid, et Eliise-Mariinil oli ajuinfarkt, kuid hiljem välistasid selle ja ei oska temaga toimunut selgitada. Raviarst ei tahtnud uskuda, mida neiu rääkis teispoolsusest.

Ent Eliise-Mariin hakkas igal pool nägema inimeste selja taga seisvaid hingi. “See oli nii õudne,” ütleb ta. “Näiteks poodides ma käia ei tahtnud, sest seal oli liiga palju inimesi koos erinevate hingedega.”

Inimesed, kellele ta kirjeldas nende taga seisnud hingi, tundsid neis ära oma varem surnud sugulased või sõbrad."
Kui keegi on hulluks läinud, peaks ta pöörduma psühhaatri vastuvõtule, ei?
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Ottotriin kirjutas: 06 Jaan 2026 22:36 Kindel, et teises dimensioonis on need lahkunud? ;)

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/84116 ... -nii-oudne

"Algul arvasid arstid, et Eliise-Mariinil oli ajuinfarkt, kuid hiljem välistasid selle ja ei oska temaga toimunut selgitada. Raviarst ei tahtnud uskuda, mida neiu rääkis teispoolsusest.

Ent Eliise-Mariin hakkas igal pool nägema inimeste selja taga seisvaid hingi. “See oli nii õudne,” ütleb ta. “Näiteks poodides ma käia ei tahtnud, sest seal oli liiga palju inimesi koos erinevate hingedega.”

Inimesed, kellele ta kirjeldas nende taga seisnud hingi, tundsid neis ära oma varem surnud sugulased või sõbrad."
Samal aastal hakkas ta unistama hundi tapmisest. 7 aastat kondas mööda metsi ja tappis loomi, lõpuks 2025 aastal ta unistus täitus ja laskis hundi maha. Ehk siis mingi väga veider tüdruk, ei tea mis psühhide käest ta oma ideid saab. Iseenesest see koht artiklis oli isegi lõbus- avastas hinged siis, kui koomas oli. Enne nagu ei teadnud midagi, kuid siis sattus haiglasse ja kui ärkas, siis kohe esimene küsimus arstidele oli, et miks seal ruumis on nii palju hingi? Et mingit imestamis- või juurdlemisfaasi tal polnudki, pani kohe 100-ga uhhuusse. Erakordselt kaalukas tõend teispoolsuse olemasolu kinnituseks!
Külaline

Guest kirjutas: 07 Jaan 2026 09:31
Külaline kirjutas: 06 Jaan 2026 23:34
Guest kirjutas: 06 Jaan 2026 22:16 Ta postitab neid asju oma sotsiaalmeediasse. Minul tekib küsimus, miks Kroonika inimeste kontodel nuhib ja sellest lugusid teeb?
Huvitav, et Kroonika ei ole FB-st veel uut uudist välja urgitsenud ühest teisest meie viimase aja kuulsusest. Aa ok, ta vist pani selle üles alles paar tundi tagasi.
Kellest ja mis uudis?
Õhtulehes ja siin juba uudis olemas. Initsiaalid D K.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 16:46
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 14:24Täpselt! Ta postitab ju oma kontole
Kui inimese lein oleks vaid tema enda asi, ei postitaks ta seda mitte ühelegi kontole, ka mitte enda omale. Ka enda kontole postitamine on teistele inimestele teadaandmine, mitte omaette leinamine, see on tahtmine, et 'lugege teie ka ja saage osa ja lohutage' jne. Minu arvates küll otsib see inimene tähelepanu. Minul näiteks on selle õe surmast absoluutselt ükskõik, nüüd aga mingeid digiteid mööda saan ikka sellest teada, kasvõi seda Arutle.ee teemat avades. Milleks see, miks see peab arvutist minuni jõudma ja miks üldse on vaja seda leina internetti panna?
Minul on väga hull lein aastast 2023, seda internetist keegi ei leia ja seda teavad vaid minu kõige lähedasemad inimesed, kes minuga füüsiliselt kokku puutuvad ja mulle näkku vaatavad ja minu murduvat häält kuulevad ja minu pisarates silmi näevad, kui ma temast räägin. Ei tunne küll, et ma seda leina internetis afišeerimata millestki ilma oleksin jäänud või et kui ma oma leina kellelegi suvakale ette söödaksin, et siis sellest minu jaoks midagi kergemaks muutuks.
Arvan, et antud juhul on ikka suur osa nö väljapoole säramine. Oma kannatuste eksponeerimine. Oma valus püherdamine. Tähelepanu saamine, kaastunde kerjamine. Kui palju on selles veel tõelist leina, seda ei tea ükski inetrneti tarbija.
Sa kaotasid kassi või koera?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Jaan 2026 16:46
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 14:24Täpselt! Ta postitab ju oma kontole
Kui inimese lein oleks vaid tema enda asi, ei postitaks ta seda mitte ühelegi kontole, ka mitte enda omale. Ka enda kontole postitamine on teistele inimestele teadaandmine, mitte omaette leinamine, see on tahtmine, et 'lugege teie ka ja saage osa ja lohutage' jne. Minu arvates küll otsib see inimene tähelepanu. Minul näiteks on selle õe surmast absoluutselt ükskõik, nüüd aga mingeid digiteid mööda saan ikka sellest teada, kasvõi seda Arutle.ee teemat avades. Milleks see, miks see peab arvutist minuni jõudma ja miks üldse on vaja seda leina internetti panna?
Minul on väga hull lein aastast 2023, seda internetist keegi ei leia ja seda teavad vaid minu kõige lähedasemad inimesed, kes minuga füüsiliselt kokku puutuvad ja mulle näkku vaatavad ja minu murduvat häält kuulevad ja minu pisarates silmi näevad, kui ma temast räägin. Ei tunne küll, et ma seda leina internetis afišeerimata millestki ilma oleksin jäänud või et kui ma oma leina kellelegi suvakale ette söödaksin, et siis sellest minu jaoks midagi kergemaks muutuks.
Arvan, et antud juhul on ikka suur osa nö väljapoole säramine. Oma kannatuste eksponeerimine. Oma valus püherdamine. Tähelepanu saamine, kaastunde kerjamine. Kui palju on selles veel tõelist leina, seda ei tea ükski inetrneti tarbija.
Kummaline jutt. Proovid siin nagu võistelda, et kelle lein see ikka hullem on. Igaüks leinab omamoodi ja sinul pole küll mingit õigust öelda, kuidas seda on sobiv või sobimatu teha. Kuna see õde oli ka tuntud inimene, siis muidugi räägitakse sellest rohkem. Sinu lein ei huvita nii palju. Kui sa selle oma FB seinale kirjutaks, see ei jõua ajakirjandusse.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 21:50Sa kaotasid kassi või koera?
See ei ole sinu asi, kelle ma kaotasin.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 22:01
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 21:50Sa kaotasid kassi või koera?
See ei ole sinu asi, kelle ma kaotasin.
Tige inimene peabki kannatama, kuni saad ükskord aru, mida valesti teed.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 16:46 Minul on väga hull lein aastast 2023, seda internetist keegi ei leia
No nüüd siit leiab ju. Mis siis, et anonüümselt, aga ikkagi mingil põhjusel väljendasid seda tundmatutele.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 21:58Kummaline jutt. Proovid siin nagu võistelda, et kelle lein see ikka hullem on. Igaüks leinab omamoodi ja sinul pole küll mingit õigust öelda, kuidas seda on sobiv või sobimatu teha. Kuna see õde oli ka tuntud inimene, siis muidugi räägitakse sellest rohkem. Sinu lein ei huvita nii palju. Kui sa selle oma FB seinale kirjutaks, see ei jõua ajakirjandusse.
Et siis mõned on staarleinajad, aga teised ei ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 23:25Et siis mõned on staarleinajad, aga teised ei ole?
Lase ometi igal inimesel end väljendada täpselt nii, kuidas ja kus ta ise soovib. Ei pea kõiki artikleid avama ega ka FB konodelt kogu juttu lugema, kui sind see häirib.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2026 23:53Lase ometi igal inimesel end väljendada täpselt nii, kuidas ja kus ta ise soovib. Ei pea kõiki artikleid avama ega ka FB konodelt kogu juttu lugema, kui sind see häirib.
Miks mina ei tohi end väljendada täpselt nii, kuidas ja kus ma ise soovin.

Ja kust sa võtad, et mind miski häirib või et ma mingi selleteemalise artikli või FB konto avasin?

Mis lahmid, ah?
Külaline

On ikka tähelepanunälg, keda huvitab nende ristumine
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... apsepolves
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 23:11 On ikka tähelepanunälg, keda huvitab nende ristumine
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... apsepolves
Mees kirjutas seda Instagramis oma naisele. Pole tema süü, et see kuskile meediasse kohe pandi.
Külaline

Nad muidu ei suhtlegi :lol:
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Küllap pole siis see inimene, kes oma lahkunud õde leinab, veel juhtunust üle saanud. Igapäevaelu läheb edasi, aga aeg-ajalt kerkivad leinamullid pinnale ja ju siis on antud naise puhul tegu inimesega, kes töötleb traumaatilist sündmust enda jaoks kõige tõhusamini läbikirjutades, jagades. Täitsa okei on olla ka teist tüüpi, see, kes pigem endamisi mõtiskleb ja oma valu teistele ei näita. Või kolmandat, neljandat, viiendat tüüpi. Pole olemas õiget viisi, kuidas või kui kaua leinata. Igatahes saan aru tema vajadusest surnud lähedasest rääkida, sest igapäevaelu oma intensiivsuses tekitab aeg-ajalt tunde, nagu hakkaks see oluline inimene, kes lahkus, lahtuma, inimestel meelest minema, nagu teda polekski olnud, aga oli ju. Ja et mälestust elus hoida, siis aeg-ajalt tahadki meenutada, rääkida.

Ja loomulikult on iga kirjaliku teksti avalikult postitamise taga ka see, et kaasnevast tähelepanust või lohutusest, kaastundest, toetusest, saab kerge dopamiinilaksu - aga miks sedamoodi saadavat hetkelist heaolutunnet peaks kuidagi maha tegema või mõnitama. Eks teine inimene jälle teeb sama tunde saavutamiseks midagi muud, jällegi pole üks viis halvem kui teine. Ise saame ju valida, mida loeme, millele oma tähelepanu kulutame, kellele kaasa tunneme või kellest lihtsalt mööda/üle libiseme.

PS. Ühe võõra niase õe hinge pärast muretsemise taha on aga küll üpris tobe pugeda. See õde on surnud, ei ole tal enam asja, kas, kes ja kuidas teda mäletab või temast kirjutab. Lein ja sellega toimetulek on ikka siiajääjate, mitte surnute asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 23:26Mees kirjutas seda Instagramis oma naisele. Pole tema süü, et see kuskile meediasse kohe pandi.
1) Miks peaks oma naisele midagi Instagrami kaudu kirjutama?
2) Teed kõigile nähtava postituse ja see jõuab meediasse? Täielik müsteerium...

Peab ikka suur tähelepanuvajadus olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2026 10:37Mees kirjutas seda Instagramis oma naisele. Pole tema süü, et see kuskile meediasse kohe pandi.
Kes seda küll oleks võinud aimata :lol:
Külaline

Kui ta meediasse selle leinaga üritab ronida, siis kohe takista. Kodus tehku mis tahab.
manaña kirjutas: 06 Jaan 2026 20:10
Guest kirjutas: 06 Jaan 2026 19:12 Mitu aastat ta juba selle leinaga tähelepanu otsib?
Kui kaua siis leinata tohib? Mu vanaema on 2a mu vanaisast rääkinud, kas peaksin talle hakkama vihjeid tegema?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 3 külalist