Tuludeklaratsioonis peab tagastama +800€

Koeradkassid
Kontakt:

Tuludeklaratsioonis peab tagastama +800€

Postitus Postitas Koeradkassid »

Öelge, kuidas see on võimalik, kui ma olin eelmine aasta esimesed 6 kuud madalapalgaline, teenisin umbes 1000€ kuus ja kasutasin tulumaksuvaba miinimumi 654€ kuus. Suvel lõpetasin kooli ära ja läksin erialasele tööle, hakkasin teenima umbes 2000€ kätte, ei ole kasutanud seal tulumaksuvaba miinimumi, see on kogu aeg 0 peal olnud. Nüüd selgus, et pean tagastama üle 800€, sest pool aastat madalapalgalisena kasutasin seda ja see arvestatakse aasta järgi. Nüüd muidugi uus tulumaksu süsteem, aga see vana süsteem ei olnud üldse loogiline ju. Reaalselt ei ole riigilt rohkem raha saanud, tol ajal ma teenisin nii vähe, et oli õigus kasutada seda summat ja nüüd peab tagasi maksma lihtsalt selleks, et poole aasta pealt hakkas rohkem teenima...
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Koeradkassid kirjutas: 17 Veebr 2026 07:01Nüüd selgus, et pean tagastama üle 800€, sest pool aastat madalapalgalisena kasutasin seda ja see arvestatakse aasta järgi.
Nii on jah. Aasta järgi. Teisel poolaastal said niipalju rohkem, et nullis esimese poolaasta tulumaksu vaba osa ära.
Külaline

See on see "suurepärane" maksuküür. Õnneks sellest aastast kadunud.
Külaline

Koeradkassid kirjutas: 17 Veebr 2026 07:01 Öelge, kuidas see on võimalik, kui ma olin eelmine aasta esimesed 6 kuud madalapalgaline, teenisin umbes 1000€ kuus ja kasutasin tulumaksuvaba miinimumi 654€ kuus. Suvel lõpetasin kooli ära ja läksin erialasele tööle, hakkasin teenima umbes 2000€ kätte, ei ole kasutanud seal tulumaksuvaba miinimumi, see on kogu aeg 0 peal olnud. Nüüd selgus, et pean tagastama üle 800€, sest pool aastat madalapalgalisena kasutasin seda ja see arvestatakse aasta järgi. Nüüd muidugi uus tulumaksu süsteem, aga see vana süsteem ei olnud üldse loogiline ju. Reaalselt ei ole riigilt rohkem raha saanud, tol ajal ma teenisin nii vähe, et oli õigus kasutada seda summat ja nüüd peab tagasi maksma lihtsalt selleks, et poole aasta pealt hakkas rohkem teenima...
Jumala loogiline, kuna arvestus on aasta lõikes.
Külaline

Sa peaks rahul olema, et riigilt pooleteiseks aastaks 800 eurot tasuta laenu said, tagasi pead selle maksma ju alles selle aasta oktoobriks.
Koeradkassid
Kontakt:

Mis krdi laenu😄 ma pean peale maksma riigile selle eest, et poole aasta pealt hakkasin rohkem teenima. Kui ma kasutasin 654€ tulumaksu miinimumi, siis mul oli selleks õigus, sest mu palk oli 1000€ kuus. Kust ma pidin teadma, et nii ruttu töö ära vahetan ja rohkem teenima hakkan, see polnud ette planeeritud. Kui eelmine aasta oleks see süsteem olnud, mis nüüd sellest aastast ei peaks midagi maksma.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 08:45
Koeradkassid kirjutas: 17 Veebr 2026 07:01 Öelge, kuidas see on võimalik, kui ma olin eelmine aasta esimesed 6 kuud madalapalgaline, teenisin umbes 1000€ kuus ja kasutasin tulumaksuvaba miinimumi 654€ kuus. Suvel lõpetasin kooli ära ja läksin erialasele tööle, hakkasin teenima umbes 2000€ kätte, ei ole kasutanud seal tulumaksuvaba miinimumi, see on kogu aeg 0 peal olnud. Nüüd selgus, et pean tagastama üle 800€, sest pool aastat madalapalgalisena kasutasin seda ja see arvestatakse aasta järgi. Nüüd muidugi uus tulumaksu süsteem, aga see vana süsteem ei olnud üldse loogiline ju. Reaalselt ei ole riigilt rohkem raha saanud, tol ajal ma teenisin nii vähe, et oli õigus kasutada seda summat ja nüüd peab tagasi maksma lihtsalt selleks, et poole aasta pealt hakkas rohkem teenima...
Loogiline võib ju olla, aga äärmisel ebaõiglane siiski. Inimene ei teinud mitte midagi muud, kui järgis seadust. Ma oleksin sigatige. Ärgu tulgu enam keegi rääkima, et astmeline tulumaks on õiglane, kui inimesi reaalselt trahvitakse selle eest, et tal hakkas paremini minema.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:45
Loogiline võib ju olla, aga äärmisel ebaõiglane siiski. Inimene ei teinud mitte midagi muud, kui järgis seadust. Ma oleksin sigatige. Ärgu tulgu enam keegi rääkima, et astmeline tulumaks on õiglane, kui inimesi reaalselt trahvitakse selle eest, et tal hakkas paremini minema.
Kuidas see ebaõiglane on? Kas parem oleks olnud jääda 1000 eurot teenima, oleks kõik korras olnud?
Koeradkassid
Kontakt:

Tõestiii, ma olengi. Seda enam, et seda ei saanud tagantjärgi muuta, pmst ma oleks pidanud detsember 2024 panema tulumaksuvaba miinimumi 0 peale. Aga tööleping oli tehtud mitu aastat varem ja ei tule selliste asjade peale, et poole aasta pärast võid tööd vahetada. Kogu see olukord lihtsalt nii haige.
Külaline

Koeradkassid kirjutas: 18 Veebr 2026 09:04Aga tööleping oli tehtud mitu aastat varem ja ei tule selliste asjade peale, et poole aasta pärast võid tööd vahetada.
Kas tõesti?
Tigger
Kontakt:

Postitus Postitas Tigger »

Mina pean maksma juurde 472 eurot tänu maksuküürule. Järgmisel aastal ilmselt mitte, aga see ei tee mind Reformierakonna suhtes tänulikuks.
Külaline

Paslik on nüüd ja igavesti meeles pidada, millised erakonnad meile maksuküüru-käki tekitasid: https://maksumaksjad.ee/maksu-uudised/ ... votmiseks/

Need olid Keskerakond, SDE ehk sotsid ja Isamaa.
Külaline

Koeradkassid kirjutas: 18 Veebr 2026 09:04

Tõestiii, ma olengi. Seda enam, et seda ei saanud tagantjärgi muuta, pmst ma oleks pidanud detsember 2024 panema tulumaksuvaba miinimumi 0 peale. Aga tööleping oli tehtud mitu aastat varem ja ei tule selliste asjade peale, et poole aasta pärast võid tööd vahetada. Kogu see olukord lihtsalt nii haige.
Ei saa aru, mille üle sa tigetsed, kui maksuvaba osa on lõhki, siis nii on. Ma olen terve elu juurde maksnud, jube asi küll, mille pärast pahandada.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:45Loogiline võib ju olla, aga äärmisel ebaõiglane siiski. Inimene ei teinud mitte midagi muud, kui järgis seadust. Ma oleksin sigatige. Ärgu tulgu enam keegi rääkima, et astmeline tulumaks on õiglane, kui inimesi reaalselt trahvitakse selle eest, et tal hakkas paremini minema.
Ah, mis te vahutate. Mina olen aastaid maksnud tulumaksu 1. sendist, pole nagu selle peale tulnud, et sellest teema teha. Nüüd mul 150€ kuus nagu maast leitud. Nüüd on TA kõrgema palgaga olnud pool aastat, midagi säästa ei suutnud siis v, et 800€ nüüd ta käpuli viskab?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 14:47
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:45Loogiline võib ju olla, aga äärmisel ebaõiglane siiski. Inimene ei teinud mitte midagi muud, kui järgis seadust. Ma oleksin sigatige. Ärgu tulgu enam keegi rääkima, et astmeline tulumaks on õiglane, kui inimesi reaalselt trahvitakse selle eest, et tal hakkas paremini minema.
Ah, mis te vahutate. Mina olen aastaid maksnud tulumaksu 1. sendist, pole nagu selle peale tulnud, et sellest teema teha. Nüüd mul 150€ kuus nagu maast leitud. Nüüd on TA kõrgema palgaga olnud pool aastat, midagi säästa ei suutnud siis v, et 800€ nüüd ta käpuli viskab?
Mul sama nagu sul. Ma kah jumala õnnelik, et 150 eurot kuus lisa. Seekord sain isegi pea 300 deklariga samba pealt tagasi, alati muidu juurde maksnud-aastal 2011 lausa 40 tuhat eurot :D
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Loll pea on ihu nuhtlus.
Külaline

Said väiksema palga ajal riigilt laenu kasutada, mida hädaldada, seda ju kuid aega tagasi maksta.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 16:47 Said väiksema palga ajal riigilt laenu kasutada, mida hädaldada, seda ju kuid aega tagasi maksta.
Mida laenu? Inimene käis tööl, teenis palka ja maksis makse, nagu seadus ette nägi.
Külaline

Küll siinsetel on raske lihtsamaidki asju mõista.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 13:23
Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 16:47 Said väiksema palga ajal riigilt laenu kasutada, mida hädaldada, seda ju kuid aega tagasi maksta.
Mida laenu? Inimene käis tööl, teenis palka ja maksis makse, nagu seadus ette nägi.
Just. Ja nagu seadus ette näeb, on korrektne enamteenitud tasu tagastada. Milles probleem?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist