Oot aru ma ei saa. Mitte kellelegi pole üllatuseks Iraani ja USA vastasseis. Siin mingit selgeltnägijat mängida on küll väga imelik. Samuti on selle teema juurde käinud kogu aeg sõjalised ähvardused, väikesed provokatsioonid, USA poolne Iisraeli toetamine jne. USA sõjalaevad on uidanud sealkandis juba igiammu. Et sellest rituaalsest tantsust seekord selline madin kasvab, ei olnud aga küll kuidagi selge, ärge pange tarka. Isegi Trump ei teadnud päris selgelt, millal ja mis tehakse, nagu selgub. Otsus tekkis ju kiirelt, kui leiti võimalus Iraani ladvik korraga maha võtta.Guest kirjutas: ↑04 Mär 2026 22:21 Ei arva neist midagi, aga antud juhul oli neil õigus. Kurb on see, et Eesti meedia Lähis-Ida uudiseid nii vähe kajastab, minu meelest on rahval õigus teada, mis tulema hakkab. Eriti vajalik on see neile, keda poliitika muidu ei huvita.
See oht rippus juba ammu mõõgana Iraani kohal. Juba Trumpi esimese ametiaja jooksul olid mõned märgid, et USA võib hakata Iraaniga tüli kiskuma. Ma elan välismaal ja ka siin on vähemalt kuu aega juba selle sõja puhkemise ohust kirjutatud.
Kuidas ei olnud see sõja tekkimisoht teada
-
Külaline
-
Külaline
Sa ei teadnud, et USA on Iraani tuuumarajatisi juba kordi varem pommitanud? Siis pole küll mingis kajastuses viga, vaid selge ignorants.Guest kirjutas: ↑04 Mär 2026 22:12
Mida kaitseminister arvas, mina muidugi ei tea, aga arvan küll, et kui juba kaitseministril polnud infot, et seal ohtlik võib olla, siis tavakodanikul polnud seda ammugi ja igasugused "aga see oli ju ammu teada" jutud on tüüpilised ninatarga tagantjäreleteadmised.
-
Külaline
Ära mängi idikat. Sellised otsused, mis ka tulemuse annavad, ei sünni üleöö. Vaene Iraan! Mina igatahes mäletan veel seda aega, kui Iraan oli enam-vähem normaalne pärslaste riik ja nende šahh Tallinnas visiidil käis.Guest kirjutas: ↑04 Mär 2026 22:30Oot aru ma ei saa. Mitte kellelegi pole üllatuseks Iraani ja USA vastasseis. Siin mingit selgeltnägijat mängida on küll väga imelik. Samuti on selle teema juurde käinud kogu aeg sõjalised ähvardused, väikesed provokatsioonid, USA poolne Iisraeli toetamine jne. USA sõjalaevad on uidanud sealkandis juba igiammu. Et sellest rituaalsest tantsust seekord selline madin kasvab, ei olnud aga küll kuidagi selge, ärge pange tarka. Isegi Trump ei teadnud päris selgelt, millal ja mis tehakse, nagu selgub. Otsus tekkis ju kiirelt, kui leiti võimalus Iraani ladvik korraga maha võtta.Guest kirjutas: ↑04 Mär 2026 22:21 Ei arva neist midagi, aga antud juhul oli neil õigus. Kurb on see, et Eesti meedia Lähis-Ida uudiseid nii vähe kajastab, minu meelest on rahval õigus teada, mis tulema hakkab. Eriti vajalik on see neile, keda poliitika muidu ei huvita.
See oht rippus juba ammu mõõgana Iraani kohal. Juba Trumpi esimese ametiaja jooksul olid mõned märgid, et USA võib hakata Iraaniga tüli kiskuma. Ma elan välismaal ja ka siin on vähemalt kuu aega juba selle sõja puhkemise ohust kirjutatud.
-
Külaline
Koroona ajal oli eestinen.fi pea ainuke, kust sai operatiivset, selget infot, mida teha, kes on lähinakatunud, kui kaua kodus istuda jnejne. Niiet päris mõttetu see kanal ei ole. Btw, ma mäletan Innot veel täiesti korraliku tõsiseltvõetava ajakirjanikuna ülikonnas-lipsus, kui ta Äripäevas töötas
kauged ajad...
Tagantjärele on kõik targad.
USA/Iisraeli ja Iraani vaheline hammastekrigistamine ja "mul on surem kui sul" on tõesti juba jupp aega kestnud, aga et nii konkreetseks andmiseks läheb, ei teatud ette, ja et see nii tugevalt nt AÜE-sse reisijaid saab puudutada, ei teatud ammugi ette. Sama hästi võib öelda, et kuidas me siin Eestis elame, Venemaa ju kohe kõrval, iga hetk võib rünnata, ammu ju pinged õhus. Ongi õhus, aga otsest ohtu ei taju praegu keegi, mis peaks tavaelu lausa halvama. Eks sama oli nende puhkuselesõitjatega - kuna polnud otseseid ootamatuid pingeid nende sihtriigi ja Iraani vahel, siis ei jäetud perereisi, mida võibolla aasta või rohkemgi oodatud ja organiseeritud oli, kergekäeliselt ära. Päris ausalt usun, et 99% inimesi poleks ära jätnud selle info baasilt, mis selleks hetkeks, kui vaheaeg algas, oli. Inimloomuses on uskuda seda, mis kasulikm tundub, ja sellise kaliibri ärevikud, kes oleks veebruari lõpus avalikkuses olnud info pealt tenud otsuse reisiraha korstnasse kirjutada ja puhkuseplaanid tühistada, poleks ilmselt välisreisi üldse planeerima hakanudki.
USA/Iisraeli ja Iraani vaheline hammastekrigistamine ja "mul on surem kui sul" on tõesti juba jupp aega kestnud, aga et nii konkreetseks andmiseks läheb, ei teatud ette, ja et see nii tugevalt nt AÜE-sse reisijaid saab puudutada, ei teatud ammugi ette. Sama hästi võib öelda, et kuidas me siin Eestis elame, Venemaa ju kohe kõrval, iga hetk võib rünnata, ammu ju pinged õhus. Ongi õhus, aga otsest ohtu ei taju praegu keegi, mis peaks tavaelu lausa halvama. Eks sama oli nende puhkuselesõitjatega - kuna polnud otseseid ootamatuid pingeid nende sihtriigi ja Iraani vahel, siis ei jäetud perereisi, mida võibolla aasta või rohkemgi oodatud ja organiseeritud oli, kergekäeliselt ära. Päris ausalt usun, et 99% inimesi poleks ära jätnud selle info baasilt, mis selleks hetkeks, kui vaheaeg algas, oli. Inimloomuses on uskuda seda, mis kasulikm tundub, ja sellise kaliibri ärevikud, kes oleks veebruari lõpus avalikkuses olnud info pealt tenud otsuse reisiraha korstnasse kirjutada ja puhkuseplaanid tühistada, poleks ilmselt välisreisi üldse planeerima hakanudki.
-
Külaline
Jah, meeldib või ei, aga seal leidub päris palju tõsiseltvõetavat infot. Pakungi, et just Inno on see, kes välisuudiseid läbi kammib ja neist kokkuvõtte teeb.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2026 08:43 Koroona ajal oli eestinen.fi pea ainuke, kust sai operatiivset, selget infot, mida teha, kes on lähinakatunud, kui kaua kodus istuda jnejne. Niiet päris mõttetu see kanal ei ole. Btw, ma mäletan Innot veel täiesti korraliku tõsiseltvõetava ajakirjanikuna ülikonnas-lipsus, kui ta Äripäevas töötaskauged ajad...
-
Külaline
Ohumärke, et lähis-idas asi hapuks kisub, oli juba jaanuaris. Mul oli veebruari alguses edasi ja keskel tagasilend vahemaandumisega Dubais ja sestap jäi toona see silma:
https://www.err.ee/1609920812/air-franc ... his-idasse Neil oli küll üka lend paevas ja ja voib olla oli kergendus konkurentsust vabaneda.
Aga ka siis kui VÄM konkreetselt ütleb, et ärge x sihtkkhta soitke, on reisigruppides mustmiljon halajat, et tal laheb “elu reis” tuksi voi ei saa oma 100 eurot pileti eest tagasi, seat oli FM. Sellised on esimesed “riigle” napuga naitamas, et neid juba tagasi pole toodud.
https://www.err.ee/1609920812/air-franc ... his-idasse Neil oli küll üka lend paevas ja ja voib olla oli kergendus konkurentsust vabaneda.
Aga ka siis kui VÄM konkreetselt ütleb, et ärge x sihtkkhta soitke, on reisigruppides mustmiljon halajat, et tal laheb “elu reis” tuksi voi ei saa oma 100 eurot pileti eest tagasi, seat oli FM. Sellised on esimesed “riigle” napuga naitamas, et neid juba tagasi pole toodud.
-
Külaline
Eksisin. Üks lend nadalas oli neil.Guest kirjutas: ↑05 Mär 2026 09:41 Ohumärke, et lähis-idas asi hapuks kisub, oli juba jaanuaris. Mul oli veebruari alguses edasi ja keskel tagasilend vahemaandumisega Dubais ja sestap jäi toona see silma:
-
Külaline
Kuidas ma tollal küll ilma eestinenita siis elatud sain ...Guest kirjutas: ↑05 Mär 2026 08:43 Koroona ajal oli eestinen.fi pea ainuke, kust sai operatiivset, selget infot, mida teha, kes on lähinakatunud, kui kaua kodus istuda jnejne. Niiet päris mõttetu see kanal ei ole. Btw, ma mäletan Innot veel täiesti korraliku tõsiseltvõetava ajakirjanikuna ülikonnas-lipsus, kui ta Äripäevas töötaskauged ajad...
-
Külaline
Just, kui itaallased juba massiliselt surid, siis meie eliitmeedia sellest vaikis ja Lutsar/Kadai naeruvääristasid inimeste hirmu-ei, Eestisse see ei jõua.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2026 08:43Koroona ajal oli eestinen.fi pea ainuke, kust sai operatiivset, selget infot, mida teha, kes on lähinakatunud, kui kaua kodus istuda jnejne. Niiet päris mõttetu see kanal ei ole. Btw, ma mäletan Innot veel täiesti korraliku tõsiseltvõetava ajakirjanikuna ülikonnas-lipsus, kui ta Äripäevas töötaskauged ajad...
-
Külaline
Mulle tundub, et sa mäletad asju moonutatult. Kui itaallased surid, oli meilgi juba eriolukord või selle eelne seisund, kus küll keegi enam ei kahelnud, et see ka siia jõuab. Äraootaval seisukohal oldi hiinlaste epideemia puhkemise ajal 2019 lõpus, küllap siis tõesti Lutsar rahustas masse ja mida muud ta tegema olekski pidanudki. Täpselt samamoodi oleks ju ka võinud see epideemia jääda lokaalseks nagu oli eelmine SARS. Mingeid fakte ei olnud ju. Eestineni paanika küll kedagi ei aidanud, tegelikult.Guest kirjutas: ↑05 Mär 2026 10:09Just, kui itaallased juba massiliselt surid, siis meie eliitmeedia sellest vaikis ja Lutsar/Kadai naeruvääristasid inimeste hirmu-ei, Eestisse see ei jõua.Külaline kirjutas: ↑05 Mär 2026 08:43Koroona ajal oli eestinen.fi pea ainuke, kust sai operatiivset, selget infot, mida teha, kes on lähinakatunud, kui kaua kodus istuda jnejne. Niiet päris mõttetu see kanal ei ole. Btw, ma mäletan Innot veel täiesti korraliku tõsiseltvõetava ajakirjanikuna ülikonnas-lipsus, kui ta Äripäevas töötaskauged ajad...
-
Külaline
Mida juttu. Ei hoiatanud meie riigi poolt küll varakult kedagi. Te enam üldse ei mäleta, millal oli Saaremaal see kurikuulus võrkpallivõistlus, kuhu toodi epideemia kiuste võistkond Itaaliast mängima. Pevkur ise veel kinnitas, et kõik on ohutu. Ja seda ikka mäletate, mis siis edasi sai?
Meie riik vaikis sellest kõigest väga-väga kaua. Meil ei ole enam inimesi eesotsas, kes midagi julgeks öelda või millestki õigesti aru saaks.
Meie riik vaikis sellest kõigest väga-väga kaua. Meil ei ole enam inimesi eesotsas, kes midagi julgeks öelda või millestki õigesti aru saaks.
-
Külaline
Ei mäleta. Mis sai?Guest kirjutas: ↑05 Mär 2026 12:40 Mida juttu. Ei hoiatanud meie riigi poolt küll varakult kedagi. Te enam üldse ei mäleta, millal oli Saaremaal see kurikuulus võrkpallivõistlus, kuhu toodi epideemia kiuste võistkond Itaaliast mängima. Pevkur ise veel kinnitas, et kõik on ohutu. Ja seda ikka mäletate, mis siis edasi sai?
Minul on tunne, et ükskõik, mida tol hetkel tehti, ikka tehti mingi rahva arust valesti (siiamaani muidugi on sama). Lubati meeskond võistlema, okei, tehti valearvestus. Sellest õpiti ja pandi riik kinni. Mis siis lahti läks, kas sina mäletad? Kuidas kõik virisesid, miks ei saa kohvikusse ega kinno, neetud riik, mis ta õige mõtleb endast, see ju ainult mingi pisike nohu, kesse seda viirust ikka kardab? Ei mäleta?
-
Külaline
Nüüd loeks küll Juustupi heietusi Jeemenis 
-
Külaline
Minul meeles küll artiklid, kus USA meie vabariigi aastapäeva paiku ütles, et plaanib Iraani rünnata 10 päeva pärast/jooksul, täpselt ei mäleta...
-
Külaline
-
Külaline
Kohati on tunne, et Tolmukübe on Juustupi reinkarnatsioon
-
Külaline
Seda ääretud lollust oli ikka kuhjaga:
Koll, mida terviseamet ei pidanud piisavalt suureks ohuks Saaremaa võrkpalluritele, jõudis kohale. Ootamatult? Eks võisime aimata, et ühel päeval jõuab viirus Eestisse, kuid sel ajal tundus koll kummitavat alles kuskil taamal piiride taga. See, et paari päevaga kümned inimesed haigestuvad, tundus võimatu. Kahe nädalaga sai Saaremaast Eestimaa suurim viiruskolle.
https://joogikoolitused.ee/kuidas-me-ka ... nis-olime/
Koll, mida terviseamet ei pidanud piisavalt suureks ohuks Saaremaa võrkpalluritele, jõudis kohale. Ootamatult? Eks võisime aimata, et ühel päeval jõuab viirus Eestisse, kuid sel ajal tundus koll kummitavat alles kuskil taamal piiride taga. See, et paari päevaga kümned inimesed haigestuvad, tundus võimatu. Kahe nädalaga sai Saaremaast Eestimaa suurim viiruskolle.
-
Külaline
Kuidas see teemasse puutub?Guest kirjutas: ↑05 Mär 2026 14:25 Seda ääretud lollust oli ikka kuhjaga:
-
Külaline
Paari kuu pärast saad mõne lõbureisija Dubai-meenutusi lugeda. Ilmselgelt mõni neist üllitab oma läbielatust raamatu, "Meie Dubai sõjapäevik" vms. Tehakse raamatupoes suur ja peen esitlus, "kirjanik" on roosas pitspesus raamatuid signeerimas ja oma hirmsaid üleelamisi heietamas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist