Kas jälgite rahatarkuse jagajaid sotsiaalmeedias, mida arvate neist, keda kuulate? Igasugused investeerimisteemaga seotud mõtted siia oodatud
Investeerimine
-
Greta
Investeerimine
Kas investeerite? Kuhu?
Kas jälgite rahatarkuse jagajaid sotsiaalmeedias, mida arvate neist, keda kuulate? Igasugused investeerimisteemaga seotud mõtted siia oodatud
-
Külaline
Ei investeeri, kahjuks. Sel lihtsal põhjusel, et pole mida investeerida. Jälgin küll paari rahatarkuse jagajat.
-
Külaline
Investeerin aktsiatesse ja kinnisvarasse. Hetkel üks osa sulas ka ootamatuste puhuks.
-
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
- Teerajaja
- Kontakt:
Kuulan podcasti kinnisvarajutud. Omal ka mõned.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
-
hingelt maakas
- Teerajaja
- Kontakt:
Mul on 3s sammas, kuhu kannan, kui saan. Teised investeeringud ootavad suuremaid sissetulekuid. Jälgin K. Saaret.
-
Külaline
Jah, alustasin umbes 2012.a Tallinna börsi aktsiatest, alguses Kaubamaja, Merko, mis maksavad normaalselt dividendi ja on siiani alles. Lisandunud on ka välisbörsidelt, samuti osalenud IPOdel (mõnega võitnud, mõnega kaotanud), samuti ühe meemiaktsiaga sain toreda võidu, teisega jälle suure miinuse. Peale aktsiatesse investeerimist olen proovinud ühisrahastust (miinusesse jäin). Hetkel on 2 korterit üürile antud, nendest tuleb lisa (tõsi, need küll laenuga, aga üürnikud ju maksavad laenu kinni). Krüptot on ka natukene. Ja viimasel aastal on ka tähtajaliste hoiuste intressid olnud head, olen neid ära kasutanud. Lapsele tegin ka investeerimiskonto ja ostan dividendiaktsiaid (sinna koguneb lapsetoetuse raha ja siis paari kuu tagant ostan).
Tasub tegeleda ka väikeste summadega, see ongi pikajaline protsess. Ega ma esimestel aastatel suuri dividende ei saanud, paarkümmned eurot ehk.
Rahatarkuse edendajaid jälgin, näiteks Roosaaret ja Kristi Saaret ma arvan et aastast 2014-2015, aga nad on nii koolitustele (või suurematele projektidele) suunatud viimasel ajal. K.Saare Instas muidugi head küsimuste-vastuste kastikesed, paneb ehk mõned mõtlema, et tuleks oma rahaasjadega tegeleda.
Tasub tegeleda ka väikeste summadega, see ongi pikajaline protsess. Ega ma esimestel aastatel suuri dividende ei saanud, paarkümmned eurot ehk.
Rahatarkuse edendajaid jälgin, näiteks Roosaaret ja Kristi Saaret ma arvan et aastast 2014-2015, aga nad on nii koolitustele (või suurematele projektidele) suunatud viimasel ajal. K.Saare Instas muidugi head küsimuste-vastuste kastikesed, paneb ehk mõned mõtlema, et tuleks oma rahaasjadega tegeleda.
-
seekord nimeta
Esimesed aktsiad - 10 Ühispanga oma - 1990ndate keskel, kokku 80 krooni eest (preguses vääringus ca 5€ kanti). Hiljem tulid juurde välisaktsiad. Tasapisi portfell suurenes. 2000te algul müüsin suurema osa aktsiatest ja kasutasin saadud raha majaostul sissemakseks. Siis hakkasin uuesti tasapisi aktsiaid ostma. Vastu pükse olen saanud päris mitmel korral, sest mõned välisfirmad läksid pankrotti. Suurim pauk oli ühe rootsi aktsiaga, kui kaotasin ca 10 tuhat korraga. Aga on olnud ka aktsiaid, mille väärtus on kasvanud kordades. Ja mõned on nii hästi dividende maksnud aastakümnete jooksul, et kui olen need lõpuks kahjumiga maha müünud, olin ikka kokkuvõttes kasumis. Viimasel ajal olen ostnud ka võlakirju. Olen kuulanud investeerimisteemalisi podcaste ja lugenud blogisid. Aga praeguste 30aastaste "staarinvestorite" osad sammud panevad vahel ikka vägagi kulmu kergitama. Eelkõige nt laenu eest aktsiate ostmine või ühisrahastusse või idufirmadesse raha panemine, kus on kahju saamise võimalus suurem kui võiduvõimalus. Eelistan investor Toomase artikleid ja Roosaare raamatuid. Mõne aasta pärast lähen pensionile, loodan oma portfellist saada igakuist pensionilisa dividendide ja intresside näol. Üürikinnisvaraga tegeleda ei viitsi, päranduseks saadud kinnisvara panime müüki, sest ise ühes linnas elades ja teises midagi välja üürida, tähendaks liiga palju sebimist.
-
Sürr
Hobikorras kauplen aktsiate ja krüptoga, panused suhteliselt väikesed. Youtubes olen vaadanud õppevideosid, kuid üksi neist jääb väheks, raamatud on etemad ja oma pea tuleb ka tööle panna. Testin ka omatehtud bote (isekauplev ai-süsteem), nii et täitsa huvitav.
-
Külaline
Kuna investeerimine mind ei huvita, siis investeerin kolmandasse sambasse, indeksfondi. 10% palgast läheb sinna.
-
Külaline
Kuidas SIIS NII? Olen siit lugenud, et enamus kasutajaid kõrgepalgalised töötajad kes lisaks veel ettevõtjad ka. Maja ja sõbrannadel ka kõigil maja. Voodielu super 16 a noorema mehega jne. Natuke vaesemad on ka kõik tegelikult päris edukad. Enamus kohe ise uusarenmdusse täitsa üksi kohe korterid nii 4-5 toalised katusekorrusele ostnud.
Või ei ole perekooli rikkad seda teemat veel leidnud?
-
Külaline
III sambasse läheb iga kuu automaatselt püsimakse.
Laenu olen ka andnud erinevatel platvormidel, nt Mintoses ja Estategurus, aga enam ei viitsi sellega tegeleda ja ootan oma viimaseid rahasid tagasi, mida firmad pole suutnud maksta ja mis on muutunud sissenõutavaks.
Olen kasutanud ka hoiuse varianti, kui kohe suuremat summat vaja pole, aga tean, et lähitulevikus võib see tekkida.
Krüptot on veel natuke alles, enamiku olen juba maha müünud, kuniks veel oli võimalust plussi jääda. Seal liiga lihtne kõik kaotada ja rohkem ei kavatse sinna raha juurde panna.
Investeerimisest ma midagi ei tea, aga lähiajal on plaanis end nii palju kurssi viia, et mõned aktsiad või võlakirjad osta. Jälgin ainult Saaret Instagramis, pole veel nii hingega asja juurde jõudnud, et jõuaks rohkem sisusse süübida ja mingeid raamatuid lugeda.
Laenu olen ka andnud erinevatel platvormidel, nt Mintoses ja Estategurus, aga enam ei viitsi sellega tegeleda ja ootan oma viimaseid rahasid tagasi, mida firmad pole suutnud maksta ja mis on muutunud sissenõutavaks.
Olen kasutanud ka hoiuse varianti, kui kohe suuremat summat vaja pole, aga tean, et lähitulevikus võib see tekkida.
Krüptot on veel natuke alles, enamiku olen juba maha müünud, kuniks veel oli võimalust plussi jääda. Seal liiga lihtne kõik kaotada ja rohkem ei kavatse sinna raha juurde panna.
Investeerimisest ma midagi ei tea, aga lähiajal on plaanis end nii palju kurssi viia, et mõned aktsiad või võlakirjad osta. Jälgin ainult Saaret Instagramis, pole veel nii hingega asja juurde jõudnud, et jõuaks rohkem sisusse süübida ja mingeid raamatuid lugeda.
-
Külaline
Minust räägid võiKülaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 15:00 Kuidas SIIS NII? Olen siit lugenud, et enamus kasutajaid kõrgepalgalised töötajad kes lisaks veel ettevõtjad ka. Maja ja sõbrannadel ka kõigil maja. Voodielu super 16 a noorema mehega jne. Natuke vaesemad on ka kõik tegelikult päris edukad. Enamus kohe ise uusarenmdusse täitsa üksi kohe korterid nii 4-5 toalised katusekorrusele ostnud.
Hoidsin ennast ekstra tagasi, pole vaja niisama üksi eputada.
Külö aga mees on 16 aastat sama juba, mitte noorem.
-
Külaline
Ma ükskord andsin poetaga laenu 100 eurot, järgmine päev lubati 150 tagasi tuua. Siiani ootan. Rohkem pole julenud investeerida.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 15:00 Kuidas SIIS NII? Olen siit lugenud, et enamus kasutajaid kõrgepalgalised töötajad kes lisaks veel ettevõtjad ka. Maja ja sõbrannadel ka kõigil maja. Voodielu super 16 a noorema mehega jne. Natuke vaesemad on ka kõik tegelikult päris edukad. Enamus kohe ise uusarenmdusse täitsa üksi kohe korterid nii 4-5 toalised katusekorrusele ostnud.
Minust vist räägid. Ettevõtja, noorem mees, majad ja sõbrannadel maja. Uusarenduse katusekorteritest ei tea midagi, minu tuttavad noored on ridaka või maja ostnud.
-
Külaline
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12030 ... a-pankroti
Palju õnne, investeerijad!
Palju õnne, investeerijad!
-
Külaline
Ma olen igasugu varaklasse/instrumente proovinud, alates hoiustest ja kuni ühisrahastuse, krüpto ja NFT-deni välja. Lõpuks sain aru, et mulle sobivad kõige paremini indeksfondid ja kinnisvara. Indeksfondid eelkõige II ja III samba kaudu, nendesse saab investeerida maksueelset raha. III samba üritan täis panna ja järgmisest aastast tõstan II samba panuse 6% peale.
Kinnisvara on laenuga ostetud, laenumaksed suuremad kui üürid praeguse euriboriga - nutan ja maksan oma üürikatele peale
. Aga küll tulevad ka paremad ajad.
Nipet-näpet on veel üksikaktsiaid ja võlakirju, aga see on väike osa portfellist.
Kinnisvara on laenuga ostetud, laenumaksed suuremad kui üürid praeguse euriboriga - nutan ja maksan oma üürikatele peale
Nipet-näpet on veel üksikaktsiaid ja võlakirju, aga see on väike osa portfellist.
-
Külaline
kinnisvara, ettevõtlus ja hoiused.
Finantsinimesena olen väga konservatiivne kõikvõimalike aktsiate ja fondide osas (täna järjekordne uudis ühe suure fondi hapnemise kohta), täielik BS on krüpto ja bitcoin.
Börside jälgimine on ka üks igavamaid-tüütumaid tegevusi.
Finantsinimesena olen väga konservatiivne kõikvõimalike aktsiate ja fondide osas (täna järjekordne uudis ühe suure fondi hapnemise kohta), täielik BS on krüpto ja bitcoin.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 08:45 kinnisvara, ettevõtlus ja hoiused.
Mul kinnisvara (üürikorterid, äripinnad, lühiajaline mittemajutuse rent), ettevõtlus ja dividendiaktsiad. Dividendiaktsiaid 100% kogu portfellist, toodavad aastas 5500 eurot netotulu, jälgimist ei vaja.
-
Külaline
Kui juba vanad ärihaid oma investeerimistega mööda pükse saavad, mis siis veel minusugusest ullikesest rääkida. Parem ei investeerigi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline