Palgad?!
-
Külaline
See ilmselt oleneb ikka väga ju valdkonnast ka. Ise lõpetasin baka just, teen kodukontorit täiskohaga uuel töökohal, palk katseajal 2200eur bruto.
-
Külaline
Sina võtsid küll väga hästi kokku mida minagi mõtlen…Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 11:01 olen ka nende värbamiseelarvamustega kokku puutunud. lubage naerda.
tahetakse, et diplom oleks uuem kui 10 aastat aga erialane töökogemus peab olema sama pikk. sisuliselt eeldatakse erialast tööd enne diplomi saamist ja iga 10-15 aasta tagant ülikoolis käimist. endal on ka mitu kõrgharidust ja täpselt selle pärast saan aru, kui ebarealistlik see on. Iga kord kui tasuta õppe ajanorm saab täis, peab kohe minema uuesti kooli.
tahetakse pikki tööpäevi ja sea tahetakse väikeste laste vanematelt. nooremad ei sobi tööle sest on liiga noored, vanemad ei sobi tööle, sest vanus loeb. ainult üks kindel vanus sobib ja juhuslikult on see see vanus, mis ainsana sobib ka laste saamiseks. ja kui sul on lapsed, kes vajavad tähelepanu, siis see ka ei sobi. põhimõtteliselt sobib ainult 35-45aastane mees, kes ei osale oma laste kasvatamises. aga tal peab olema pere, poissmees ka ei ole hea, see on imelik.
tahad teha karjääri - ole halb isa.
ei loe vanus, loeb normaalne suhtumine. see loeb rohkem kui vanus, erialased teadmised ja palganumber
Tahetakse, et vesi oleks samal ajal tulikuum ja jääa. Tahetakse võimatut. Ameerikas visatakse aastaid nalja selle üle kuidas tahetakse 20-35 aastast inimest tööle 25 aastase töökogemusega. Mingi hetk tuleb reaalsusele otsa vaadata ja mõelda, kui pakutav palk on alla 3000 bruto, kas peaks nõudma magistrit, 5-10 aastast töökogemust, 3-4 võõrkeelt ja jumal teab mida veel.
-
Külaline
Pealekauba on see veel väga nõme, et tegelikult ei nõua need töökohad mingeid erioskusi. Nõudmised on suured, konkurss meeletu, aga pärast selgub, et tegemist on igava ja rutiinse tööga, kus pole vaja ei neid keeli ega magistrikraadi. Ise astusin sellisesse orki ükskord. Nõuti statistika, majandusanalüüsi või matemaatika alast haridust, mitut keelt, magistrikraadi jne, jne. Tegelikkuses seisnes töö peamiselt mingite risttabelite vorpimises, milles ei tohtinud midagi muuta. Seda oskaks seitsmenda klassi õpilane ka, kui talle töö ette näidata. Mind valiti välja, aga see töö oli nii surmigav, et ma ei pidanud seal vastu üle kolme kuu. Konkurss oli ka kolm kuud, mitu proovitööd, kolme komisjoniga vestlus. No täielik mõttetus.Sina võtsid küll väga hästi kokku mida minagi mõtlen…
Tahetakse, et vesi oleks samal ajal tulikuum ja jääa. Tahetakse võimatut. Ameerikas visatakse aastaid nalja selle üle kuidas tahetakse 20-35 aastast inimest tööle 25 aastase töökogemusega. Mingi hetk tuleb reaalsusele otsa vaadata ja mõelda, kui pakutav palk on alla 3000 bruto, kas peaks nõudma magistrit, 5-10 aastast töökogemust, 3-4 võõrkeelt ja jumal teab mida veel.
-
Külaline
20.11, 20.15 ja 20.20 on üks ja sama vastaja. Ja vääääga kibestunud vastaja. Vorbib kommentaare jutti sama keelekasutusega ning arvab, et tekitab nii arutelu. Issand anna kannatust....
-
Külaline
Oksendab mujal teemades ka. Ilmselt silmini lakku täis, Tinderis kuuekümbistelt jälle korvi saanud, et nii tigeKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 20:52 20.11, 20.15 ja 20.20 on üks ja sama vastaja. Ja vääääga kibestunud vastaja. Vorbib kommentaare jutti sama keelekasutusega ning arvab, et tekitab nii arutelu. Issand anna kannatust....
-
Külaline
IT valdkonnas on jah palgad kõrged, ka neil, kes koodi ei kirjuta. Aga eelarvamusi on palju. Tööd on palju. Ebakompetentsel mehel on enamus IT ettevõtetes endiset eelis kompetentse naise ees, eriti edutamisel. Ise olen IT ettevõttes, mis pakub teenust valdkonnas, milles traditsiooniliselt tegutsevad ainult mehed. Koguaeg pean tõestama, et ma olen kompetentne. Iga uue töötaja ja kliendiga. Kusjuures vanus on siin abiks, praegu ligi 40 on lihtsam, kui oli 10 aastat tagasi. Kui mõnikord juhtub koostööparnetiks või kliendi esindajaks naine olevat, siis on tegemist äärmiselt kompetentse inimesega, üldiselt vanuses 50+. Teised naised lihtsalt ei pääsegi löögile. Ja asjad saavad aetud kiirelt ning konkreetselt. Aga sagedamini on teisel pool mees, kes ei oska ei suhelda ega planeerida. Tihti on tema selja taga asjaajaja/assistent või keegi muu, kes tegeliku töö teeb, enamasti naine. Et mitte vale muljet jätta, siis enamik klientide esindajatest on kopmetentsed mehed. See on ilmselt seotud konkreetse valdkonnaga, et nii vähe naisi edutatakse, igal pool nii ei ole vast. Aga üldiselt, võiks vähem vaadata passi ja püksi ning hinnata inimese kompetentsust ning iseloomu.
-
Külaline
Küll ikka on raske naine olla.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 12:10 IT valdkonnas on jah palgad kõrged, ka neil, kes koodi ei kirjuta. Aga eelarvamusi on palju. Tööd on palju. Ebakompetentsel mehel on enamus IT ettevõtetes endiset eelis kompetentse naise ees, eriti edutamisel. Ise olen IT ettevõttes, mis pakub teenust valdkonnas, milles traditsiooniliselt tegutsevad ainult mehed. Koguaeg pean tõestama, et ma olen kompetentne. Iga uue töötaja ja kliendiga. Kusjuures vanus on siin abiks, praegu ligi 40 on lihtsam, kui oli 10 aastat tagasi. Kui mõnikord juhtub koostööparnetiks või kliendi esindajaks naine olevat, siis on tegemist äärmiselt kompetentse inimesega, üldiselt vanuses 50+. Teised naised lihtsalt ei pääsegi löögile. Ja asjad saavad aetud kiirelt ning konkreetselt. Aga sagedamini on teisel pool mees, kes ei oska ei suhelda ega planeerida. Tihti on tema selja taga asjaajaja/assistent või keegi muu, kes tegeliku töö teeb, enamasti naine. Et mitte vale muljet jätta, siis enamik klientide esindajatest on kopmetentsed mehed. See on ilmselt seotud konkreetse valdkonnaga, et nii vähe naisi edutatakse, igal pool nii ei ole vast. Aga üldiselt, võiks vähem vaadata passi ja püksi ning hinnata inimese kompetentsust ning iseloomu.
-
Külaline
Vähetulusaid ameteid vaatad. Kõrgemat palka saavad igasugused erinevad juhid, arstid, hambaarstid, juristid, tarkvaraarendajad, analüütikud, insenerid, laeva- ja lennukikaptenid jne.
-
Külaline
Did he pick you yetKülaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 13:38Küll ikka on raske naine olla.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 12:10 IT valdkonnas on jah palgad kõrged, ka neil, kes koodi ei kirjuta. Aga eelarvamusi on palju. Tööd on palju. Ebakompetentsel mehel on enamus IT ettevõtetes endiset eelis kompetentse naise ees, eriti edutamisel. Ise olen IT ettevõttes, mis pakub teenust valdkonnas, milles traditsiooniliselt tegutsevad ainult mehed. Koguaeg pean tõestama, et ma olen kompetentne. Iga uue töötaja ja kliendiga. Kusjuures vanus on siin abiks, praegu ligi 40 on lihtsam, kui oli 10 aastat tagasi. Kui mõnikord juhtub koostööparnetiks või kliendi esindajaks naine olevat, siis on tegemist äärmiselt kompetentse inimesega, üldiselt vanuses 50+. Teised naised lihtsalt ei pääsegi löögile. Ja asjad saavad aetud kiirelt ning konkreetselt. Aga sagedamini on teisel pool mees, kes ei oska ei suhelda ega planeerida. Tihti on tema selja taga asjaajaja/assistent või keegi muu, kes tegeliku töö teeb, enamasti naine. Et mitte vale muljet jätta, siis enamik klientide esindajatest on kopmetentsed mehed. See on ilmselt seotud konkreetse valdkonnaga, et nii vähe naisi edutatakse, igal pool nii ei ole vast. Aga üldiselt, võiks vähem vaadata passi ja püksi ning hinnata inimese kompetentsust ning iseloomu.Niunäuuu, niuuunäuuu. Tüdinenud sellest halast. Küll palk väiksem kui mehel, küll ei hinnata, küll ollakse kõikidest teistest targem aga neid ei mõisteta. Reaalsus on see, et on umbes 10% nendest itkejatest ja halatest (ja need üldjuhul ei hala) kes tõesti on kompetentsed. Ülejäänud 90% aravad, et kuna on sündinud naiseks on nemad ka kohe paremad. Noo ega ikka ei ole küll.
-
Külaline
Suurettevõtetes Tallinnas on selline palk ikkagi tõepoolest pigem tavaline hea spetsialisti või keskastme juhi palk. Töötan valdkonnas, mis pole sugugi mingi kullaauk, ettevõttes on töötajaid umbes 1000, juhtide ja spetsialistide palgatase alla 2500€ bruto (ca 2000€ neto) eriti ei lange, 2500-3000€ kätte saavad juhtidest-spetsialistidest ikka vähemalt pooled. Ei ole vaja seda palgasummat ikka müstifitseerida.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 15:16 Kes viimasel ajal töö otsimisega tegelenud, see teab, kui nutused on pakutavad palgad enamikes kohtades. Seda kummalisem oli lugeda Perekoolis neid palgateemasid, kus kõik said kätte 2500-3000 eurot. Vist ainult riigikogulased, hambaarstid ja IT-mehed käisid seal foorumis.
-
Külaline
Töötan it alas, kirjutan koodi. Olen naine.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 12:10 IT valdkonnas on jah palgad kõrged, ka neil, kes koodi ei kirjuta. Aga eelarvamusi on palju. Tööd on palju. Ebakompetentsel mehel on enamus IT ettevõtetes endiset eelis kompetentse naise ees, eriti edutamisel. Ise olen IT ettevõttes, mis pakub teenust valdkonnas, milles traditsiooniliselt tegutsevad ainult mehed. Koguaeg pean tõestama, et ma olen kompetentne. Iga uue töötaja ja kliendiga. Kusjuures vanus on siin abiks, praegu ligi 40 on lihtsam, kui oli 10 aastat tagasi. Kui mõnikord juhtub koostööparnetiks või kliendi esindajaks naine olevat, siis on tegemist äärmiselt kompetentse inimesega, üldiselt vanuses 50+. Teised naised lihtsalt ei pääsegi löögile. Ja asjad saavad aetud kiirelt ning konkreetselt. Aga sagedamini on teisel pool mees, kes ei oska ei suhelda ega planeerida. Tihti on tema selja taga asjaajaja/assistent või keegi muu, kes tegeliku töö teeb, enamasti naine. Et mitte vale muljet jätta, siis enamik klientide esindajatest on kopmetentsed mehed. See on ilmselt seotud konkreetse valdkonnaga, et nii vähe naisi edutatakse, igal pool nii ei ole vast. Aga üldiselt, võiks vähem vaadata passi ja püksi ning hinnata inimese kompetentsust ning iseloomu.
Paar aastat tagasi oleksin sellele arvamusele kõige täiega vastu vaielnud, sest kümne aasta jooksul ma mingitki meeste eelistamist ei näinud. Aga siis vahetus firma juhtkond ja ossa issaristike, mis toimuma hakkas.
Minu meelest polnud küll tegemist otseselt naiste vastase suhtumisega vaid lihtsalt kõigile, kes ei viitsinud otseselt kaklema hakata, istuti pähe. Kuue kuu jooksul lahkusid pooled vanad töötajad (mehed ja naised).
Uues kohas (kusjuures poole kõrgema palgaga) pole jälle näinud mingitki meeste/naiste teemat.
-
Külaline
Ju kui suur % 1000-st on neid, kes saavad see 2500-3000 kätte? Ja palju saavad need ülejäänud 900-950 inimest?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 09:15Suurettevõtetes Tallinnas on selline palk ikkagi tõepoolest pigem tavaline hea spetsialisti või keskastme juhi palk. Töötan valdkonnas, mis pole sugugi mingi kullaauk, ettevõttes on töötajaid umbes 1000, juhtide ja spetsialistide palgatase alla 2500€ bruto (ca 2000€ neto) eriti ei lange, 2500-3000€ kätte saavad juhtidest-spetsialistidest ikka vähemalt pooled. Ei ole vaja seda palgasummat ikka müstifitseerida.Külaline kirjutas: ↑29 Juun 2024 15:16
-
Külaline
Kuna valdaval osal naistest on Eestis kõrgharidus, siis lihtsalt kõrghariduse letti löömisega töökohta ei saa. Eriti kui on tegemist pehme erialaga. Meeste kutseka haridusega üldiselt teenib rohkem. Nt elektrikuna.
-
Külaline
Spetsialistidest ja sellest kõrgematest ametikohtadest rääkisime, mitte kõigist ettevõtte töötajatest. Tööliste palkadega pole erilist põhjust võrrelda, kui räägime spetsialistidest. Kogutöötajate arv iseloomustas lihtsalt ettevõtte suurust. Spetsialistide-juhtide hulgast saab sellist palka 15-20% töötajatest ehk ca 20 inimest. Ja see on üks täiesti harilik ning pigem keskmise toimetulekuga ettevõte, mitte mingi kasumihiid. Järelikult ei ole selline palk mitte üksikutel juhuslikel perekoolis sõna võtjatel, vaid ikkagi piisavalt levinud.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 10:05 Ju kui suur % 1000-st on neid, kes saavad see 2500-3000 kätte? Ja palju saavad need ülejäänud 900-950 inimest?
-
Külaline
ITs on ka 2500-3000 netopalk ikka pigem alumine ots kuni keskmine. Mitte midagi erilist see seal küll pole.
-
Külaline
ja iT õppejõud ülikoolides ei saa unistadagi isegi sellisest brutopalgast:Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:39 ITs on ka 2500-3000 netopalk ikka pigem alumine ots kuni keskmine. Mitte midagi erilist see seal küll pole.
iga teine õpingute kõrvalt töötav it tudeng teenib rohkem kui õppejõud.
-
Külaline
Miks peakski. It õppejõud on nagu iga teinegi õpetaja. Ma olen nõus, et nende KÕIGI palgad peaks olema kõrgemad, aga it õppejõud pole nende hulgas kuidagi eriline.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 19:01ja iT õppejõud ülikoolides ei saa unistadagi isegi sellisest brutopalgast:Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 13:39 ITs on ka 2500-3000 netopalk ikka pigem alumine ots kuni keskmine. Mitte midagi erilist see seal küll pole.
iga teine õpingute kõrvalt töötav it tudeng teenib rohkem kui õppejõud.
Pealegi on it yks väheseid erialasid, kus akadeemiline haridus on suhteliselt ebaoluline.
-
Külaline
Aga neil on DIPLOM. Nemad PEAVAD saama palju palka. Ei loe mis väärtust nad vastu pakuvad. Neil on DIPLOM. Ja nad räägivad inglise keelt. Seega PALKA ja palju. Reaalsus on muidugi teineKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 10:33 Kuna valdaval osal naistest on Eestis kõrgharidus, siis lihtsalt kõrghariduse letti löömisega töökohta ei saa. Eriti kui on tegemist pehme erialaga. Meeste kutseka haridusega üldiselt teenib rohkem. Nt elektrikuna.
-
Külaline
Sellel, kes arvab, et ta peab saama on palju palju suurem tõenäosus see palk ka päriselt saada. Eesti naiste probleem on pigem, et nad on nõus ka piskuga, sest "misnüüdmina".Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 16:37Aga neil on DIPLOM. Nemad PEAVAD saama palju palka. Ei loe mis väärtust nad vastu pakuvad. Neil on DIPLOM. Ja nad räägivad inglise keelt. Seega PALKA ja palju. Reaalsus on muidugi teineKülaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 10:33 Kuna valdaval osal naistest on Eestis kõrgharidus, siis lihtsalt kõrghariduse letti löömisega töökohta ei saa. Eriti kui on tegemist pehme erialaga. Meeste kutseka haridusega üldiselt teenib rohkem. Nt elektrikuna.![]()
-
Külaline
MINA TÖÖANDJANA EI PALKA PÕHIMÕTTELISELT 40-50 VAHEMIKUS NAISI. Eriti kui nad on vallalised. Kogemused räägivad enda eest. Hoia eemale. Neilm on ajukeemia paigast. Reaalsuse taju puudub.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline