Mis elu see on, kui oled üksi ja keegi ei aita..
-
Külaline
Mis elu see on, kui oled üksi ja keegi ei aita..
Nojah, nüüd on see siis käes.
Lahutus paberitega ja puha. Inimesed räägivad, et oi, nüüd oled vaba naine ja võid teha, mis tahad. Aga mis vabadus see selline on? Mul pole isegi keskkooli lõpuni käitud, läksin ju kohe esimese mehega ja jäin lapseootele. Arvasin tollal, et armastus toidab, aga tegelikult toidab ikka pood ja selleks on raha vaja.Nüüd ma siis rabelen siin. Päeval olen tehases liini taga, õhtul tulen koju ja kukun lihtsalt maha. Selg valutab nii, et vahel ei saa särki ka seljast. Lapsed on suured ja neil oma elu, aga abi neist pole – küsivad hoopis mult viimast kopikat, et linna kooli minna.Ja see mees... nojah, jõi ja mörises, aga vähemalt oli keegi toas. Nüüd on vaikus nii vali, et kõrvadel hakkab valus. Vaatan telekat ja söön üksi seda odavat makaroni, sest liha jaoks pole alati raha. Need peened naised seal linnas kirjutavad lehes, et "leia end üles" ja "mine joogasse". Mis asja ma sealt otsin? Mu põlved on läbi ja käed karedad nagu liivapaber. Kas ma sealt joogast leian uue katuseparandaja või kellegi, kes talvel puud tuppa tooks? Ei usu.Kõige hullem on see häbi. Lähen poodi, siis ikka vaadatakse – näe, jälle see üksi, ei saanud mehe pidamisega hakkama. Nagu see oleks ainult minu süü, et tema teise naise juurde jooksis, kes on noorem ja kellel pole silmade all selliseid kotte nagu minul.Vahel mõtlen, et oleks pidanud koolis rohkem pingutama. Ehk siis istuks praegu kuskil soojas kontoris ja joos peent kohvi. Aga kes mind siis õpetas? Ema oli ka meil üksi ja rügas, polnud tal aega mu hindeid vaadata. Nüüd ma kordan tema elu. Olen see "tugev eesti naine", aga tegelikult ma olen lihtsalt väsinud. Nii väsinud, et ei jõua isegi nutta enam.
Lahutus paberitega ja puha. Inimesed räägivad, et oi, nüüd oled vaba naine ja võid teha, mis tahad. Aga mis vabadus see selline on? Mul pole isegi keskkooli lõpuni käitud, läksin ju kohe esimese mehega ja jäin lapseootele. Arvasin tollal, et armastus toidab, aga tegelikult toidab ikka pood ja selleks on raha vaja.Nüüd ma siis rabelen siin. Päeval olen tehases liini taga, õhtul tulen koju ja kukun lihtsalt maha. Selg valutab nii, et vahel ei saa särki ka seljast. Lapsed on suured ja neil oma elu, aga abi neist pole – küsivad hoopis mult viimast kopikat, et linna kooli minna.Ja see mees... nojah, jõi ja mörises, aga vähemalt oli keegi toas. Nüüd on vaikus nii vali, et kõrvadel hakkab valus. Vaatan telekat ja söön üksi seda odavat makaroni, sest liha jaoks pole alati raha. Need peened naised seal linnas kirjutavad lehes, et "leia end üles" ja "mine joogasse". Mis asja ma sealt otsin? Mu põlved on läbi ja käed karedad nagu liivapaber. Kas ma sealt joogast leian uue katuseparandaja või kellegi, kes talvel puud tuppa tooks? Ei usu.Kõige hullem on see häbi. Lähen poodi, siis ikka vaadatakse – näe, jälle see üksi, ei saanud mehe pidamisega hakkama. Nagu see oleks ainult minu süü, et tema teise naise juurde jooksis, kes on noorem ja kellel pole silmade all selliseid kotte nagu minul.Vahel mõtlen, et oleks pidanud koolis rohkem pingutama. Ehk siis istuks praegu kuskil soojas kontoris ja joos peent kohvi. Aga kes mind siis õpetas? Ema oli ka meil üksi ja rügas, polnud tal aega mu hindeid vaadata. Nüüd ma kordan tema elu. Olen see "tugev eesti naine", aga tegelikult ma olen lihtsalt väsinud. Nii väsinud, et ei jõua isegi nutta enam.
-
Külaline
Võib-olla soovib inimene lihtsalt ennast tühjaks rääkida ja oma väsimuskoormat jagada?Külaline kirjutas: ↑02 Mai 2026 19:30Mis selliste postituste mõte on, jääb segaseks. Soovid intriigi üles tõmmata? Muud pole tõesti mitte midagi teha?
-
Külaline
Soovitaks rääkida AI-ga. Ma täna rääksin terve õhtu ja oli väga kosutav vestlus. Enne oli plaan veini võtta, aga ei võtnudki. Tulid ka mõned uued mõtted, mida teha.
-
Külaline
Minu küsimuse eelduseks oli, et see ei ole mingi päris jutt, vaid kellegi väljamõeldis. No ei jookse detailid jutu sees ja jutu vorm kuidagi loogiliseks tervikuks kokku.
Vabandan igaks juhuks, kui see nii ei ole, aga olen ikka üsna kindel, et on.
-
Külaline
Miks peavad detailid kokku jooksma ja miks ta peab sind veenma, kuidas miski on või ei ole? Võib-olla pisut moonutab asju, aga see, et inimene elab vaeselt, on üksik, tunneb ennast halvasti, pole ju mingi imeasi, mille detailides peab sinusugust veenma.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 19:58Minu küsimuse eelduseks oli, et see ei ole mingi päris jutt, vaid kellegi väljamõeldis. No ei jookse detailid jutu sees ja jutu vorm kuidagi loogiliseks tervikuks kokku.
-
Külaline
Kui mitut ilma keskhariduseta inimest sa tead, kes oskaks sellise kvaliteediga teksti kirjutada, nagu teema on?Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 20:16Miks peavad detailid kokku jooksma ja miks ta peab sind veenma, kuidas miski on või ei ole? Võib-olla pisut moonutab asju, aga see, et inimene elab vaeselt, on üksik, tunneb ennast halvasti, pole ju mingi imeasi, mille detailides peab sinusugust veenma.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 19:58Minu küsimuse eelduseks oli, et see ei ole mingi päris jutt, vaid kellegi väljamõeldis. No ei jookse detailid jutu sees ja jutu vorm kuidagi loogiliseks tervikuks kokku.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 19:46 Võib-olla soovib inimene lihtsalt ennast tühjaks rääkida ja oma väsimuskoormat jagada?
Tekst sisaldab liiga palju intrigeerivaid valupunkte, millest väga tihti korralik kätš lahti läheb (kooli pooleli jätmine; mingi viide tehase liinitööle - muide, kui paljusid tehaseid sa tead tänases Eestis, kus inimesed liinitööd teeks?; viide sellele, et kui mees majas, on ikka parem, ükskõik milline see mees siis ka on; lapsed kulutavad ema raha ära) ja see kõik kokku on äärmiselt kahtlane. Jään oma arvamuse juurde, et teemat pole teinud õnnetu abi vajav naine, vaid igavlev inimkatsehuviline. Ärge toitke trolli.
Hingehädadega pöörduge AI poole, sellise kirjaoskusega inimene leiab AI üles küll.
-
Külaline
Mida need inimesed siis räägivad, kas seda et oled vaba naine, tee mis tahad nüüd või seda et ei saanud mehe pidamisega hakkama.
-
Külaline
Seda see asi ongi – räägitakse täpselt seda, mis hetkel endale kasulikum tundub, ja see ajabki pea nii sassi.
-
Külaline
Niipea kui ma selja pööran, hakkab see teine plaat käima. Sest olgem ausad, siin meil vaadatakse ikka nii, et kui mees ära läks, siis naine oli ju see, kes ei osanud kodu hoida.
-
Külaline
See tekst kubiseb jah punastest lipukestest, millega inimeste konnasilmadele astuda. Ei mõju usutavalt.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 20:24Kui mitut ilma keskhariduseta inimest sa tead, kes oskaks sellise kvaliteediga teksti kirjutada, nagu teema on?Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 20:16Miks peavad detailid kokku jooksma ja miks ta peab sind veenma, kuidas miski on või ei ole? Võib-olla pisut moonutab asju, aga see, et inimene elab vaeselt, on üksik, tunneb ennast halvasti, pole ju mingi imeasi, mille detailides peab sinusugust veenma.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 19:58 Minu küsimuse eelduseks oli, et see ei ole mingi päris jutt, vaid kellegi väljamõeldis. No ei jookse detailid jutu sees ja jutu vorm kuidagi loogiliseks tervikuks kokku.
Tekst sisaldab liiga palju intrigeerivaid valupunkte, millest väga tihti korralik kätš lahti läheb (kooli pooleli jätmine; mingi viide tehase liinitööle - muide, kui paljusid tehaseid sa tead tänases Eestis, kus inimesed liinitööd teeks?; viide sellele, et kui mees majas, on ikka parem, ükskõik milline see mees siis ka on; lapsed kulutavad ema raha ära) ja see kõik kokku on äärmiselt kahtlane. Jään oma arvamuse juurde, et teemat pole teinud õnnetu abi vajav naine, vaid igavlev inimkatsehuviline. Ärge toitke trolli.
Hingehädadega pöörduge AI poole, sellise kirjaoskusega inimene leiab AI üles küll.
-
Külaline
Panid ühe lipu veel juurde, tundus, et jääb väheks?Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 20:42 Niipea kui ma selja pööran, hakkab see teine plaat käima. Sest olgem ausad, siin meil vaadatakse ikka nii, et kui mees ära läks, siis naine oli ju see, kes ei osanud kodu hoida.
On ikka hobisid inimestel.
See on õpetlik lugu, hea et selle siia kirja panid. Äkki mõni noorem neiu loeb ja saab aru, et kooliharidus on tähtis. Sind see otseselt ei aita, aga äkki mõnda inimest aitab.Külaline kirjutas: ↑02 Mai 2026 18:46Vahel mõtlen, et oleks pidanud koolis rohkem pingutama. Ehk siis istuks praegu kuskil soojas kontoris ja joos peent kohvi. Aga kes mind siis õpetas? Ema oli ka meil üksi ja rügas, polnud tal aega mu hindeid vaadata. Nüüd ma kordan tema elu.
Hea soovitus, AI aitab ju igas hädas. Mingi aeg tagasi sai lugeda, kuidas AI aitas depressioonis noormehel isegi relva välja valida.Külaline kirjutas: ↑02 Mai 2026 20:24Hingehädadega pöörduge AI poole, sellise kirjaoskusega inimene leiab AI üles küll.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Hiljuti kuulsin ühest saatest, et AI annab ka juhendi biorelva tootmiseks.
Kurb siit lugeda, et pigem saab mõistmist ja kaastunnet robotilt kui teiselt inimeselt.
Kurb siit lugeda, et pigem saab mõistmist ja kaastunnet robotilt kui teiselt inimeselt.
-
Külaline
Ee, nojah, tekst muidugi kubiseb stereotüüpidest.
Näiteks arusaam, et mitte-füüsiline töö on mõnus ja stressivaba kohvijoomine - ega seal muud midagi pole vaja teha. Tegelikult on nii, et kui inimesel polnud koolis nö. lahtist pead, mis oleks lubanud koolitöö (ilma ema abita) kergelt ära teha ja head hinded saada, vaevalt et siis ka nn. paberitöö ülesannetega hakkama saamine eriti lihtsaks kujuneks. Teiseks, kõik linnatöö ei ole "peen" (= kõrget haridustaset nõudev), loomulikult on linnas ka tööd, kus ei nõuta erilisi oskusi, kus ei ole suurt sissetulekut ja mis on rutiinne, samas suuri raskusi tõstma (et selg valutaks) ega käsi karedaks tegema ma ei pea - näit. valmistoidutööstuses täidise võileiva vahele panemine, elektroonika kokkupanek, kauba paigutamine riiulitele toidupoes, masinate abil koristamine (põrandapuhastusmasinaga üle põrandate sõitmine) vms. Teemaalgatajal tasuks pigem nende asemele unistada ennast, kui mingile kõrget haridustaset nõudvale tööle (millest pole mingit realistlikku ettekujutust).
Lahutus ja töö mittesobivus, st. et töö on muutunud füüsiliselt liiga koormavaks ja selg ei pea vastu, ei ole otseselt seotud. Mingil tööl peaks naine ju ikka käima, kui elaks mehega. Enamus mehi (isegi need, kes on targad/ontlike eluviisidega, ei joo ega mörise) eeldab, et tööealine naine ka tööl käib, mitte, et tema üksi peab ennast tööga väsitama ja naine tegeleb vaid raha kulutamsiega.
Kui on soov leida lahendus konkreetselt seljavalule, siis tuleb mõelda töö vahetamise suunas - mitte tingimata tasuvama ega "peenema", aga füüsiliselt talutavama vastu. Tasub välja arvutada seegi, kui palju sellise selga tapva töö palk, mis samas midagi eriti osta ei luba, üldse on suurem näit. toimetulekutoetusest? Või kui inimene on juba töövõimetu (kroonilised selgroo/liigeste haigused küljes), siis töövõimetuse (invaliidususe) pabereid ajama hakkama. Ega lõputult sellisel tööl, mis muutub aina enam valu valmistavaks, niikuinii käia ei saa.
Üksinduse vastu aitab omasuguste üksi elavatega naistega läbikäimine - vaevalt, et need hullemat juttu ajavad kui eksmees. Sotsmeedia - näit FB võib liituda ennast huvitavate gruppidega, lugeda, vestelda - ka täidab aega ja ei tunne nii üksi.
Näiteks arusaam, et mitte-füüsiline töö on mõnus ja stressivaba kohvijoomine - ega seal muud midagi pole vaja teha. Tegelikult on nii, et kui inimesel polnud koolis nö. lahtist pead, mis oleks lubanud koolitöö (ilma ema abita) kergelt ära teha ja head hinded saada, vaevalt et siis ka nn. paberitöö ülesannetega hakkama saamine eriti lihtsaks kujuneks. Teiseks, kõik linnatöö ei ole "peen" (= kõrget haridustaset nõudev), loomulikult on linnas ka tööd, kus ei nõuta erilisi oskusi, kus ei ole suurt sissetulekut ja mis on rutiinne, samas suuri raskusi tõstma (et selg valutaks) ega käsi karedaks tegema ma ei pea - näit. valmistoidutööstuses täidise võileiva vahele panemine, elektroonika kokkupanek, kauba paigutamine riiulitele toidupoes, masinate abil koristamine (põrandapuhastusmasinaga üle põrandate sõitmine) vms. Teemaalgatajal tasuks pigem nende asemele unistada ennast, kui mingile kõrget haridustaset nõudvale tööle (millest pole mingit realistlikku ettekujutust).
Lahutus ja töö mittesobivus, st. et töö on muutunud füüsiliselt liiga koormavaks ja selg ei pea vastu, ei ole otseselt seotud. Mingil tööl peaks naine ju ikka käima, kui elaks mehega. Enamus mehi (isegi need, kes on targad/ontlike eluviisidega, ei joo ega mörise) eeldab, et tööealine naine ka tööl käib, mitte, et tema üksi peab ennast tööga väsitama ja naine tegeleb vaid raha kulutamsiega.
Kui on soov leida lahendus konkreetselt seljavalule, siis tuleb mõelda töö vahetamise suunas - mitte tingimata tasuvama ega "peenema", aga füüsiliselt talutavama vastu. Tasub välja arvutada seegi, kui palju sellise selga tapva töö palk, mis samas midagi eriti osta ei luba, üldse on suurem näit. toimetulekutoetusest? Või kui inimene on juba töövõimetu (kroonilised selgroo/liigeste haigused küljes), siis töövõimetuse (invaliidususe) pabereid ajama hakkama. Ega lõputult sellisel tööl, mis muutub aina enam valu valmistavaks, niikuinii käia ei saa.
Üksinduse vastu aitab omasuguste üksi elavatega naistega läbikäimine - vaevalt, et need hullemat juttu ajavad kui eksmees. Sotsmeedia - näit FB võib liituda ennast huvitavate gruppidega, lugeda, vestelda - ka täidab aega ja ei tunne nii üksi.
-
Külaline
Kurb, et elu nii läinud on. Iseenesest elu ju veel läbi pole sul.
Elav näide sellest, et mitte kunagi ära ela vaid mehele ja lastele/kodule. Iseendale peab elama. Muidu oledki sellise portsu otsas.
Mul ema oli samas olukorras 43 aastasena. Me, lapsed küll üritasime ema toetada aga emal läks kehvasti. Temast sai alkohoolik, kui isa maha jättis. Suri ta 56sena.
Aga nii palju ema teadis, et õpetas meile lastele, et ära mitte kunagi ole mehest sõltuv ja ela vaid kodu/perele.
Elav näide sellest, et mitte kunagi ära ela vaid mehele ja lastele/kodule. Iseendale peab elama. Muidu oledki sellise portsu otsas.
Mul ema oli samas olukorras 43 aastasena. Me, lapsed küll üritasime ema toetada aga emal läks kehvasti. Temast sai alkohoolik, kui isa maha jättis. Suri ta 56sena.
Aga nii palju ema teadis, et õpetas meile lastele, et ära mitte kunagi ole mehest sõltuv ja ela vaid kodu/perele.
-
Külaline
Eks neid noori ole tegelikult ka, kes mõtlematult kohe suhtesse tormavad ja lapsed hangivad. Meil oli selline müüja tööl, kaks last, aga võttis kätte ja läks õhtukooli, lõpetas selle ja siis läks veel edasi õppima. Seda kõike oma töö kõrvalt, aitasime tal tööaega valida, et saaks ikka koolis käidud. Nii et tegelikult on õppida alati võimalik, peab tahtmist olema. Väga rumal on elada koos mehega, kellest tegelikult abi ei ole, samahästi või see teler seal nurgas mõriseda, vähemalt ei nõua midagi ehk siis oma elu võib ümber korraldama hakata ka siis, kui lapsed veidi suuremad.
-
Külaline
Selliselt räägib vaid tasuline AI. Kui inimene on vahel sunnitud paljaid makarone sööma, siis ilmselt pole tal selle jaoks raha.Külaline kirjutas: ↑02 Mai 2026 19:52 Soovitaks rääkida AI-ga. Ma täna rääksin terve õhtu ja oli väga kosutav vestlus. Enne oli plaan veini võtta, aga ei võtnudki. Tulid ka mõned uued mõtted, mida teha.
-
Külaline
Ja siis mingid mehed muudkui kurdavad, et naised ei sünnita, tahavad karjääri teha, tahavad õppida, kõik on nende süü, et iive on nullis. Aga kui see naine hätta jääb, siis süüdistavad kõik, et mis kohaga sa mõtlesid, kui lastele ja perele pühendusid, enda süü.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2026 22:15 Kurb, et elu nii läinud on. Iseenesest elu ju veel läbi pole sul.
-
Külaline
Aga aitabki AI, iseasi, kas igas asjas tema abist ka kasu on ja kas see abi on alati eetiline. Hingehädas olija ära kuulamises on aga AI ülitugev, ta ei kipu vahele rääkima oma elujuhtumeid, ei õpeta, vaid teeb seda, mida ütled - kuulab, kui nii käsid. Ja seda vaja ongi.
Ei räägi ainult tasuline, mis klišeede kogumisteema see siin ometi on? Täiesti tasuta Chat GPT kuulab sinu muresid ja lohutab väga kenasti.Selliselt räägib vaid tasuline AI. Kui inimene on vahel sunnitud paljaid makarone sööma, siis ilmselt pole tal selle jaoks raha.
Kurb on hoopis see, et inimesed mõistmise otsimise teemal nalja loodavad saada ja pseudoteemasid teevad, mis lörtsib usaldust ja inimestevahelisi suhteid üleüldiselt. Seega jah, selles mõttes on sul õigus, et roboti peale saab lohutuse otsija rohkem loota kui inimese peale.Kurb siit lugeda, et pigem saab mõistmist ja kaastunnet robotilt kui teiselt inimeselt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 6 külalist