Milline on elu ilma depressiooni ja ärevuseta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Aga sõjas tapetakse inimesi, miks depressioonis olevate inimeste ravi peaks olema seotud teiste inimeste tapmisega? Väga küüniline ja sotsiopaatiline soov.
Külaline

Sotsiopaat ei tunnista mingeid kirjutatud ega kirjutamata inimestevahelisi reegleid ühiskonnas, tal puudub empaatiavõime, seega ei tunne ta kunagi süümepiinu, mõtleb ainult omakasule ja arvab, et ka kõik teised käituksid samuti kui tema, kui ainult oskaksid või julgeksid. Igasugune reeglitele allumine, ka lihtsalt viisakus on tema meelest nõrkuse ilming.
Külaline

Sotsiopaat ju tahabki pigem noori, terve psüühikaga elujõus noori inimesi sõjas hävitada, kui on samal ajal olemas tuhandeid füüsiliselt terveid inimesi, kes samas elada eriti ei soovi ja kelle psüühikat veel rohkem pekki keerata on palju keerulisem. Noor ei taha surra, aga teda sunnitakse karistuse ähvardusel sõdima ja ehk isegi surema, aga see, kes tahab surra, seda ei lasta. Kust otsast see normaalne on?
Külaline

Ma pidasin silmas sind. Ukraina sõjas säästetakse noori mehi, sest nemad peavad riigi pärast sõda üles ehitama. Ukraina sõjas sõdivad vanad mehed ja naised.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 09:06 Depressioonik võib ju halada palju ta tahab, aga õnneks depressioon on meil üks väikseima suremusega “haigusi”. Väidetavalt oli meil siin 75000 depressioonis inimest, kes paljud ei näe elul mingit mõtet jne, aga neist ainult 0.26% ehk umbes 200 sureb ka reaalselt maha enesetapu läbi. Ja neist valdav enamus keskealised alkoholiga liialdavad mehed. Kopsupõletikkugi sureb kolmandik rohkem inimesi.
Kui keegi kandikul asju kätte ei tooks, eks paar päeva konutataks, aga siis läheks kõht varsti tühjaks ja aetaks jalad jälle alla. Pole kuulnud, et paljud depressioonis inimesed näiteks nälja või janu kätte oleks surnud. Kuigi ju oleks loogiline, kui elus püsimine nii mõttetu on.
Lisaks on suurim osa enesetapjatest põhihariduse või sellest madalama haridustasemega.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 09:50
Guest kirjutas: 08 Mai 2026 08:48
Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 21:36
Jah, kogu see kompott on toetavad tegevused, aga siin toodi eelnevalt välja see naeratamise osa üksi, mis mõjuski kohatult. Kui ma mõtlen ajale, mil ma ise depressioonis olin, siis ma oleks sellise jutu peale pikalt peesse saatnud. Kõigepealt AD-d peale ja alles siis hakkad vaatama, kas saad kõigepealt maast lahti, et ennast pesema minna, et sooja sööki teha vms teiste jaoks normaalsed tegevused, mis sel hetkel on täielik eneseületus. Jalutamise ja muude tegevusteni on sealt veel pikk-pikk maa, rääkimata mingitest mõtete juhtimisest.
Kui lamad voodis ja üles ei saa, kas suunurki tõsta on samuti ületamatu? Tüüpiline hala, kuidas midagi ei saa. Selle asemel, et sooja sööki teha, mine kõndima, kui mõlemat ei jõua. Vägisi, vihates.
Millelgi pole ju mõtet. Mis mõte on soojal söögil? Mis mõte on kõndimisel?
Et siis ei taha ikkagi terveks saada?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2026 20:50
Kõik, kes on halvas tujus ja tigedad, ei põe ometi depressiooni! Depressiooni põdev inimene peab samamoodi tegema vägisi trenni, liikuma värskes õhus, andma oma kehale positiivseid signaale, juhtima oma mõtteid.
Jah, kogu see kompott on toetavad tegevused, aga siin toodi eelnevalt välja see naeratamise osa üksi, mis mõjuski kohatult. Kui ma mõtlen ajale, mil ma ise depressioonis olin, siis ma oleks sellise jutu peale pikalt peesse saatnud. Kõigepealt AD-d peale ja alles siis hakkad vaatama, kas saad kõigepealt maast lahti, et ennast pesema minna, et sooja sööki teha vms teiste jaoks normaalsed tegevused, mis sel hetkel on täielik eneseületus. Jalutamise ja muude tegevusteni on sealt veel pikk-pikk maa, rääkimata mingitest mõtete juhtimisest.
Kui lamad voodis ja üles ei saa, kas suunurki tõsta on samuti ületamatu? Tüüpiline hala, kuidas midagi ei saa. Selle asemel, et sooja sööki teha, mine kõndima, kui mõlemat ei jõua. Vägisi, vihates.
Siis ei olekski kellelegi depressiooni, kui asjad töötaks nii lihtsalt, nagu sina arvad. Muudkui mine ja tee. Mis nii viga elada ja milleks üldse tabletid ja teraapiad, võta kätte ja toimeta. Kõik on ülimalt loogiline. Sinu ignorantses maailmas.

Päris kindlasti ei hakka ka see depressiivik naeratama nagu kohtlane, nii väiksel asjal ei olegi mingit mõju. Seda võib soovitada tervele inimesele, kel on lihtsalt masendus peal.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 11:26
Siis ei olekski kellelegi depressiooni, kui asjad töötaks nii lihtsalt, nagu sina arvad. Muudkui mine ja tee. Mis nii viga elada ja milleks üldse tabletid ja teraapiad, võta kätte ja toimeta. Kõik on ülimalt loogiline. Sinu ignorantses maailmas.

Päris kindlasti ei hakka ka see depressiivik naeratama nagu kohtlane, nii väiksel asjal ei olegi mingit mõju. Seda võib soovitada tervele inimesele, kel on lihtsalt masendus peal.
Suunurkade tõstmine on kohtlane? Sinusuguste loogika ongi see, et ei tee mitte midagi, nagunii ei aita, nii teevad kohtlased. Igal väiksel asjal on mõju. Mingid tabletid ei aita, kui istud oma tablettide otsas ja ootad mingit imet.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 11:30

Suunurkade tõstmine on kohtlane? Sinusuguste loogika ongi see, et ei tee mitte midagi, nagunii ei aita, nii teevad kohtlased. Igal väiksel asjal on mõju. Mingid tabletid ei aita, kui istud oma tablettide otsas ja ootad mingit imet.
Depressioon ongi see kui sa ei taha midagi teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 11:32
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 11:30

Depressioon ongi see kui sa ei taha midagi teha.
Ja siis? Elu ei käi selle järgi, mida sa tahad või ei taha. Kui sa ei taha tööle minna, siis ei lähe? Laps ei taha kooli minna, siis ei lähe?
Külaline

Mina näiteks ei taha üldse makse maksta. Nii paha ja mõttetu on pärast olla. Aga kes see sellest hoolib.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 10:06
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 09:47Miks sa “haigusi” jutumärkidesse panid?
Sest rasked haigused, mis tööl käia ei luba, tekitavad füüsilisi tüsistusi ja lõppevad reaalselt ka surmaga. Selles mõttes on joodik kordades rohkem haige inimene. Kui 75000 inimest ei näe elamisel mõtet, aga siiski ära ka nagu surema ei soostu, siis pisut koomiline juba. Mingu Ukrainasse sõtta appi, kui on elamisest nii ükskõik, aga siis on ju kohe eluisu tagasi.
Ma oleks õnnelik, kui depressiooni ja ärevushäire asemel oleks füüsiline viga. Vaimsed probleemid on kõige hullemad.
Külaline

Teemaalgatajal küll ei saa ole ei depressiooni ega ärevust. Kas 9-aastastel lastel on selline asi?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 12:52
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 09:47Miks sa “haigusi” jutumärkidesse panid?
Sest rasked haigused, mis tööl käia ei luba, tekitavad füüsilisi tüsistusi ja lõppevad reaalselt ka surmaga. Selles mõttes on joodik kordades rohkem haige inimene. Kui 75000 inimest ei näe elamisel mõtet, aga siiski ära ka nagu surema ei soostu, siis pisut koomiline juba. Mingu Ukrainasse sõtta appi, kui on elamisest nii ükskõik, aga siis on ju kohe eluisu tagasi.
Ma oleks õnnelik, kui depressiooni ja ärevushäire asemel oleks füüsiline viga. Vaimsed probleemid on kõige hullemad.
Tõesti? Olla terve elu voodihaige selle asemel, et saada abi ja tegeleda igakülgselt endaga? Lisaks kõigele on depressioon ennetatav,
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 13:11
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 12:52

Tõesti? Olla terve elu voodihaige selle asemel, et saada abi ja tegeleda igakülgselt endaga? Lisaks kõigele on depressioon ennetatav,
Sulle peaks Nobeli auhinna andma - sa oled lahendanud depressiooni tekkimise saladuse ja ravi ühekorraga. Lihtsalt enneta, naerata ja tegutse.
Külaline

Aga äkki ongi ravimite all ja sellest on tekkinud eufooriline positiivsus. Hiljem tuleb jälle suur langus, siis on depressioon ja istub päevade viisi diivanil ja ei suuda püstigi tõusta.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 12:55 Teemaalgatajal küll ei saa ole ei depressiooni ega ärevust. Kas 9-aastastel lastel on selline asi?
Ahah. Ja mida sina siis diagnoosiks pakud?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 13:47 Aga äkki ongi ravimite all ja sellest on tekkinud eufooriline positiivsus. Hiljem tuleb jälle suur langus, siis on depressioon ja istub päevade viisi diivanil ja ei suuda püstigi tõusta.
Ei, ma ei tarbi ravimeid, mul ei ole depressiooni ega ka mitte stressi, se veel puudub. Mentaalne olukord on suuresti enda teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 14:27
Guest kirjutas: 08 Mai 2026 12:55 Teemaalgatajal küll ei saa ole ei depressiooni ega ärevust. Kas 9-aastastel lastel on selline asi?
Kas 9-aastasel on tõesti juba depressioon?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 14:55
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 14:27
Kas 9-aastasel on tõesti juba depressioon?
Miks ei võiks olla?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist