Milliseid influencereid Te jälgite?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 10:13 Ahh, tema ka mõni influkas või asi :D
Nimetasin teda instatibiks, mitte influenceriks :lol:
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 10:18
Aa, jah, sorry, minu paha :D lihtsalt teema pealkirjast ajendatult vist automaatselt aju ütles influencer :D aga üks influkas ka vastab suuresti sellele kirjeldusele, ta muidu oma olemuselt väga meeldiv, aga kui kondiseks on see inimene jäänud :O samal ajal ise postitab palju toidupilte, nimetab end "foodieks"... no ei usu. Mulle karjub see täieliku toitumishäirena :S
Külaline

Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 10:26
Aa, jah, sorry, minu paha :D lihtsalt teema pealkirjast ajendatult vist automaatselt aju ütles influencer :D aga üks influkas ka vastab suuresti sellele kirjeldusele, ta muidu oma olemuselt väga meeldiv, aga kui kondiseks on see inimene jäänud :O samal ajal ise postitab palju toidupilte, nimetab end "foodieks"... no ei usu. Mulle karjub see täieliku toitumishäirena :S
Eks ilmselt mingil kujul ongi ja sellised ei taju üldse kui palju nad mõjutavad enda jälgijaid ning seda hoopiski mitte positiivses suunas. Üks kohutavamaid näiteid selles vallas on minu arust selline influencer nagu Eugenia Conney - aastaid väitis, et tal pole toitumishäireid, siis tunnistas, et ikka on, oli isegi ravil ja "tõstis teadlikkust", lõpuks ütles et tema meeldib endale sellisena nagu ta on ja ei kavatse oma toitumishäirega enam tegeleda, see pole üldse teiste asi. Ja nii ongi, isegi ime, et veel eluvaim sees.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 10:37

Eks ilmselt mingil kujul ongi ja sellised ei taju üldse kui palju nad mõjutavad enda jälgijaid ning seda hoopiski mitte positiivses suunas. Üks kohutavamaid näiteid selles vallas on minu arust selline influencer nagu Eugenia Conney - aastaid väitis, et tal pole toitumishäireid, siis tunnistas, et ikka on, oli isegi ravil ja "tõstis teadlikkust", lõpuks ütles et tema meeldib endale sellisena nagu ta on ja ei kavatse oma toitumishäirega enam tegeleda, see pole üldse teiste asi. Ja nii ongi, isegi ime, et veel eluvaim sees.
Mõtlen sama, see on kohutav eeskuju. Mu sõbranna 14-aastane tüdruk küsis ühe taolise peenikese staari kohta, et kuidas tema nii palju süüa tohib? Ehk siis tegelikult me ju ei tea kui palju see inimene päriselt sööb. Üks asi on positada pilte sõõrikutest ja burgeritest, aga nende hoidmine suu juures ei tähenda nende söömist. Cooneyt ma tean, pole ammu ta "otsa" sattunud, aga tore kuulda, et vähemalt eluski veel on...
Viimati muutis Mauno, 18 Juul 2024 11:23, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 10:45 Mõtlen sama, see on kohutav eeskuju. Mu sõbranna 14-aastane tüdruk küsis ühe taolise peenikese staari kohta, et kuidas tema nii palju süüa tohib? Ehk siis tegelikult me ju ei tea kui palju see inimene päriselt sööb. Üks asi on positada pilte sõõrikutest ja burgeritest, aga nende hoidmine suu juures ei tähenda nende söömist. Cooneyt ma pean, pole ammu ta "otsa" sattunud, aga tore kuulda, et vähemalt eluski veel on...
Elus ja thinspireerib hoolega.
Külaline

Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 10:26 Aa, jah, sorry, minu paha :D lihtsalt teema pealkirjast ajendatult vist automaatselt aju ütles influencer :D aga üks influkas ka vastab suuresti sellele kirjeldusele, ta muidu oma olemuselt väga meeldiv, aga kui kondiseks on see inimene jäänud :O samal ajal ise postitab palju toidupilte, nimetab end "foodieks"... no ei usu. Mulle karjub see täieliku toitumishäirena :S
See toidupiltide postitamine ja enda "foodieks" nimetamine on neil kõigil ühine tunnusjoon. Ühel on pidevalt friikate pildid ja jutt sellest, kuiväga ta neid armastab.

Teine räägib oma suurest armastusest kitsejuustu salati vastu. Piltidel on enamasti poolpaljalt, et oma luidrat olekut veelgi esile tõsta. Minu jaoks on ta kindel toitumishäire kandidaat, aga vaevalt ta seda kunagi tunnistab.

Loen väga palju selleteemalist meediat ja kurbusega peab nentima, et pro-ana, nagu seda välismaal kutsutakse, kus anoreksiast on tehtud elustiil, on taas kindlalt tõusuteel.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Olen ise olnud anoreksiaga haiglas aastal 2006, siis ma tean KUI raske see haigus on ja vihavaenlasele ka ei soovi, seega on eriti masendav mul seda kõrvalt näha. Ja nagu iga sõltuvushaigusega, siis ega sellest kahjuks lõplikult vist lahti saagi. Teatud mustrid ja mõtted saadavad ikka, mis siis et olen normaalkaalus viimased ca 20 aastat (pigem küll alakaalu piiril), elan päev korraga ja loodan, et full-blown tagasilangust kunagi enam ei tule.
Külaline

Ei jälgi ninde soovitusi, peale seda kui üks Eesti influencer tsikk pani pildikese kinoskäigust “finished the evening off with a trip to the cinema” ja pilt oli suurendatud versioon kuuaja vanusest storyst, snäkikesed js pilt olid üks ühele…sisse oli suurendatud kuna muidu paistaks iseteeninduskassa ekraanilt kuu aja vanune kuupäev :))
Küsimise peale, millist filmi vaatamas käisid tuli vastuseks sama filmi pealkiri mida täpselt kuu aega tagasi vaatamas käidi kui algne story üles pandi :))

Peaks selliste inimeste tootesoovitusi veel kuulda võtma???
Jälgijatele mõeldakse muinasjutte välja, arvates nad seda ei märka ja siis pannakse kutsikasilmadega naeratav reklaamvideo üles “oh my god you guys, this cream is amazing and i really see a difference!” ja siis seda kreemi pole mitte üheski järgnevas storys, pildis näha ja kuulda :))
toode ise näeb välja uus ja kasutatud kogus nagu vaid video tarbeks???
Külaline

Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 11:29 Olen ise olnud anoreksiaga haiglas aastal 2006, siis ma tean KUI raske see haigus on ja vihavaenlasele ka ei soovi, seega on eriti masendav mul seda kõrvalt näha.
Minu tuttava teismeline tütar on selle haigusega maadelnud aastaid. Algas hiilivalt, kui tüdruk oli umbes 10 aastane ja nüüdseks on ta nii hullus seisus, et paar korda aastas on sundravil kinnises raviasutuses. On olnud sondiga toitmist ja tahtevastast ravimite manustamist.

Seda kõike on kohutav kõrvalt jälgida, just seda, kui tohutult kurnav on see haigus tervele perele. Ema-isa on omadega täiesti läbi, sest kui tüdruk on kodus tuleb tema järele vaadata, et ta oma raviplaani järgiks. Enamasti ta seda ei tee, kõik käib veenmise ja sundimise teel. Omavahelised suhted peres on halvad, pere on stressis ja omadega läbi, kuigi siin riigis on on võimalik saada adekvaatset abi. On olemas lausa kursused toitumishäiretega laste vanematele. Psühholoogid, psühiaatrid ja vanemate toetusgrupid.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 12:13
Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 11:29 Olen ise olnud anoreksiaga haiglas aastal 2006, siis ma tean KUI raske see haigus on ja vihavaenlasele ka ei soovi, seega on eriti masendav mul seda kõrvalt näha.
Minu tuttava teismeline tütar on selle haigusega maadelnud aastaid. Algas hiilivalt, kui tüdruk oli umbes 10 aastane ja nüüdseks on ta nii hullus seisus, et paar korda aastas on sundravil kinnises raviasutuses. On olnud sondiga toitmist ja tahtevastast ravimite manustamist.

Seda kõike on kohutav kõrvalt jälgida, just seda, kui tohutult kurnav on see haigus tervele perele. Ema-isa on omadega täiesti läbi, sest kui tüdruk on kodus tuleb tema järele vaadata, et ta oma raviplaani järgiks. Enamasti ta seda ei tee, kõik käib veenmise ja sundimise teel. Omavahelised suhted peres on halvad, pere on stressis ja omadega läbi, kuigi siin riigis on on võimalik saada adekvaatset abi. On olemas lausa kursused toitumishäiretega laste vanematele. Psühholoogid, psühiaatrid ja vanemate toetusgrupid.
Nii see on, lõhub samamoodi pere ja suhteid nagu iga teinegi sõltuvushaigus (narkomaania, alkoholism), aga öeldakse, et anoreksia on psühhiaatriliselt haigustest kõige surmavam kahjuks. Loodan, et su peretuttava laps tuleb sellest siiski tasapisi välja, aga mida kauem see kestab, seda pikem ja keerulisem on ka sellest välja tulemine. Mäletan ka kuidas mu vanemad olid täiesti meeleheitel, samas püüdsin ka ise endast anda kõik, et terveneda, aga aju on ikka nii kuradima võimas organ ja ikka valetad ja vassid, et oled söönud, tegelikult peidad oma kotleti prügikasti põhja muu sodi alla, putru keedad veega ka helbeid paned 20g ja helbid seda suppi, aga teed tähtsa näo, et sõid suure ja rammusa kausitäie, poest lähevad loosi ainult light/suhkruvaba/0 calories tooted jne. Olen nii tänulik, et mul ema otsis mulle juba tol ajal kohe psühholoogi, sest ma jäin juba poole aastaga 15 kg kergemaks (60 kg sai 45 kg) ja ilmselgelt oli ammu kaugele näha, et ma pole omadega heas kohas. Psühholoog soovitas psühhiaatrit, see suunas juba Tartusse ravile, aga ei saa öelda, et kõik kohe oleks tulemuslik olnud. Ikka aastaid kestis see kadalipp, seega kannatlikku meelt kõigile, kes peaks selle jubedusega maadlema :(
Viimati muutis Mauno, 18 Juul 2024 13:00, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 12:32 Nii see on, lõhub samamoodi pere ja suhteid nagu iga teinegi sõltuvushaigus (narkomaania, alkoholism), aga öeldakse, et anoreksia on psühhiaatriliselt haigustest kõige surmavam kahjuks. Loodan, et su peretuttava laps tuleb sellest siiski tasapisi välja, aga mida kauem see kestab, seda pikem ja keerulisem on ka sellest välja tulemine. Mäletan ka kuidas mu vanemad olid täiesti meeleheitel, samas püüdsin ka ise endast anda kõik, et terveneda, aga aju on ikka nii kuradima võimas organ ja ikka valetad ja vassid, et oled söönud, tegelikult peidad oma kotleti prügikasti põhja muu sodi alla, putru keedad veega ka helbeid paned 20g ja helbid seda suppi, aga teed tähtsa näo, et sõid suure ja rammusa kausitäie, poest lähevad loodi ainult light/suhkruvaba/0 calories tooted jne. Olen nii tänulik, et mul ema otsis mulle juba tol ajal kohe psühholoogi, sest ma jäin juba poole aastaga 15 kg kergemaks (60 kg sai 45 kg) ja ilmselgelt oli ammu kaugele näha, et ma pole omadega heas kohas. Psühholoog soovitas psühhiaatrit, see suunas juba Tartusse ravile, aga ei saa öelda, et kõik kohe oleks tulemuslik olnud. Ikka aastaid kestis see kadalipp, seega kannatlikku meelt kõigile, kes peaks selle jubedusega maadlema :(
Aitäh, et jagasid oma lugu.

Tuttava laps läks oma halvimail perioodidel nii kaugele, et sõi kõhutäiteks tualettpaberit. Teed tillukese tüki sõrmede vahel palliks ja neelad alla. See paisub sooltes ja pidi andma täiskõhu-tunde. Headel päevadel oli nõus mõne ampsu õuna sööma. Üliheal päeval sööb ära pool pulka mahlajäätist. Tavalise inimese aju ei tule kõigi nende mooduste pealegi, mida üks anorektik suudab leiutada, et mitte süüa. Isegi siis, kui tal vitamiinipuuduse tõttu juuksed hakkasid välja langema, otsis ta meetodeid, et mitte süüa.

Tema on haigusega maadelnud seitse aastat. Kool on pooleli jäänud ja muud tema elus ei ole, kui mõned üksikud sõbrannad, kellega ta oma haiglasoleku ajal tutvus. Nendega nad siis salaja jagavad omavahel nippe, kuidas haiglatöötajaid ja perekonda ära petta. Ma ei ole küll aru saanud, et seal kuskilt otsast paranemise märke oleks, aga eks lootma peab.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 12:57
Mauno kirjutas: 18 Juul 2024 12:32 Nii see on, lõhub samamoodi pere ja suhteid nagu iga teinegi sõltuvushaigus (narkomaania, alkoholism), aga öeldakse, et anoreksia on psühhiaatriliselt haigustest kõige surmavam kahjuks. Loodan, et su peretuttava laps tuleb sellest siiski tasapisi välja, aga mida kauem see kestab, seda pikem ja keerulisem on ka sellest välja tulemine. Mäletan ka kuidas mu vanemad olid täiesti meeleheitel, samas püüdsin ka ise endast anda kõik, et terveneda, aga aju on ikka nii kuradima võimas organ ja ikka valetad ja vassid, et oled söönud, tegelikult peidad oma kotleti prügikasti põhja muu sodi alla, putru keedad veega ka helbeid paned 20g ja helbid seda suppi, aga teed tähtsa näo, et sõid suure ja rammusa kausitäie, poest lähevad loodi ainult light/suhkruvaba/0 calories tooted jne. Olen nii tänulik, et mul ema otsis mulle juba tol ajal kohe psühholoogi, sest ma jäin juba poole aastaga 15 kg kergemaks (60 kg sai 45 kg) ja ilmselgelt oli ammu kaugele näha, et ma pole omadega heas kohas. Psühholoog soovitas psühhiaatrit, see suunas juba Tartusse ravile, aga ei saa öelda, et kõik kohe oleks tulemuslik olnud. Ikka aastaid kestis see kadalipp, seega kannatlikku meelt kõigile, kes peaks selle jubedusega maadlema :(
Aitäh, et jagasid oma lugu.

Tuttava laps läks oma halvimail perioodidel nii kaugele, et sõi kõhutäiteks tualettpaberit. Teed tillukese tüki sõrmede vahel palliks ja neelad alla. See paisub sooltes ja pidi andma täiskõhu-tunde. Headel päevadel oli nõus mõne ampsu õuna sööma. Üliheal päeval sööb ära pool pulka mahlajäätist. Tavalise inimese aju ei tule kõigi nende mooduste pealegi, mida üks anorektik suudab leiutada, et mitte süüa. Isegi siis, kui tal vitamiinipuuduse tõttu juuksed hakkasid välja langema, otsis ta meetodeid, et mitte süüa.

Tema on haigusega maadelnud seitse aastat. Kool on pooleli jäänud ja muud tema elus ei ole, kui mõned üksikud sõbrannad, kellega ta oma haiglasoleku ajal tutvus. Nendega nad siis salaja jagavad omavahel nippe, kuidas haiglatöötajaid ja perekonda ära petta. Ma ei ole küll aru saanud, et seal kuskilt otsast paranemise märke oleks, aga eks lootma peab.
Oehh, siis on eriti keeruline. Ja eriti hull, kui ümber tekib omasuguste punt. Anorektiku aju suudab tõesti leiutada midaiganes, et mitte süüa ja ajaga vilumus kasvab. Kaalusin ka lõpuks 36 kg (olen 171 cm pikk), aga minu õnn vist seisneski selles paranemise tahtes - vabatahtlikult haiglasse, proovisin järgida etteantud toitumiskava jne. Aga see on tõsi, et ei hirmuta ei väljakukkuvad juuksed, infarktioht, organite ülesütlemise oht ja ega ka surm.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 12:31 Mina jälgin instas eesti omadest nt jesslapsi, sekspositiivi, oveliisi, korrasteri ... tegelt on neid terve hulk veel, aga neid neli võiks sobida kõikidele inimestele. Ja nende puhul ma ütleks, et Eestis võib neid pidada suunamudijateks, mitte pelgalt sisuloojateks, eriti kaht esimest
No need kaks esimest esimest on lausa häiriva sisuga minu jaoks, oveliisist ei teadnud ma midagi (üsna kitsast ja spetsiifilist valdkonda kajastab, mis ei pruugi kõigi jaoks põnev olla) ja korrasteril on nii palju paremaid välismaa alternatiive, et ei näeks ka põhjust jälgimiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 13:13
Külaline kirjutas: 15 Juul 2024 12:31 Mina jälgin instas eesti omadest nt jesslapsi, sekspositiivi, oveliisi, korrasteri ... tegelt on neid terve hulk veel, aga neid neli võiks sobida kõikidele inimestele. Ja nende puhul ma ütleks, et Eestis võib neid pidada suunamudijateks, mitte pelgalt sisuloojateks, eriti kaht esimest
No need kaks esimest esimest on lausa häiriva sisuga minu jaoks,
Mina ka ei saanud aru, MIDA seal jälgida on. Just esimese puhul. Seda teist ei leidnud ma isegi üles, kuigi otsisin sama kirjapildi järgi.
Nõmmelill
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nõmmelill »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 13:13
No need kaks esimest esimest on lausa häiriva sisuga minu jaoks, oveliisist ei teadnud ma midagi (üsna kitsast ja spetsiifilist valdkonda kajastab, mis ei pruugi kõigi jaoks põnev olla) ja korrasteril on nii palju paremaid välismaa alternatiive, et ei näeks ka põhjust jälgimiseks.
Ma tean neid kõiki ja pisteliselt ka jälgin ning mu meelest s3kspositiiv (kes teda IGst ei leidnud, siis seal on nr 3, mitte e-täht) võiks olla kohustuslik vaatamine. Jõhker kui palju on lolle scripte seksi kohta ja seepärast nii palju mürgiseid suhteid ja kehva seksi. Ja jesslapsed samamoodi minu meelest nii olulise teemaga, sest on kole, kui palju on läbipõlemist, enesepiitsutamist, negatiivset sisekõnet nii lapsevanemaks, aga ka üldises mõttes inimeseks olemise juures. Nii hea, et keegi eesti keeles neid mustreid näha aitab.
Külaline

USA uus seadus lastega influkatele.

https://nypost.com/2024/07/03/lifestyle ... e-ethical/
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 16:00 USA uus seadus lastega influkatele.

https://nypost.com/2024/07/03/lifestyle ... e-ethical/
Küll see varsti Eestis ka aktuaalseks saab. Liiga ülekäte on see pisikeste laste ekspluateerimine läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 10:37

Kas päriselt saab selline olla? https://www.tmz.com/photos/image_jpg_20 ... 407b09147/

Kuskil nägin mingit videolõiku umbes samasuguse kehaga neiust. Mõtlesin, et see oli mingi filmitöötlus.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 10:03 Kas päriselt saab selline olla? https://www.tmz.com/photos/image_jpg_20 ... 407b09147/

Kuskil nägin mingit videolõiku umbes samasuguse kehaga neiust. Mõtlesin, et see oli mingi filmitöötlus.
Jah, ta päriselt ongi selline. Anorektik, kes enda toitumishäirega ei tegele ning aktsepteerib ennast sellisena nagu on. Ma olen ta emaga ka mingit intekat näinud aastaid tagasi, seda praegu ei leidnud enam.
https://www.tiktok.com/@eugeniaxxcooney?lang=en
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 10:58
Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 10:03 Kas päriselt saab selline olla? https://www.tmz.com/photos/image_jpg_20 ... 407b09147/

Jah, ta päriselt ongi selline. Anorektik, kes enda toitumishäirega ei tegele ning aktsepteerib ennast sellisena nagu on. Ma olen ta emaga ka mingit intekat näinud aastaid tagasi, seda praegu ei leidnud enam.
https://www.tiktok.com/@eugeniaxxcooney?lang=en
Lihtsalt mõtlen, et kui ebapedagoogiline ja ebaeetiline on lasta tal avalikult end eksponeerida. Selline "eeskuju" võib mõnel noorel neiul vallandada haiguse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 5 külalist