Vangid Tartusse

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mulle tundub see plaan Eesti vangide rehab keskusena halvem kui rootsi mõrtsukad vangis.
Siis on neid nn kogemustega endiseid vange linnas palju rohkem, kes võivad vanal viisil soovida oma elujärge parandada.
Ütleme et rootsi pättide pättidest sõbrad tulevad neid siis rohkem külastama. Kõik külastused pannakse kirja. Kas pätid käikd end nii näitamas?
Külaline

A.Anveltilt on hea artikkel delfis. Täpselt need hirmupõhjused on kirja pandud, mis mind ennastki kartma panevad nende vangide siia toomise osas.
*Kui jälgida Rootsis ilmuvaid uudiseid, siis seal kajastatakse, et omavahel võitlevad klannid, kes pole Rootsi ühiskonda integreerunud. Nüüd toome aga meie juurde inimesed, keda Rootsi ise ei suuda kontrollida.“
Ta rõhutas, et siia ei tule ju mitte põlisrootslased, vaid teise või kolmanda põlvkonna migrandid Araabia ja Balkani riikidest. „Nad on inimesed kultuurist, millest me vähe teame,“ tõdes ta. „Ma ei taha, et meil tekiks uus kuritegevuse laine, millega me pole tuttavad– näiteks klannisõjad. See tähendaks väga vägivaldseid kuritegusid. Me ei teagi, kuidas nendega võidelda.“

Anvelt rääkis, et me ei suudaks kontrollida vanglas toimuvat 100 protsenti. „Pole vaja ennast veenda, et nad siin oma kongides rahulikult istuvad. Isegi Magadanis (seal asusid Venemaa sunnitöölaagrid – toim) suutsid vangid luua oma süsteemi ja hierarhia.“
„Kes võtab siis poliitilise vastutuse, kui kõik valesti läheb? Ta lisas, et pole näinud sel teemal ühtegi riskianalüüsi. „Kuidas tagada ohutus? Kes tegeleb tagajärgedega? Viime läbi eksperimendi, mis on läbi mõtlemata.“
Külaline

Ja ikkagi, millistele andmetele Anvelt tugineb? Toob ta seal siis konkreetseid näiteid, kus nii on läinud, nagu eestlased kardavad?

Minu jaoks on see siiski põhjuseta hirmu külvmine. Selline kohvipaksu pealt ennustamine.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 18:11 Ja ikkagi, millistele andmetele Anvelt tugineb? Toob ta seal siis konkreetseid näiteid, kus nii on läinud, nagu eestlased kardavad?

Minu jaoks on see siiski põhjuseta hirmu külvmine. Selline kohvipaksu pealt ennustamine.
Ma kaldun nõustuma, et vana võmm Anvelt teab, millest räägib. Kuritegelikud võrgustikud tegutsevad igal pool ühesuguselt. Meie johhaidii-sinisilmade erakond on selleks ajaks pildilt kadunud, kui asi hapuks läheb.
Selle asemel, et väljamaa retsidele valvureid koolitada, peaks rõhku panema Eesti piirivalvurite koolitamisele.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Juun 2025 09:12 Facebookis levib ka rahvaalgatus. Ei oska seisukohta võtta, ma tõesti ei usu, et rahva jaoks elujärg kuidagi paraneb tänu kohtade rendiga (raha läheb kindlasti sinna,kuhu see minema ei peaks). Rootsi jällegi muretseb, et vaesed vangid saavad Eesti vanglast trauma(artikkel oli täitsa),kuna siin on teistsugused reeglid ja keskkond ja nende inimõigusi piiratakse (ehk siis kindlasti aja jooksul hakatakse mingisuguseid turvameetmeid lõdvemaks tegema "inimõiguste" nõudmisel. Pigem ei poolda. https://rahvaalgatus.ee/initiatives/142 ... vPxpdjQGew
No need kitsa silmaringiga rootslased lihtsalt arvavad, et meil on endiselt siin mingi Stalini režiim ja vanglates elu nagu Siberi koonduslaagris. Ei, meil on uued ja kaasaegsed vanglad ja vangide õigusi aetakse näpuga taga.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 18:20 Maailmalõpu kuulutajale - sõjakurjategijad Dragomir Milošević ja Milan Martić kannavad juba rohkem kui 10 aastat karistust Tartu vanglas. Ei ole kuulnud, et nad oleksid Tartus sõjaseisukorra tekitada.
Kuskohast sul selline info?

Kasutan teemat ära ja küsin, et mis mõtteid teil see uudis siis tekitab ka? Läkski läbi see diil neil.

https://www.delfi.ee/artikkel/120589996 ... rjategijat
Külaline

Nüüd saab Eesti rikkaks :evil:
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juun 2026 22:36 Nüüd saab Eesti rikkaks :evil:
No tegelikult ei pea ju alati seda kõige hullemat kartma. Nagu selgub, siis majutab Tartu vangla juba maailmakuulsaid tegelasi ja siiani pole see linnale mingit kahju toonud.
Külaline

Buutin Taru vanglasse.
Külaline

Ma ei saa aru. Kui inimene pannakse vangi, ükskõik kus maal, kuidas see muudab teiste inimeste elu seal maal, kui vang on vangis?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 11 Juun 2026 10:54 Ma ei saa aru. Kui inimene pannakse vangi, ükskõik kus maal, kuidas see muudab teiste inimeste elu seal maal, kui vang on vangis?
Arvan sama. Kas Tartus on kriminogeensus kasvanud peale vangla rajamist? Minuteada pole ja arvan, et ei kasva ka siis kui võõrvangid seal on.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 11 Juun 2026 12:15
Guest kirjutas: 11 Juun 2026 10:54 Ma ei saa aru. Kui inimene pannakse vangi, ükskõik kus maal, kuidas see muudab teiste inimeste elu seal maal, kui vang on vangis?
Arvan sama. Kas Tartus on kriminogeensus kasvanud peale vangla rajamist? Minuteada pole ja arvan, et ei kasva ka siis kui võõrvangid seal on.
Näiteks nende kriminaalidest sõbrad tulevad siia neid külastama. Leiavad tee siia ja hakkavad siin midagi korda saatma.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 11 Juun 2026 16:45
Tõutäkk kirjutas: 11 Juun 2026 12:15
Näiteks nende kriminaalidest sõbrad tulevad siia neid külastama. Leiavad tee siia ja hakkavad siin midagi korda saatma.
Kas eesti vangide kriminaalsed sõbrad korraldavad praegu midagi Tartus?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 11 Juun 2026 16:55Kas eesti vangide kriminaalsed sõbrad korraldavad praegu midagi Tartus?
Üle eesti korraldavad ma pakun.
Hakkavad Rootsi krimkadega koostööd tegema.

Mis arvad mis rahvusest need Rootsist toodud krimkad on?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 17:08
Tõutäkk kirjutas: 11 Juun 2026 16:55Kas eesti vangide kriminaalsed sõbrad korraldavad praegu midagi Tartus?

Mis arvad mis rahvusest need Rootsist toodud krimkad on?
Äkki paned oma jutu tõestuseks mõne usutava lingi ka. Tänan.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 17:22Äkki paned oma jutu tõestuseks mõne usutava lingi ka. Tänan.
Mida ma tõestama pean?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 17:24
Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 17:22Äkki paned oma jutu tõestuseks mõne usutava lingi ka. Tänan.
Mida ma tõestama pean?
Kirjutasid ju:

Kuskohast selline arvamus?
Külaline

„Kui valitsusel on obsessioon seda projekti ellu viia, mille eest on hoiatanud julgeolekuametnikud, psühhiaatria valdkonna inimesed, sotsiaalvaldkonna inimesed, siis lükatagu selle jõustamine edasi valimiste järgsesse aega.
https://www.ohtuleht.ee/oltv-raadio/115 ... ana-eestit
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 17:30
Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 17:24
Mida ma tõestama pean?
Kirjutasid ju:

Kuskohast selline arvamus?
Lihtsalt on selline arvamus. Selline koostöö mõte tuleb pähe.
Siis ma võiks küsida vastupidi, tõesta, et ei teki krimkadega koostööd. Kus on uurimus sellise ohu kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2026 18:36Lihtsalt on selline arvamus. Selline koostöö mõte tuleb pähe.
Siis ma võiks küsida vastupidi, tõesta, et ei teki krimkadega koostööd. Kus on uurimus sellise ohu kohta.
Kas Tartus on arvestataval määral Serbia ja Bosnia taustaga krimkade koostööd?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist