Luksusejanu

vana hea klassika
Külaline

Luksusejanu

Postitus Postitas Külaline »

Huvitav, kuskohast see tuleb, et mõnedel on kohe eriti suur tung luksuskaupade järele? Tal peab olema kõige uhkem kodu, eritellimusel mööbel ja muu ülikallis sisustus koos luksuslike detailidega. Überkallis, nahksisustuse ja muude "vilede ja tuledega" auto. Riided ka ainult kallima otsa brändiriided, samuti ehted. Reisimas käiakse ainult peenemates kohtades ja "mingi nõme Gruusia" ei tule kõne allagi.

Seda kõike peab loomulikult sotsiaalmeedias eksponeerima. Ikka Gucci sildike või Hermese H-täht "poolkogemata" pildile jäänuna. Äkki inimene kardab, et muidu ei võeta teda tõsiselt? Kodu peab olema luksusnodi täis ja tavalist kodu tundub, et lausa häbenetakse.

On see tingitud meie nõukaaegsest minevikust, kus mitte midagi polnud saada? Samas, need poosetajad on suures osas sündinud pärast nõukaaega.

Ma ei räägi seda kadedusest. Mul on endal võimalik üht-teist lubada, aga mulle ei ole see oluline. Tahan elada tavalist elu, ega oma elustiiliga silma torgata. Lihtsalt huvitab, kust tuleb see mõnede inimeste meeletu vajadus igasugu luksusnodi järele?
Külaline

sul võib ju selle nõukaajaga mõnes mõttes õigus olla. mina oma asju ja tegemisi eksponeerida ei armasta. aga kui reisl olles omale kampsunit vaatasin, siis tuli välja, et valisin kašmiirist türbi, mis maksis üle 300 eurtsi. lihtsalt see meeldis mulle. ja auto suhtes ma ka mööndusi ei tee - mgavus ja turvalisus on prioriteedid.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 13:41 Huvitav, kuskohast see tuleb, et mõnedel on kohe eriti suur tung luksuskaupade järele? Tal peab olema kõige uhkem kodu, eritellimusel mööbel ja muu ülikallis sisustus koos luksuslike detailidega. Überkallis, nahksisustuse ja muude "vilede ja tuledega" auto. Riided ka ainult kallima otsa brändiriided, samuti ehted. Reisimas käiakse ainult peenemates kohtades ja "mingi nõme Gruusia" ei tule kõne allagi.

Seda kõike peab loomulikult sotsiaalmeedias eksponeerima. Ikka Gucci sildike või Hermese H-täht "poolkogemata" pildile jäänuna. Äkki inimene kardab, et muidu ei võeta teda tõsiselt? Kodu peab olema luksusnodi täis ja tavalist kodu tundub, et lausa häbenetakse.

On see tingitud meie nõukaaegsest minevikust, kus mitte midagi polnud saada? Samas, need poosetajad on suures osas sündinud pärast nõukaaega.

Ma ei räägi seda kadedusest. Mul on endal võimalik üht-teist lubada, aga mulle ei ole see oluline. Tahan elada tavalist elu, ega oma elustiiliga silma torgata. Lihtsalt huvitab, kust tuleb see mõnede inimeste meeletu vajadus igasugu luksusnodi järele?
Kas välismaa staaridel on nõukaaegne minevik? Üldjuhul keskmisest parema elatustasemega inimesed lubavadki endale kallimaid asju, siin ei ole nõukaga mitte mingisugust pistmist. Raha on vahend ja miks mitte seda siis kulutada?
Külaline

Vaesena on tore mõelda, et ju nad kompenseerivad mingit vaimset vajakajäämist. Aga millist? Võib mõelda et neil pole prioriteedid paigas. See on nagu lohutav mõelda, et nad ikka pole päris normaalsed
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 14:46
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 13:41 Huvitav, kuskohast see tuleb, et mõnedel on kohe eriti suur tung luksuskaupade järele? Tal peab olema kõige uhkem kodu, eritellimusel mööbel ja muu ülikallis sisustus koos luksuslike detailidega. Überkallis, nahksisustuse ja muude "vilede ja tuledega" auto. Riided ka ainult kallima otsa brändiriided, samuti ehted. Reisimas käiakse ainult peenemates kohtades ja "mingi nõme Gruusia" ei tule kõne allagi.

Kas välismaa staaridel on nõukaaegne minevik? Üldjuhul keskmisest parema elatustasemega inimesed lubavadki endale kallimaid asju, siin ei ole nõukaga mitte mingisugust pistmist. Raha on vahend ja miks mitte seda siis kulutada?
Kallemaid jaa, aga maitse on väga erinev. Mõni ajab oma mingeid Guccisid taga, teise jaoks on see väga labane ja odav. Üks tahab hirmsasti näidata ja eputada, teine pigem ei soovi midagi eksponeerida, enda jaoks ostab neid asju. Igaühel oma iseloom, ega vaesemad inimesed ka kõik ühtmoodi pole. Mõni peab riideid ka vaesena tähtsaks, et hea välja näeks, teisel rikkal nendest täiesti savi, kulutab raha mujale kui enda ehtimisele. Inimesed ongi erinevad. Aga Ida-Euroopas on asjade ja välimuse tähtsustamist rohkem küll kui nendes maades, kus raha on olnud rohkem, kus pole riided kunagi mingi jõukuse ega rikkuse tunnuseks olnud, ikka rohkem jahid, lossid ja sellised asjad.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2026 14:46

Suur osa "välismaa staare" on üpris vaestest oludest või suisa getost pärit. Mõni ime, et tõusikumentaliteet lööb välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 15:40 Suur osa "välismaa staare" on üpris vaestest oludest või suisa getost pärit. Mõni ime, et tõusikumentaliteet lööb välja.
Ma arvan, et see ongi enamasti põhjuseks. Vaesest perest pärit lapsed üritavad kompenseerida, et oma päritolu varjata. Võibolla tõstavad sellega oma madalat enesehinnangut või muud puudujääki, aga mulle on jäänud mulhe, et peamine on ikka soov olla naabrist parem. Et minu naise Gucci kell on läikivam, kui sinu naise oma.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 15:49
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 15:40 Suur osa "välismaa staare" on üpris vaestest oludest või suisa getost pärit. Mõni ime, et tõusikumentaliteet lööb välja.
Ma arvan, et see ongi enamasti põhjuseks. Vaesest perest pärit lapsed üritavad kompenseerida, et oma päritolu varjata. Võibolla tõstavad sellega oma madalat enesehinnangut või muud puudujääki, aga mulle on jäänud mulhe, et peamine on ikka soov olla naabrist parem. Et minu naise Gucci kell on läikivam, kui sinu naise oma.
Ei usu, et nii on. Staari puhul on kurb looke, kus ma kasvasin, pigem boonus, mitte seda ei proovita varjata. Lihtsalt maitse kujuneb erinev olenevalt sinu haridustasemest ja keskkonnast, kus kasvad. On ju Eesti staaride pealtki näha. Kui ikka oled selline lihtsam inimene, ongi maitse ka labane. Pane või maailma raha oma välimuse peale, ikka labaseks jääb. Teine on daam. See pole sugugi ainult rahaga seotud. Kui oled kasvanud nii, et vanemad olid lihtsad, mingit kultuurihuvi polnud, kui äkki vaene ka veel, midagi ei saanud lubada, siis muidugi rahalaevade saabudes laristad rohkem asjade peale, millest kunagi puudust tundsid. Kui inimene on kasvanud külluses, ei pea ta asju nii oluliseks.
Külaline

Vastus on ülimalt lihtne-luksuskaubad on staatuse sümbol. Luksus ongi seetõttu luksus, et seda saavad lubada vähesed.
Külaline

Ei ole märganud seda suurt tungi luksuskaupade järele. Pigem on kõikjal täis selliseid inimesi, kes tahavad eputada, et näe, mina pole luksuskaupade fänn, aga PEAAEGU KÕIK teised (need madalad ja kes ei omaTÕELISI väärtushinnanguid) on. Nii tüütu. Ka siin foorumis alati keegi keksib. Ja meestele meeldib põlastada naisi, kes näevad liiga head välja, liiga sätitud (Merje Palmiste), kindlasti kulub nendele palju raha ja tööd nad ei tee! Nemad aga vaatavad kohe suhte alguses naise peale, kui kulude vähendajat (minu palk + naise palk - eluasemekulu = rohkem raha jääb kätte ja kodutööde tegija ka olemas!)
Külaline

Ja meestele meeldib põlastada naisi, kes näevad liiga head välja, liiga sätitud (Merje Palmiste), kindlasti kulub nendele palju raha ja tööd nad ei tee! Nemad aga vaatavad kohe suhte alguses naise peale, kui kulude vähendajat (minu palk + naise palk - eluasemekulu = rohkem raha jääb kätte ja kodutööde tegija ka olemas!)
No kuule, selle ühe kummalise meesterahva jutu põhjal ei maksaks küll üldistusi teha, et mehed on sellised või sellised. Ja näe, talle meeldib väga Silvia Ilves koos oma õieli kunstrindade ja plasthammastega. Selline mees on ju ise keegi hariduseta lihtsa töö tegija, kes räägib lihtlausetega ja muidugi on tema jaoks oluline, et naine raha ei võtaks, sest raha tal ju pole. Ja tema klassi naised ei käi tööl ka. Kui inimesel on lihtne elu, siis ta mõtlebi põhivajadustele: naisest peab ikka kasu olema, iluasja tema ei suuda pidada. Ja nende naisteni, kes ise ennast üleval peavad, on haritud ja kaunid, ta lihtsalt ei küüni.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 17:41Ja meestele meeldib põlastada naisi, kes näevad liiga head välja, liiga sätitud (Merle Palmiste), kindlasti kulub nendele palju raha ja tööd nad ei tee! Nemad aga vaatavad kohe suhte alguses naise peale, kui kulude vähendajat (minu palk + naise palk - eluasemekulu = rohkem raha jääb kätte ja kodutööde tegija ka olemas!)
Ära räägi mitmuses, et meestele meeldib. Mina ainsuses võtsin sõna mehena.
Päris nii see pole nagu kirjutad.
Pigem naised otsivad meest kui kulude vähendajat. Mees kohtingutel üldiselt peab maksma, välja tegema jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 17:58
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 17:41Ja meestele meeldib põlastada naisi, kes näevad liiga head välja, liiga sätitud (Merle Palmiste), kindlasti kulub nendele palju raha ja tööd nad ei tee! Nemad aga vaatavad kohe suhte alguses naise peale, kui kulude vähendajat (minu palk + naise palk - eluasemekulu = rohkem raha jääb kätte ja kodutööde tegija ka olemas!)
Ära räägi mitmuses, et meestele meeldib. Mina ainsuses võtsin sõna mehena.
Päris nii see pole nagu kirjutad.
Pigem naised otsivad meest kui kulude vähendajat. Mees kohtingutel üldiselt peab maksma, välja tegema jne.
Ära üldista. Need on naised, kes on sinu klassist. Ilmselt oled ise vaene ja need sinu naised on veel vaesemad. Kogu aeg sul mingi rahajutt, kulude jutt. Äkki teeniks rohkem, ei oleks selle rahaga nii suur häda sul kogu aeg. Kui ma räägin meestest, ma ei tule selle pealegi, et kogu aeg rääkida rahast. Kes kohtingul maksab, on tavalise inimese jaoks selline pseudoprobleem, et ei mainiks seda esimese asjana. Aga sinul on see mingi eluküsimus, kes maksab, kes ostab naisele küüned jne, jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 18:09 Äkki teeniks rohkem, ei oleks selle rahaga nii suur häda sul kogu aeg.
Need asjad pole omavahel seotud, vaid tulenevad iseloomust. Nagu ka luksusejanu või siis brändidega eputamisest suva olek. Mu eksil nt on pappi küll ja teenib kogu aeg juurde ka, aga suuremat sendisaagijat annab otsida. Ealeski ei saaks ükski naine loota, et see mees tal kasvõi maniküüri kinni maksab, muust rääkimata. Vahel käivad tal küll lahkusehood, nt lastele viskas kooliaasta eduka lõpetamise puhul suurema taskuraha. Aga üldiselt on iga sent arvel.
Külaline

Ma arvan, et osad on materjalistid ja vajavad ja tahavad eputamiseks/enda parema enesetunde jaoks seda igalpool pasundada. Isegi siis, kui võib-olla päris seda lubada kaa saa endale. See ongi jah nende jaoks nö staatuse näitaja.
Ja siis on päriselt rikkad, kes sellega ei eputa. Sest neil puudub selleks vajadus, et teised teaks kui jõukad nad on.

Ma olen ka vaesuses kasvanud aga kui ma peaks mingi ime läbi rikkaks saama, siis ma kindlasti ei ostaks omale nö luksusasju. Ei autot ega ka mingit lossi/paleed. Vaid täitsa keskmised. Praktilised. Aga paremad kui praegu on. Riiete, ehete, kottide/kingadega eputaja minust ka kindlasti ei saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 18:16
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 18:09 Äkki teeniks rohkem, ei oleks selle rahaga nii suur häda sul kogu aeg.
Need asjad pole omavahel seotud, vaid tulenevad iseloomust. Nagu ka luksusejanu või siis brändidega eputamisest suva olek. Mu eksil nt on pappi küll ja teenib kogu aeg juurde ka, aga suuremat sendisaagijat annab otsida. Ealeski ei saaks ükski naine loota, et see mees tal kasvõi maniküüri kinni maksab, muust rääkimata. Vahel käivad tal küll lahkusehood, nt lastele viskas kooliaasta eduka lõpetamise puhul suurema taskuraha. Aga üldiselt on iga sent arvel.
Tundub küll, mul oli ka eks sendisaagija. Kuna mind alguses rahateema ei huvitanud, siis temaga kokku sattusingi, sest tema ilmselt vaatas, et hea naine, maksab pigem tema kulusid kinni kui et ise midagi ootab. No ma ei osanud selliseid asju tähelegi panna, et kes kohvi ostab, kinopileti ostab, täiesti naeruväärsed kulud. Aga pärast hakkas mulle veel ette kirjutama, et mida mina endale oma raha eest osta võin, kui meie koos kulutatu läks nagunii pooleks. Mingiks kooseluks ega lastesaamiseks see suhe ei kujunenud, enne vaatasin, et inimene on ikka imelik, aga pärast teda olen küll hakanud jälgima, et kui inimene mingist kohvist probleemi teeb, siis pole mõtet sellsega suheldagi. Külas käis peamiselt minu juures, sest mul oli parem elamine, aga no imelikuks läks, et aina minu auto peale ennast sokutas, koos poes käies alkoholi eest oli nõus maksma, aga kui ostsin ka näiteks paki piima või või, siis sellele pani pulga vahele, et see osta ise. Majapidamised olid nagunii eraldi. Tuli külla, tõi toitu ja kui täispakid üle jäid, võttis need lahkudes kaasa. Minule selline mees küll ei sobi. Asi pole rahas, vaid mõttetu sendisaagija on tüütu. Kogu aeg ta loeb mingeid mõttelisi kulutusi, et mida sina maksid, mida mina maksin, kõik peab olema tema poolt vaadates plussis.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 18:25
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 18:16
Tundub küll, mul oli ka eks sendisaagija. Kuna mind alguses rahateema ei huvitanud, siis temaga kokku sattusingi, sest tema ilmselt vaatas, et hea naine, maksab pigem tema kulusid kinni kui et ise midagi ootab. No ma ei osanud selliseid asju tähelegi panna, et kes kohvi ostab, kinopileti ostab, täiesti naeruväärsed kulud. Aga pärast hakkas mulle veel ette kirjutama, et mida mina endale oma raha eest osta võin, kui meie koos kulutatu läks nagunii pooleks. Mingiks kooseluks ega lastesaamiseks see suhe ei kujunenud, enne vaatasin, et inimene on ikka imelik, aga pärast teda olen küll hakanud jälgima, et kui inimene mingist kohvist probleemi teeb, siis pole mõtet sellsega suheldagi. Külas käis peamiselt minu juures, sest mul oli parem elamine, aga no imelikuks läks, et aina minu auto peale ennast sokutas, koos poes käies alkoholi eest oli nõus maksma, aga kui ostsin ka näiteks paki piima või või, siis sellele pani pulga vahele, et see osta ise. Majapidamised olid nagunii eraldi. Tuli külla, tõi toitu ja kui täispakid üle jäid, võttis need lahkudes kaasa. Minule selline mees küll ei sobi. Asi pole rahas, vaid mõttetu sendisaagija on tüütu. Kogu aeg ta loeb mingeid mõttelisi kulutusi, et mida sina maksid, mida mina maksin, kõik peab olema tema poolt vaadates plussis.
Sellised on jah mingi kiiksuga.
Mu eks oli ka üsna kitsi. Just samuti selliste pisiasjadega. Elasime koos.
Tehnika(telekad, arvuti, telefon jne) pidi küll tippsõna tal olema. Selle peale raatsis kulutada küll aga vat kui poest toitu pidi ostma, siisvirises ja vingus, kui kallis kõik on 🤣. Meil olid eraldi rahakotid ja autod. Riideid ka väga ei raatsinud omale osta.
Ja kui raha väheke rohkem kulus, siis ta oli kohe silmnähtavalt stressis. Tema puhul ilmselt see, et kui summa arvel alla mingi numbri kukkus, tekitas temas stressi. Tal pidi alati koguaeg suur summa olema. Japidevalt rääkis ka sellest.
Pikas perspektiivis oli see õudne kõrvalt vaadata.
Külaline

Minu arust on nii, et kui mees soovib kõik kulud pooleks teha (või natuke isegi minu poole kaldu), siis lähevad ka kodutööd pooleks. Millegipärast sellised mehed tahavad naiselt kohe mitu nahka koorida.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 17:53Ja näe, talle meeldib väga Silvia Ilves koos oma õieli kunstrindade ja plasthammastega.
Ma tunnen sinu jutus, et selline naine ei tohiks meeldida, kuna on kunstrinnad ja hambad. Mulle meeldib küll. Armu või ära.

Kes meigivad varjavad ju ka oma õiget nägu, ehk samuti kunstlik.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 18:58
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 17:53Ja näe, talle meeldib väga Silvia Ilves koos oma õieli kunstrindade ja plasthammastega.
Ma tunnen sinu jutus, et selline naine ei tohiks meeldida, kuna on kunstrinnad ja hambad. Mulle meeldib küll. Armu või ära.

Kes meigivad varjavad ju ka oma õiget nägu, ehk samuti kunstlik.
Miks ei tohiks meeldida, lihtsalt sinu jutt on naljakas. Daami moodi naine on liiga tuunitud ja kunstlik, aga selline labasema maitsega naisterahvas on kunstrindade ja plasthammastega imeilus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist