Liiga vana
-
Külaline
Ei ole. Ma olen eripedagoog ja mulle joostakse tormiGuest kirjutas: ↑17 Juun 2026 11:37 kas teid on seoses vanusega diskrimineeritud? töövestlustel vms.
-
Külaline
Minul on tunne, et on. Ma töötasin ühel erialal 15 aastat, olin selles üsna pädev. Siis olles 50+, otsustasin vahetada eriala, aga pooleteist aasta pärast avastasin, et ikka ei meeldi ja tahtsin vanale tööle tagasi. Kandideerisin konkurendi juurde, kuna sinna just otsiti inimest. Kirjutasin pika kaaskirja, miks ma võiksin sobida ja mis mul oleks pakkuda, ent vastuseks sain, et täname kandideerimast, aga seekord liikusime edasi kandidaatidega, kellel on selle tööga varasem kokkupuude ja kogemused. Nagu halloo! Kas te üldse lugesite, mis ma kirjutasin või jõudsite sünniaastani ja viskasite cv hunti?! Ma ei tea täpset äraütlemise põhjust, aga arvan, et peeti liiga vanaks. Miks muidu üldse vestluselegi ei kutsutud?
-
Külaline
Imelik, kui mina siinsamas foorumis kunagi soovitasin õppida eripedagoogiks, et nõudlus suur ja palgad ka normaalsed, tööpuudust pole karta, siis vaieldi mulle tulihingeliselt vastu.
-
Külaline
Sellega on nii, et kui oled vaimse töö tegija, siis vanus on pluss, aga kui füüsilise töö tegija, teenindaja vmt siis miinus.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2026 11:37 kas teid on seoses vanusega diskrimineeritud? töövestlustel vms.
-
Külaline
nojah. siin mitu otsa. eripedagooge otsitaksegi tukutulega taga, sest enamik neist põleb kiiresti läbi. ma käisin kunagi töövestlusel, kus küsisin, miks teil siiani eripedagooge pole, kui nii hädasti vaja? direktor ütles, et on küll. kohe mitu tükki. aga nad nutavad - teie peaksite tegema nii, et nad ei nutaks.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2026 13:39Imelik, kui mina siinsamas foorumis kunagi soovitasin õppida eripedagoogiks, et nõudlus suur ja palgad ka normaalsed, tööpuudust pole karta, siis vaieldi mulle tulihingeliselt vastu.
-
Külaline
Eripedagooge on jalaga segada, samamoodi igasugu õpetajaid, koolipsühholooge jne, lihtsalt palka ei taheta maksta, siis kurdetakse, et kuidagi ei leia. Kui maksad 2000 eurot, saadki heal juhul üliõpilase.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2026 13:51nojah. siin mitu otsa. eripedagooge otsitaksegi tukutulega taga, sest enamik neist põleb kiiresti läbi. ma käisin kunagi töövestlusel, kus küsisin, miks teil siiani eripedagooge pole, kui nii hädasti vaja? direktor ütles, et on küll. kohe mitu tükki. aga nad nutavad - teie peaksite tegema nii, et nad ei nutaks.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2026 13:39Imelik, kui mina siinsamas foorumis kunagi soovitasin õppida eripedagoogiks, et nõudlus suur ja palgad ka normaalsed, tööpuudust pole karta, siis vaieldi mulle tulihingeliselt vastu.
umbes nii ta on jah.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2026 15:50Eripedagooge on jalaga segada, samamoodi igasugu õpetajaid, koolipsühholooge jne, lihtsalt palka ei taheta maksta, siis kurdetakse, et kuidagi ei leia. Kui maksad 2000 eurot, saadki heal juhul üliõpilase.Külaline kirjutas: ↑17 Juun 2026 13:51nojah. siin mitu otsa. eripedagooge otsitaksegi tukutulega taga, sest enamik neist põleb kiiresti läbi. ma käisin kunagi töövestlusel, kus küsisin, miks teil siiani eripedagooge pole, kui nii hädasti vaja? direktor ütles, et on küll. kohe mitu tükki. aga nad nutavad - teie peaksite tegema nii, et nad ei nutaks.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2026 13:39
Imelik, kui mina siinsamas foorumis kunagi soovitasin õppida eripedagoogiks, et nõudlus suur ja palgad ka normaalsed, tööpuudust pole karta, siis vaieldi mulle tulihingeliselt vastu.
-
Külaline
Usun tõesti seda, kui 50 on täis ja ei ole väga spetsiifilisi oskuseid, siis pigem heidetakse sind kõrvale. Nooremate inimestega on lihtsam suhelda. Nooremad ongi teistmoodi. Näiteks minu töökohas töötab üks neiu, 25 aastane, ta on nii aval ja sõbralik kõigi vastu. Ma ise end temaga võrreldes ei oleks kunagi uskunud 25 aastat tagasi selline olla. Aga täna on see täiesti okei. Vanematel inimestel on kindlasti raskem ühilduda tänaste noortega, seepärast kaubanduses ongi kas noored või pensionieelikud. Aga mixi näeme harva.
-
Külaline
See on tänapäeva ühiskonna haigus, et üle 50-60sed heidetakse üle parda. Kummardatakse nooruse kultust, justnagu need tänased noored ei saaks kunagi vanaks. Ruulibki selline lühinägelik ja kitsarinnaline mõttemall, et vanemad kadugu jalust, meie teame, kuidas asjad peavad käima. Tegelikult näitab see ühiskonna toimimatust, kui ei suudeta/osata/taheta generatsioone ühendada. Kaotajateks oleme me kõik.
-
Külaline
Tegelikult on aeg ikka edasi ka läinud. 90-tel loeti vanaks juba 35+, kes väga tööle enam ei saanud, nüüd on see piir 50+. Areng on märgatav. Samas kui ma tööl vaatan neid noori, ega kiita midagi ei ole. Tööd väga teha ei taha. Pool aega passivad telefonis, iga raskuse peale lasevad jalga. Krapsakas 50-aastane on tegelikult parem töötaja. Ja eks tööandjad peavad ka varsti selle tõsiasjaga leppima, et noor pole alati parem.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2026 20:55 See on tänapäeva ühiskonna haigus, et üle 50-60sed heidetakse üle parda. Kummardatakse nooruse kultust, justnagu need tänased noored ei saaks kunagi vanaks. Ruulibki selline lühinägelik ja kitsarinnaline mõttemall, et vanemad kadugu jalust, meie teame, kuidas asjad peavad käima. Tegelikult näitab see ühiskonna toimimatust, kui ei suudeta/osata/taheta generatsioone ühendada. Kaotajateks oleme me kõik.
-
Külaline
Kehv juht oled kui ei oska töötajaid motiveerida ja juhtida.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2026 21:34Tegelikult on aeg ikka edasi ka läinud. 90-tel loeti vanaks juba 35+, kes väga tööle enam ei saanud, nüüd on see piir 50+. Areng on märgatav. Samas kui ma tööl vaatan neid noori, ega kiita midagi ei ole. Tööd väga teha ei taha. Pool aega passivad telefonis, iga raskuse peale lasevad jalga. Krapsakas 50-aastane on tegelikult parem töötaja. Ja eks tööandjad peavad ka varsti selle tõsiasjaga leppima, et noor pole alati parem.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2026 20:55 See on tänapäeva ühiskonna haigus, et üle 50-60sed heidetakse üle parda. Kummardatakse nooruse kultust, justnagu need tänased noored ei saaks kunagi vanaks. Ruulibki selline lühinägelik ja kitsarinnaline mõttemall, et vanemad kadugu jalust, meie teame, kuidas asjad peavad käima. Tegelikult näitab see ühiskonna toimimatust, kui ei suudeta/osata/taheta generatsioone ühendada. Kaotajateks oleme me kõik.
-
Külaline
Mina ei ole juht.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2026 22:36Kehv juht oled kui ei oska töötajaid motiveerida ja juhtida.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2026 21:34Tegelikult on aeg ikka edasi ka läinud. 90-tel loeti vanaks juba 35+, kes väga tööle enam ei saanud, nüüd on see piir 50+. Areng on märgatav. Samas kui ma tööl vaatan neid noori, ega kiita midagi ei ole. Tööd väga teha ei taha. Pool aega passivad telefonis, iga raskuse peale lasevad jalga. Krapsakas 50-aastane on tegelikult parem töötaja. Ja eks tööandjad peavad ka varsti selle tõsiasjaga leppima, et noor pole alati parem.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2026 20:55 See on tänapäeva ühiskonna haigus, et üle 50-60sed heidetakse üle parda. Kummardatakse nooruse kultust, justnagu need tänased noored ei saaks kunagi vanaks. Ruulibki selline lühinägelik ja kitsarinnaline mõttemall, et vanemad kadugu jalust, meie teame, kuidas asjad peavad käima. Tegelikult näitab see ühiskonna toimimatust, kui ei suudeta/osata/taheta generatsioone ühendada. Kaotajateks oleme me kõik.
-
Külaline
Loru jääb loruks. Eks mingi eneseregulatsioon on töölkäimisel ikkagi vajalik.Kehv juht oled kui ei oska töötajaid motiveerida ja juhtida.
-
Külaline
Olles ise 53, ma ei ole sellega päri. Minu kogemuste põhjal ei ole see mitte vanus, mille pärast sageli eelistatakse nooremaid, vaid kusagile x aega kinni jäänud mõttemustrid, käitumisviis ja suhtumine, mille pärast sageli eelistatakse nooremaid.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2026 20:55 See on tänapäeva ühiskonna haigus, et üle 50-60sed heidetakse üle parda. Kummardatakse nooruse kultust, justnagu need tänased noored ei saaks kunagi vanaks. Ruulibki selline lühinägelik ja kitsarinnaline mõttemall, et vanemad kadugu jalust, meie teame, kuidas asjad peavad käima. Tegelikult näitab see ühiskonna toimimatust, kui ei suudeta/osata/taheta generatsioone ühendada. Kaotajateks oleme me kõik.
Kui inimene teeb mingeid neegrinalju; arvab, et LGBT+ on vaimuhaigused; et välismaalased võtavad töökohad ära; et AI on mänguasi; et enesetäiendus on raharaiskamine; et kollegiaalsus tähendab klatši; et et keeleõpe jäägu koolipõlve jmt, siis sorri, aga see inimene pole tõesti tööturul kõige atraktiivsem valik. Samal ajal on väga palju absoluutselt igas vanuses inimesi, kes tahavad ja suudavad ajaga kaasas käia, on lahedad kolleegid, pakuvad uusi ideid jne - pole üldse vahet, kas nad on 25 või 65.
-
Külaline
Kui ise oled kodune, siis tõesti fantaseerides võib see nii olla. 25 ja 65 vahel oled ju ikka sina ise ka, kui sa oled 53, siis oled sa 25 aastasele juba vanaema. Pigem tasuks sul suhelda 65 aastasega, aga tema jaoks oled sa nagu laps. Lõpuks soovitakse ikka suhelda enda ealistega.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2026 09:03Olles ise 53, ma ei ole sellega päri. Minu kogemuste põhjal ei ole see mitte vanus, mille pärast sageli eelistatakse nooremaid, vaid kusagile x aega kinni jäänud mõttemustrid, käitumisviis ja suhtumine, mille pärast sageli eelistatakse nooremaid.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2026 20:55 See on tänapäeva ühiskonna haigus, et üle 50-60sed heidetakse üle parda. Kummardatakse nooruse kultust, justnagu need tänased noored ei saaks kunagi vanaks. Ruulibki selline lühinägelik ja kitsarinnaline mõttemall, et vanemad kadugu jalust, meie teame, kuidas asjad peavad käima. Tegelikult näitab see ühiskonna toimimatust, kui ei suudeta/osata/taheta generatsioone ühendada. Kaotajateks oleme me kõik.
Kui inimene teeb mingeid neegrinalju; arvab, et LGBT+ on vaimuhaigused; et välismaalased võtavad töökohad ära; et AI on mänguasi; et enesetäiendus on raharaiskamine; et kollegiaalsus tähendab klatši; et et keeleõpe jäägu koolipõlve jmt, siis sorri, aga see inimene pole tõesti tööturul kõige atraktiivsem valik. Samal ajal on väga palju absoluutselt igas vanuses inimesi, kes tahavad ja suudavad ajaga kaasas käia, on lahedad kolleegid, pakuvad uusi ideid jne - pole üldse vahet, kas nad on 25 või 65.
-
Külaline
Sul ei ole nende 65 aastastega üldse kogemusi, sest mida vanemaks inimene muutub, seda negatiivsem ta on. Lõputud tervise hädad ja lõputult korduv jutt jne mis vanadele inimestele väga iseloomulik.
-
Külaline
Ma ütleks, et tegelikkus on täpselt vastupidi. Minu tutvusringkonna 50-60 aastased on kõike muud, kui negatiivse mõttemaailmaga. Reisitakse, käiakse koolitusel, tegeletakse kõige sellega, millega siis, kui lapsed väikesed olud, tegeleda ei saanud. Suhtumine on pigem, et alati saab hakkama. See vanusegrupp on väärtuslik, sest neil on nii elu- kui töökogemus.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2026 10:42 Sul ei ole nende 65 aastastega üldse kogemusi, sest mida vanemaks inimene muutub, seda negatiivsem ta on. Lõputud tervise hädad ja lõputult korduv jutt jne mis vanadele inimestele väga iseloomulik.
-
Külaline
pidin sama kirjutama.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2026 11:16Ma ütleks, et tegelikkus on täpselt vastupidi. Minu tutvusringkonna 50-60 aastased on kõike muud, kui negatiivse mõttemaailmaga. Reisitakse, käiakse koolitusel, tegeletakse kõige sellega, millega siis, kui lapsed väikesed olud, tegeleda ei saanud. Suhtumine on pigem, et alati saab hakkama. See vanusegrupp on väärtuslik, sest neil on nii elu- kui töökogemus.Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2026 10:42 Sul ei ole nende 65 aastastega üldse kogemusi, sest mida vanemaks inimene muutub, seda negatiivsem ta on. Lõputud tervise hädad ja lõputult korduv jutt jne mis vanadele inimestele väga iseloomulik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist