Mehe töötasu?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 13:12huvitav, kuskohas siin mõned targutajad elavad, et neil maamaks üle 100€ on?
Minu maamaks Tallinna äärelinnas on üle poolteise tuhande euro. Tallinn on küll "lahkelt" sellest tuhat soodustusena maha lahutamud, kuid siiski on see ka niimoodi haigelt kõrge. Pole jõudnud seda teemat veel korralikult ette võtta, aga võrreldes üle-eelmise aastaga on summa, mida pean maksma (ja mis juba siis oli üle 100 euro) üle 4 korra kõrgem. Võrreldes eelmuse aastaga ligi 3x kõrgem. Riik ju justkui võttis vastu seaduse, et maksustatav summa ei tohiks üle 10% aastas suureneda... aga see oli jälle mingi JOKK skeem, sest samal ajal kaotati 1500m2 kodualuse maa maksuvabastus ja jäeti asjad KOVide otsustada. Mis pealtnäha samuti justkui pole vale, aga...

Kui te nüüd tulete ütlema, et ära siis istu oma suure kinnistu otsas, siis meil siin on piirang, et aedlinliku miljöö säilitamiseks peab uute kinnistute miinimumpindala olema 1200m2. Iseenesest mõistlik. Ja vot seda mul kinnistut poolitades välja ei anba. Ei tahakski müüa, vaid tahaks maksta normaalset, jõukohast maamaksu, mitte nagu mingit renti.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 14:23
Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 13:12huvitav, kuskohas siin mõned targutajad elavad, et neil maamaks üle 100€ on?
Minu maamaks Tallinna äärelinnas on üle poolteise tuhande euro. Tallinn on küll "lahkelt" sellest tuhat soodustusena maha lahutamud, kuid siiski on see ka niimoodi haigelt kõrge. Pole jõudnud seda teemat veel korralikult ette võtta, aga võrreldes üle-eelmise aastaga on summa, mida pean maksma (ja mis juba siis oli üle 100 euro) üle 4 korra kõrgem. Võrreldes eelmuse aastaga ligi 3x kõrgem. Riik ju justkui võttis vastu seaduse, et maksustatav summa ei tohiks üle 10% aastas suureneda... aga see oli jälle mingi JOKK skeem, sest samal ajal kaotati 1500m2 kodualuse maa maksuvabastus ja jäeti asjad KOVide otsustada. Mis pealtnäha samuti justkui pole vale, aga...

Kui te nüüd tulete ütlema, et ära siis istu oma suure kinnistu otsas, siis meil siin on piirang, et aedlinliku miljöö säilitamiseks peab uute kinnistute miinimumpindala olema 1200m2. Iseenesest mõistlik. Ja vot seda mul kinnistut poolitades välja ei anba. Ei tahakski müüa, vaid tahaks maksta normaalset, jõukohast maamaksu, mitte nagu mingit renti.
Kas teil on kinnistu omanikuks vaid 1 abikaasadest? Me oleme mõlemad (ühisomanikena) ja sel juhul rakendub see Tallinna maamaksu soodustus mõlemale abikaasale (kumbki siis 50% maa omanik) eraldi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 13:05 huvitav, kuskohas siin mõned targutajad elavad, et neil maamaks üle 100€ on?
Meil on samuti nii linnamaja kui suvila. Tallinnas ei maksa me sentigi maamaksu, sest tallinnas on kodualune maa tasuta. Suvila + suvila kõrval olev põllumaa (2 kinnistut kokku) maamaks oli sel aastal 31€ sentidega.
Maja Tallinnas, krunt 3000 ruutu, maamaks 480 eurot
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2026 15:34Kas teil on kinnistu omanikuks vaid 1 abikaasadest?
Jah, see on minu maja ja ostetud ammu enne abielu.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 11:19milleks seda raha siis nii hirmsasti kulub? meil on kolmetoaline korter Pelgulinnas - kulu on üür 70.- ja elekter 100.- söök 600.- autokütus 200.- ja liising 500.- väga palju üle tuhande ei kulu. sissetuleks on kahepeale 3000 kanti. saab reisida ja sisseoste teha ikka hingega. aastas saame tulumaksutagastust 3000.- sellega teeme mingi pikema reisi või ostame mõne fänsi asja, mida muidu ei raatsi.
Mille pealt seda tulumaksu nii suures summas saadakse? üür 70? Kommunaalid pigem ikka
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 14:39Küte (linnas gaasiküte) sõltuvalt kuust 14-350€/kuu, 2025a kulus kokku küttele, sh ka küttesüsteemi igaaastane hooldus 1800€/aasta, ehk keskmiselt 150€/kuu,
maal kütame vaid puupliiti ja seda oma metsa puudega.
Talvel külmaga ei küta see pliit midagi, ühe toa saab natukeseks ajaks soojaks. Arvatavasti käite vaid suvel. Kopitama ei lähe see maakodu ilma korralikult kütmata?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 14:39Vesi ja kanalisatsioon, 2 maja kokku, ca 100€/aastas, ehk 8,5€/kuu
8,5 eurot kuu. Vähe pesete ennast, kui nii vähese veekuluga kolmekesi hakkama saate....
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2026 00:11
Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 14:39Küte (linnas gaasiküte) sõltuvalt kuust 14-350€/kuu, 2025a kulus kokku küttele, sh ka küttesüsteemi igaaastane hooldus 1800€/aasta, ehk keskmiselt 150€/kuu,
Talvel külmaga ei küta see pliit midagi, ühe toa saab natukeseks ajaks soojaks. Arvatavasti käite vaid suvel. Kopitama ei lähe see maakodu ilma korralikult kütmata?
Pole see, keda tsiteerid, aga pliit võib kütta ka talvel väga hästi maja soojaks. Oleneb ju maja ja pliidi suurusest.
Kui me majake oli vaid 70 rm, piisas pliidist ja soojamüürist ka -30°C väga hästi.
Külaline

Mu eakad sugulased elavad suvilast ümberehitatud väikeses majas, 2 tuba,köök, esik, vannituba,wc. Põhikütteallikaks puupliit soemüüriga. Talvel kütavad 2x päevas. Väga külmade talveilmadega lükkavad enne vanniminekut vannitoas ks elektriradika sisse paariks tunniks.
Aga see, keda sa tsiteerisid, kasutab ju seda teist maja suvilana. Kui suvila talvel kasutamata ja maja miinuskraadides, on kõik ok. Maja konstruktsioonidele mõjuks palju hullemalt, kui keegi käiks niiskel ja külmal ajal seda vaid nädalavahetustel kütmas.
Külaline

Sellisel juhul pole teist keegi ühtegi pliiti soojamüüriga näinudki, sest mis valemiga peaks suutma see pisike asi ära kütta terve maja lausa talvel.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juun 2026 02:21
Külaline kirjutas: 23 Juun 2026 00:11
Pole see, keda tsiteerid, aga pliit võib kütta ka talvel väga hästi maja soojaks. Oleneb ju maja ja pliidi suurusest.
Kui me majake oli vaid 70 rm, piisas pliidist ja soojamüürist ka -30°C väga hästi.
70 ruutmeetrit on mingi 3-4 toaline korter. Kas sa kujutad nüüd ette, et sul on seal köögis mingi maakodu pliit ja sa sellega kütad sellega kogu korterit. Heal juhul saab selle soojamüüriga köögi kõrval asuva toa soojaks. Pliidid üldiselt lähevad ruttu soojaks ja ruttu külmaks, need pole mõeldud kütmiseks, vaid rohkem toidu valmistamiseks pliidil ja ahjus.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2026 18:0270 ruutmeetrit on mingi 3-4 toaline korter. Kas sa kujutad nüüd ette, et sul on seal köögis mingi maakodu pliit ja sa sellega kütad sellega kogu korterit. Heal juhul saab selle soojamüüriga köögi kõrval asuva toa soojaks. Pliidid üldiselt lähevad ruttu soojaks ja ruttu külmaks, need pole mõeldud kütmiseks, vaid rohkem toidu valmistamiseks pliidil ja ahjus.
Minu lapsepõlvekodus oli pliit soojamüüriga ehitatud nii, et soemüür jõudis kõikidesse alumise korruse ruumidesse. Nagu ka ahjud on tihti ehitatud mitme ruumi kokkuulatuvasse nurka. Soemüüril on tavaliselt kaks siibrit: suvine paneb soemüüri lõõrid kinni ja juhib suitsu otse korstnasse, talvine juhib läbi soemüüri. Soemüür on nagu ahi soojust salvestav ja korralik soemüür püsib nagu ahi 24h+ soe ja eritab soojust. Nii et pole siin ulmelist midagi.

Muide, samas lapsepõlvekodus oli kuivkäimla, mis oli otse eluruumidest ligipääsetav ja ei haisenud, kuna seal oli oskuslikult ehitatud tõmme korstnasse.
Külaline

Soemüür hoidis soojana köögi ja siis pesuruumi selle taga. Pliidi sees oli ka veepaak mida tuli soojendas ja sai siis sooja vett. Tänapäeval boilerite ajastul pole pliidil ja soojamüüril mingit mõtet enam. Kui soemüür oleks tõesti midagi kütnud, miks neid suuri ahje siis ehitati?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2026 18:38Kui soemüür oleks tõesti midagi kütnud, miks neid suuri ahje siis ehitati?
Sest majad olid nii hõredad, et oli vaja. Minu majas näiteks oli teisel korrusel ahi. Kuna ise soojustasin maja ära, polnud seda ahju vaja enam kütta - esimeselt korruselt tuleb piisavalt sooja. Isegi liiga palju.
Külaline

Võta soemüüri joonised lahti, seal ei ole ju miskit massi mis sooja kaua salvestaks. 5 tonnine pottahi, mis on pmst kahe kivi voodriga ahi võis kõva kütmise korral olla soe kaks päeva. Soemüür jahtus tunniga maha ja see ei olnud võimeline mingit maja ära kütma.
Külaline

Tuletaksin meelde, et teema pealkiri oli "Mehe töötasu". Mis te ometi jaurate oma soemüüriga: küttis või ei kütnud! Haiged inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2026 20:46 Tuletaksin meelde, et teema pealkiri oli "Mehe töötasu". Mis te ometi jaurate oma soemüüriga: küttis või ei kütnud! Haiged inimesed.
Kõigil ei ole mehi
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juun 2026 20:46Tuletaksin meelde, et teema pealkiri oli "Mehe töötasu".
Ma TA. Mul suva kus suunas teema läheb.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Juun 2026 20:42
Guest kirjutas: 21 Juun 2026 19:39
Guest kirjutas: 21 Juun 2026 18:55 terrassi õlitasin, õli maksis juba 100 eurot, kulusid jagub igasse kuusse.
Oh, ära kurda, mul olid terrassi alusprussid läbi mädanenud, pidin laskma uue ehitada - 2500 eurot läinud niikui niuhti :cry:
see pole midagi. Pariisi lennujaamas maksab vesi 4.- pudel :S
Ateenas Akropolis õnnestus veepudeli eest lausa 5.70€ maksta.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2026 00:17
Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 15:42
Külaline kirjutas: 18 Juun 2026 17:51 Naised, kui palju võiks mees teenida kuus kätte, ehk kontole laekuv raha?
Kas teil on ühine rahakott?
Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
Ma ei kujuta ette, mis elustiil see siis olema peab, et 5000 euroga inimene väidetavalt vireleb?

Mul mehel 1800 eurot ja mul pisut üle 2000 eurot ja elame väga lahedalt selle summaga ära. Hetkel üks ülalpeetav. Tõsi, laene ja liisinguid ei ole, aga sööme mida hing ihaldab. Käime mitu korda aastas spaas. Väljas söömas käime ka mitu korda kuus. Mina käin paar korda aastas välismaal puhkusereisidel. Meest see teema ei huvita. Aga tema kulutab oma raha tehnika, tööriistade ja maakodu ehitamise peale.

Majapidamises kaks autot. Kahe peale on kokku viis elukondlikku kinnisvara. Kaks maakodu ja kolm korterit. Lisaks on veel muud kinnisvara. Osade kinnisvarade peale muud kulu ei ole kui maamaks, sest varades sees elavad inimesed kannavad kõik seonduvad kulud ise.

Hilpude soetamine ei huvita. Enamasti ostan kõik kaltsukast või uuskasutusest. Vaid jalanõud ja mantlid-joped ostan uute ja kallitena.

Mõlemad suudame oma sissetulekust ka säästa. Ja päris arvestatavaid summasid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tuuletu ja 4 külalist