Prügi sorteerimine: aiast leitud surnud rott
-
Külaline
Prügi sorteerimine: aiast leitud surnud rott
Tekitaks mõttetalgud.
Millisesse konteinerisse tuleks visata aiast leitud surnud rott?
(mõrvatud kas naabri kassi või meie koera poolt või ise vabasurma läinud)
Varem olen mõned pesast surnuks kukkunud linnupojad või koera murtud rotipojad komposti pannud, aga see eksemplar on parasjagu purakas. Loomsete jäätmete kogumise/põletamise tehas asub sajakonna km kaugusel ja sinna viies peaks olema vet.arsti tõend, mida selle isendi kohta loomulikult pole.
Maa sisse matmine tähendab, et 4-käpaline ekskavaator kaevab ta mõne tunni jooksul välja.
Prügikotiga olmejäätmetesse?
Millisesse konteinerisse tuleks visata aiast leitud surnud rott?
(mõrvatud kas naabri kassi või meie koera poolt või ise vabasurma läinud)
Varem olen mõned pesast surnuks kukkunud linnupojad või koera murtud rotipojad komposti pannud, aga see eksemplar on parasjagu purakas. Loomsete jäätmete kogumise/põletamise tehas asub sajakonna km kaugusel ja sinna viies peaks olema vet.arsti tõend, mida selle isendi kohta loomulikult pole.
Maa sisse matmine tähendab, et 4-käpaline ekskavaator kaevab ta mõne tunni jooksul välja.
Prügikotiga olmejäätmetesse?
-
Külaline
Meil oli surnud kajakas ja läks segaolmejäätmetesse.
-
Külaline
meil on eramaja ja biojäätmete konteinerit (ja selle perioodilist tühjendamist) pole.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 16:52Biojäätmetesse ikka!
on aianurgas olev komposter, aga ei kujuta ette, mitu aastat üks suur rott selles komposteeruks.
-
Külaline
Matad kuskile, kuhu su 4-käpaline ligi ei saa.
-
Külaline
30 aastat tagasi oleks sellist küsimust saatnud sügav mõistmatus. Vaat et oleks tahetud hulluauto järgi kutsuda. 
-
Külaline
Surnud rott lendab üle aia ja probleem on lahendatud
-
Külaline
Ehk siis sinu meelest tuleks visata naabri aeda? Või üle tänavapoolse aia sõiduteele?Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 18:26 Surnud rott lendab üle aia ja probleem on lahendatud
-
Külaline
Sõltub, kui kaugele heita jaksad. Saad kekatunnis harjutatud kettaheidet lõpuks päriselus praktiseerida. Ei saa öelda, et koolis ei õpetataks elulisi oskusi.
-
Külaline
Ma loodan, et TA küsis retoorilise küsimuse ja iroonitses me "ülipõhjalike" ja täiesti segaste eeskirjade üle.
Ja ta on selle roti ammu maha matnud.
Nagu meiegi kõik oma 35 aasta jooksul surnud lemmikloomad.
Ja ta on selle roti ammu maha matnud.
Nagu meiegi kõik oma 35 aasta jooksul surnud lemmikloomad.
-
Külaline
Ei, sinna valavad inimesed oma biod ja vaevalt nad seda rotti seal näha tahavad. Kas rott on sööklajääde?Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 16:52Biojäätmetesse ikka!
Rotiga pole vaja midagi teha, looduses surevad nad kogu aeg, kes nendega seal midagi siis ette võtab? Aia äärde, küll linnud ta üles leiavad, või ussid nahka panevad, läheb kõige kaduva teed.. Või maiustab su oma koer, hindab vaheldust.
-
Külaline
Koeral ma küll ei julgeks lasta ära süüa. Kui kusagil paksude metsade vahel on maja siis küll. Aga kui aedlinn siis küll mitte. See rott võib olla mürgitatud(linnas tõenäoliselt ongi, miks ta muidu surnud on eksole), ja nii sööb ka koer omale rotimürki sisse!!!
-
Külaline
Papikonteinerisse ei tahtnud panna või.Külaline kirjutas: ↑05 Juul 2026 16:49 Meil oli surnud kajakas ja läks segaolmejäätmetesse.
-
Külaline
Eks nad surevad ikka vanadusse ka. Ja ka rasvumisse vabalt, kui on eriti suur isend. Nagu ka inimesed.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2026 13:16See rott võib olla mürgitatud(linnas tõenäoliselt ongi, miks ta muidu surnud on eksole)
Aga tõesti, koera eest korjaksin kiirelt ära, sest mürgitatud roti/hiire söömine vajab väga kiiret arstiabi.
-
Külaline
Ma kremeerisin ühe sihukese lihtsalt ära. Kuna mul on ahi, siis keerasin ajalehe sisse ja põletasid ahjus koos puudega ära. See eeldab muidugi ahju olemasolu.Guest kirjutas: ↑06 Juul 2026 23:56Eks nad surevad ikka vanadusse ka. Ja ka rasvumisse vabalt, kui on eriti suur isend. Nagu ka inimesed.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2026 13:16See rott võib olla mürgitatud(linnas tõenäoliselt ongi, miks ta muidu surnud on eksole)
Aga tõesti, koera eest korjaksin kiirelt ära, sest mürgitatud roti/hiire söömine vajab väga kiiret arstiabi.
-
Külaline
Jumaluke. Matta oleks ju palju lihtsam.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2026 01:16Ma kremeerisin ühe sihukese lihtsalt ära. Kuna mul on ahi, siis keerasin ajalehe sisse ja põletasid ahjus koos puudega ära. See eeldab muidugi ahju olemasolu.
Mul on suur ahi, aga toas põletama ei hakkaks, kui labidas olemas.
-
Külaline
Kõik, mis ei lähe biosse, läheb segaolmesse, papp ka.
-
Külaline
Olles kov tasandil jaatmete alal teadlikum, utlen, et suur osa Eesti segaolmejaatmest soidab Irusse põletusse. Seega sinna sobib. Kui põletus on puhkusel nagu juulis voib juhtusa, laheb mäkke, eks ta hadaparast ka sinna sobib. Biojaadet ei kaaluks, soltuvalt asukohast laheb kas biogaasiks voi kompostiauna. Uued ajad, uued mured.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 3 külalist