Kas andestada ?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Näiteks mina talun kindlalt enne mehe seksivääratust kui seda, kui kuulen, et ta tööl kolleegidele minust halvasti on rääkinud. Või oma sõpradele. Esimesel juhul annan andeks, kui motivatsiooni mõistan, teisel juhul ... ei tea.
Petmine ei ole mingi "vääratus", vaid täiesti teadlikult vastu võetud otsus, et tühja sinust. Oluline pole sina ega pere, vaid minu vajadused. Sina kasi kodus last, kuniks mina teistega voodirõõme naudin.

Ma usun, et enamiku jaoks lõikab see, kui kaaslane teistega seksib, sügavamalt kui see, et ta oma partnerist teistele halvasti räägib. Esimesel juhul puudutab see väga isiklikult ja sa saad aru, et midagi on nüüd elus pöördumatult muutunud, kindlus- ja turvatunne on hetkega lõhutud ning valdab hirm ja ärevus tuleviku ees (nagu teemaalgatajatki, kes ei tea enam, mis ja kuidas edasi). Igasuguste emotsioonide karusselli hulgas tõstab tugevalt pead alaväärsustunne, sest petmine kui üks suuremaid alandusi annab enesehinnangule suure hoobi. Ilmselt seetõttu jääb osa naisi/mehi petva kaaslasega ka kokku, et alateadlikult tuntakse, et ma ei väärigi paremat. Kui ma oleks hea ja väärtuslik, siis ta poleks ju mulle nii teinud. Isegi kui sa saad aru, et tegelikult oli kaaslane mölakas, kes peaks silmad peast häbenema, siis enesesüüdistamisest ei pääse (taaskord, nagu postituse autorgi).

See, mida küll nüüd suvaline Mati töölt või sõber minust arvab, kõlab üsna tühise probleemina selle kõrval. Mul isiklikult oleks kama kaks, kui selline intsident juhtuks, ainult mehe osas tekiks küsimusi. Aga ausalt öeldes pole ma kunagi isegi kokku puutunud selliste inimestega, kes selja taga teistele kirumas käiks ja pole ka ise niisugune kaaslane, kellest halvasti rääkida. Kui ise selleks päriselt põhjust annad, siis tuleks muidugi endale ka otsa vaadata. Lisaks võiks kaaslaseks olla ikka keegi omasugune, kellega on klapp. Ma ei kujutaks ette, et ma oma partnerist taga räägiks, polegi midagi halba ka parima tahtmise juures leida.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 18:10
Näiteks mina talun kindlalt enne mehe seksivääratust kui seda, kui kuulen, et ta tööl kolleegidele minust halvasti on rääkinud. Või oma sõpradele. Esimesel juhul annan andeks, kui motivatsiooni mõistan, teisel juhul ... ei tea.
Petmine ei ole mingi "vääratus", vaid täiesti teadlikult vastu võetud otsus, et tühja sinust. Oluline pole sina ega pere, vaid minu vajadused. Sina kasi kodus last, kuniks mina teistega voodirõõme naudin.

Ma usun, et enamiku jaoks lõikab see, kui kaaslane teistega seksib, sügavamalt kui see, et ta oma partnerist teistele halvasti räägib. Esimesel juhul puudutab see väga isiklikult ja sa saad aru, et midagi on nüüd elus pöördumatult muutunud, kindlus- ja turvatunne on hetkega lõhutud ning valdab hirm ja ärevus tuleviku ees (nagu teemaalgatajatki, kes ei tea enam, mis ja kuidas edasi). Igasuguste emotsioonide karusselli hulgas tõstab tugevalt pead alaväärsustunne, sest petmine kui üks suuremaid alandusi annab enesehinnangule suure hoobi. Ilmselt seetõttu jääb osa naisi/mehi petva kaaslasega ka kokku, et alateadlikult tuntakse, et ma ei väärigi paremat. Kui ma oleks hea ja väärtuslik, siis ta poleks ju mulle nii teinud. Isegi kui sa saad aru, et tegelikult oli kaaslane mölakas, kes peaks silmad peast häbenema, siis enesesüüdistamisest ei pääse (taaskord, nagu postituse autorgi).

See, mida küll nüüd suvaline Mati töölt või sõber minust arvab, kõlab üsna tühise probleemina selle kõrval. Mul isiklikult oleks kama kaks, kui selline intsident juhtuks, ainult mehe osas tekiks küsimusi. Aga ausalt öeldes pole ma kunagi isegi kokku puutunud selliste inimestega, kes selja taga teistele kirumas käiks ja pole ka ise niisugune kaaslane, kellest halvasti rääkida. Kui ise selleks päriselt põhjust annad, siis tuleks muidugi endale ka otsa vaadata. Lisaks võiks kaaslaseks olla ikka keegi omasugune, kellega on klapp. Ma ei kujutaks ette, et ma oma partnerist taga räägiks, polegi midagi halba ka parima tahtmise juures leida.
No sellisel juhul ongi naine süüdi. Tema otsustas, et tema vajadused on tähtsamad ja mees pole oluline. Ise ei seksi ja teistega ka ei või.
Külaline

Küsimus on, kas sa SUUDAD andestada? Isegi kui tahaksid ja vaja oleks (lapsele isa, ühine kodu jne jne), kas suudaksid seda mitte pidevalt meeles kanda ja lasta suhet häirima, et ega äkki jälle ja kuidas ta võis ja nii edasi. Pigem niipidi peaks küsima. Seksi vähesus on täiesti arusaadav aus põhjus mehelt, kuigi kui suhe ja laps on vähem väärt kui seks, siis... aga ega nad ei mõtle selle peale siis, kui püksis kibeleb.
Külaline

Seksi vähesus on täiesti arusaadav aus põhjus mehelt
On või? Kui mees on näiteks haige, Soomes tööl vms, siis ka on täiesti arusaadav põhjus, kui naine jookseb kohe esimese asjana naabri-vello voodisse? Mõni on ikka täiesti primaadi tasemel.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 18:21
Seksi vähesus on täiesti arusaadav aus põhjus mehelt
On või? Kui mees on näiteks haige, Soomes tööl vms, siis ka on täiesti arusaadav põhjus, kui naine jookseb kohe esimese asjana naabri-vello voodisse? Mõni on ikka täiesti primaadi tasemel.
Saa ometi lõpuks aru, et kõik inimesed on primaadid. Katsu ise väheke areneda.
Aga vot mees ei olnud soomes tööl. Elatakse ilusti koos ja siis naine otsustab enam mitte seksida.
Külaline

Saa ometi lõpuks aru, et kõik inimesed on primaadid. Katsu ise väheke areneda.
Aga vot mees ei olnud soomes tööl. Elatakse ilusti koos ja siis naine otsustab enam mitte seksida.
Mõnel on ka selline asi olemas nagu enesekontroll. Kas sulle meeldiks, kui su naine pidevalt teistega seksib, kui ta näiteks sinuga ei ole voodis rahul, sind ei ole nädal aega vms? Kas siis räägid ka, et mis teha, naisel polnud ju võimalik truu olla.
Külaline

No sellisel juhul ongi naine süüdi. Tema otsustas, et tema vajadused on tähtsamad ja mees pole oluline. Ise ei seksi ja teistega ka ei või.
Süüdi on ikka petja, siin pole mingit mitmeti mõistetavust. Muidu võiks igasuguseid asju samas stiilis välja vabandada, näiteks füüsilist vägivalda, et aga mis ta siis ajas mind närvi, ise kerjas patsu...

On ilmselge, et praeguses vanuses on see alla aastane laps esikohal. Täiskasvanud vastutustundlik inimene ja lapsevanem saab sellest aru. Laps ei ole ainult ema kasvatada. Kui isal jääb aega litutamas käia, siis ilmselgelt on naisele liiga palju kohustusi jäetud. Väsinud inimene ei tahagi midagi seksist kuulda. Ole 24/7 last kantseldamas aasta aega. Paras olekski mees lapsepuhkusele jätta ja siis oleks näha, kui kiiresti see toss välja jookseb ja kas pärast seda veel teised tutid meeles mõlguvad. Tema ülesandeks on praegu naist igati toetada ja abiks olla ning kasvatamisega tegeleda, mitte ringi hoorata, samal ajal kui naine on jäetud kogu krempliga üksi tegelema.

Mehed ei ole mingid loomad ja mõtlemisvõimetud olendid, nagu siin üritatakse muljet jätta. Ime veel, et ürgsetest instinktidest ei räägita, aga küllap varsti tuleb see ka mängu.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:20 Miks sinust halvasti rääkida ei tohi, kui oled halvasti käitunud? Julged teha-julged ka tunnistada. Kui oled hea-räägib sinust hästi. Kui oled halb-halvasti, st faktipõhiselt. Mis sul selle vastu saaks olla?
Kust võtad, et olen halvasti käitunud? Aga ega vahet pole. Isegi kui on põhjust olnud, siis normaalses suhtes ei minda sellest laias ringis vatrama. Peamiselt seepärast, et teisel osapoolel pole võimalust end kaitsta. Okei, lähimale paarile sõbrale kurtmine on iseasi, kui on mingi pärisprobleem lahata. Aga pidasin silmas rohkem mingeid hinnangute andmisi stiilis "oh, ei mu naine saa midagi aru, ta on loll kui lauajalg". Isegi kui see naine ON loll, siis oma abikaasa asi pole sellest küll vadrata ja naist naeruvääristada. See on tegu, mille pealt oleks suhe päevapealt läbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 18:10 Ma usun, et enamiku jaoks lõikab see, kui kaaslane teistega seksib, sügavamalt kui see, et ta oma partnerist teistele halvasti räägib.
Jah, mina usun ka - aga ma vast tohin oma eelistustest ka rääkida? Ja minu nõu teemaalgatajale ei ole midagi muud kui see, et võtku aega ja otsustagu, ärgu lasku end siinsel hoovusel kanda, kus kõik kinnitavad, et kohe ja ruttu tuleb suhe lõpetada. Teisi valikuid võib olla vähem, aga nad on olemas. Rahunege nüüd maha, te ei pea mind milleski veenma, laske TA-l omasoodu mõelda ja valida.
Külaline

laske TA-l omasoodu mõelda ja valida.
Kedagi ei saagi mõtlemist keelata ega tema eest valikuid teha.
Inimene küsib ja talle vastatakse, mis on see, kuidas foorum toimib.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 18:43
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 17:20 Miks sinust halvasti rääkida ei tohi, kui oled halvasti käitunud? Julged teha-julged ka tunnistada. Kui oled hea-räägib sinust hästi. Kui oled halb-halvasti, st faktipõhiselt. Mis sul selle vastu saaks olla?
Kust võtad, et olen halvasti käitunud? Aga ega vahet pole. Isegi kui on põhjust olnud, siis normaalses suhtes ei minda sellest laias ringis vatrama. Peamiselt seepärast, et teisel osapoolel pole võimalust end kaitsta. Okei, lähimale paarile sõbrale kurtmine on iseasi, kui on mingi pärisprobleem lahata. Aga pidasin silmas rohkem mingeid hinnangute andmisi stiilis "oh, ei mu naine saa midagi aru, ta on loll kui lauajalg". Isegi kui see naine ON loll, siis oma abikaasa asi pole sellest küll vadrata ja naist naeruvääristada. See on tegu, mille pealt oleks suhe päevapealt läbi.
Mida sa nüüd öelda tahad? Et kõik naised peaksid samamoodi tundma kui sina. Ja vaid siis on nad tublid ja õiged naised?

Ilmselgelt on sul mingid väärtushinnangud peas nihkes. Enamike naiste jaoks on truudusetus palju suurem põhjus lahutamiseks, kui see, et mees naabrimehele oma naist kirus.

Jäta ikka teistele naistele õigus ise otsustada, mis on nende silmis andestamisväärne, mis mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:57
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 14:59
Teadjanaine kirjutas: 29 Juul 2024 14:20 Ma pole iial mehi vihanud, elan 10 a õnnelikus abielus, abikaasaga on ühised väärtushinnangud, kumbki meist ei pea lugu reeturitest ega petturitest ega madalast allapoole vööd elustiilist.
Oh jäta. Ela veel 20 aastat ja siis võid õpetussõnu jagama hakata. 10 aastat abielu pole mingi elukogemus. Kahju, et sa ise aru ei saa, kuivõrd mürgine ja vihkav su enda kõnepruuk on. On ainult sinu arvamus, sa ei jäta teemaalgatajale mingit valikuvõimalust, kui ta ei taha sinusuguste (ehk hääleka Avaliku Arvamuse) põlu alla sattuda. Tahaksid sa teemaalgatajale päriselt head, siis sa räägiksid teisiti.

Okei, mina olen 24 aastat koos elanud. Mõtlen täpselt samamoodi nagu see, keda sa tsiteerid. Aga ma saan aru, et minu sõnadel on rohkem kaalu, sest ikkagi kauem kooselu ja puha..
Mina olen kooselus 35 aastat ja mõtlen ka täpselt samamoodi sina. Nii et jah, mis ela veel 20 aastat ja alles siis tohid oma arvamust öelda? Just kui aastatega peaks mingid standardid langema mehe käitumise suhtes?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 16:39
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 16:27 Aga kui teisel juhul ka arusaadav motiiv olemas oleks?
Jah, siis ehk tõesti. Kuigi hetkel ma ei kujuta ette, mis see olla võiks. Seksi poolt kujutan hästi ette, olen ka ise kõrge libiidoga ja tean, kuivõrd nõrgaks vastupanuvõime muutub, kui mõnda aega seksi pole saanud. Seetõttu ilmselt suudan siin vääratusi paremini andestada.
Kas sa oled mingi enesekontrollita loom, et ei suuda ise oma seksuaalsust juhtida? Oled isegi kuidagi uhke, et oled primaadi tasandil?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 19:16
See pole ju talle vastamine, et te mulle siin püüate kambakat teha - et ma mõtlen valesti ja olen primaat ja mida iganes. Te püüate eriarvamust summutada, et teemaalgatajale jääks kõrvu ainult üks võimalus, ainult üks valik - mees on siga, lahuta! Lõpetage ja laske minugi arvamusel kõlada, mitte ärge teerullige mind massiga. SEE on see, kuidas foorum PEAKS toimima.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 19:43
See pole ju talle vastamine, et te mulle siin püüate kambakat teha - et ma mõtlen valesti ja olen primaat ja mida iganes. Te püüate eriarvamust summutada, et teemaalgatajale jääks kõrvu ainult üks võimalus, ainult üks valik - mees on siga, lahuta! Lõpetage ja laske minugi arvamusel kõlada, mitte ärge teerullige mind massiga. SEE on see, kuidas foorum PEAKS toimima.
Sa ei vastanud küsimusele. Kirjutasid, et esimese vea pärast ei ole küll mõistlik suhet lõpetada. Kas teise ja kolmanda vea pärast on? Või, millal see piir sinu mõistes ette tuleb, kus naisel oleks õigus andestamata jätta? Jätame siinkohal sinu kummalise võrdluse - et vot hoopis see on kole ja andestamatu kuritegu, kui mees kirub oma naist sõbrale, kõrvale.
Külaline

Hoopis sina proovid inimesele ajupesu teha ja sigadust normaliseerida, et mehed ongi sellised, ise oledki süüdi, et seksi ei pakkunud piisavalt, ole kuldne naine ja anna andeks. Seda teemaalgataja oma mehe käest ju juba kuulis. Ju teda siiski see seletus päriselt ei rahulda, et teema tegi.
Külaline

See isik, kes ei suuda oma seksuaalsust ise juhtida, ja kohe ei saa ise sinna mitte midagi teha, et kukub teise naisega/mehega voodisse, ongi ju primaat.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 19:53 Sa ei vastanud küsimusele. Kirjutasid, et esimese vea pärast ei ole küll mõistlik suhet lõpetada. Kas teise ja kolmanda vea pärast on? Või, millal see piir sinu mõistes ette tuleb, kus naisel oleks õigus andestamata jätta? Jätame siinkohal sinu kummalise võrdluse - et vot hoopis see on kole ja andestamatu kuritegu, kui mees kirub oma naist sõbrale, kõrvale.
Minu vastus oli, et tuleb rahulikult järele mõelda ning selleks oodata, kuni emotsioonid on tagasi tõmmanud. Mitte midagi muud ma teemaalgatajale ei soovita. Hoidugu emotsionaalsest kiirustamisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 19:55 Hoopis sina proovid inimesele ajupesu teha ja sigadust normaliseerida, et mehed ongi sellised, ise oledki süüdi, et seksi ei pakkunud piisavalt, ole kuldne naine ja anna andeks. Seda teemaalgataja oma mehe käest ju juba kuulis. Ju teda siiski see seletus päriselt ei rahulda, et teema tegi.
Ma ei hakka sinuga kemplema. Sa ei suuda näha, mida ma tegelikult ütlen, vaid leiutad mulle oma peaga mingeid tagamõtteid ja sõnu suhu. Miks? Seda tead sina ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 18:34
Süüdi on ikka petja, siin pole mingit mitmeti mõistetavust. Muidu võiks igasuguseid asju samas stiilis välja vabandada, näiteks füüsilist vägivalda, et aga mis ta siis ajas mind närvi, ise kerjas patsu...

On ilmselge, et praeguses vanuses on see alla aastane laps esikohal. Täiskasvanud vastutustundlik inimene ja lapsevanem saab sellest aru. Laps ei ole ainult ema kasvatada. Kui isal jääb aega litutamas käia, siis ilmselgelt on naisele liiga palju kohustusi jäetud. Väsinud inimene ei tahagi midagi seksist kuulda. Ole 24/7 last kantseldamas aasta aega. Paras olekski mees lapsepuhkusele jätta ja siis oleks näha, kui kiiresti see toss välja jookseb ja kas pärast seda veel teised tutid meeles mõlguvad. Tema ülesandeks on praegu naist igati toetada ja abiks olla ning kasvatamisega tegeleda, mitte ringi hoorata, samal ajal kui naine on jäetud kogu krempliga üksi tegelema.

Mehed ei ole mingid loomad ja mõtlemisvõimetud olendid, nagu siin üritatakse muljet jätta. Ime veel, et ürgsetest instinktidest ei räägita, aga küllap varsti tuleb see ka mängu.
Ja kes see nüüd ise räägib ürgsetest instinktidest ja et laps on esikohal. Ja kui rõvedalt sa võid rääkida teistest naistest, mis krd tutid nad sinu jaoks on. Ise oled mingi vulgaar.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: YaCy [Bot] ja 5 külalist