Aasta ema laul kütab siiani kirgi
-
Külaline
Aasta ema laul kütab siiani kirgi
Mind väga üllatas eline artikkel proua Oviiriga, kus ta käis välja oma seisukoha "Aasta ema" laulu kohta. Et see olevat halvim, mida üks naine saab teisele naisele teha. Loen ja ei saa aru, kuidas üks haritud ja elu näinud naine niivõrd küünilise seisukohaga lagedale võib tulla. Arvasin temast ikka palju rohkem. Tema aga ei tundu aduvat loo paatost ja selle mitmekihillisust. Ehini vastus sellele halale oli aga asjalik. Ausalt öelda lugesin lausa mitu korda, et ikka veenduda, kas poliitikuproua tõesti midagi nii haletsusväärset välja ütles, aga seda ta tegi. Ja minu meelest näitab see selgelt, kui ülevõlli konservatiivsed mõned meie vanema generatsiooni naised olla võivad. Sain südamelt ära.
-
Külaline
Mul samas mõtted. Olin Oviiri sõnavõtust tõsiselt üllatunud. Ta pole ikka üldse poindile pihta saanud.
Kuulasin laulu täna üle, üle hulga aja. No on nii kümnesse.
Mu meelest tegi Oviir vana teema tõstatamisega endale karuteene.
Ta oli ikka väga ära teeninud selle laulu sisse panemise
Kuulasin laulu täna üle, üle hulga aja. No on nii kümnesse.
Mu meelest tegi Oviir vana teema tõstatamisega endale karuteene.
Ta oli ikka väga ära teeninud selle laulu sisse panemise
-
vihmapiisk
Huvitav jaa, et see laul on tema meelest halvim asi, mida üks naine teisele naisele teha saab. Aga see on Siiri arust jumala okei, et üksikemad pole väärt Aasta Ema tiitlit. See ei ole veel halvem veel suurema osa naiste suhtes?Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2024 11:44 Mind väga üllatas eline artikkel proua Oviiriga, kus ta käis välja oma seisukoha "Aasta ema" laulu kohta. Et see olevat halvim, mida üks naine saab teisele naisele teha. Loen ja ei saa aru, kuidas üks haritud ja elu näinud naine niivõrd küünilise seisukohaga lagedale võib tulla. Arvasin temast ikka palju rohkem. Tema aga ei tundu aduvat loo paatost ja selle mitmekihillisust. Ehini vastus sellele halale oli aga asjalik. Ausalt öelda lugesin lausa mitu korda, et ikka veenduda, kas poliitikuproua tõesti midagi nii haletsusväärset välja ütles, aga seda ta tegi. Ja minu meelest näitab see selgelt, kui ülevõlli konservatiivsed mõned meie vanema generatsiooni naised olla võivad. Sain südamelt ära.
Halvim asi oli Aasta Ema kes lõpuks laste ahistamise pärast kinnimajja saadeti. Sellega tõmmati tervele aasta emandusele vesi peale. Aasta Isa oli ka paras t**ras. Polegi mõtet võistelda emaduse ja isaduse teemadel.
-
Külaline
Kuulasin ka uuesti sõnad üle - täiega hea laul!
Väga hästi on muuhulgas paika pandud kuidas üksikemasid alavääristatakse, lisaks mitmepalgelisuse aspekt.
Väga hästi on muuhulgas paika pandud kuidas üksikemasid alavääristatakse, lisaks mitmepalgelisuse aspekt.
Oviir on täna 76 aastane ja heietab ikka vanu asju. Samas ajakirjanik Kiisler ta selle küsimusega õnge tõmbas ja eks ta midagi vastama ju pidi. Mind ajas selles jutus muigama üks teine lõik, kus räägiti 1996 aasta presidendi debatist. Oviir osales seal samuti. Tsiteerin tema ütlust.
Mind veendi andma jaa-sõna ja ma andsin, juba nädala pärast toimus esimene teledebatt koos Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Enn Tõuguga. Lennart tuli koos vähemalt viie inimesega, Rüütel samuti. Minul võrreldavat erakondlikku tuge kaasa võtta ei olnud. Mäletan hetke, mil tõsised presidendikandidaadid stuudiosse sisse astusid – ja nende kõrval seisis üks hirmunud näitsik.
48 aastane näitsik
Mind veendi andma jaa-sõna ja ma andsin, juba nädala pärast toimus esimene teledebatt koos Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Enn Tõuguga. Lennart tuli koos vähemalt viie inimesega, Rüütel samuti. Minul võrreldavat erakondlikku tuge kaasa võtta ei olnud. Mäletan hetke, mil tõsised presidendikandidaadid stuudiosse sisse astusid – ja nende kõrval seisis üks hirmunud näitsik.
48 aastane näitsik
-
Hüpik
See aasta emade ja isade ja igasugu muude aasta asjapulkade valimine on küll täielik fopaa olnud kogu aeg. Nüüd vist õnneks enam iga külapoe taga aasta asotsiaali ei valita, vahepeal oli juba täiesti üle mõistuse, iga tavalise liigutuse peale sai mingile tiitlile kandideerida.
Ehin muidugi ongi upsakas, nipsakas ja terava keelega. Nunnu hääleke ja satsiseelikud petavad ära.
Ehin muidugi ongi upsakas, nipsakas ja terava keelega. Nunnu hääleke ja satsiseelikud petavad ära.
-
Külaline
Kirjutamisega elatist teeniva inimese puhul on terav keel ja mahlakas väljendusoskus ainult plussiks.Hüpik kirjutas: ↑07 Juun 2024 14:30 Ehin muidugi ongi upsakas, nipsakas ja terava keelega. Nunnu hääleke ja satsiseelikud petavad ära.
Kuulasin ka täna selle laulu uuesti ära ja tõdesin taas, kui kümnesse ta sellega pani. Mõnes mõttes oli see Oviiri hala ju lausa reklaam.
-
Külaline
Paneks ka sulle plussi, aga ei ole sisse logitud.
Arvan täpselt sama! Täiesti uskumatu avaldus! See "Aasta ema" valimine ongi ju täiesti selline üritus, mis seal laulus on. "Naised köögis" ei meeldi mulle üldse, aga selle laulusõnad on kümnesse.
Näiteks, kuidas üks puudega last kasvatav ema on kehvem ema kui see mutt, kes kasulaste pärast kongi pisteti?
Arvan täpselt sama! Täiesti uskumatu avaldus! See "Aasta ema" valimine ongi ju täiesti selline üritus, mis seal laulus on. "Naised köögis" ei meeldi mulle üldse, aga selle laulusõnad on kümnesse.
Näiteks, kuidas üks puudega last kasvatav ema on kehvem ema kui see mutt, kes kasulaste pärast kongi pisteti?
-
mõtlenOMApeaga
- Teerajaja
- Kontakt:
Kust Ehini vastust lugeda saab?Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2024 11:44 Ehini vastus sellele halale oli aga asjalik. Ausalt öelda lugesin lausa mitu korda, et ikka veenduda, kas poliitikuproua tõesti midagi nii haletsusväärset välja ütles, aga seda ta tegi. Ja minu meelest näitab see selgelt, kui ülevõlli konservatiivsed mõned meie vanema generatsiooni naised olla võivad. Sain südamelt ära.
-
Külaline
mõtlenOMApeaga kirjutas: ↑07 Juun 2024 23:20Sama artikli lõpus on Ehini kommentaar. Asjalik ja liigsete emitsioonideta.Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2024 11:44 Kust Ehini vastust lugeda saab?
-
Külaline
-
Külaline
Pole halli aimugi. Kiisler ehk mõtles, et saab kunagiselt poliitikult midagi eksklusiivset välja pigistada. Nii palju siis sellest...Külaline kirjutas: ↑07 Juun 2024 23:28 Miks selle vanaprouaga üldse vesteldi?
-
Külaline
See on aastast 2017 ja tädi ei saa ikka veel üle... aga nagu tavaliselt oma halvasti korraldatud ja vildakast konkursist ei osatud järeldusi teha. Tegelikult ma olen Oviirile "tänulik", et ta püünele tõstis selle lapsepeksjast tädi, muidu oleks arvavasti asi kestnud veel aastaid, ikkagi "auväärne ühiskonnaliige", ja rohkem lapsi sinna perre peksukotiks võetud! Muidu poleks keegi ehk midagi ütlema hakanudki. See naine on vist tänaseks juba vanglast vaba?
-
Külaline
Kuskil enne aastat 2000 oli ajakirjas Pere ja kodu sellest tädist pikk kiiduartikkel, tütar jutustas kuidas tema ema käib pidevalt vaeseid aitamas.
-
Külaline
Nii on. See tobe konkurss näitas kenasti ära kitsaskohad Eesti perepoliitikas. Selles mõttes tegi Oviir tõesti teene, kuna see aitas rahva silmi avada. Kõik ei ole kuld mis hiilgab.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 15:28 See on aastast 2017 ja tädi ei saa ikka veel üle... aga nagu tavaliselt oma halvasti korraldatud ja vildakast konkursist ei osatud järeldusi teha. Tegelikult ma olen Oviirile "tänulik", et ta püünele tõstis selle lapsepeksjast tädi, muidu oleks arvavasti asi kestnud veel aastaid, ikkagi "auväärne ühiskonnaliige", ja rohkem lapsi sinna perre peksukotiks võetud! Muidu poleks keegi ehk midagi ütlema hakanudki. See naine on vist tänaseks juba vanglast vaba?
-
Külaline
Selle "lapsepeksjast aasta ema" lähedane sõbranna rääkis kunagi, et asjad ei olnud sugugi niisugused, nagu meile serveeriti ja tegelikult oli seal mängus kasulaste soov solvumis(t)e eest korralikult kätte maksta. Kui selles tõtt on, siis on tegemist igatahes eriti vägeva kättemaksuga, siiamaani mäletatakse kasuema kui "lapsepeksjast mutti".
-
Külaline
Lähedane sõbranna võib rääkida mida iganes, kuldse kuu võib ka selga rääkida lapsepeksjale. Küll aga uurimine näitab selgelt, mis toimus ja niisama lambist Eestis kedagi lausa vangi ei mõisteta. Vähe sai, on minu arvamus.
72-aastase jaoks ongi 48 näitsik. Samuti kui 50-aastase jaoks on 30-aastane noor inimene, kuid 17-aastane peab 30-aastast juba lootusetult vanaks. Kõik on suhteline.taivopalm kirjutas: ↑07 Juun 2024 14:12 Mind veendi andma jaa-sõna ja ma andsin, juba nädala pärast toimus esimene teledebatt koos Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Enn Tõuguga. Lennart tuli koos vähemalt viie inimesega, Rüütel samuti. Minul võrreldavat erakondlikku tuge kaasa võtta ei olnud. Mäletan hetke, mil tõsised presidendikandidaadid stuudiosse sisse astusid – ja nende kõrval seisis üks hirmunud näitsik.
48 aastane näitsik![]()
Ehini lugu olnuks väga hea, kui see lõpp ära jäänuks, kus tädi l***ks läks, ära jäänuks. Milleks selline lõpp muidu kümnesse laulus vaja oli, jäi mulle arusaamatuks - laulu mõte oli ju siiski varasemates salmides, lõpp oli lihtsalt mingi ebavajalik rünnak.
-
Külaline
km70 kirjutas: ↑09 Juun 2024 19:1272-aastase jaoks ongi 48 näitsik. Samuti kui 50-aastase jaoks on 30-aastane noor inimene, kuid 17-aastane peab 30-aastast juba lootusetult vanaks. Kõik on suhteline.taivopalm kirjutas: ↑07 Juun 2024 14:12 Mind veendi andma jaa-sõna ja ma andsin, juba nädala pärast toimus esimene teledebatt koos Lennart Meri, Arnold Rüütli ja Enn Tõuguga. Lennart tuli koos vähemalt viie inimesega, Rüütel samuti. Minul võrreldavat erakondlikku tuge kaasa võtta ei olnud. Mäletan hetke, mil tõsised presidendikandidaadid stuudiosse sisse astusid – ja nende kõrval seisis üks hirmunud näitsik.
48 aastane näitsik![]()
Ehini lugu olnuks väga hea, kui see lõpp ära jäänuks, kus tädi l***ks läks, ära jäänuks. Milleks selline lõpp muidu kümnesse laulus vaja oli, jäi mulle arusaamatuks - laulu mõte oli ju siiski varasemates salmides, lõpp oli lihtsalt mingi ebavajalik rünnak.
Mu meelest on see lõpp ka igati õigustatud. Mu jaoks näitab see, et tädi seal laua taga pole kuidagi parem sellest üksikemast kuigi ta ise end kõrgemaks eluvormiks näib pidavat
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], kahupea, rucola, Tolmukübe ja 2 külalist