Ainult nuputelefon?
-
Külaline
-
Külaline
Eks pensionärid 70+ vanuses veel kasutavad nuppudega telefoni. Need kes internetist ei tea midagi ning nad loevad paberil Õhtulehte, Maalehte.
Mina olen 56 ja mul on nuputelefon.
Mul on ka tahvelarvuti, kust saan oma digiteenused kätte.
Mul on ka tahvelarvuti, kust saan oma digiteenused kätte.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Minu emal on internetis käimiseks tahvelarvuti (uudised, bussiajad), helistamiseks kasutab aga nuputelefoni. Vanus 79.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 17:29 Eks pensionärid 70+ vanuses veel kasutavad nuppudega telefoni. Need kes internetist ei tea midagi ning nad loevad paberil Õhtulehte, Maalehte.
Vanaisa kombo oli kuni tema surmani lauaarvuti+nuputelefon.
Vanade inimeste silmanägemine on viletsam, suurelt ekraanilt internetti lihtsam kasutada kui nutitelefonist.
-
Külaline
Mul endal ka üks vana nuputelefon kasutuses. Eraldi kõnekaart sees, et korterimüügi huvilistele vastata.
Isiklikke kõnesid teen nutitelefoni või lausa lauatelefoniga.
Isiklikke kõnesid teen nutitelefoni või lausa lauatelefoniga.
Te olete veelgi imelikum: Teil pole teaduskraadi.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 14:05 Kui keegi mainib, et pole nutitelefoni, siis tundub see imelikuna!
-
Simon says:
- Kontakt:
Kas kraadiklaas läheb arvesse? Imelik küll ei tahaks olla...
Eelistad Tõnissoni?Simon says: kirjutas: ↑09 Aug 2024 22:33Kas kraadiklaas läheb arvesse? Imelik küll ei tahaks olla...
-
Simon says:
- Kontakt:
Eelistan sumedaid öid, kanget alkoholi ja kergemeelseid kõnelusi, kui midagi valima peab.
Mul on ainult nuputelefon, olen 40 + ja magistrikraadiga. Nuputelefon on mugav, sest on väike, aku peab kaua vastu ja harva peab laadima. Kõige vanemal lapsel on nuputelefon (odav, ei lähe nii kergesti katki, kui laps maha pillab), noorematel lastel pole veel telefone. Mehel on nutitelefon, pensionärist emal on nutitelefon. Tööl on tööarvuti, kodus läpakas. Enamasti ei tunne nutikast puudust. Mul polegi harjumust kodust väljas olles kellegagi tšättida vms. Ühistranspordis sõites vaatan aknast välja, lastega väljas olles vaatan loodust. Kui midagi mulle tingimata vaja öelda on, siis las helistavad. Ainus, millest olen vahel puudust tundnud, on pildistamise võimalus. Mul on väike kompaktkaamera, aga vahel unustan selle koju. Siis oleks nutikast kasu. Aga samas mõtlen, et ah, kas ongi nii palju vaja neid pilte. Enamust pärast ei vaata. Ei ole põhimõtteline nutikate vastane ja ei välista, et kunagi selle ostan. Seni aga pole ette võtnud, olen ikka ostnud uue nupuka, et ah, ega mul seda nutikat ju väga vaja ei lähegi ja nupukas hea odav.
-
Külaline
Eks nupukas on odav. Vist ca 50€. Samas odavad nutitelefonid maksavad ca 150€. Pole ka palju
Nupukatega saab ju ka pilte teha. Mul https://www.hind.ee/p/maxcom-mm918/, peaks olema 2mp kaameraga, millega juba saab ka enam-vähem pilte.käguan kirjutas: ↑10 Aug 2024 14:44 Mul on ainult nuputelefon, olen 40 + ja magistrikraadiga. Nuputelefon on mugav, sest on väike, aku peab kaua vastu ja harva peab laadima. Kõige vanemal lapsel on nuputelefon (odav, ei lähe nii kergesti katki, kui laps maha pillab), noorematel lastel pole veel telefone. Mehel on nutitelefon, pensionärist emal on nutitelefon. Tööl on tööarvuti, kodus läpakas. Enamasti ei tunne nutikast puudust. Mul polegi harjumust kodust väljas olles kellegagi tšättida vms. Ühistranspordis sõites vaatan aknast välja, lastega väljas olles vaatan loodust. Kui midagi mulle tingimata vaja öelda on, siis las helistavad. Ainus, millest olen vahel puudust tundnud, on pildistamise võimalus. Mul on väike kompaktkaamera, aga vahel unustan selle koju. Siis oleks nutikast kasu. Aga samas mõtlen, et ah, kas ongi nii palju vaja neid pilte. Enamust pärast ei vaata. Ei ole põhimõtteline nutikate vastane ja ei välista, et kunagi selle ostan. Seni aga pole ette võtnud, olen ikka ostnud uue nupuka, et ah, ega mul seda nutikat ju väga vaja ei lähegi ja nupukas hea odav.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
-
Simon says:
- Kontakt:
Pead ainult pildile kirjutama, kas pildistatud on paljas naine või jäme känd.Tõutäkk kirjutas: ↑10 Aug 2024 17:11Nupukatega saab ju ka pilte teha. Mul https://www.hind.ee/p/maxcom-mm918/, peaks olema 2mp kaameraga, millega juba saab ka enam-vähem pilte.käguan kirjutas: ↑10 Aug 2024 14:44 Mul on ainult nuputelefon, olen 40 + ja magistrikraadiga. Nuputelefon on mugav, sest on väike, aku peab kaua vastu ja harva peab laadima. Kõige vanemal lapsel on nuputelefon (odav, ei lähe nii kergesti katki, kui laps maha pillab), noorematel lastel pole veel telefone. Mehel on nutitelefon, pensionärist emal on nutitelefon. Tööl on tööarvuti, kodus läpakas. Enamasti ei tunne nutikast puudust. Mul polegi harjumust kodust väljas olles kellegagi tšättida vms. Ühistranspordis sõites vaatan aknast välja, lastega väljas olles vaatan loodust. Kui midagi mulle tingimata vaja öelda on, siis las helistavad. Ainus, millest olen vahel puudust tundnud, on pildistamise võimalus. Mul on väike kompaktkaamera, aga vahel unustan selle koju. Siis oleks nutikast kasu. Aga samas mõtlen, et ah, kas ongi nii palju vaja neid pilte. Enamust pärast ei vaata. Ei ole põhimõtteline nutikate vastane ja ei välista, et kunagi selle ostan. Seni aga pole ette võtnud, olen ikka ostnud uue nupuka, et ah, ega mul seda nutikat ju väga vaja ei lähegi ja nupukas hea odav.
-
Külaline
Enam-vähem pilte? 2 mp on sama hea, kui kartuliga pildistada. Minu tavalisel odaval Xiaomi nutikal on 108 mp.Nupukatega saab ju ka pilte teha. Mul https://www.hind.ee/p/maxcom-mm918/, peaks olema 2mp kaameraga, millega juba saab ka enam-vähem pilte.
-
Külaline
. Sinu meelest on olemas ainult nn. paberpõlvkond ja nutikapõlvkond, aga ära unusta, et seal vahel on ka nn. arvutipõlvkond, kes on harjunud tegema kõike arvutis, aga nutika suhtes on jäänud leigeks.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 17:29 Eks pensionärid 70+ vanuses veel kasutavad nuppudega telefoni. Need kes internetist ei tea midagi ning nad loevad paberil Õhtulehte, Maalehte.
Arvutis on mugavam guugeldada, ajalehti (kasvõi Maaleht) lugeda, kirjadele vastata, mugavam e- poest osta, pangas käia, foorumis kommentaari toksida jne. Mõtlengi, et kui ma eelistan ja jään eelistama arvutit, on siis nutikal suurt mõtet. Pensionär veel pole, aga mul ei ole oluline näiteks ise toidupoes olles postkasti potsatanud e-kirjale kindlasti kohe vastata. Samas, mõnele on oluline jälgida infovoogu kogu aeg ja reageerida kohe ja igalt poolt.
-
Nisu Kuuno
Ma ise pole just kõige noorem, aga mul on juba 10 aastat nutitelefon. Arvutit kasutan, tahvelarvutit kasutan. Paberlehte loen harva. Nüüd nutitelefoni mõned eelised nuputelefoni ees. Pildistamine. Ikka on vaja kuskil mingi pilt teha ja seebikarp fotokas on minu silmis ajalugu. Ma ei kujuta ette, et nuputelefoniga saaks hea pildi teha. Teiseks waze äpp. Kui liigud palju autoga, siis see on hea abimees. Muidugi on teisi äppe veel, google maps, pangaäpp...Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:10. Sinu meelest on olemas ainult nn. paberpõlvkond ja nutikapõlvkond, aga ära unusta, et seal vahel on ka nn. arvutipõlvkond, kes on harjunud tegema kõike arvutis, aga nutika suhtes on jäänud leigeks.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 17:29 Eks pensionärid 70+ vanuses veel kasutavad nuppudega telefoni. Need kes internetist ei tea midagi ning nad loevad paberil Õhtulehte, Maalehte.
Arvutis on mugavam guugeldada, ajalehti (kasvõi Maaleht) lugeda, kirjadele vastata, mugavam e- poest osta, pangas käia, foorumis kommentaari toksida jne. Mõtlengi, et kui ma eelistan ja jään eelistama arvutit, on siis nutikal suurt mõtet. Pensionär veel pole, aga mul ei ole oluline näiteks ise toidupoes olles postkasti potsatanud e-kirjale kindlasti kohe vastata. Samas, mõnele on oluline jälgida infovoogu kogu aeg ja reageerida kohe ja igalt poolt.
-
Külaline
Ma liigun palju autoga ja ma isegi ei tea, mis see waze äpp on.Nisu Kuuno kirjutas: ↑10 Aug 2024 20:37Ma ise pole just kõige noorem, aga mul on juba 10 aastat nutitelefon. Arvutit kasutan, tahvelarvutit kasutan. Paberlehte loen harva. Nüüd nutitelefoni mõned eelised nuputelefoni ees. Pildistamine. Ikka on vaja kuskil mingi pilt teha ja seebikarp fotokas on minu silmis ajalugu. Ma ei kujuta ette, et nuputelefoniga saaks hea pildi teha. Teiseks waze äpp. Kui liigud palju autoga, siis see on hea abimees. Muidugi on teisi äppe veel, google maps, pangaäpp...Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:10. Sinu meelest on olemas ainult nn. paberpõlvkond ja nutikapõlvkond, aga ära unusta, et seal vahel on ka nn. arvutipõlvkond, kes on harjunud tegema kõike arvutis, aga nutika suhtes on jäänud leigeks.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 17:29 Eks pensionärid 70+ vanuses veel kasutavad nuppudega telefoni. Need kes internetist ei tea midagi ning nad loevad paberil Õhtulehte, Maalehte.
-
Simon says:
- Kontakt:
Väga paha. Seal on kirjas kus sa sõitma pead.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 00:14Ma liigun palju autoga ja ma isegi ei tea, mis see waze äpp on.Nisu Kuuno kirjutas: ↑10 Aug 2024 20:37Ma ise pole just kõige noorem, aga mul on juba 10 aastat nutitelefon. Arvutit kasutan, tahvelarvutit kasutan. Paberlehte loen harva. Nüüd nutitelefoni mõned eelised nuputelefoni ees. Pildistamine. Ikka on vaja kuskil mingi pilt teha ja seebikarp fotokas on minu silmis ajalugu. Ma ei kujuta ette, et nuputelefoniga saaks hea pildi teha. Teiseks waze äpp. Kui liigud palju autoga, siis see on hea abimees. Muidugi on teisi äppe veel, google maps, pangaäpp...Külaline kirjutas: ↑10 Aug 2024 19:10 . Sinu meelest on olemas ainult nn. paberpõlvkond ja nutikapõlvkond, aga ära unusta, et seal vahel on ka nn. arvutipõlvkond, kes on harjunud tegema kõike arvutis, aga nutika suhtes on jäänud leigeks.
-
Külaline
Mina kadestan sind. Mul on kõva nutitelefonisõltuvus. Nagu käe külge kasvanud. Ma ei taha seda, aga loobuda ka ei suuda enam.käguan kirjutas: ↑10 Aug 2024 14:44 Mul on ainult nuputelefon, olen 40 + ja magistrikraadiga. Nuputelefon on mugav, sest on väike, aku peab kaua vastu ja harva peab laadima. Kõige vanemal lapsel on nuputelefon (odav, ei lähe nii kergesti katki, kui laps maha pillab), noorematel lastel pole veel telefone. Mehel on nutitelefon, pensionärist emal on nutitelefon. Tööl on tööarvuti, kodus läpakas. Enamasti ei tunne nutikast puudust. Mul polegi harjumust kodust väljas olles kellegagi tšättida vms. Ühistranspordis sõites vaatan aknast välja, lastega väljas olles vaatan loodust. Kui midagi mulle tingimata vaja öelda on, siis las helistavad. Ainus, millest olen vahel puudust tundnud, on pildistamise võimalus. Mul on väike kompaktkaamera, aga vahel unustan selle koju. Siis oleks nutikast kasu. Aga samas mõtlen, et ah, kas ongi nii palju vaja neid pilte. Enamust pärast ei vaata. Ei ole põhimõtteline nutikate vastane ja ei välista, et kunagi selle ostan. Seni aga pole ette võtnud, olen ikka ostnud uue nupuka, et ah, ega mul seda nutikat ju väga vaja ei lähegi ja nupukas hea odav.
Sinu elu on palju täisväärtuslikum tänu sellele.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist