Riigi tuumik on pensionärid.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 10:21No sinna keskmisesse on sisse arvestatud kõik noored pered, kellel jah veel pole vara. Ja ka pensionärid, kes elasid ajal kui ei saanudki vara koguda. Neil tõesti ongi see üks erastatud korter.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 09:14mullis on kena elada, kas pole.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 06:25
Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu?
Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit?
Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
Aga väita et valdaval enamusel pole ühtegi lisakinnisvara, no see pole lihtsalt õige ju.
Aga jah, seda ma möönan, et miljon oli minupoolne liialdus. Umbes 700K oleks ilmselt õigem. Ilma pärandust arvestamata.
keskmise leibkonna väärtus on 66 000. Kui vanemad ära surevad ja neilt saada päranduseks veel 30-40, on väärtus 100k, aga miljonini jääb pikk maa minna.
https://www.err.ee/1608989443/eesti-lei ... otsendini.
Aga keskmine tavaline eesti pere, kus nooremad lapsed on teismelised ja vanemad seal 50 ringis - pmst riigi tuumik. Neist räägin.
Finantsvabadus?
-
Külaline
-
Külaline
Arvaks, et sellist jaburust kirjutab mõni meie riigikogulane, aga needki on suuremas osas kas varatud või ülepea võlgades.Anonymous kirjutas: ↑10 Okt 2024 06:25Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu? Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit? Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
Aga väita et valdaval enamusel pole ühtegi lisakinnisvara, no see pole lihtsalt õige ju.
Aga jah, seda ma möönan, et miljon oli minupoolne liialdus. Umbes 700K oleks ilmselt õigem. Ilma pärandust arvestamata.
-
Külaline
Vastikud praalivad tegelased, kes pole nullist mitte midagi saavutanud. Elavad eelmiste põlvkondade kulul ehk pärandustest.
P.s ei ole mind vaja sõimata. Mul on endal vara rohkem kui ealeski kulutada suudan. Aga tööandjana näen neid tegelasi kelledel näiteks pole laenu eluasemele. Tegelased on otsustusvõimetud ja ilma igasuguse kohusetundeta pirtsakad tegelased kes arvavad, et on midagi väärt. Ei ole. Lihtsalt nad ei tea kuidad teised elavad kelledel pole pärandusi selga kukkunud.
P.s ei ole mind vaja sõimata. Mul on endal vara rohkem kui ealeski kulutada suudan. Aga tööandjana näen neid tegelasi kelledel näiteks pole laenu eluasemele. Tegelased on otsustusvõimetud ja ilma igasuguse kohusetundeta pirtsakad tegelased kes arvavad, et on midagi väärt. Ei ole. Lihtsalt nad ei tea kuidad teised elavad kelledel pole pärandusi selga kukkunud.
-
Külaline
Pensionärid on eestis see rikas rahvas. Nad elavad oma kinnisvaras ilma laenuta, neil pole ülalpeetavaid. Elavad üksi, mis tähendab et kogu vara on nende oma mitte ühisvara. Pensionäril on suurema tõenäosusega kolhoosi ajast suvila.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 10:21No sinna keskmisesse on sisse arvestatud kõik noored pered, kellel jah veel pole vara. Ja ka pensionärid, kes elasid ajal kui ei saanudki vara koguda. Neil tõesti ongi see üks erastatud korter.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 09:14mullis on kena elada, kas pole.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 06:25
Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu?
Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit?
Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
keskmise leibkonna väärtus on 66 000. Kui vanemad ära surevad ja neilt saada päranduseks veel 30-40, on väärtus 100k, aga miljonini jääb pikk maa minna.
https://www.err.ee/1608989443/eesti-lei ... otsendini.
Aga keskmine tavaline eesti pere, kus nooremad lapsed on teismelised ja vanemad seal 50 ringis - pmst riigi tuumik. Neist räägin.
Ka 50aastastel on veel laenud peal ja ei ole neil suvilat ega mitut kinnisvara. Suure tõenäosusega on nad üksikvanemad (alla poolte eesti laste elavad.mõleva vanemaga). Ja neil puuduvad reaalsed säästud. See on ametlik statistika statistikaametilt ja suurematelt pankadelt.
Pool eesti netovarast on 5% rikaste käes, ka ametlik statistika.
-
Külaline
Kuidas tööandja inimeste laene näeb??
-
Külaline
Kõikidele su küsimustele saan vastata - enamus mu tutvusringkonnast. Ja mu vanus on 50+, mingeid lastekortereid keegi kokku pole ostnud. Endal üks laps ülikoolis, teine abiturient, palk üle keskmise ja laenuta korter pealinnas. Pärandust loodan veel aastaid mitte saada, aga kuna see jaguneks mitme pärija vahel, siis praeguste hindadega oleks see ~10 000€. Ja tegu pole teps mitte mingi pisikese lagunenud toapugerikuga. Ära tulumaksu unusta - pärandiks saadud kinnisvara müügil maksad kogu summa pealt seda.Anonymous kirjutas: ↑10 Okt 2024 06:25Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu? Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit? Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
Suvekodu omamine pole muide üldse finantsiliselt mõistlik. Ma tahan oma vaba ajaga muud teha kui suvekodus muru niitmas käia.
-
Külaline
Ju ta kohtutäituri aktidega ajab segamini.
-
Külaline
Kas laen eluasemele on mingi kohustuslik asi? Mul pole elus ühtki laenu olnud, vahetasin pidevalt suuremaks ning panin sinna oma raha, mitte laenuraha.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 11:24 Vastikud praalivad tegelased, kes pole nullist mitte midagi saavutanud. Elavad eelmiste põlvkondade kulul ehk pärandustest.
-
Külaline
Käisin tööl ja tegin äri. Otsin-müüsin, tõin maale. Pole mingi tuumateadus.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 12:42Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 12:07Kas laen eluasemele on mingi kohustuslik asi? Mul pole elus ühtki laenu olnud, vahetasin pidevalt suuremaks ning panin sinna oma raha, mitte laenuraha.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 11:24 Vastikud praalivad tegelased, kes pole nullist mitte midagi saavutanud. Elavad eelmiste põlvkondade kulul ehk pärandustest.
Sinu suhtumine on nii jälk, et hoidku jumal sellise jupijumalast tööandja eest.
-
Külaline
Minu ettevõte. Teen mis tahan. Lepinguga on kokkulepitud palk. Preemiad ja palgatõusud on omaniku otsustada. Ja nagu öeldud need nn laenuvabad ei ole ka head töötajad. Rohkem kellast kellani tegelased kes ühtegi lisa liigutust ei tee. Meil hooajal on ületund 2.5x. Neid ei motiveeri, sest pärandusest saab võtta ja laenu pole. Tema läheb sõbrannaga pigem välja.
-
Külaline
Ka prostitutsioon on töö ja äri. Internetis oled tegija, aga reaalses elus.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 12:55Käisin tööl ja tegin äri. Otsin-müüsin, tõin maale. Pole mingi tuumateadus.
Sinu suhtumine on nii jälk, et hoidku jumal sellise jupijumalast tööandja eest.
Tee endale ettevõte ja siis aruta. Meil töötajaid hinnatakse ja hoitakse. Väärt töötajaid. Ülejäänu on ballast ja tülikas kontigent kelleta paraku ei saa.
-
Külaline
Mul on ettevõte. Enda isikliku kinnisvara halduseks, kus töötab 5 inimest.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 13:03Ka prostitutsioon on töö ja äri. Internetis oled tegija, aga reaalses elus.
Tee endale ettevõte ja siis aruta. Meil töötajaid hinnatakse ja hoitakse. Väärt töötajaid. Ülejäänu on ballast ja tülikas kontigent kelleta paraku ei saa.
Mis sul koguaeg häda on?
-
Külaline
Pole vaja trolli toita, see on seesama, kellel on "moodsad ja kallid jalanõud", kes lemmiktoit on austrid ohtra! champagne'iga, jne. Stiil on alati äratuntav, et minul on see-ja-see ja minul on nii-ja-nii, et kas teil siis polegi?Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 12:42Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 12:07Kas laen eluasemele on mingi kohustuslik asi? Mul pole elus ühtki laenu olnud, vahetasin pidevalt suuremaks ning panin sinna oma raha, mitte laenuraha.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 11:24 Vastikud praalivad tegelased, kes pole nullist mitte midagi saavutanud. Elavad eelmiste põlvkondade kulul ehk pärandustest.
-
Külaline
Tahasihoidlik kinnisvarafirma koos 5 töötajaga juba tuli "staarilt" ära. Kõik ise teenitud ja puha. Tegi äri ja tõi maale 
-
Külaline
Ehk siis laenuvaba töötaja = ei orja omanikku alandlikult, teab oma õigusi ja ei karda nende eest seista. Lisaks võib ülemuse peesse saata iga kell. Kes sellist tahab:)
-
Külaline
Kui sa nii ütled. Üldjoontes sul õigus v.a orjamine. Hea töötaja saab head palka k.a preemiad ja palgatõusu. Sinutaolised saavad lepingus kokku lepitud tasu. Võivad 17.00 lahkuda ja ühtegi ületundi ei pea tegema. Nad ei pea mitte üheskis asjas vastu tulema. Sest neil pole vaja. Nad on laenuvabad eelmiste põlvkondade arvelt ja seetõttu teistest paremad.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 13:42Ehk siis laenuvaba töötaja = ei orja omanikku alandlikult, teab oma õigusi ja ei karda nende eest seista. Lisaks võib ülemuse peesse saata iga kell. Kes sellist tahab:)
-
Külaline
No kui ei ole suvekodu on mingi paat või välismaa projekt või mida iganes. MIDAGI selles stiilis ikka on.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 11:43Kõikidele su küsimustele saan vastata - enamus mu tutvusringkonnast. Ja mu vanus on 50+, mingeid lastekortereid keegi kokku pole ostnud. Endal üks laps ülikoolis, teine abiturient, palk üle keskmise ja laenuta korter pealinnas. Pärandust loodan veel aastaid mitte saada, aga kuna see jaguneks mitme pärija vahel, siis praeguste hindadega oleks see ~10 000€. Ja tegu pole teps mitte mingi pisikese lagunenud toapugerikuga. Ära tulumaksu unusta - pärandiks saadud kinnisvara müügil maksad kogu summa pealt seda.Anonymous kirjutas: ↑10 Okt 2024 06:25Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu? Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Suvekodu omamine pole muide üldse finantsiliselt mõistlik. Ma tahan oma vaba ajaga muud teha kui suvekodus muru niitmas käia.
Suvekodu omamine pole loomulikult finantsiliselt mõistlik.
Ma ju kohe alguses ytlesin ka, et vahet pole, mis ta maksab, sest ma nagunii seda maha ei plaani myyya. Minu jaoks maksab ta hiiglama suure summa, mis on 30 tuhat krooni. Meeletu kallis oli, mäletan hästi seda.
Mulle siin tundub, et see hinnapimedus on paljudel.
Inimesed ajavad lihtsalt mingit imeikku juttu et miljon on kuidagi hirmus suur raha. Pangakontol vaba rahana muidugi on jah.
Aga mina väidangi, et kui hakkad oma kv kokku arvutama, siis miljonikanti (ja nagu ma mitu korda ytlesin, tegelikult pigem 700K kanti) jõuab peaaegu iga tavaline keskealine pereinimene.
-
Külaline
Takka targemaks. Oled jõupositsioonil ja sulle puudub järeldame ja sa harrastad töökiusu.Külaline kirjutas: ↑10 Okt 2024 13:00Minu ettevõte. Teen mis tahan. Lepinguga on kokkulepitud palk. Preemiad ja palgatõusud on omaniku otsustada. Ja nagu öeldud need nn laenuvabad ei ole ka head töötajad. Rohkem kellast kellani tegelased kes ühtegi lisa liigutust ei tee. Meil hooajal on ületund 2.5x. Neid ei motiveeri, sest pärandusest saab võtta ja laenu pole. Tema läheb sõbrannaga pigem välja.
-
Külaline
Püüab vist Pr. Pardifileed jäljendada, aga Pardifilee tekst oli intelligentsem. See lihtne vanainimene.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist