Trobikond sugulasi jõuluks meile külla

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

No ei aitaks see ju ka, kui venna pere ise söögi ja kõigega tegeleb. Lärm ju jääb ja niikuinii on iga natukese aja tagant vaja midagi küsida - kus on mikser või kas sul sellist koogivormi polegi vmt. Ega rahu ikka ei saa, kui võõras lärmakas pere seal elab.

Aga las nad tulevad. Olete paar päevakest koos, näitad kätte, kus mis on ja siis lähete oma perega kolmeks päevaks spaasse lõõgastuma. Las majandavad siis ise seal :) Pärast siis veel paar päeva ja lähevadki ära taas.
Külaline

8 inimest on kukepea. Mulle meenuvad perekooli legendaarse Agathe lood, kuidas ta tihtipeale võõrustas 30-45 külalist. Erikuid oli kohe mitu tükki ja kui Agathe ütles, et Erik palun ulata sinepit, siis vähemalt kolm Erikut olid laua taga krapsti püsti. Olid ikka ajad :D
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 21:33 No ei aitaks see ju ka, kui venna pere ise söögi ja kõigega tegeleb. Lärm ju jääb ja niikuinii on iga natukese aja tagant vaja midagi küsida - kus on mikser või kas sul sellist koogivormi polegi vmt. Ega rahu ikka ei saa, kui võõras lärmakas pere seal elab.

Aga las nad tulevad. Olete paar päevakest koos, näitad kätte, kus mis on ja siis lähete oma perega kolmeks päevaks spaasse lõõgastuma. Las majandavad siis ise seal :) Pärast siis veel paar päeva ja lähevadki ära taas.
3 päeva spaas maksab minimaalselt 1000 eurot pluss toit. Miks peaks keegi oma kodust ära minema ja sellist kulutust kandma?
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 10:32Nad elavad Soomes ja meie keset Eestit, seega ikka mõned korrad aastas majutame neid, aga suvel on see palju lihtsam, nad on siis telgis või haagissuvilaga meie suures hoovis
Äkki kannataks midagi jurta taolist teie hoovi peale püsti panna. Bursuika ahi sisse ja las nad siis elavad oma perega seal.
Külaline

Agathe-kuhu oled sa jäänud, mis on sinust saanud?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 21:37
Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 21:33 No ei aitaks see ju ka, kui venna pere ise söögi ja kõigega tegeleb. Lärm ju jääb ja niikuinii on iga natukese aja tagant vaja midagi küsida - kus on mikser või kas sul sellist koogivormi polegi vmt. Ega rahu ikka ei saa, kui võõras lärmakas pere seal elab.

3 päeva spaas maksab minimaalselt 1000 eurot pluss toit. Miks peaks keegi oma kodust ära minema ja sellist kulutust kandma?
On tõesti spaad nii kalliks läinud? Ma viimati käisin sõbrannaga kolm päeva spaas 200 euro eest, toit oli hinna sees. Perega siis läheks ehk 500. Aga ok, kui on perele liiga kallis, siis muidugi. Paljud käivad ju niikuinii spaades ja siis lihtsla ajastaks sellel ajale, kus kodusest melust rahu tahab saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 21:39 Agathe-kuhu oled sa jäänud, mis on sinust saanud?
Jaa, ma saadakski siis nad peale 1-2 ööd sellele supervõõrustajale Agathale :D
Täiega teete mul tuju heaks!
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 21:45

On tõesti spaad nii kalliks läinud? Ma viimati käisin sõbrannaga kolm päeva spaas 200 euro eest, toit oli hinna sees. Perega siis läheks ehk 500. Aga ok, kui on perele liiga kallis, siis muidugi. Paljud käivad ju niikuinii spaades ja siis lihtsla ajastaks sellel ajale, kus kodusest melust rahu tahab saada.
Tuba ühele on 170, neil 5 inimest, seega 2 tuba. Korda 3. Pluss toit.

Käisime just mehega Tallinnas 3h Elamuses. Nad ka hindu tõstnud, paar ndl tagasi veel polnud. 52 eurot nägu. Takso edasi-tagasi. Õlled ja küüslauguleivad. 160 eurot 3 tunniga nagu niuhti.
Külaline

Kuule, mina saan ka sinust aru. Ja on tõesti kohutavalt tüütu. Aga sa vist unustad ära selle poole kui ülimalt väärtuslik see on samal ajal.
Kui äge oleks lastel. Sõna otseses mõttes mälestus kogu eluks.
Kui mina oleks sinu asmele, siis ma räägiks vennanaisega otse: ma väga tahan, et te tuleks. Aga see on mulle suur lisakoormus. Teeme köögitoimkonnad/ palgatud abilise/ vennanaisega kahepeale no mis iganes teie perele sobib lahenduseks, mis sinult võtab koormust vähemaks.
Sest tegelikult nee ju on ikka unistuste jõulud ka, kõigile osapooltele kui saab mõned - üsna lihtsalt lahendatavad asjad korda.
Külaline

Aaa, kuidas mina tahaks sellist asja!!! Oleks mul nii suured ruumid, et sugulasi mahutada.
Aga mina ütleks kohe alguses: mina ei majanda. Ise majandate, ma ei jaksa.
Ja koristaks ükskord ja kui seltskond on läinud.
No stress! Aga eriti kui see sinu enda kirjeldus sellest perest on sul siiras, ma annaks pool maailma sellise nädala eest oma lähedastega.
Külaline

Mulle oleks kõige hullem olla nädal aega seltskondlik. Teine hull asi oleks see võõrustajaks olemine ja söögi valmistamine. Annaks jaotada ülesanded? Kolmas asi oleks tore aja sisustamine. Selle võimalused võiks ette läbi mõelda. Matk. Ujula. Kino. Lauamängud, muuseum-näitus. Ma mõtlen et mulle oleks vaja sel puhul mingit "õhtujuhti" nädalaks. Mingi algse kava kokkupanek ette, tegevuste näol ehk annaks rahulikuma meele?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 22:04

Käisime just mehega Tallinnas 3h Elamuses. Nad ka hindu tõstnud, paar ndl tagasi veel polnud. 52 eurot nägu. Takso edasi-tagasi. Õlled ja küüslauguleivad. 160 eurot 3 tunniga nagu niuhti.
Kolm päeva spaas tähendas minu jaoks siiski kahte ööd. Ja nt Toila spaas (see on üks minyu lemmikspaasid) on hetkel kaheöine pakett 199 eurot. sisaldab hommiku- ja õhtusööke. Nii et kaks tuba läheks 400 + lõunasöök - kui seda üldse spaa tingimustes tahad. Mina tavaliselt ei taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 15:07

Kolm päeva spaas tähendas minu jaoks siiski kahte ööd. Ja nt Toila spaas (see on üks minyu lemmikspaasid) on hetkel kaheöine pakett 199 eurot. sisaldab hommiku- ja õhtusööke. Nii et kaks tuba läheks 400 + lõunasöök - kui seda üldse spaa tingimustes tahad. Mina tavaliselt ei taha.
Kuidas saab 3 päeva spaas tähendada 2 ööd? Esimene päev oled alates 15.00, teine päev terve päev, kolmas päev kuni 12.00. See on isegi alla 2 ööpäeva.

Maitsed on erinevad, aga minu spaavalikus(ja ma olen käinud 21-s Eesti spaas), on Toila küll viimase kolme seas. Seal on isegi sviit rõve, ei kujuta neid tavalisi veel ette.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 15:07

Sa ei ole täpne, selle paketi 199 eurot on 1 inimese hind. Tuba kahele algab 299 eurot, alates 20.12 318 eurot.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kuidas saab nii abitu olla, et EI öelda (keldris toru katki)?
Külaline

Minu arvates tuleks konkreetne plaan paika panna. Kuidas käib söögitegemine, koristamine, millised tegevusega iga päev jne. Päevade kaupa menüüd ja päevakava paika panna. Vähemalt ühel päeval võiks ainult mehed söögikorra teha. Ülesanded kõikidele täiskasvanutele ja ühtlasi ka lastele. Neljakesi tehke Skype koosolek ja arutage asjad läbi. Siis saad sa omale ka need vaiksed augud tekitada, kus oled omaette ja kõik teavad.
Paned suurele plakatile päevakava kellaaegadega paika. Hommikul kuni kell 10 vaikne aeg, müra ja lärmi ei tehta. Kell 11 hommikusöök. Kell 12:30 lapsed õue. Laua koristavad ülepäeviti mehed. jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 16:52 Minu arvates tuleks konkreetne plaan paika panna. Kuidas käib söögitegemine, koristamine, millised tegevusega iga päev jne. Päevade kaupa menüüd ja päevakava paika panna. Vähemalt ühel päeval võiks ainult mehed söögikorra teha. Ülesanded kõikidele täiskasvanutele ja ühtlasi ka lastele. Neljakesi tehke Skype koosolek ja arutage asjad läbi. Siis saad sa omale ka need vaiksed augud tekitada, kus oled omaette ja kõik teavad.
Paned suurele plakatile päevakava kellaaegadega paika. Hommikul kuni kell 10 vaikne aeg, müra ja lärmi ei tehta. Kell 11 hommikusöök. Kell 12:30 lapsed õue. Laua koristavad ülepäeviti mehed. jne.
Kuule lasteaiakasvataja, kes vajab sinu juhatamist?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 09:24 Kuule, mina saan ka sinust aru. Ja on tõesti kohutavalt tüütu. Aga sa vist unustad ära selle poole kui ülimalt väärtuslik see on samal ajal.
Kui äge oleks lastel. Sõna otseses mõttes mälestus kogu eluks.
Kui mina oleks sinu asmele, siis ma räägiks vennanaisega otse: ma väga tahan, et te tuleks. Aga see on mulle suur lisakoormus. Teeme köögitoimkonnad/ palgatud abilise/ vennanaisega kahepeale no mis iganes teie perele sobib lahenduseks, mis sinult võtab koormust vähemaks.
Sest tegelikult nee ju on ikka unistuste jõulud ka, kõigile osapooltele kui saab mõned - üsna lihtsalt lahendatavad asjad korda.
Just, see on lastele väga suure elamus, mida nad jäävad alatiseks mäletama kui midagi ägedat. Mina lapsena väga nautisin sugulaste külastamist ja seda, et sai karja lastega koos olla. Ma ei tea siiani, kuidas täiskasvanud ise end tundsid ja kas see neile oli väsitav. Lapsed selle üle pead ei vaeva.

Minu lemmikraamat oli "Bullerby lapsed" ja seal on ka peatükk, kuidas nad mingile tädile külla sõidavad ja seal nad siis magavad suur hulk lapsi põrandal maas ja sabad rõõmust rõngas.

Tasub oma laste õnneliku lapsepõlve nimel veidi pingutada. Selle raamatu või filmi unustad sa juba järgmisel päeval. Panusta laste mälestustesse rõõmsatest jõuludest.

Söögitegemise ja tegevuste osas pead end paremini kehtestama. Mulle ei meeldi süüa teha ja ma olen selles osas fantaasiavaene. Kui me mehega eraldi elasime, siis mulle külla tulles ta kokkas ise. Ta tegi alati juba varakult menüü igaks päevaks, kooskõlastas minuga. Mina ostsin ühte ja teist juba valmis. Tema tuli ja kokkas. Hommikusöögi ja kõik nõudepesud võtsin enda kohustuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 17:08
Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 16:52 Minu arvates tuleks konkreetne plaan paika panna. Kuidas käib söögitegemine, koristamine, millised tegevusega iga päev jne. Päevade kaupa menüüd ja päevakava paika panna. Vähemalt ühel päeval võiks ainult mehed söögikorra teha. Ülesanded kõikidele täiskasvanutele ja ühtlasi ka lastele. Neljakesi tehke Skype koosolek ja arutage asjad läbi. Siis saad sa omale ka need vaiksed augud tekitada, kus oled omaette ja kõik teavad.
Kuule lasteaiakasvataja, kes vajab sinu juhatamist?
Äkki loed uuesti teemat. Inimesel on mure ja ta ootab teiste arvamust.
Külaline

Pane paberile kirja mis sulle selle nn ürituse juures ei meeldi. Kogu söögitegemine ja koristama jääb sinu õlgadele? Kas seda saab muuta?
Sa lihtsalt oled suur introvert, kes ei soovi suhelda. Selles osas midagi muuta ei saa, küll aga saab omale ka külaliste puhul organiseerida üksi oleku aega. Saadad kogu kupatuse majast välja paariks tunniks midagi tegema. Ole vaid mihkel ja leia ajurünnakus need ettevõtmised.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kõuts ja 11 külalist