No ikka suht jobu mees, lühidalt kokkuvõetuna. Kas paremat ei leia või? Ilmselt mitte, head mehed on reeglina juba võetud... aga no mingi väiklase junniga (isegi, kui hästi teenib) pole ju ka mõtet koos stressata?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:32 Mul on reaalselt kopp ees sellest, et mees pidevalt viskab mulle nina peale, et kõik reisid ja toidud on tema maksta. Mina hoolitsen erinevate kuluarvete maksmise eest, kommud jne. Mehe palk 7000, minul 2500. Arusaadavalt ma ei saa temaga võrdselt panustada, sest minu palk on 3x väiksem kui tema oma, aga vaikselt hakkab juba ärritama selline suhtumine mehe poolt....infoks juurde, et oleme abielus.
Kellel on head argumenti, kui mees peaks jälle sama jutuga välja tulema?
Mehe ja naise töötasu
-
Külaline
-
Külaline
Aga teemaalgataja täpselt sellist nõu ju küsiski.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 17:46Arvad tõesti nagu keegi vajaks sellist nõu? Sul on lasteaiakasvataja mentaliteet päris tugev.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 17:42 Argumendid on sellised.
Kui mees tahab oma palga järgi elatustardit, peab ta sulle osa asju välja tegema.sest sina ei teeni nagu tema. Seda ei saa muuta. Tahab elada kooselus hästi, peab olema lahke.
Kui ta ei taha välja teha, see pole kohustus, peab ta elama ühise elu sinu elustandari ja palga järgi. Panustate mõlemad 2500. Reisite nagu inimesed kes teenivad 2500, jne jne.
Oma ükejäänud rahaga tehku mis tahab, aga ühise laua taga, kooselu sees sellega kekata ei tohi. Kogugu eraldi kontole.
Alati võib ju mingi lahke junni võtta, kes 500 teenib ja ise vahe kinni maksta. Nii on stressi palju vähemKülaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 08:54No ikka suht jobu mees, lühidalt kokkuvõetuna. Kas paremat ei leia või? Ilmselt mitte, head mehed on reeglina juba võetud... aga no mingi väiklase junniga (isegi, kui hästi teenib) pole ju ka mõtet koos stressata?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:32 Mul on reaalselt kopp ees sellest, et mees pidevalt viskab mulle nina peale, et kõik reisid ja toidud on tema maksta. Mina hoolitsen erinevate kuluarvete maksmise eest, kommud jne. Mehe palk 7000, minul 2500. Arusaadavalt ma ei saa temaga võrdselt panustada, sest minu palk on 3x väiksem kui tema oma, aga vaikselt hakkab juba ärritama selline suhtumine mehe poolt....infoks juurde, et oleme abielus.
Kellel on head argumenti, kui mees peaks jälle sama jutuga välja tulema?
-
Külaline
Ja mis sellest hästi teenivast mehest kasu on, kui ta oma teenistust sinuga ei jaga ja paneb sind ainult ennast halvasti tundma. Parem on olla selle inimesega, kellega tunned ennast hästi.WD40 kirjutas: ↑22 Dets 2024 09:57Alati võib ju mingi lahke junni võtta, kes 500 teenib ja ise vahe kinni maksta. Nii on stressi palju vähemKülaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 08:54No ikka suht jobu mees, lühidalt kokkuvõetuna. Kas paremat ei leia või? Ilmselt mitte, head mehed on reeglina juba võetud... aga no mingi väiklase junniga (isegi, kui hästi teenib) pole ju ka mõtet koos stressata?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:32 Mul on reaalselt kopp ees sellest, et mees pidevalt viskab mulle nina peale, et kõik reisid ja toidud on tema maksta. Mina hoolitsen erinevate kuluarvete maksmise eest, kommud jne. Mehe palk 7000, minul 2500. Arusaadavalt ma ei saa temaga võrdselt panustada, sest minu palk on 3x väiksem kui tema oma, aga vaikselt hakkab juba ärritama selline suhtumine mehe poolt....infoks juurde, et oleme abielus.
Kellel on head argumenti, kui mees peaks jälle sama jutuga välja tulema?![]()
Ega see vaesem mees ka ei jaga, pole kartagi. Loodame et on lahke. Vähemalt seni kuni välja tehakseKülaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 10:13Ja mis sellest hästi teenivast mehest kasu on, kui ta oma teenistust sinuga ei jaga ja paneb sind ainult ennast halvasti tundma. Parem on olla selle inimesega, kellega tunned ennast hästi.WD40 kirjutas: ↑22 Dets 2024 09:57Alati võib ju mingi lahke junni võtta, kes 500 teenib ja ise vahe kinni maksta. Nii on stressi palju vähemKülaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 08:54
No ikka suht jobu mees, lühidalt kokkuvõetuna. Kas paremat ei leia või? Ilmselt mitte, head mehed on reeglina juba võetud... aga no mingi väiklase junniga (isegi, kui hästi teenib) pole ju ka mõtet koos stressata?![]()
-
Külaline
Mul oli siiani petlik ettekujuätus, et suure palgaga käib kaasas ka rohkem tööd ja suurem vastutus. Aga Perekooli ja praeguse foorumi põhjal tundub just vastupidi: miinimumpalgalised ei käi siin kommenteerimas, ilmselt on tööga liiga hõivatud või liiga väsinud, aga kõrgepalgalised on igas teema kõpsti kohal oma suurt sissetulekut reklaamimas. Kusjuures see aina kasvab neil iga paari kuu järgi. Varsti annavad juba presidendilegi silmad ette 
-
Külaline
Kehtib mõlemat pidi.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 22:58Kehtib ju siis kui mees teenib rohkem ja ei kehti siis kui naine teenib rohkem. Kristi Saare on kloun, ta ju hävis samuti selle Planet 24 aktsiatega.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 19:54See on vägagi asjalik soovitus. Kooselus ei tohi inimest sundida elama üle oma võimete. Ongi kaks varianti - kas pere elab madalama sissetuleku elustandardi järgi või kõrgemapalgaline panustab rohkem.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 17:46
Arvad tõesti nagu keegi vajaks sellist nõu? Sul on lasteaiakasvataja mentaliteet päris tugev.
Kristi Saare annab ka sarnase nõu:
https://feministeerium.ee/kristi-saare- ... arisuhtes/
Mina teenin oma mehest rohkem - ei ole küll nii suur vahe, nagu teemaalgatajal, aga siiski üsna tuntav, 1000€ umbes. Elamegi sisuliselt mehe elustandardi järgi ja need "üleliigsed" 1000€ säästan ja investeerin. Kuna meil ühisvara, siis need säästud ja investeeringud on mõlema omad. Kui kunagi peaks lahutus tulema, saaks mees poole endale.
P.S. Kristil oli paar protsenti portfellist ainult Planeet 24-s. Kõik teevad vahel vigu ja läbimõtlemata otsuseid, suurt pilti see ei muuda.
Aga sul ei tulnud isegi pähe ise talle kinke teha või mõlemale reis osta? Eks see räägib ju sinu kitsidusest ja väiklusest.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 11:20Postitus on kustutatudEga see vaesem mees ka ei jaga, pole kartagi.
-
Külaline
Imelik ettekujutus. See on anonüümne foorum. Siin pole võimalik eputada/ reklaamida, sest keegi ei tea, kes mida ütles. Keda huvitab, et mingi suvaline külaline saab X raha kuus. Sa oled ise ka külaline. Mõned inimesed tõesti saavad rohkem palka kui teised. Kindlasti on siin miljonäre ka ja kindlasti on siin min palgaga inimesi. Sellepärast see foorum ju huvitav ongi, et pole ainult ühelt alalt inimesed kohal.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 10:47 Mul oli siiani petlik ettekujuätus, et suure palgaga käib kaasas ka rohkem tööd ja suurem vastutus. Aga Perekooli ja praeguse foorumi põhjal tundub just vastupidi: miinimumpalgalised ei käi siin kommenteerimas, ilmselt on tööga liiga hõivatud või liiga väsinud, aga kõrgepalgalised on igas teema kõpsti kohal oma suurt sissetulekut reklaamimas. Kusjuures see aina kasvab neil iga paari kuu järgi. Varsti annavad juba presidendilegi silmad ette![]()
-
Külaline
Mis mõttes ei kehti kui naine teenib rohkem. Sa arvad, et üksi mööda maailma ringi purjetada on tore või?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 22:58Kehtib ju siis kui mees teenib rohkem ja ei kehti siis kui naine teenib rohkem. Kristi Saare on kloun, ta ju hävis samuti selle Planet 24 aktsiatega.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 19:54See on vägagi asjalik soovitus. Kooselus ei tohi inimest sundida elama üle oma võimete. Ongi kaks varianti - kas pere elab madalama sissetuleku elustandardi järgi või kõrgemapalgaline panustab rohkem.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 17:46
Arvad tõesti nagu keegi vajaks sellist nõu? Sul on lasteaiakasvataja mentaliteet päris tugev.
Olen see naine, kelle mees ei teeni. Ilmselgelt kogu pere elab minu teenitud standardi järgi. Teisiti pole mingi pere ju.
Teemaalgataja olukord on väga väga imelik. Ja mees tundub totaalne tropp.
-
Külaline
Sinu muinasjutud on nii igavad ja kõnekeel on sul labane, tropid ja junnid, lapsekeel eks.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 11:34Mis mõttes ei kehti kui naine teenib rohkem. Sa arvad, et üksi mööda maailma ringi purjetada on tore või?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 22:58Kehtib ju siis kui mees teenib rohkem ja ei kehti siis kui naine teenib rohkem. Kristi Saare on kloun, ta ju hävis samuti selle Planet 24 aktsiatega.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 19:54
See on vägagi asjalik soovitus. Kooselus ei tohi inimest sundida elama üle oma võimete. Ongi kaks varianti - kas pere elab madalama sissetuleku elustandardi järgi või kõrgemapalgaline panustab rohkem.
Olen see naine, kelle mees ei teeni. Ilmselgelt kogu pere elab minu teenitud standardi järgi. Teisiti pole mingi pere ju.
-
Külaline
No kompliment missugune kui elu on selline, et lausa muinasjutuliseks peetakseKülaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 11:37Sinu muinasjutud on nii igavad ja kõnekeel on sul labane, tropid ja junnid, lapsekeel eks.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 11:34Mis mõttes ei kehti kui naine teenib rohkem. Sa arvad, et üksi mööda maailma ringi purjetada on tore või?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 22:58
Kehtib ju siis kui mees teenib rohkem ja ei kehti siis kui naine teenib rohkem. Kristi Saare on kloun, ta ju hävis samuti selle Planet 24 aktsiatega.
Aga teemasse: kui inimesed deidivad, on ok kui rahakotid on eraldi. Kui raha pärast koos olla ei saa, siis selles etapis on ka täiesti ok lahku minna ja omale lähedasema sissetulekuga inimene valida.
Kui on juba pere - lapsed ja värk - siis on sellised kommentaarid ja nõudmised lubamatud.
-
Külaline
Meil on sama, mehe palk on 3x suurem (vist isegi 4x), mina maksan jooksvad kulud (riided-toidud), mees arved, reisid nt. Autod igaühel omad, maja pooleks jne. Mitte eluski pole olnud kiunu teemal, miks tema peab midagi rohkem maksma! Sellepärast, et temal on rohkem raha ja mina ei hakka ometi laenama vms, et temaga ühel pulgal olla, see oleks lollus. Tema raha läheb ühiseks hüvanguks, samamoodi minu oma (mis ta ülejäägiga teeb ja kuhu investeerib, mina isegi ei tea). Niisama elan kenasti ära. Su mees kindlasti nõustub ju, et sa ei saa kulutada raha, mida sul ei ole, selleks et kõrgemapalgalisega koos olla. Küsi siis, mis oleks lahendus, mis talle meeldiks? Mis teha, et ta rahul oleks ja ei tunneks, nagu teda ära kasutatakse. Kui sina ei saa lubada asju endlae, siis sina ei saa seda teha- käia samal reisil, osta sama kalleid asju.
Tegelikult pole teil asi otseselt rahas-seda on teil objektiivselt võttes rohkem kui vajagi-, vaid omavahelistes suhetes. Mees kuidagi tunneb, et tema raha eest ei saa küllalt "vastu", aga mida ta tahaks, mis oleks lahendus? Küsi ta käest, mis teda tegelikult häirib ja milles on asi. Või ongi ta alati olnud nina peale viskav ja nõrka kohta osatav jobu, lihtsalt nüüd on see sind häirima hakanud?
Tegelikult pole teil asi otseselt rahas-seda on teil objektiivselt võttes rohkem kui vajagi-, vaid omavahelistes suhetes. Mees kuidagi tunneb, et tema raha eest ei saa küllalt "vastu", aga mida ta tahaks, mis oleks lahendus? Küsi ta käest, mis teda tegelikult häirib ja milles on asi. Või ongi ta alati olnud nina peale viskav ja nõrka kohta osatav jobu, lihtsalt nüüd on see sind häirima hakanud?
-
Külaline
Ainus õige lahendus. Kui mees on nii tropp, et ei taipa, et abielu on solidaarne suhe (nagu ka näiteks sotsiaalkindlustus Eestis), kus on normaalne, et suurema sissetulekuga inimene katab osaliselt madalama sissetulekuga partneri kulusid, siis tuleb kõik võrdseks teha.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:51 Mees võtab madalama palgaga töökoha?
-
Külaline
Võta siis kõrgema palgaga töökoht ja hakka miinimpalgaga meest üleval pidama, sest abielu on ju solidaarne. Nõudmised ja teod ei käi teil naistel kuidagi kokku.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 15:45Ainus õige lahendus. Kui mees on nii tropp, et ei taipa, et abielu on solidaarne suhe (nagu ka näiteks sotsiaalkindlustus Eestis), kus on normaalne, et suurema sissetulekuga inimene katab osaliselt madalama sissetulekuga partneri kulusid, siis tuleb kõik võrdseks teha.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:51 Mees võtab madalama palgaga töökoha?
-
Külaline
Ausalt öeldes on su ettekujutus tõesti petlik. Suurem sissetulek saadakse üldjuhul parema erudeerituse ning isiksuse omadustega. Miinimumpalgaline rabab alati kõige rohkem.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 10:47 Mul oli siiani petlik ettekujuätus, et suure palgaga käib kaasas ka rohkem tööd ja suurem vastutus. Aga Perekooli ja praeguse foorumi põhjal tundub just vastupidi: miinimumpalgalised ei käi siin kommenteerimas, ilmselt on tööga liiga hõivatud või liiga väsinud, aga kõrgepalgalised on igas teema kõpsti kohal oma suurt sissetulekut reklaamimas. Kusjuures see aina kasvab neil iga paari kuu järgi. Varsti annavad juba presidendilegi silmad ette![]()
-
Külaline
Millegipärast kipuvad need isiksuse omadused teistega suheldes enamasti kehvad olema. Leidsin siit foorumist(lt) hea ütluse: Need, kes oskavad, teevad; kes ei oska teha, õpetavad; ja need, kes ei oska kumbagi, juhivad.
-
Külaline
Mingi äpude väljamõeldis?Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 22:17Millegipärast kipuvad need isiksuse omadused teistega suheldes enamasti kehvad olema. Leidsin siit foorumist(lt) hea ütluse: Need, kes oskavad, teevad; kes ei oska teha, õpetavad; ja need, kes ei oska kumbagi, juhivad.
-
Külaline
Minul on suur palk ja mees ei teeni. Miks sa minuga ei vaidle.. Ei sobi su narratiivi? Mul ei ole mehel isegi miinimumpalkaKülaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 16:51Võta siis kõrgema palgaga töökoht ja hakka miinimpalgaga meest üleval pidama, sest abielu on ju solidaarne. Nõudmised ja teod ei käi teil naistel kuidagi kokku.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 15:45Ainus õige lahendus. Kui mees on nii tropp, et ei taipa, et abielu on solidaarne suhe (nagu ka näiteks sotsiaalkindlustus Eestis), kus on normaalne, et suurema sissetulekuga inimene katab osaliselt madalama sissetulekuga partneri kulusid, siis tuleb kõik võrdseks teha.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:51 Mees võtab madalama palgaga töökoha?
-
Külaline
Loomulikult peaksin meest üleval, kui me ei saaks enam-vähem võrdset palka. Mis küsimus? See on ju normaalse paarisuhte olemus.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 16:51Võta siis kõrgema palgaga töökoht ja hakka miinimpalgaga meest üleval pidama, sest abielu on ju solidaarne. Nõudmised ja teod ei käi teil naistel kuidagi kokku.Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2024 15:45Ainus õige lahendus. Kui mees on nii tropp, et ei taipa, et abielu on solidaarne suhe (nagu ka näiteks sotsiaalkindlustus Eestis), kus on normaalne, et suurema sissetulekuga inimene katab osaliselt madalama sissetulekuga partneri kulusid, siis tuleb kõik võrdseks teha.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 16:51 Mees võtab madalama palgaga töökoha?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist