Oleneb kasutajast. Ma olen käinud koolitustel, kus koolitaja nimetab end just nimelt "koots" ja enda tegevust "kootsing".
Nõmedad väljendid
Ükskõik, kas hääldada kootsing või kõutsing - mõlematpidi on eesti keeles suht imelik. Kõuts on isane kass ja kootsa-kootsa käiakse siis, kui kingad on liiga suured ega sobi jalga.
-
Külaline
Üldiselt need ennast sellise nimega nimetavad tegelased ongi suhteliselt imelikud, nimi on seal veel kõige väiksem asi.
-
Külaline
Sa, Jeerum, pole lihtsalt üldse seltskonnas liikunud või oled olnud nendes seltskondades, kus öeldakse otse ilma filtrita "per**e!".Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 15:56Ju siis mina, Jeerum, olen paremas seltskonnas liikunud.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 14:34Jeerum, kus sa eland oled? See ju nii vana väljend. Vist, mu mäletamist mööda, sai alguse " Kättemaksukontorist" Kadri Adamsoni suust.Pekkis-pole kuulnudki, aga see on lahe!
-
Külaline
Kõnetab. Nii paljud räägivad muudkui, kuidas üks ja teine asi teda muudkui kõnetab.
Ja muidugi vanad head klassikud:taristu, suunamudija, võiku, pluuse, kampsik, sossu
Selmet ei meeldi mulle ka miskipärast.
Ja muidugi vanad head klassikud:taristu, suunamudija, võiku, pluuse, kampsik, sossu
-
Külaline
Vaata on saanud selliseks parasiitsõnaks, mida kasutatakse sidesõnade asemel ette ja taha, jubedalt häirib. Varem oli see selline osside sõna rohkem, aga nüüd juba massidesse läinud.
-
Külaline
Päeva lõpuks.
See teema on laual.
Neid väljendeid kasutas ka meie ekspeaminister, kes praegu Euroopas trallab. Nagu haritud inimene ei oskaks emakeelt või ei saagi aru, milles võis tema probleem olla.
See teema on laual.
Neid väljendeid kasutas ka meie ekspeaminister, kes praegu Euroopas trallab. Nagu haritud inimene ei oskaks emakeelt või ei saagi aru, milles võis tema probleem olla.
-
Külaline
-
Külaline
-
Külaline
TELO telefoni asemel.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 13:12 Güne günekoloogi asemel.
-
Külaline
Perse perse asemel. Jajah.
-
Külaline
Ha-ha-haa! Sellega mulle meenub kohe üks teema Perekoolist.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2025 14:05Peaks maha istuma
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Minule meeldib väljend "kõnetama". Kasutan seda päris palju.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:51 Kõnetab. Nii paljud räägivad muudkui, kuidas üks ja teine asi teda muudkui kõnetab.
-
Külaline
Kahjuks on sinusuguseid veel. Kui ma pean veel mingil koolitusel istuma, kus räägitakse, et mis teid siin nüüd kõnetab, mis ma võtan siit kaasa, plää-plää, siis tõesti hakka või karjuma.Tutiga Täi kirjutas: ↑01 Jaan 2025 14:57Minule meeldib väljend "kõnetama". Kasutan seda päris palju.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:51 Kõnetab. Nii paljud räägivad muudkui, kuidas üks ja teine asi teda muudkui kõnetab.
Päeva lõpuks (mitte lõppude-lõpuks).Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 12:55 Teen ise otsa lahti.
Minu paha!
Ülla-ülla!
Ei ole minu tassike teed!
Veidi spetsiifilisem on "raha tõstma" (mitte raha koguma), kuid seda rohkem närvidele käib.
Läks naha vahele (mitte hinge), seda õnneks kohtab harvem.
-
Külaline
Günekoloogist on tavalisel inimesel juttu heal juhul paar korda aastas, lühendamisel pole väga mõtet. Aga telefoni nimetakse iga päev. Mis lühend see olema peaks - mobla? Uuem põlvkond ei teagi varsti, mis asi mobiiltelefon on, keegi ei nimeta telefoni enam selliselt.
-
Külaline
Miks ei või öelda lihtsalt telefon? Miks peab seda sõna veel kuidagi lühendama? Pole ju nii hirmus pikk sõna.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2025 08:37Günekoloogist on tavalisel inimesel juttu heal juhul paar korda aastas, lühendamisel pole väga mõtet. Aga telefoni nimetakse iga päev. Mis lühend see olema peaks - mobla? Uuem põlvkond ei teagi varsti, mis asi mobiiltelefon on, keegi ei nimeta telefoni enam selliselt.
Sõna "güne" võis vanas perekoolis korduvalt lugeda "Lapse ootamise" või "Sünnituse" alt. Ma ei tea, kas siin foorumis ka? Ma enam ei ole nendes teemades. Igapäevases elus ei tule tõesti ette, et keegi sellist sõna väga kasutab.
-
Külaline
Jaa, just! Sossule lisaks ka käe asemel kätu, mähkme asemel mässu ja mähku.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2024 15:51 Kõnetab. Nii paljud räägivad muudkui, kuidas üks ja teine asi teda muudkui kõnetab.
Võikuga tuli meelde pannukas ja pannakas.. võeh. Samamoodi telku, pliita, kohvi.
Kui kantseliidist rääkida, siis lisaks taristule ja säilenõtkusele kõlavad igasugused rännakud (arvamusrännak vms) ja teenusedisain nõmedalt.
Toortõlgetest on juba räägitud, lisan siia "some", mida mõni soomekeelseid sõnu kuulnud inimene püüab järjekindlalt eesti keeles juurutada ja kiidab, kui hea see on.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile, Triibu ja 9 külalist