Kas oskate koduseid remonditöid?
Kas oskate koduseid remonditöid?
Mina ei oska. Isegi nael läheb kõveraks, kui seina lüüa. Nüüd läks armatuur läbi, tuttav käis, pani ülesse, see tal kaua aega ei võtnud. Iseenesest võib see ju lihtne olla, aga pole kahte redelit, et kõrvalt näeksin, mis ta teeb. Olen aru saanud, et laes on konks, riputab sinna külge ja siis ühendab juhtmed. Aga kuidas ta need juhtmed ühendab? Kas põimib nagu patsi omavahel? Ja mis ta seal kruvikeerajaga keeras? Ega see kallis ei olnud, 10e, ma nii huvi pärast küsin, kas ma ise sinna lae alla ronima hakkangi. Samas, kui on päris lihtne, mis sest 10 eurostki ohverdada.. ?
Tapeeti saan pandud, iseasi, kui sirge see jääb ja mõni väike korts kuskile ikka sisse tuleb, nt nurkadesse.
Tapeeti saan pandud, iseasi, kui sirge see jääb ja mõni väike korts kuskile ikka sisse tuleb, nt nurkadesse.
Jah oskan. Olen lausa üldehitust teinud, elus on lihtsalt vaja olnud. Lambi saaksin ka lakke.
Oskan küll, jah. Ma teengi pea kõike ise. Mingi lamp üles panna on üldse kõige väiksem mure.
Kui küsid, mida ta seal kruvikeerajaga tegi, siis enamus lampe ühendatakse olemasolevate elektrijuhtmetega sellise jubina nagu kruviklemm abil. Nt siin on sellist näha https://bpgroup.ee/product/?id=Z0000006291&lang=ee Lõikad sealt vajaliku arvu klemmidega jupi endale, pistad juhtmed otstest sisse ja kruvid kinni. Lisaks toimib spetsiaalne elektritöödeks mõeldud kruvikeeraja indikaatorina ja näed, kas ehk on vool välja lülitamata juhtmetes.
Kui küsid, mida ta seal kruvikeerajaga tegi, siis enamus lampe ühendatakse olemasolevate elektrijuhtmetega sellise jubina nagu kruviklemm abil. Nt siin on sellist näha https://bpgroup.ee/product/?id=Z0000006291&lang=ee Lõikad sealt vajaliku arvu klemmidega jupi endale, pistad juhtmed otstest sisse ja kruvid kinni. Lisaks toimib spetsiaalne elektritöödeks mõeldud kruvikeeraja indikaatorina ja näed, kas ehk on vool välja lülitamata juhtmetes.
See kruviklemm tuleb eraldi osta, see pole armatuuriga kaasas? Ühest august laes olevad juhtmed ja teisest august armatuuri küljes olevad juhtmed? Ja kruvi on koos klemmiga kaasas? Kas on tähtis, kumba auku kumbad juhtmed lähevad? Tundub nagu hiina keel.kaegu kirjutas: ↑12 Jaan 2025 11:25 Oskan küll, jah. Ma teengi pea kõike ise. Mingi lamp üles panna on üldse kõige väiksem mure.
Mõnikord on kaasas, mõnikord ei ole. Kuidas kunagi. IKEA lampidel nt on kaasas ja kruvide asemel klambrid, mis teeb paigalduse lihtsamaks. Samas kui ikka kruviga korralikult kinni keerad, on jälle kindlam/püsivam.
Kruviklemmidel on jah kruvi juba klemmi sees olemas. Kumba auku kumb juhe pole oluline, aga pruun ehk see, kust vool tuleb, ühendatakse ikka pruuniga ja sinine ehk null ehk see, kus voolu sees pole, aga mis vooluringi tekitab, ühendatakse sinisega. Mõnikord on veel lisaks kolla-roheline ehk maandus ja see ühendatakse ka sama värvi juhtmega. Kõik on väga selge ja loogiline.
-
Külaline
Need klemmid võivad olla kaasas ja mitte. Vahet pole millisesse auku panna. Vaja on õiged juhtmed ühendada omavahel. Kui lambist tuleb kaks juhet ja laest tuleb kaks juhet, siis ühendad kokku ühe lae ja ühe lambi juhtme, seejärel teised juhtmed. Peaasi et ei ühenda laejuhtmeid omavahel.
Mul tekib kange tahtmine tulla järgmine kord sulle juhtmeid ühendama ja seda sulle ka näidata kui sa tahad.
Mul tekib kange tahtmine tulla järgmine kord sulle juhtmeid ühendama ja seda sulle ka näidata kui sa tahad.
Võib juhtuda niiviisi, et kogemata puudutad elektriga juhet, siis käib sihuke sirakas kerest läbi, et ootamatusest kukud juraki sealt redeli pealt alla. Võib juhtuda, et kui pea ees kukud, siis pea luu läheb katki ja oledki surnud kohe. Kui läheb paremini, siis aju vapustus. Sellest sa ei sure kohe, aju liigub pealuu sees ja silmad lähevad paiste nagu pandal, ausalt, nagu oleks peksa saanud, sellest sa võid jääda elu lõpuni lollakaks, kohe aru ei saa, aga näiteks vahepeal karjud kõva häälega: Heil Hitler või veel midagi kohatut bussis ja poes. Keegi võib politsei ka kutsuda alguses, aga pärast harjuvad et see on lollakas.
Sellised asjad võivad ka juhtuda sinuga. Ma ei ütle, et peaks, aga võib juhtuda küll. Ära pane nuga taskusse, see torkab sind kukkudes puusa sisse.
Sellised asjad võivad ka juhtuda sinuga. Ma ei ütle, et peaks, aga võib juhtuda küll. Ära pane nuga taskusse, see torkab sind kukkudes puusa sisse.
-
Külaline
No see selgitab nii mõndagi, miks sa selline oled. Vahel ikka mõtlen, et kas tõesti on selliseid inimesi olemas, aga noh, kui said sirakat ja kukkusid pea ees redelilt alla, siis on arusaadav.WD40 kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:02 Võib juhtuda niiviisi, et kogemata puudutad elektriga juhet, siis käib sihuke sirakas kerest läbi, et ootamatusest kukud juraki sealt redeli pealt alla. Võib juhtuda, et kui pea ees kukud, siis pea luu läheb katki ja oledki surnud kohe. Kui läheb paremini, siis aju vapustus. Sellest sa ei sure kohe, aju liigub pealuu sees ja silmad lähevad paiste nagu pandal, ausalt, nagu oleks peksa saanud, sellest sa võid jääda elu lõpuni lollakaks, kohe aru ei saa, aga näiteks vahepeal karjud kõva häälega: Heil Hitler või veel midagi kohatut bussis ja poes. Keegi võib politsei ka kutsuda alguses, aga pärast harjuvad et see on lollakas.
Abstraheerimine ja fabuleerimine, vaata, arukamad isikud oskavad seda. Või sa kujutled, et Anna Maria Geertruida Schmidt kahandas oma pere 7 sentimeetri pikkuseks?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:06No see selgitab nii mõndagi, miks sa selline oled. Vahel ikka mõtlen, et kas tõesti on selliseid inimesi olemas, aga noh, kui said sirakat ja kukkusid pea ees redelilt alla, siis on arusaadav.WD40 kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:02 Võib juhtuda niiviisi, et kogemata puudutad elektriga juhet, siis käib sihuke sirakas kerest läbi, et ootamatusest kukud juraki sealt redeli pealt alla. Võib juhtuda, et kui pea ees kukud, siis pea luu läheb katki ja oledki surnud kohe. Kui läheb paremini, siis aju vapustus. Sellest sa ei sure kohe, aju liigub pealuu sees ja silmad lähevad paiste nagu pandal, ausalt, nagu oleks peksa saanud, sellest sa võid jääda elu lõpuni lollakaks, kohe aru ei saa, aga näiteks vahepeal karjud kõva häälega: Heil Hitler või veel midagi kohatut bussis ja poes. Keegi võib politsei ka kutsuda alguses, aga pärast harjuvad et see on lollakas.
-
Külaline
Fabuleerimine tähendab väljamõeldud jura ajamist. Kas sa ei tea selle sõna tähendust või arukus ja sina pole sünonüümid, ei teagi.WD40 kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:11Abstraheerimine ja fabuleerimine, vaata, arukamad isikud oskavad seda. Või sa kujutled, et Anna Maria Geertruida Schmidt kahandas oma pere 7 sentimeetri pikkuseks?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:06No see selgitab nii mõndagi, miks sa selline oled. Vahel ikka mõtlen, et kas tõesti on selliseid inimesi olemas, aga noh, kui said sirakat ja kukkusid pea ees redelilt alla, siis on arusaadav.WD40 kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:02 Võib juhtuda niiviisi, et kogemata puudutad elektriga juhet, siis käib sihuke sirakas kerest läbi, et ootamatusest kukud juraki sealt redeli pealt alla. Võib juhtuda, et kui pea ees kukud, siis pea luu läheb katki ja oledki surnud kohe. Kui läheb paremini, siis aju vapustus. Sellest sa ei sure kohe, aju liigub pealuu sees ja silmad lähevad paiste nagu pandal, ausalt, nagu oleks peksa saanud, sellest sa võid jääda elu lõpuni lollakaks, kohe aru ei saa, aga näiteks vahepeal karjud kõva häälega: Heil Hitler või veel midagi kohatut bussis ja poes. Keegi võib politsei ka kutsuda alguses, aga pärast harjuvad et see on lollakas.
Jajah.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:18Fabuleerimine tähendab väljamõeldud jura ajamist. Kas sa ei tea selle sõna tähendust või arukus ja sina pole sünonüümid, ei teagi.WD40 kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:11Abstraheerimine ja fabuleerimine, vaata, arukamad isikud oskavad seda. Või sa kujutled, et Anna Maria Geertruida Schmidt kahandas oma pere 7 sentimeetri pikkuseks?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 12:06
No see selgitab nii mõndagi, miks sa selline oled. Vahel ikka mõtlen, et kas tõesti on selliseid inimesi olemas, aga noh, kui said sirakat ja kukkusid pea ees redelilt alla, siis on arusaadav.
Ma vaatasin pilti lähemalt, seal näitab 2 auku, aga kas tegelikult on ka kolmas auk (alumise sirge teine ots)? Kui on kolmas auk, millisesse kahte auku juhtmed panna, või kas on hõlpsam, kui panna ülemisse ja (nähtavasse) alumisse auku, et sees saavad omavahel kokku? Muidu, kui all sirgel on 2 auku ja sealt neist aukudest sisse panna, siis kui pikalt edasi lükata, tuleb juhe ju teiselt poolt välja? Sel juhul, kust mina tean, kui kaugele juhet seal kruviklemmis lükatakse? Kui on 2 juhet, ehk et pruun ja sinine, siis on vaja kahte kruviklemmi, õigus?kaegu kirjutas: ↑12 Jaan 2025 11:45Mõnikord on kaasas, mõnikord ei ole. Kuidas kunagi. IKEA lampidel nt on kaasas ja kruvide asemel klambrid, mis teeb paigalduse lihtsamaks. Samas kui ikka kruviga korralikult kinni keerad, on jälle kindlam/püsivam.
Kruviklemmidel on jah kruvi juba klemmi sees olemas. Kumba auku kumb juhe pole oluline, aga pruun ehk see, kust vool tuleb, ühendatakse ikka pruuniga ja sinine ehk null ehk see, kus voolu sees pole, aga mis vooluringi tekitab, ühendatakse sinisega. Mõnikord on veel lisaks kolla-roheline ehk maandus ja see ühendatakse ka sama värvi juhtmega. Kõik on väga selge ja loogiline.
-
Külaline
Issand jumal, võta YouTube lahti, seal miljon videot iga töö tegemise kohta, mis sa siin jaurad?!Tolmukübe kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:36
Ma vaatasin pilti lähemalt, seal näitab 2 auku, aga kas tegelikult on ka kolmas auk (alumise sirge teine ots)? Kui on kolmas auk, millisesse kahte auku juhtmed panna, või kas on hõlpsam, kui panna ülemisse ja (nähtavasse) alumisse auku, et sees saavad omavahel kokku? Muidu, kui all sirgel on 2 auku ja sealt neist aukudest sisse panna, siis kui pikalt edasi lükata, tuleb juhe ju teiselt poolt välja? Sel juhul, kust mina tean, kui kaugele juhet seal kruviklemmis lükatakse? Kui on 2 juhet, ehk et pruun ja sinine, siis on vaja kahte kruviklemmi, õigus?
Mul oli sama probleem, kui esimest korda paljast naist näginTolmukübe kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:36Ma vaatasin pilti lähemalt, seal näitab 2 auku, aga kas tegelikult on ka kolmas auk (alumise sirge teine ots)? Kui on kolmas auk, millisesse kahte auku juhtmed panna, või kas on hõlpsam, kui panna ülemisse ja (nähtavasse) alumisse auku, et sees saavad omavahel kokku? Muidu, kui all sirgel on 2 auku ja sealt neist aukudest sisse panna, siis kui pikalt edasi lükata, tuleb juhe ju teiselt poolt välja? Sel juhul, kust mina tean, kui kaugele juhet seal kruviklemmis lükatakse? Kui on 2 juhet, ehk et pruun ja sinine, siis on vaja kahte kruviklemmi, õigus?kaegu kirjutas: ↑12 Jaan 2025 11:45Mõnikord on kaasas, mõnikord ei ole. Kuidas kunagi. IKEA lampidel nt on kaasas ja kruvide asemel klambrid, mis teeb paigalduse lihtsamaks. Samas kui ikka kruviga korralikult kinni keerad, on jälle kindlam/püsivam.
-
Külaline
Ikka kaks auku peaks olema. Kumba otsa sisse pistad, see oleneb juba sinust endast.
Aitäh pakkumast. Aga sa võta ühendust, säilitame kontakti ja kui järgmine armatuur hingusele läheb, siis on võimalik juhtmed üle vaadata.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 11:56 Need klemmid võivad olla kaasas ja mitte. Vahet pole millisesse auku panna. Vaja on õiged juhtmed ühendada omavahel. Kui lambist tuleb kaks juhet ja laest tuleb kaks juhet, siis ühendad kokku ühe lae ja ühe lambi juhtme, seejärel teised juhtmed. Peaasi et ei ühenda laejuhtmeid omavahel.
-
Külaline
Kas võime muud asjad ka üle vaadata, näiteks vajab "korsten" pühkimist?
-
Külaline
Kui sügavale lükata, et teiselt poolt välja ei tuleks?WD40 kirjutas: ↑12 Jaan 2025 15:48Mul oli sama probleem, kui esimest korda paljast naist näginTolmukübe kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:36Ma vaatasin pilti lähemalt, seal näitab 2 auku, aga kas tegelikult on ka kolmas auk (alumise sirge teine ots)? Kui on kolmas auk, millisesse kahte auku juhtmed panna, või kas on hõlpsam, kui panna ülemisse ja (nähtavasse) alumisse auku, et sees saavad omavahel kokku? Muidu, kui all sirgel on 2 auku ja sealt neist aukudest sisse panna, siis kui pikalt edasi lükata, tuleb juhe ju teiselt poolt välja? Sel juhul, kust mina tean, kui kaugele juhet seal kruviklemmis lükatakse? Kui on 2 juhet, ehk et pruun ja sinine, siis on vaja kahte kruviklemmi, õigus?kaegu kirjutas: ↑12 Jaan 2025 11:45
Mõnikord on kaasas, mõnikord ei ole. Kuidas kunagi. IKEA lampidel nt on kaasas ja kruvide asemel klambrid, mis teeb paigalduse lihtsamaks. Samas kui ikka kruviga korralikult kinni keerad, on jälle kindlam/püsivam.
Kruviklemmidel on jah kruvi juba klemmi sees olemas. Kumba auku kumb juhe pole oluline, aga pruun ehk see, kust vool tuleb, ühendatakse ikka pruuniga ja sinine ehk null ehk see, kus voolu sees pole, aga mis vooluringi tekitab, ühendatakse sinisega. Mõnikord on veel lisaks kolla-roheline ehk maandus ja see ühendatakse ka sama värvi juhtmega. Kõik on väga selge ja loogiline.![]()
-
Külaline
Selle peale meenus üks luuleridaKülaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 16:43Kui sügavale lükata, et teiselt poolt välja ei tuleks?
Kullakallis naabripeeter
lükka veel üks sentimeeter
aga peeter polnud loll
lükkas juurde terve toll
-
Külaline
Saan hakkama enamvähem kõigega. Elektriasjus tõesti liigselt ise torkima ei lähe aga lambi ühendamisega saan hakkama.
Tööriistu pole kõikki endal olemas. Suuremad asjad nagu lööktrell vms spetsiifiline.
Aga selle kasutamisega saan hakkama küll.
Tööriistu pole kõikki endal olemas. Suuremad asjad nagu lööktrell vms spetsiifiline.
Aga selle kasutamisega saan hakkama küll.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist