Kodumajapidamist lihtsustavad esemed ja masinad

köök, kodu korrashoid ja aed
Marukaru

Kodumajapidamist lihtsustavad esemed ja masinad

Postitus Postitas Marukaru »

Mis on teie kodumajapidamise/selle korrashoiu või üldise elu palju lihtsamaks teinud?

Endal oli selleks mikrolaineahi, kunagi lapsepõlvekodus oli, aga enda majapidamisse ei raatsinud osta. Nüüd on sellest saanud asendamatu abimees kiiretel õhtupoolikutel kui väsimus millegi kokkamiseks on liiga suur või kiiretel hommikutel kus tahaks sooja võileiba.

Kaalun ka bidee installeerimist, robottolmuimejat, nõudepesumasinat, kohvimasinat (poolautomaatne/täisautomaatne? Võtab uurimist, nagu ka robottolmuimeja, seda aga tean, et üheski ettevõttes/majapidamises kus ma jura kohvimasinat kasutanud olen, ma sellega head kohvi pole suutnud saada :D , seega üks valik vähem) aga seda kõike ehk kaugemas tulevikus, hetkel liiga kallid soetamiseks.

Mis on teie asendamatud abimehed milleta kodu, elu palju mugavamaks on läinud? Ei pea olema kodumasinad, ükskõik mis, mille peale ehk ise ei tuleks
Oma ämbrissseastumisi võib samuti jagada :D
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu head abimehed:

Ma ei saa üldse aru, kuidas ma enne põrandaid pesin, sest nüüd on mul kuuma auruga aparaat, sinna vahetan ainult mikrokiust lappe taldadeks alla ja kähku ilma mingeid moppe ja lappe väänamata saan põrandad väga puhtaks. See hunnik taldasid, mis pesemise käigus tekib, läheb pärast korraga pessu. Ülihea investeering (mul on muidugi ka loomad ja väiksed lapsed, seega sodi tekib).

Teine asi, ilma milleta enam nagu väga elu ette ei kujuta, on pesukuivati. Just eraldi aparaadina. Saunalinad on alati pehmed ja kohevad. Tolmu ja karvad klopib riietest välja (jällegi, mul on karvaloomad kodus).

Minu mitte nii abistavad abimees hetkel on robottolmuimeja, mis seisab nukralt nurgas, sest väikelastega seda tegelikult kasutada väga ei saa. Põrand peab olema pidevalt lage selleks, et toimiks korralikult. Ja mina ei suuda (küllap olen saamatu :D ) nii lagedaks pidevalt saada, et saaks iga päev paar tundi töötada. Alati jääb talle midagi kuskil hambu...
Külaline

Robottolmuimeja mulle ei sobinud. Korralik dysoni varstolmuimeja on 100x parem.

Meil on asendamatu koristaja. Enam tagasi ei lähe.
Massu

Postitus Postitas Massu »

Kindlasti nõudepesumasin, pesumasin ja robottolmuimeja ja aliexpressist tellisin 60eurose aknaroboti. Kuna meil 5 liikmeiline pere ja suur maja, siis kõik need masinad suureks abiks.
kats

Postitus Postitas kats »

pesumasin/külmik/pliit/triikraud on elementaarsed asjad, ilma nendeta ei saakski.
nõudepesumasin lõpetas pideva vaidluse teemal, kes nõud kraanikaussi jättis ja kes need ära peab pesema.
mikrolaineahi aitab oluliselt aega kokku hoida soojendamisel, toiduvalmistamisel (hommikupuder), sulatamisel.
varstolmuimeja võimaldab kiiresti koristada ilma pistikut otsimata ja juhtmeid mööda maja vedamata.
nuimikser mitme erineva otsaga - saab teha praktiliselt kõike, mida varem köögikombainiga, mis tohutult ruumi võttis ja mida oli vastik puhastada
koer (sabaga nõdupesumasin) hävitab kõik üleliigsed toidujäägid ja lakub puhtaks enamuse panendeid, mis peavad pakendikonteinerisse jõudma (pärast koerpoolset töötlust ei pea pakendeid enam pesema)
aiakäru - ilma temata ei kujutaks aiatöid ette

täiesti mõttetud asjad on olnud:
viilutaja (pärast 30a jooksul 7x kasutamist lõpetas uuskasutuskeskuses)
köögikombain - hea, et rikki läks, sest tema puhastamisele kuluv aeg oli kordades suurem kui kasutusaeg
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Kindlasti väga vajalikud on nõudepesumasin, kuivati, ilma Dysoni varstolmuimejata ei kujutaks ka enam elu ette. Kuumaõhufritüür ka.

Mittevajalikke seadmeid väga polegi, mingil hetkel tundus, et lauagrill sai vist ilmaaegu soetatud, kuid hakkasin ikkagi kasutama ja nüüd pea igapäevane abimees.
Külaline

Mul on 24 aastat robottolmuimeja ja ilma ei kujuta ettegi. Lastele sai hüütud: "Robi tuleb!" (Robi oli meie esimene robottolmuimeja) ja legodest ning muudest asjadest oli põrand kiirelt puhas sest nad teadsid, et Robi sööb muidu klotsid ära.
Pesumasin, kuivati, aknapesurobot, külmik, induktsioonpliit, pöördõhuga ahi.
Mikrokast puudustei tunne ja nõudeka andsin aastaid tagasi ära.
arizona
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas arizona »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 15:44 Minu head abimehed:

Ma ei saa üldse aru, kuidas ma enne põrandaid pesin, sest nüüd on mul kuuma auruga aparaat, sinna vahetan ainult mikrokiust lappe taldadeks alla ja kähku ilma mingeid moppe ja lappe väänamata saan põrandad väga puhtaks. See hunnik taldasid, mis pesemise käigus tekib, läheb pärast korraga pessu. Ülihea investeering (mul on muidugi ka loomad ja väiksed lapsed, seega sodi tekib).

Teine asi, ilma milleta enam nagu väga elu ette ei kujuta, on pesukuivati. Just eraldi aparaadina. Saunalinad on alati pehmed ja kohevad. Tolmu ja karvad klopib riietest välja (jällegi, mul on karvaloomad kodus).

Minu mitte nii abistavad abimees hetkel on robottolmuimeja, mis seisab nukralt nurgas, sest väikelastega seda tegelikult kasutada väga ei saa. Põrand peab olema pidevalt lage selleks, et toimiks korralikult. Ja mina ei suuda (küllap olen saamatu :D ) nii lagedaks pidevalt saada, et saaks iga päev paar tundi töötada. Alati jääb talle midagi kuskil hambu...
Suur tänu hea idee eest! Paistab, et just aurupuhastit lähebki mul ka vaja (samuti loomad ja lapsed kodus, põrandad on täiesti ilged :( lihtsalt ei jaksa nii palju moppide ja põrandakaltsudega mässata kui vaja oleks).
Külaline

Kas aurutamine parketti ära ei riku?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 15:44 Minu head abimehed:

Palun jaga toote nimetust/linki, mul oleks ka midagi sellist vaja. Ja kui palju neid lappe lisaks peab olema? Ühtlasi huvitaks see mis juba viimane küsis- parketti ei riku?
Hüpik

Postitus Postitas Hüpik »

Ma joon hommikul kohvi ja ostsin piimavahustaja. Esimese ostis mees Lidlist 20 euroga, ütles, et ma arvasin, et sulle selline asi meeldiks. See, va risu, läks nädalaga katki. Jube kahju, sest see uhas tõesti imelist kohevat vahtu teha. Saime raha tagasi ja tellisin uue, sest juba oli mu hommik rikutud, kui vahtu ei saanud. See nüüd on vastu pidanud, aga vahu kvaliteet ei ole ikka päris sama, mis Lidli omal oli.
Teine masin, mis minu elu ilusaks teeb, on bullet-tüüpi blender.
Mikrolaineahju, kuivatit ja nõudepesumasinat pole.
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

Ma siin teemas nn tavalisi kodumasinaid (pliit, külmik), mis on igal inimesel kodus olemas, üles ei loeks. Pigem neid, mis vbl nii iseenesestmõistetavad ei ole.

Minu asendamatu abimees on nõudepesumasin - mul on see nii linnamajas kui ka suvilas, ja juba rohkem kui 20 aastat. Head ja pidevat kasutust leiavad veel robottolmuimeja ja pesukuivati. Pesu on kiiresti kuiv ja pärast mõnus pehme. Kogub riietest palju tolmu välja. Pärast masinast võtmist ma riideid ei triigi.

Erilist vajadust ei näe mikrolaineahju järele. Mõnikord väga harva kasutan. Minu poolest oleks see ostmata jäänud, aga kuna mees tahtis, sai ostetud. Mõttetult palju võtab köögis ruumi.

Köögikombain on olemas, aga kasutan üliharva. See on ilusti köögisahtlisse peidetud. Sama blenderiga.

Varstolmuimeja on mul kunagi olnud. Üldiselt, seni kuni see töötas (esimesed kuud), oli hea. Aga aku hakkas väga kiiresti alla käima, kuni lõpuks oli surnud. Ehk kokku aasta aega oli, siis oli kõik. Uus aku oli ca sama kallis, kui masin ise. Seega, uut varstolmuimejat ei viitsi osta. Kahjuks olen kuulnud, et need Tysonid pole ka ses mõttes etemad.
Milline

Postitus Postitas Milline »

Soovitage keegi robottolmuimejat, nii sügavate vahedega vanale puitpõrandale ja laminaadile. Poes võtab nõutuks, ei oska valida. Loomakarvadega peaks hästi toime tulema
Kägu

Postitus Postitas Kägu »

Minul on hädavajalikud kuivati (triikimisfunktsiooniga), nõudepesumasin, espressomasin, mis piimavahtu ka teeb. Hea asi on ka riideauruti. Mul on majal suur kaaraken, mille ees on väga suur Karin. Seda sain varem puhtaks vaid keemilisse viies, mille käigus ta läks juba kortsu ja oli väga tülikas. Nüüd saan ise käsipesuga pesta, kuivatis ära triikida ja siis riideaurutiga lasen veel mõned kohad üle ja on väga ilus kõik. Rõivaaurutiga saab triikida siidist riideid, bleisereid, mantleid, kõiki keerulisi rõivaid, mida tavalise triikrauaga on väga halb triikida. Aurutiga on hea üle lasta ja kohe on riie nagu uus. Robottolmuimeja jäi seisma, ilmselt on pinda talle liiga palju, sest pidi vahepeal laadimas käima ja läks ilmatu aeg, enne kui valmis sai. Öösiti häirib müra, kui tööle panna, päeval ei saa ka panna, sest kui kodust ära oleme, on signalisatsioon peal. Kahe aastaga on ka aku võimsus väga palju vähenenud. Aurutaja pindade puhastamiseks on ka olemas, aga seda ma niiväga ei kiida, ei võta ta mustiest nii hästi lahti kui telekast näitab ja puitpõrandaid ei tohi sellega teha. Samas see kuum aur vist desinfitseerib, seega kui koeral olid kirbud, siis tegin kõik toad sellega üle ja sai kirpudest lahti, seega mingi kasu temast ikka on. Mikrolaineahju mul aastaid polnud, aga kui laps hakkas koolis käima, siis ostsime, et saab endale toitu soojendada, pliit tundus riskantsem. Ja leiab päris palju kasutust, kuigi laps juba suur ja võiks ka pliidiga vabalt toimetada.
Mööduja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mööduja »

Milline kirjutas: 03 Juun 2024 12:09 Soovitage keegi robottolmuimejat, nii sügavate vahedega vanale puitpõrandale ja laminaadile. Poes võtab nõutuks, ei oska valida. Loomakarvadega peaks hästi toime tulema
Mul on Tefal X-Plorer Serie 130 Ai Animal & Allergy. Sellel on lemmikloomade järelt koristamiseks "animal turbo" hari ja mopp.
Leevike

Postitus Postitas Leevike »

1. 5-6 aastat vana dyson on suur lemmik. Harilikku tolmuimejat ei kasuta enam üldse (robot ei oleks praktiline kuna elamine kolmel tasandil).
2. Vahetasin blenderi hiljuti nutribulleti vastu ja viimane vaieldamatult parem- praktilisem ja lihtsam. Teeme kõik smuutisid rohkem - kes marjadega, kes rohelisi.
3. Ja kuna triigin enamik riideid, vaatamata pesukuivatile, siis aurutriikraud/triikimissüsteem on palju kiirem ja efektiivsem kui harilik triikraud. Lisaks mõjub see auruga triikimine kuidagi terapeutiliselt isegi.
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

Minule meeldib airfryer (ei paendu keel ütlema kufu võimistaoligi), mikrokas on olemas, aga uue sõbra sissekolimisest leiab poole vähem kasutust. Aurupuhastaja (mitte mopp, aga plekieemaldaja) on ka väärt asi keemivabaks puhastamiseks, nt polstrid, auto jne. Tolmuimejast on mul varstolmuimeja, aga juhtmega, mitte akuga- eelmise Dysoniga oli paha kogemus, akust oleks oodanud pikemat iga hinda vaadates!
Külaline

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 18:47 Kas see aurupuhastaja võtab duširuumis plaatidelt ka sodi maha?
Vuukidest ja plaatidelt sodi võtab hästi, aga ladestunud katlakivi küll mitte.
Külaline

Olen see aurupesuri omanik.

Minul on kodus lakitud puitpõrandad (pole parkett) ja plaaditud köök, aga olen kasutanud ka mehe vanemate korteris parketil. Selle paari korraga küll midagi ära ei rikkunud .

Ja kodus puitpõrandad on ikka korduvalt korduvalt pestud.

Minul on Kärcher, selline mudel SC 2 Deluxe EasyFix Premium.

Lisaks põrandatele puhastan sellega dušinurgas vuugivahesid, kevadel terrassimööblit, köögi töötasapindasid. Töötab igal pool selles mõttes erinevate otsikute ja vahenditega.

Põrandapesu jaoks on kaasas 2 originaaltalda, aga olen Espakist täitsa suvalisi juurde ostnud, mis nende takjate külge kinni hakkavad. Kärcheri originaalid on väga kallid lihtsalt. Igal juhul mul kulub 25 m2 köögi tegemiseks 2-3, olenevalt mustuseastmest. Elutoas sama palju, kuigi see pisut suurem pind, pole lihtsalt nii must. Ja koridori ka 1 tald.

Loodetavasti vastasin enam vähem kõigi küsimustele :)
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 21:43
Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 18:47 Kas see aurupuhastaja võtab duširuumis plaatidelt ka sodi maha?
Vuukidest ja plaatidelt sodi võtab hästi, aga ladestunud katlakivi küll mitte.
Mina olen enne keemiaga kokku pihustanud ja siis ring aurutiga otsa. Väga puhas jääb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist