Kuidas teha maitsvat makaronisalatit?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Kuidas teha maitsvat makaronisalatit?

Postitus Postitas Külaline »

Tegin täna makaronisalatit ja kuidagi maitsetu kukkus välja.
Panin fitlapi sinki, 2 Luunja kurki, Salvesti light majoneesi ja hapukoort, sibulat, 5 muna. Maitsestasin soolaga, aga ikka kuidagi lurr sai. Tundus, et midagi oleks nagu puudu, aga mis, seda ei suutnud tuvastada.

Kes teeb tõesti väga head makaronisalatit, palun jagage oma retsepti.
Kirilee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kirilee »

Juust, sibulat maksronisalatisse ei pane.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Mär 2025 18:30 Tegin täna makaronisalatit ja kuidagi maitsetu kukkus välja.
Panin fitlapi sinki, 2 Luunja kurki, Salvesti light majoneesi ja hapukoort, sibulat, 5 muna. Maitsestasin soolaga, aga ikka kuidagi lurr sai. Tundus, et midagi oleks nagu puudu, aga mis, seda ei suutnud tuvastada.

Minu arust on makaronisalati võti hapukurk. Ilma selleta on jahumaitsega. Makrat panen ka, palju. Sibulat ei pane ja värsket kurki ka ei pane. Maitsestaks kindlasti ka sinepiga.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Minu makaronisalatis käivad just hea maitse pärast suitsuvorst ja marineeritud kurk, lisaks värske kurk, keedumuna, tomat hapukoor ja majonees. Kui on hooaeg siis redist ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Mär 2025 18:30 Tegin täna makaronisalatit ja kuidagi maitsetu kukkus välja.

Ma paneks kollase sibula asemel punast. Selle maitse on intensiivsem, aga piisava koguse juures ei hakka see teisi maitseid häirima.
Külaline

Ma ei pane kunagi muna - suht tuim, erilist maitset ei anna.
Praegusel ajal ei pane ka tomatit - lihtsalt vesine ja rohumaitseline.
Panen alati üsna tugevamaitselist sinki või suitsuvorsti, tegelikult pooleks - ostan pitsakatet ja suitsuvorsti kuubikuid.
Osa meie perest armastab salatis õuna, teine osa värsket kurki. Teengi pool ühega ja pool teisega.
Kõige lihtsam - 300 g pisikesi makarone, 1 pakk porgand-hernes-mais, üks pikk kurk või suur õun, ca 300-400 g suitsuvorsti või pitsasinki või nende segu.
Tarplani Provansaali majonees, hapukoor, sool, pipar.
Lasen 3-4 h seista, et maitsed ühtlustuks, seejärel on tavaliselt vaja veel veidi kastet lisada, kuna makaronid on selle sisse imenud ja salat veidi kuivaks muutunud.
Külaline

See ei ole nüüd küll dieettoit, aga mina valmistan salati järgmistest komponentidest:
Hapukoor, majonees Lemmik, imeväike törts sinepit, salatimakaron, muna, suitsutatud fileesink, värske kurk, marineeritud kurk, roheline sibul (sest mina tavalist ei söö). Absoluutselt iga kord tuleb väga maitsev. Ma paneks juurde veel ka maisi või õuna, sest väike magusust sobib sellesse salatisse, aga teised pereliikmed ei taha.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Muna just annab sihukest täidlast umami-maitset, ma panen seda pigem palju.

Makaronid keedan üsna soolases vees.
Lisaks: munad, taine suitsusink (palju), värske kurk, hea krõmps marineeritud kurk. Kastmeks hapukoore (20%) ja majoneesi segu, kusjuures majonees osalt Hellmanns ja osalt tavaline. Sool, pipar, pisut sinepit, näpuotsatäis suhkrut.

Ma pakun, et TA-l tuli lahja maitsega, sest sinki oli vähe ja nõrga maitsega (maasuitsusingi taised osad annavad kõige parema maitse või siis hoopis grillkana liha), liiga palju värsket kurki (pm vesi ju) ja marineeritud kurk on ka oluline komponent. Toores sibul jällegi pole makaronide seas kuigi maitsev ega meeldiva tekstuuriga, võib panemata jätta.
Külaline

Minu makaronisalati sisse käib sink/vorst, värske kurk, kirsstomat, punane paprika, konservmais ja vahel ka hapukas õun. Sool, pipar ja majoneesi hapukoore segu.
Külaline

Ma teen salati alati tarplan provansaal majoneesiga. Niisama võin teisi majoneese tarbida aga salatisse on ainult see üks sobilik ning majoneesi peab olema rohkem, kui hapukoort. Samuti lisan makaronisalatisse natuke hapukurgivedelikku, siis ei lähe seistes kuivaks. Muudest komponentidest väiksem makaronisort, muna, suitsuvorst või suitsukana, kurk, marineeritud kurk (nt pikniku), maitseroheline, õun.
Külaline

Väga-väga hea salat tuleb nii: 1 pakk Tartu Milli väikeseid makarone, 2 pakki õrnsuitsu fileekuubikuid, 3 paprikat, 3-4 tomatit, kurk, majonees ja hapukoor. Ülihea, kõik, kes söövad, küsivad retsepti. Mõnikord panen ka mitu muna, ananassitükke ja riivjuustu. Kõik need teevad salati veelgi paremaks.
SeaTongue
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SeaTongue »

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 11:26 Väga-väga hea salat tuleb nii: 1 pakk Tartu Milli väikeseid makarone, 2 pakki õrnsuitsu fileekuubikuid, 3 paprikat, 3-4 tomatit, kurk, majonees ja hapukoor. Ülihea, kõik, kes söövad, küsivad retsepti. Mõnikord panen ka mitu muna, ananassitükke ja riivjuustu. Kõik need teevad salati veelgi paremaks.
Mille õrnsuitsu?
Külaline

Lahja singi ja light majoneesiga ongi lurr... muna vb päästaks
Külaline

Loodan, et sa seda kellelegi teisele ei pakkunud. Toores sibul ja makaronid - brrrrr.
Külaline

Panin fitlapi sinki, 2 Luunja kurki, Salvesti light majoneesi ja hapukoort, sibulat, 5 muna.
Kui sa panid tõesti kaks pikka kurki salatisse, siis ei ole see enam makaroni-, vaid kurgisalat. Ülejäänud lahjad komponendid seda õnnetust ka ei päästa.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 13:58
Panin fitlapi sinki, 2 Luunja kurki, Salvesti light majoneesi ja hapukoort, sibulat, 5 muna.
Kui sa panid tõesti kaks pikka kurki salatisse, siis ei ole see enam makaroni-, vaid kurgisalat. Ülejäänud lahjad komponendid seda õnnetust ka ei päästa.
Makaroni kogust pole ju mainitud. Näiteks fitlapi kava järgi, kahele portsule 1 kurk on normaalne ja ettenähtud kogus.
Terve paki 500g makaronide peale 2 kurki ongi normaalne.

Mina eelistan makaronisalatit teha väikestest sarvekestest või riisimakaronist.
Kui teen riisimakaronist, siis millegipärast teen kanaga.
Sarvekestele panen vorsti/sinki.

Ma olen korra isegi grillvorstiga(muud kodus polnud) teinud ja tuli ka päris okei.
Külaline

SeaTongue kirjutas: 13 Mär 2025 11:52
Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 11:26 Väga-väga hea salat tuleb nii: 1 pakk Tartu Milli väikeseid makarone, 2 pakki õrnsuitsu fileekuubikuid, 3 paprikat, 3-4 tomatit, kurk, majonees ja hapukoor. Ülihea, kõik, kes söövad, küsivad retsepti. Mõnikord panen ka mitu muna, ananassitükke ja riivjuustu. Kõik need teevad salati veelgi paremaks.
Mille õrnsuitsu?
Ma ei teagi praegu täpselt, tean täpselt, milline pakk on ja kus asuvad, lähen ja võtan....äkki oli Maks ja Mooritsa...nad on samas kohas nt Selveris ja Prismas, kus on pitsakuubikud ja muud kuubikud. Peale on kirjutatud õrnsuitsu fileekuubikuid ja ilmselt siis midagi veel, aga tõesti ei mäleta:)
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 21:25
Mille õrnsuitsu?
Ma ei teagi praegu täpselt, tean täpselt, milline pakk on ja kus asuvad, lähen ja võtan....äkki oli Maks ja Mooritsa...nad on samas kohas nt Selveris ja Prismas, kus on pitsakuubikud ja muud kuubikud. Peale on kirjutatud õrnsuitsu fileekuubikuid ja ilmselt siis midagi veel, aga tõesti ei mäleta:)
Mis liha või kala?, oli mõeldud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 21:29

Mille õrnsuitsu?
Kana ikka ilmselt. Ma küll ei ole see algne kirjutaja.
Igihaljas
Kontakt:

Postitus Postitas Igihaljas »

Külaline kirjutas: 13 Mär 2025 21:29

Mille õrnsuitsu?
Liha
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu, Semrush [Bot] ja 2 külalist