Juured

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Chop-Chop
Kontakt:

Postitus Postitas Chop-Chop »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 23:44
Chop-Chop kirjutas: 01 Okt 2024 23:31
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 23:19
Vahe tekibki siis, kui nö hõimlane osutub retsiks, kriminaaliks või lihtsalt naisepeksjast. Kui veresugulust pole, siis lõpetatakse suhtlus ja keegi ei küsi, kas pead viha või, mis sul viga on, et ei taha suhelda või tolle nime panna.
Ega sugulasega ka rohkem ei suhtleks kui on rets või kriminaal.
Ikka suhtleks ju, kui tegu on venna, isa, poja, vanaisaga, lapselapsega. Isegi kui tegu oleks võimaliku imikutapjaga. Sinu tahtmisest sõltumata oled sunnitud suhtlema.
Kes sunnib?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Chop-Chop kirjutas: 01 Okt 2024 23:34
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 23:22
Chop-Chop kirjutas: 01 Okt 2024 22:56
Jah, ma sain aru et sina pead neid hõimlasteks. Mina kutsun hõimlasi ka sugulasteks ja sellist sõgedat sõna ignoreerin sootuks. Olen märganud, et sama teeb enamus inimesi. Keel muutub. Mõni räägib kõnetraadist ka vist tänase päevani;)))
Ei, ma ei pea neid hõimlasteks, st et ma pole enne tänast sellist sõna kasutanud. Ma pean oma meest oma meheks ja ämma ämmaks, aga mitte kumbagi oma sugulaseks. Meest ja ämma pean omavahel sugulasteks ning minu laste sugulasteks. Oma enne minu sündi surnud vanaisa pean sugulaseks. Vanaema teist meest, kes polnud mu isa isa, ei pea sugulaseks.
Sa võid pidada ja teha mida tahad, sulle on ka mujal teemades öeldud, et oled lapsik ning imelik. Inimestel on lubatud oma väljamõeldisi uskuda, juriidika ega üldine arvamus sinu väiteid ei toeta.
No sina ei oska siis eesti keelt piisavalt. Mees ja ämm on sinu hõimlased. See on juriidiliselt täpne termin.
Kordan nüüd uuesti hästi aeglaselt, sest sa ei saa paljudest asjadest aru. Ma ei kasuta sellist sõna, sõna hõimlane. Jah, nad on seda, ma ei eita. Ma ei kasuta seda sõna ja ei mõtle neist kui hõimlastest.
Juriidiliselt korrektne pole sinu luul, et mees ja ämm on sugulased.
Nüüd ma lõpetan, lolliga pole mõtet vaielda.
Külaline

Miks ma ei või oma mehe õde sugulaseks kutsuda?
Mu vennanaine on mu sugulane, ta on meie suguvõssa sünnitanud 3 last. Ta pole veresugulane, aga mu vennalaste ema on me suguvõsa täieõiguslik liige. Tehke vahet suguvõsa liikmetel ja veresugulastel. Suguvõsa liikmeid võib vabalt sugulasteks nimetada.
Chop-Chop
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 23:59
Chop-Chop kirjutas: 01 Okt 2024 23:34
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 23:22

Ei, ma ei pea neid hõimlasteks, st et ma pole enne tänast sellist sõna kasutanud. Ma pean oma meest oma meheks ja ämma ämmaks, aga mitte kumbagi oma sugulaseks. Meest ja ämma pean omavahel sugulasteks ning minu laste sugulasteks. Oma enne minu sündi surnud vanaisa pean sugulaseks. Vanaema teist meest, kes polnud mu isa isa, ei pea sugulaseks.
Sa võid pidada ja teha mida tahad, sulle on ka mujal teemades öeldud, et oled lapsik ning imelik. Inimestel on lubatud oma väljamõeldisi uskuda, juriidika ega üldine arvamus sinu väiteid ei toeta.
No sina ei oska siis eesti keelt piisavalt. Mees ja ämm on sinu hõimlased. See on juriidiliselt täpne termin.
Kordan nüüd uuesti hästi aeglaselt, sest sa ei saa paljudest asjadest aru. Ma ei kasuta sellist sõna, sõna hõimlane. Jah, nad on seda, ma ei eita. Ma ei kasuta seda sõna ja ei mõtle neist kui hõimlastest.
Juriidiliselt korrektne pole sinu luul, et mees ja ämm on sugulased.
Nüüd ma lõpetan, lolliga pole mõtet vaielda.
Mina nimetan neid jällegi sugulasteks. Mõtle asjadest niiviisi, et nemad on sinu laste sugulased ja sina oled oma laste sugulane. Teie olete mõlemad ühtviisi SUGULASED. Nii et miks neid sugulasteks kutsuda ei või?
Chop-Chop
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 00:25 Miks ma ei või oma mehe õde sugulaseks kutsuda?
Mu vennanaine on mu sugulane, ta on meie suguvõssa sünnitanud 3 last. Ta pole veresugulane, aga mu vennalaste ema on me suguvõsa täieõiguslik liige. Tehke vahet suguvõsa liikmetel ja veresugulastel. Suguvõsa liikmeid võib vabalt sugulasteks nimetada.
Täpselt nii. Ma kutsun sugulaseks ka oma naise täditütre meest, kellega meil on ühist äri natuke. Liiga pikale läheks täpselt seletada, kes ta mulle on.
Külaline

Chop-Chop kirjutas: 01 Okt 2024 23:34No sina ei oska siis eesti keelt piisavalt. Mees ja ämm on sinu hõimlased. See on juriidiliselt täpne termin.
Juriidilisest terminist on mul küll kama. Miks peaks suguvõsa liikmed omavahel suheldes juriidilisi termineid kasutama?
Mida rohkem kantseliiti, seda parem või?
Chop-Chop
Kontakt:

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 00:55
Chop-Chop kirjutas: 01 Okt 2024 23:34No sina ei oska siis eesti keelt piisavalt. Mees ja ämm on sinu hõimlased. See on juriidiliselt täpne termin.
Juriidilisest terminist on mul küll kama. Miks peaks suguvõsa liikmed omavahel suheldes juriidilisi termineid kasutama?
Mida rohkem kantseliiti, seda parem või?
Ei peagi, kuid see ei muuda fakte.
Külaline

Huvitav, kes küll otsustab, kes on "suguvõsa täueõiguslik liige". No mis täisõigusi ta saab? Või poolõigusi? Mis sellega kaasneb?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:03 Huvitav, kes küll otsustab, kes on "suguvõsa täueõiguslik liige". No mis täisõigusi ta saab? Või poolõigusi? Mis sellega kaasneb?
Kui on lapsed sünnitanud või vähemalt ametlikult naiseks võetud, siis on täieõiguslik. Kuni niisama käiakse, on katseajal. Vähemalt kaugemate sugulaste jaoks.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:19
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:03 Huvitav, kes küll otsustab, kes on "suguvõsa täueõiguslik liige". No mis täisõigusi ta saab? Või poolõigusi? Mis sellega kaasneb?
Kui on lapsed sünnitanud või vähemalt ametlikult naiseks võetud, siis on täieõiguslik. Kuni niisama käiakse, on katseajal. Vähemalt kaugemate sugulaste jaoks.
Ja kui mind ei huvita need kaugemate sugulaste arvamus? Äkki need kaugemad pole ise täisõiguslikud?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:41
Ja kui mind ei huvita need kaugemate sugulaste arvamus? Äkki need kaugemad pole ise täisõiguslikud?
See, et sind ei huvita, ei muuda tõsiasju.
Külaline

Chop-Chop kirjutas: 02 Okt 2024 00:36
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 00:25 Miks ma ei või oma mehe õde sugulaseks kutsuda?
Täpselt nii. Ma kutsun sugulaseks ka oma naise täditütre meest, kellega meil on ühist äri natuke. Liiga pikale läheks täpselt seletada, kes ta mulle on.
Võid samahästi kutsuda oma sugulaseks ükskõik keda tänaval möödujat, täpselt sama. Asjade väljamõtlemine pole keelatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:53
Võid samahästi kutsuda oma sugulaseks ükskõik keda tänaval möödujat, täpselt sama. Asjade väljamõtlemine pole keelatud.
Tegelikult eestlased ongi kõik mingil määral omavahel sugulased;)))
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:52

Mis tõsiasju?
Mitte kuskil pole määratud, mis asi on suguvõsa, keda veel sugulaseks kutsuda ja mis asi on mingi täieõiguslik liige. See on igaühe väljamõeldis ja isiklik asi. Minu vanatädi lapselapse naine pole mulle nt mingi sugulane.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:45
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:52

Mis tõsiasju?
Mitte kuskil pole määratud, mis asi on suguvõsa, keda veel sugulaseks kutsuda ja mis asi on mingi täieõiguslik liige. See on igaühe väljamõeldis ja isiklik asi. Minu vanatädi lapselapse naine pole mulle nt mingi sugulane.
Kõik on kokkuleppeline, seda muidugi. Sõnade tähendus ilmneb kontekstis. Perse, näiteks, on lätlase jaoks jõgi. Eestlase jaoks hoopis midagi muud.
Seda kutsutakse kultuuriks
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:54
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:52 See, et sind ei huvita, ei muuda tõsiasju.
Mis tõsiasju?
Kõik on kokkuleppeline, seda muidugi. Sõnade tähendus ilmneb kontekstis. Perse, näiteks, on lätlase jaoks jõgi. Eestlase jaoks hoopis midagi muud.
Misaaja kutsutakse kultuuriks? Jõge või perset või lätlast?
Külaline

Äkki hoopis on sinu vend oma naise suguvõsa täieõiguslik liige nüüd? Või kui neil lapsi poleks, kas siis ei oleks naine sinu suguvõsa täueõiguslik liige? Su jutt kõlab nagu üle-eelmisest sajandist. Naine peab oma kõlblikkust sünnitamisega tõestama.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 10:20
Äkki hoopis on sinu vend oma naise suguvõsa täieõiguslik liige nüüd? Või kui neil lapsi poleks, kas siis ei oleks naine sinu suguvõsa täueõiguslik liige? Su jutt kõlab nagu üle-eelmisest sajandist. Naine peab oma kõlblikkust sünnitamisega tõestama.
Mõlemat pidi kehtib see suguvõsa asi, muidugi.
Aga lapsed peavad olema jah, kelle kaudu nad muidu sugulased oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 10:10
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:54

Mis tõsiasju?
Misaaja kutsutakse kultuuriks? Jõge või perset või lätlast?
See on üle sinu taseme. Mine vaata kokasaadet või midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:36
Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 08:53

Tegelikult eestlased ongi kõik mingil määral omavahel sugulased;)))

Hõimlased, mitte sugulased!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: käguan, Kõuts ja 5 külalist