Pole vahet, elu saab nagunii otsa ja see kas miski on halb või hea, on tunnetuse küsimus. Juba see pikalt lahkuminekust nämmutamine näitab kui palju lahkumineku tulemus teeb rohkem õnnetuks kui suhe ise üldse oli. Nagu kaks asja korraga, lahkuminek ise ja veel sellest üle saamine.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 14:51Oleneb kui kaua aega võtab, et seda läbikukkumist tunnistada. Kui suudad kiiresti lahti lasta ja ei ürita aastate kaupa agoonias suhet elus hoida, siis pole hullu.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 13:01Inimese elu on lineaarne ja liigub iga aastaga inimese lõpu poole. Ega elus saagi palju läbi kukkuda, sest aeg kui elu saab ühel hetkel otsa. Rohkem aega proovimiseks enam ei ole.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2024 21:16
Tolmukübemest on loogika küll kauge klaarega eemale hoidnud... Lahutus on abielu lõpp, sest abielu kukkus läbi ja see läbikukkumine tuleb lõpetada. Kuidas see siis läbikukkumine ei ole? Lahutus on läbikukkumise ametlik vormistamine.
Kurvad on ikka just need lood, kus seda läbikukkumist ei juleta tunnistada ja raisatakse pool elu ära.
Vat see on see päris läbikukkumine, mida tuleks vältida. Lahutus on selle kõrval tühiasi. Jah, abielu läks pekki, aga see ei ole mingi elu lõpp..
Mida arvate inimestest, kes õpetavad elama?
-
Külaline
-
Külaline
Päris jõhker ikkagi kuidas noored naised üritavad sellisel teel raha teenida.
Terviseamet hoiatab meditsiinilise hariduseta isehakanud onkoloogi Maris Pulla eest, kes hirmutab vähihaigete laste vanemaid eksitavate väidetega, justkui on haigusel juurpõhjused, mida saab tuvastada tema pakutava teraapia abil.
https://tervis.postimees.ee/8163385/ter ... loogi-eest
Terviseamet hoiatab meditsiinilise hariduseta isehakanud onkoloogi Maris Pulla eest, kes hirmutab vähihaigete laste vanemaid eksitavate väidetega, justkui on haigusel juurpõhjused, mida saab tuvastada tema pakutava teraapia abil.
-
Külaline
No eks see ole põhimõtteliselt sama nagu öelda vägivaldsest suhtest plehku pannud naisele, et ise oled süüdi, vaata peeglisse, otsi juurpõhjuseid! Pulla tituleeritakse uhhuuks, kuna ta süüdistab lapse vähis vanemaid, aga näiteks vägivaldse suhte või koolikiusamise osas on moes süüdistada alati ohvreid.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 18:52 Päris jõhker ikkagi kuidas noored naised üritavad sellisel teel raha teenida.
-
Külaline
Ühesõnaga sina olid ka koolikiusamise ohver, aga samas siin foorumis halvustad kõiki teisi, sest nii on? Sina oled ohver eks?Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 19:22No eks see ole põhimõtteliselt sama nagu öelda vägivaldsest suhtest plehku pannud naisele, et ise oled süüdi, vaata peeglisse, otsi juurpõhjuseid! Pulla tituleeritakse uhhuuks, kuna ta süüdistab lapse vähis vanemaid, aga näiteks vägivaldse suhte või koolikiusamise osas on moes süüdistada alati ohvreid.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2024 18:52 Päris jõhker ikkagi kuidas noored naised üritavad sellisel teel raha teenida.
-
Külaline
On veel üks häiriv liik inimesi, keda paljud ei näe. Need on värskelt usule tulnud, kes oma tegevuse ja hüperaktiivsusega koguduses aastakümneid olijaid õpetama, häirima hakkavad. Kargavad kuskilt välja ja nõuavad, et kõik teeks nüüd nii nagu nemad arvavad. Kolme aastaga kuskil rahunevad maha, aga enne suudavad mitmete, rahumeelsete inimestega vastuolla minna. Kolme aasta möödudes hoitakse neist lihtsalt teetavasse kaugusse, et end kaitsta. Tegelikult on selline käitumine spiritual abuse teiste koguduseliikmete suhtes. Nõudmine, ette kirjutamine, kuidas teised peavad istuma, astuma, rääkima ja nende koju kohale tulema kogunemustele. Teiste piiride ületamine.
-
Külaline
Sama kehtib ka nende kohta, kes on ühtäkki avastanud uhhuunduse kogu oma laias spektris. Mäletan, tuttav hakkas järsku FB-s mandala pilte jagama, siis teatas, et on mingi kristalliäri püsti pannud ja tagatipuks läks veel šamanismi kursustele.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 10:14 On veel üks häiriv liik inimesi, keda paljud ei näe. Need on värskelt usule tulnud, kes oma tegevuse ja hüperaktiivsusega koguduses aastakümneid olijaid õpetama, häirima hakkavad.
/.../
Mind teiste inimeste eneseotsingud ei häiri, see ongi normaalne, et avastatakse enda jaoks uusi asju ja katsetatakse. Häirivaks muutub, kui see inimene teistele oma tõekspidamisi peale hakkab suruma. Kõik teised elavad valesti, ainult tema, kes viirukitega vaime välja ajab, teab, kuidas on õige elada.
-
Külaline
See kehtib absoluutselt kõikide elualade kohta. Samamoodi võib su enne heast tuttavast ühtäkki saada tige vegan, kellega ei saa enam koos süüagi - kohe hakkab sulle kirjeldama loomade kannatusi. Või vaktsineerimishull, kes lakkamatult piidleb kõiki teisi paranoilise pilguga, et äkki too polegi vaktsineeritud ja on järelikult potentsiaalne mõrtsukas. Või äsja tähestikuklubiga liitunud pubekas, kes näeb kõikjal vaid homofoobe. Või putinist, kes on veendunud, et eestlased tungisid venelastele kallale. Kuidagi kummaliselt palju on tänapäeval sellist radikaliseerumist, üha vähemaks jääb rahuliku elu ja kuldse kesktee pooldajaid.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 15:19Sama kehtib ka nende kohta, kes on ühtäkki avastanud uhhuunduse kogu oma laias spektris. Mäletan, tuttav hakkas järsku FB-s mandala pilte jagama, siis teatas, et on mingi kristalliäri püsti pannud ja tagatipuks läks veel šamanismi kursustele.Külaline kirjutas: ↑02 Jaan 2025 10:14 On veel üks häiriv liik inimesi, keda paljud ei näe. Need on värskelt usule tulnud, kes oma tegevuse ja hüperaktiivsusega koguduses aastakümneid olijaid õpetama, häirima hakkavad.
/.../
Mind teiste inimeste eneseotsingud ei häiri, see ongi normaalne, et avastatakse enda jaoks uusi asju ja katsetatakse. Häirivaks muutub, kui see inimene teistele oma tõekspidamisi peale hakkab suruma. Kõik teised elavad valesti, ainult tema, kes viirukitega vaime välja ajab, teab, kuidas on õige elada.
-
Külaline
Eks neid on alati olnud, aga nüüd võtavad nad igalpool sõna ja neist kirjutatakse palju. Vanasti polnud nii palju meediat ja nad jäid lihtsalt tähelepanuta.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2025 20:21Kuidagi kummaliselt palju on tänapäeval sellist radikaliseerumist, üha vähemaks jääb rahuliku elu ja kuldse kesktee pooldajaid.
-
Külaline
Ma olin jõulude ajal seltskonnas, kus kujunes ka endast ja enda elust rääkimine. Endalegi üllatuseks, ei olnud mul mingit soovi oma minevikust ja üleelamistest rääkida. Ma ei saanud ise endast aru. Miks ma ei soovi oma tuttavatele, sõpradele rääkida asjadest mida ma olen läbi elanud. Ma olen saanud ka sellest ju kogemuse. Siis selle teemaga seoses, kuidas need eluõpetajad tahavad nii palju endast jagada? Või mis mul viga, et ma ei soovi jagada?
-
Külaline
Tegelikult see on huvitav küll, sest praegu siin sa ju jagad täiega. Ja veel võhivõõraste inimestega. Kutsud võõraid inimesi enda üle arutama.. Aga oma lähedastega ei suuda jagada. Arvan, et neil õpetajatel võib olla täpselt sama fenomen.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2025 09:22 Ma olin jõulude ajal seltskonnas, kus kujunes ka endast ja enda elust rääkimine. Endalegi üllatuseks, ei olnud mul mingit soovi oma minevikust ja üleelamistest rääkida. Ma ei saanud ise endast aru. Miks ma ei soovi oma tuttavatele, sõpradele rääkida asjadest mida ma olen läbi elanud. Ma olen saanud ka sellest ju kogemuse. Siis selle teemaga seoses, kuidas need eluõpetajad tahavad nii palju endast jagada? Või mis mul viga, et ma ei soovi jagada?
-
Külaline
Eks õpetajad ole ennast juba n-ö koolitanud endast rääkima. Ja selle taga on põhiliselt ikkagi enesereklaam; st nad oskavad endast rääkida täpselt nii, nagu vaja. Isegi pealtnäha negatiivsetest seikadest oskavad rääkida nii, et see igal juhul näitaks just neid lõpuks positiivses valguses.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2025 09:22 Ma olin jõulude ajal seltskonnas, kus kujunes ka endast ja enda elust rääkimine. Endalegi üllatuseks, ei olnud mul mingit soovi oma minevikust ja üleelamistest rääkida. Ma ei saanud ise endast aru. Miks ma ei soovi oma tuttavatele, sõpradele rääkida asjadest mida ma olen läbi elanud. Ma olen saanud ka sellest ju kogemuse. Siis selle teemaga seoses, kuidas need eluõpetajad tahavad nii palju endast jagada? Või mis mul viga, et ma ei soovi jagada?
Tavainimesed jällegi räägivad spontaanselt, siis kui tundub olema õige hetk. Minu jaoks on selline situatsioon, kus kamp sugulasi passib jõuluajal söögilaua taga, osa sööb, osa on pisut svipsis jne, ja siis algatatakse mingisugune suur "avanemine", tõelise avanemise surm. Kuigi võin ennast vabalt avada näiteks paari hea sõbrannaga kohvitades või kasvõi siin foorumis, anonüümsena ja võõrastega.
-
Külaline
Ei, kolm imearmast ja andekat last. Või on trolliks olemiseks nõutav sinu kvalifikatsioon- aher ja lahutatud ning üksik?Külaline kirjutas: ↑23 Dets 2024 20:33 Ma ju ütlesin et 14 aastat abielus ja kaks imearmast last. Troll oled.
-
Külaline
Parem ongi tegelikult seda mitte teha. Minu kogemus on näidanud, et kui keegi seda avameelsust ära kasutab, siis on see oma mõni lähedane. Paraku. Kõigil kindlasti nii ei ole, aga kuna meie peresuhted ei ole väga soojad, siis pean teatud puhkudel väga valima, mida ja kellele räägin. Kadestan neid, kelle suhted õdede-vendadega on usalduslikud ja soojad.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2025 09:22 Ma olin jõulude ajal seltskonnas, kus kujunes ka endast ja enda elust rääkimine. Endalegi üllatuseks, ei olnud mul mingit soovi oma minevikust ja üleelamistest rääkida. Ma ei saanud ise endast aru. Miks ma ei soovi oma tuttavatele, sõpradele rääkida asjadest mida ma olen läbi elanud. Ma olen saanud ka sellest ju kogemuse. Siis selle teemaga seoses, kuidas need eluõpetajad tahavad nii palju endast jagada? Või mis mul viga, et ma ei soovi jagada?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], xqwerty ja 8 külalist