Mina 49. Me käisime linnalastena Luige baasis põllumajanduslaadal - sest põllumajandusloomad tundusid nii nunnud. Suvekodu naabrite lehmi ja lambaid karjamaal vahtimas käisme ka - ka need tundusid väga nunnud. Nüüd suvekodul samad naabrid, aga vanem põlvkond kadunud ja suuri loomi enam ei peeta.Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 12:50Mina olen see 52. Ma vaevu tean, mis on silo. Sõitsime kunagi mehega mööda Eestit ja kuidagi tuli see mingist tornist (selgus, et olla silotorn) möödudes jutuks ja siis küsisin ja ta rääkis. Tema on maalt, mina Tallinnast. Kui reaalselt keegi arvab, et Tallinna lasteaialapsi kusagile lautadesse ekskursioonidele viidi (või et see mingi praeguste noorte probleem on), siis eksite. Mina olin lasteaialaps aastatel 1975-1980 ja isegi siis ei viidud. Ega teinud sellest silost ka kodus keegi juttu, sest mitu põlvkonda oldi juba linlased. Kuna ma olen lapsest saadik kõva lugeja, siis loomulikult olin kursis, et loomadele anti seda silo ette, aga mis see reaalselt oli (kääritatud hein sisuliselt), seda ma ei teadnud.Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 11:36 Mina arvan küll, et isegi tänapäeva nn. nutipõlvkond võiks teada, mis ja milleks on kõblas, ader., äke, sõnnik, silo jne.
Tetud vanuses lapsed on ju ka pidevalt küsivad: "Mis see on? ", "Miks... miks...miks?" - sis saab seda ära kasutada ja kõigest rääkida. Ka eksursioonid lautadesse olid (lasteiarühmad käisid pimatootjate lautu vaatamas) ju väga harivad, viimasel ajal küll loomataudide tõttu küll raskendatud.
See on nagu minu nõukaaegne lapsepõlv
-
Külaline
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist