Sööb kajalas ka. Ükspäev just nägin, kui mitu kajakat nokkisid aplalt maas olevat pitsatKülaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 00:44Samas, jällegi fundamentaalne küsimus, kas anda nälginud linnule süüa või siis mitte anda? Saia antakse suurematele lindudele, sest pääsukesed ja kotkalised seda nagunii ei söö, isegi kajakas ei söö, tegelt ma ei tea. Saia sööb part, luik, kana.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 00:36Linnalinde, kellele Tolmukübe soovitas saia sööta, ei puuduta põldudele piserdatavad pestitsiidid kuidagi.Külaline kirjutas: ↑28 Mai 2026 00:21 Linde väheneb kuna põldudele külvatakse pestitsiide mis hävitavad putukad. Linnud toituvad putukatest. Tegelikult on linnud lihtsalt toiduahela osa, sisuliselt neile vajadust ei ole kuna vähesed linnud tolmlevad taimi, ülejäänud vähendavad kahjureid, aga kui neid ei olegi, siis pole ka linde vaja.
Kas tõesti arvad, et meil on linde vaja vaid kahjurite hävitamiseks? Ja kui kahjureid pole, kadugu ka linnud?
Kui kahjureid ei ole, siis linde samuti ei ole sest pole ju putukaid mida süüa? Hiiri püüavad kakud, kullid ja usse püüavad kured.
Kas naised on õelamad, kui mehed?
-
Külaline
-
Külaline
-
Külaline
Arutleja kirjutas: ↑27 Mai 2026 13:57Mina olin üks miinustaja ja tegin seda just lindude heaolule ja tervisele mõeldes. Sulle on juba korduvalt selgitatud, et sai ja leib on lindudele kahjulikud, kuid sina jaurad ikka, et kõik sinu miinustajad on kohutavad inimesed, kes laseksid lindudel enne nälga surra, kui nendega oma toidulauda jagavad. Kui ma näen näljas looma/lindu, siis pakun talle võimalusel toitu, mis on tema liigile sobilik, mitte ei viska talle oma toidujääke. Ammugi mitte aknast välja, mis minu arust on äärmiselt ebakultuurne tegevus.Tolmukübe kirjutas: ↑27 Mai 2026 08:20järelikult ma pidasin neid silmas, et miinustada oskavad, aga pole nende asi, kui linnuke talvel nälga sureb, peaasi, et ei peaks järgi jäänud toitu temaga jagama. Mis sa arvad, mis on parem, kas lindudele visata talvel saia, või lasta neil nälga surra? Täpselt. Aga teatud seltskond paistab teistmoodi arvavat (need, kes miinuseid panid).
Linnalinnud saavad omale toiduhankimisega üldjuhul suurepäraselt hakkama. Nad ei vaja inimeste poolt lisatoitmist, välja arvatud ehk lumerohketel ja väga külmadel talvedel. Kuid siis mõne saiakontsu aknast välja viskamisega kellegi elu ei päästa.
Inimesel vb diagnoosimata autism.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist