Küll harjuksid sa isegi tähelepanuga, kui see sulle 40 tuhat kuus sisse toob.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2025 23:22Minu jaoks on need kaks, BSH js Mallukas ühel ja samal madalal tasemel. Mõlemaid paistab vaevavat verbaalne kõhulahtises ja tohutu tähelepanunälg.Külaline kirjutas: ↑27 Okt 2025 08:26 Mulle meeldib, kuidas Mallukas ta paika pani. See öine annetustesadu erinevatele MTÜ-dele oli väga ilus vaatepilt. Asi, millegi kolmetäheline iialgi ei jõua. Tema tase ongi invakohale parkida ja invapeldikus tantsu lüüa.
Milliseid influencereid Te jälgite?
-
Külaline
-
Külaline
Sibiauto juht teenib ka hästi. Ta teeb seda ebameeldivat tööd ainult seetõttu, et see on paremini makstud. Mis siis, et ümberringi haiseb, vähemasti on tulutoov.
Mõnede infludega on sama lugu, et pappi kukub tänu teiste s*tas sorkimisele.
*Sibiautode juhtide suhtes on mul respekt.
-
Külaline
Jah, nende töö on ühiskonna toimimiseks vajalik.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 10:57 *Sibiautode juhtide suhtes on mul respekt.
-
Külaline
Surijate hooldajad teenivad ka mitu tonni kätte, iga inimene teeb seda tööd, mis talle meeldib. Mina ei teeks ei hooldaja ega sibi tööd, ükskõik mis raha ka pakutaks.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 10:57 Sibiauto juht teenib ka hästi. Ta teeb seda ebameeldivat tööd ainult seetõttu, et see on paremini makstud. Mis siis, et ümberringi haiseb, vähemasti on tulutoov.
-
Külaline
Hooldajad on ikka kõige vähemteenivamad üldse. Hooldekodus näiteks ei ole mingit vahet, kes on hooldatav. Samad inimesed hooldavad kõiki sama palga eest - nii surijaid kui lihtsalt hoolealuseid.Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 11:29Surijate hooldajad teenivad ka mitu tonni kätte, iga inimene teeb seda tööd, mis talle meeldib. Mina ei teeks ei hooldaja ega sibi tööd, ükskõik mis raha ka pakutaks.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 10:57 Sibiauto juht teenib ka hästi. Ta teeb seda ebameeldivat tööd ainult seetõttu, et see on paremini makstud. Mis siis, et ümberringi haiseb, vähemasti on tulutoov.
Hooldekodude omanikud panevad muidugi korraliku nutsu taskusse.
-
Külaline
Haigestud koroonasse, siis ei tunne lõhna ega maitset, sibi ei haise midagi.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 10:57 Sibiauto juht teenib ka hästi. Ta teeb seda ebameeldivat tööd ainult seetõttu, et see on paremini makstud. Mis siis, et ümberringi haiseb, vähemasti on tulutoov.
-
Külaline
Ära vaidle asjus, mida sa ei tea. Ütlen veelkord-surijate hooldajad. Krt ma ei kannata mingeid kaagutajaid. Räägi asjadest, millest tead.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 19:16Hooldajad on ikka kõige vähemteenivamad üldse. Hooldekodus näiteks ei ole mingit vahet, kes on hooldatav. Samad inimesed hooldavad kõiki sama palga eest - nii surijaid kui lihtsalt hoolealuseid.Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 11:29Surijate hooldajad teenivad ka mitu tonni kätte, iga inimene teeb seda tööd, mis talle meeldib. Mina ei teeks ei hooldaja ega sibi tööd, ükskõik mis raha ka pakutaks.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 10:57 Sibiauto juht teenib ka hästi. Ta teeb seda ebameeldivat tööd ainult seetõttu, et see on paremini makstud. Mis siis, et ümberringi haiseb, vähemasti on tulutoov.
-
Külaline
Oh, ära unista!Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 18:30 Ütlen veelkord-surijate hooldajad.
-
Külaline
Ma ei pea unistama, lähedane töötab sellel kohal. Mul polegi vaja unistada, ma ei töötaks sellisel kohal ka siis, kui makstaks 4000 neto. See ON julm. Täna tuleb, homme sureb.
-
Külaline
Veel hullem, nüüd ihkad juba selle roppu tööd rabava lähedase raha, võehhh kurram!Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 19:15Ma ei pea unistama, lähedane töötab sellel kohal. Mul polegi vaja unistada, ma ei töötaks sellisel kohal ka siis, kui makstaks 4000 neto. See ON julm. Täna tuleb, homme sureb.
-
Külaline
Oled jälle juua täis või hoopis aines?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 19:22Veel hullem, nüüd ihkad juba selle roppu tööd rabava lähedase raha, võehhh kurram!Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 19:15Ma ei pea unistama, lähedane töötab sellel kohal. Mul polegi vaja unistada, ma ei töötaks sellisel kohal ka siis, kui makstaks 4000 neto. See ON julm. Täna tuleb, homme sureb.
-
Külaline
Sinu hullud jutud ajavadki inimesed jooma. Mida tähendab aines?Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 19:28Oled jälle juua täis või hoopis aines?
-
Külaline
Aga räägi siis asjast, mida sa tead.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 18:30Ära vaidle asjus, mida sa ei tea. Ütlen veelkord-surijate hooldajad. Krt ma ei kannata mingeid kaagutajaid. Räägi asjadest, millest tead.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 19:16Hooldajad on ikka kõige vähemteenivamad üldse. Hooldekodus näiteks ei ole mingit vahet, kes on hooldatav. Samad inimesed hooldavad kõiki sama palga eest - nii surijaid kui lihtsalt hoolealuseid.Guest kirjutas: ↑28 Okt 2025 11:29
Surijate hooldajad teenivad ka mitu tonni kätte, iga inimene teeb seda tööd, mis talle meeldib. Mina ei teeks ei hooldaja ega sibi tööd, ükskõik mis raha ka pakutaks.
Minu lähedane oli hiljuti hooldekodus. Samad töötajad, kes hooldasid teda igapäevaselt, hooldasid teda ka surivoodil. Palk neil hooldajatel natukene üle miinimumi.
Kui sa räägid mingist eraettevõttest, kelle töötaja käib koduhooldust tegemas, siis on teenuse tellija jaoks loomulikult röögatu hind. Tean, sest oma lähedase jaoks uurisin ka seda varianti.
Selle röögatu raha aga paneb eraettevõtte juhtkond oma taskusse ja see hooldaja, kes reaalselt tööd teeb, saab heal juhul Eesti keskmise. Ja kohe kindlasti mitte mitu tonni kätte.
-
Külaline
See lähedane puhub sulle hambasse!Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 19:15Ma ei pea unistama, lähedane töötab sellel kohal. Mul polegi vaja unistada, ma ei töötaks sellisel kohal ka siis, kui makstaks 4000 neto. See ON julm. Täna tuleb, homme sureb.
-
Külaline
Ma ei räägi tavalisest hooldekodust. Räägin surijatest, need ei ole tavalises hooldekodus.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 21:33Aga räägi siis asjast, mida sa tead.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 18:30Ära vaidle asjus, mida sa ei tea. Ütlen veelkord-surijate hooldajad. Krt ma ei kannata mingeid kaagutajaid. Räägi asjadest, millest tead.Külaline kirjutas: ↑28 Okt 2025 19:16 Hooldajad on ikka kõige vähemteenivamad üldse. Hooldekodus näiteks ei ole mingit vahet, kes on hooldatav. Samad inimesed hooldavad kõiki sama palga eest - nii surijaid kui lihtsalt hoolealuseid.
Minu lähedane oli hiljuti hooldekodus. Samad töötajad, kes hooldasid teda igapäevaselt, hooldasid teda ka surivoodil. Palk neil hooldajatel natukene üle miinimumi.
Kui sa räägid mingist eraettevõttest, kelle töötaja käib koduhooldust tegemas, siis on teenuse tellija jaoks loomulikult röögatu hind. Tean, sest oma lähedase jaoks uurisin ka seda varianti.
Selle röögatu raha aga paneb eraettevõtte juhtkond oma taskusse ja see hooldaja, kes reaalselt tööd teeb, saab heal juhul Eesti keskmise. Ja kohe kindlasti mitte mitu tonni kätte.
-
Külaline
Mina pole see, kellega siin vaidled, ma lihtsalt vastan oma seisukohast lähtuvalt, et kõik sõltub ju sellest, kuidas asjale vaadata. Sinu arvates on surijate hooldus julm, minu arvates üks ilusamaid ameteid, mida pidada. Mõned aastad tagasi töötasin mõnda aega surijate hooldajana ja ma võin öelda vaid, et see oli aeg, kus õppisin kõige rohkem oma karjääri jooksul. See oli väga ilus aeg. Esiteks pole suremine alati piinarikas protsess. See võib olla väga ilus ja rahulik teekond, kus inimesel on aega jätta hüvasti kõigi oma kallitega ja seejärel rahus minna. Loomulikult on ka neid, kelle minek on piinarikas, aga tänapäeval on palliatiivravi suund ikkagi valude vähendamise ja elukvaliteedi hoidmise suunas, seega surija heaoluks tehakse kõik, et ta võimalikult vähe piinleks. Elan ja töötan juba väga ammu mujal, aga ma väga loodan, et see on nii ka Eestis. Tasuvuse koha pealt- ei see pole just tasuvaim. Hooldus- ja meditsiinivaldkonnas töötamise osas saadud kogemuste osas aga hindamatu väärtusega.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 19:15Ma ei pea unistama, lähedane töötab sellel kohal. Mul polegi vaja unistada, ma ei töötaks sellisel kohal ka siis, kui makstaks 4000 neto. See ON julm. Täna tuleb, homme sureb.
-
Külaline
Palliatiivravi
Palliatiivne ravi (toetus- ja taastusravi) kergendab raskest haigusest ja ravist tingitud vaevusi, näiteks valu, õhupuudust, väsimust, iiveldust jt. Palliatiivravi abil ei saa küll terveks raskest haigusest või pahaloomulisest kasvajast, aga raviga on võimalik enesetunnet oluliselt parandada. Palliatiivravi toetab haiguse ravi nii ravimitega kui ka hingelisi, vaimseid ja kehalisi vaevusi leevendavalt. Ka juhul, kui haigus pole ravitav, on oluline sümptomeid leevendada, et elada pikemalt ja paremini. Seetõttu pakume palliatiivset ravi kogu haiguse vältel, sõltumata sellest, kas spetsiifiline haigusevastane ravi toimib või enam ei toimi.
Palliatiivravi keskusesse kuuluvad arstid, õed, sotsiaaltöötajad, psühholoogid, hingehoidjad, kogemusnõustajad ja koordinaator
Seal päris tavalised hooldajad ei ole jaa. Sest tavalistel hooldajatel ei ole alati öuba ravimeid määrata ja manustada.
Palliatiivne ravi (toetus- ja taastusravi) kergendab raskest haigusest ja ravist tingitud vaevusi, näiteks valu, õhupuudust, väsimust, iiveldust jt. Palliatiivravi abil ei saa küll terveks raskest haigusest või pahaloomulisest kasvajast, aga raviga on võimalik enesetunnet oluliselt parandada. Palliatiivravi toetab haiguse ravi nii ravimitega kui ka hingelisi, vaimseid ja kehalisi vaevusi leevendavalt. Ka juhul, kui haigus pole ravitav, on oluline sümptomeid leevendada, et elada pikemalt ja paremini. Seetõttu pakume palliatiivset ravi kogu haiguse vältel, sõltumata sellest, kas spetsiifiline haigusevastane ravi toimib või enam ei toimi.
Palliatiivravi keskusesse kuuluvad arstid, õed, sotsiaaltöötajad, psühholoogid, hingehoidjad, kogemusnõustajad ja koordinaator
Seal päris tavalised hooldajad ei ole jaa. Sest tavalistel hooldajatel ei ole alati öuba ravimeid määrata ja manustada.
-
Külaline
Fentanüüli ei saa igaks üks välja kirjutada.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:13 Palliatiivravi
-
Külaline
See kodanik rääkis siin siiski surijate hooldajate palgast, mitte palliatiivravi osutavatest töötajatest, kelleks on arstid, õed, psühholoogid, sotsiaaltöötajad... Need on ju kõik oma ametit õppinud, kõrgharidusega töötajad ja loomulikult saavad üle keskmise palka. Kindlasti aga ei saa mitu tonni kätte surija hooldaja, kes peseb, vahetab mähkmeid, söödab ja ehk hoiab kätt - nagu see inimene väidab.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:13 Palliatiivravi
Katsu ikka asjadel natukene vahet teha!
-
Külaline
Pallatiivravi ongi ju surijate hooldus?!Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2025 23:24See kodanik rääkis siin siiski surijate hooldajate palgast, mitte palliatiivravi osutavatest töötajatest, kelleks on arstid, õed, psühholoogid, sotsiaaltöötajad... Need on ju kõik oma ametit õppinud, kõrgharidusega töötajad ja loomulikult saavad üle keskmise palka. Kindlasti aga ei saa mitu tonni kätte surija hooldaja, kes peseb, vahetab mähkmeid, söödab ja ehk hoiab kätt - nagu see inimene väidab.Guest kirjutas: ↑30 Okt 2025 22:13 Palliatiivravi
Katsu ikka asjadel natukene vahet teha!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist