Millised olukorrad on olnud rasked teie elus?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 18 Sept 2025 09:35
Guest kirjutas: 18 Sept 2025 09:23 ma ka alguses mõtlesin, et kui teemaalgatja ise jagada ei soovi, siis ma ka ei hakka. aga no äkki on sellest mingit abi, nii et ma siis jagan.
ma olen üsna rõõmsameelne inimene ja mu lähikond usub, et olen suht priviligeeritud. põhimõtteliselt olengi. mul on lahe perekond, kena kodu, piisavalt raha, hea haridus, erialane töö jne.
aga nüüd siis neist rasketest olukordadest:
ma sain varases nooruses lapsed ja abiellusin - no ütleme, et mitte just kõige kirkama kriidiga. kui meie abieluvoodist koju tulles võõrad pesuesemed leidsin, lahkusin aastane laps süles ja kahene käeotsas ja alustasin nullist. oli raske, aga sain hakkama.
suri mu 17 aastane koer. leevendust sain varjupaigast uue koera võtmisega.
sain nahavähi diagnoosi. lõikus õnnestus.
sain ajukasvaja diagnoosi.
ma ei hakka rääkima, et vahel on raha vähe ja teinekord tutime mehega - see on nohu.
Kõik vahva, aga see sõna on privilegeeritud. On privileeg, mitte priviliig. Su hea haridus on veits puudulik.
Hea haridus ei tähenda üksnes eesti keele filolooge. Tänapäeval on spetsialieerumise aste väga kõrge, hea insener ei pea teadma õigekirja peensusi. Mulle on saatnud paljud kõrgharidusega inimesed (4 a bakalaureust) vigadega e-kirju.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Sept 2025 09:23 ma ka alguses mõtlesin, et kui teemaalgatja ise jagada ei soovi, siis ma ka ei hakka. aga no äkki on sellest mingit abi, nii et ma siis jagan.
ma olen üsna rõõmsameelne inimene ja mu lähikond usub, et olen suht priviligeeritud. põhimõtteliselt olengi. mul on lahe perekond, kena kodu, piisavalt raha, hea haridus, erialane töö jne.
ma sain varases nooruses lapsed ja abiellusin - no ütleme, et mitte just kõige kirkama kriidiga. kui meie abieluvoodist koju tulles võõrad pesuesemed leidsin, lahkusin aastane laps süles ja kahene käeotsas ja alustasin nullist. oli raske, aga sain hakkama.
ma ei hakka rääkima, et vahel on raha vähe ja teinekord tutime mehega - see on nohu.
Nooruses on hea nullist alustada, sest siis pole veel nullist kuigi kaugemale jõutudki. Tohutult palju raskem on, kui pead alustama uuesti nullist keskeas ja 2 alaealist last ka. Eriti kui see mitte kõige kirkam kriit on kõrvuni võlgades töötu, kellelt mingeid elatisrahasid saada pole.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Sept 2025 14:17
Nooruses on hea nullist alustada, sest siis pole veel nullist kuigi kaugemale jõutudki. Tohutult palju raskem on, kui pead alustama uuesti nullist keskeas ja 2 alaealist last ka. Eriti kui see mitte kõige kirkam kriit on kõrvuni võlgades töötu, kellelt mingeid elatisrahasid saada pole.
Nooruses on veel seda aega nullist kaugele jõudmiseks, mis annab lootust. Seepärast võis ka see inimene saada endale uue laheda perekonna, kena kodu jne. Nooruses on seepärast kergem ja lootusrikkam uuesti nullist alustada. Leidub rohkem ka inimesi, kes tahavad noort inimest aidata. Kes aga on keskeas ja oma elu ummikusse elanud, nende olukord on tõesti masendav ja lootusetu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist