Guest kirjutas: ↑07 Dets 2025 10:10
Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2025 09:55
Guest kirjutas: ↑07 Dets 2025 09:50
Pole see, keda tsiteerisid, aga maale sobib loomade ja lindude pidamine palju paremini, kui linna. Mulle tundub, et tänapäeval tahetakse kõike korraga, elada linnas, mõned suisa kesklinnas ja teenused, kaubandus olgu hästi lähedal, aga naabrid eelistatult kaugel. Erinevaid loomi ja linde, suuri ja väikeseid tahaks ka, kitsi, jäneseid, kanu, aga linna, üsna väikesele krundile ja siis proovitakse, kuidas hakkama saadakse. Kui juba pikka aega on olnud suur soov, hoolitseda paljude loomade, lindude eest, siis milleks üldse linnas elada või linnapiires kolida? Esimene samm oleks vaadata elukohta rahulikumasse kohta, kus loomade hääled kedagi ei häiri.
Kas keegi vaidles sellele vastu, et loomapidamine sobib maale rohkem? Seda ta ju praegu plaanibki - otsib omale maakohta, kuhu ehitada või osta farm. Sa nagu tõsiselt arvasid, et ta plaanib Laagri alevis hakata lehma pidama?
Küsin vastu, kust sa seda võtad, et ta lehma tahab pidada? Juttu on olnud lisaks jäneste, kanade, kasside, koerte pidamisele vist ka kitsedest.
Kui ammu on unistatud paljude loomade ja lindude pidamisest, siis milleks kolida äärelinna? Kas sa ostaksid sisuliselt linna endale laenuga maja ja aasta või kahe pärast koliksid ära, võtaksid uue laenu ja ostaksid uue maja? Mis on asja point? Kui sa nüüd kirjutad vastu, aga äkki ta tahab jätta korraga korterit, maja ja talu, siis kui ostetakse laenu eest, siis tähendab see väga suurt väljaminekut ja nagu ise ütles, miljonär ka pole.
Lehm oli utreeritud näide. Ma ei tea, võib-olla tahab ka lehma, sest see on ju ka täiesti farmi loom.
Küll aga on ta kindlasti rääkinud kitsedest ja lammastest, keda ju ka ei kujuta Laagri alevisse elama. Need kanad, kassid, koerad ja vist ka jänesed on tal juba olemas. Aga jutt käib sellest, et ta tahab ka suuremaid - laudaloomi. Ja sellepärast on ka plaan maale kolida.
Kus ta on rääkinud, et soovib elada linnas, nautida linna mugavusi ning olla samal ajal ka farmipidaja? Mina ei ole sellist juttu kuulnud ega lugenud kuskilt. Seega, see on sinu enda temale omistatud omadus, nagu ta oleks pips linnapreilna, kes lihtsalt hetke lõbu pärast tahab loomi, aga et tegelikult ei saaks nendega hakkama või kaotaks huvi, kui need juba olemas on.
Mina ei teeks nii nagu tema, sest mul ei ole raha linnaäärse maa ostmiseks. Tema saab endale seda lubada. Ja täpselt samamoodi saab ta endale lubada ka ümbermõtlemist - kaks aastat tagasi ei olnud unistust hakata kitsi pidama. Kaks aastat hiljem on. Mis seal imelikku on, kui inimese soovid ja mõtted ajas muutuvad?
Miks sina tema raha asjade pärast muretsed, seda ka ei mõista. Kas see, et ta võttis laenu kaks aastat tagasi, välistab olemasoleva maja müügi ja laenu kustutamise? Ja uus kodu jaoks uue laenu võtmise? Inimesed ju ikka vahetavad oma kodusid. Pole selle pealegi tulnud, et seal peab olema mingi ajaline piirang, millal võib edasi liikuda. Nii tark on ta küll, et teab, milline tema rahaline võimekus on.