„Mind töödeldi tundide viisi

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 18:52
See kustutamine ei aita sind ju. Sa ei anna oma koode, vaid autoriseerid nende ligipääsu oma pangakontole. Pangakonto pead sulgema, smarti kustutada ega mingeid pinne vahetada on mõtet ainult siis, kui sa oma koodi kellelegi dikteerisid. Seda nad ju aga reeglina ei küsi, lasevad sul endale ligipääsu võimaldada.
Pangaga tuleb loomulikult ka koheselt ühendust võtta, kuid esimene asi on siiski Smart-ID kustutada, et selle abil ühtegi tehingut teha ei saaks. Ülekannet tehes ju küsitakse nende kinnitamist, näiteks Smart-ID abil.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:40Pangaga tuleb loomulikult ka koheselt ühendust võtta, kuid esimene asi on siiski Smart-ID kustutada, et selle abil ühtegi tehingut teha ei saaks. Ülekannet tehes ju küsitakse nende kinnitamist, näiteks Smart-ID abil.
Ega pätid mitut korda küsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:42Ega pätid mitut korda küsi.
Pätid või mitte, aga raha ei liigu kuhugi, kui tehingut pole võimalik kinnitada, sest selleks kasutatava identifitseerimisvahendi kontot enam ei eksisteeri.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 19:44
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:42Ega pätid mitut korda küsi.
Pätid või mitte, aga raha ei liigu kuhugi, kui tehingut pole võimalik kinnitada, sest selleks kasutatava identifitseerimisvahendi kontot enam ei eksisteeri.
Sa vist ei saa aru, kuidas Smart töötab? Sa kinnitad smartiga pättide ligipääsuõiguse oma kontole. Neil on seda vaja üks kord, selleks, et konto omanik lubaks teise kasutaja ligipääsu. Neil pole su smarti rohkem vaja, neil on mingi kolmanda valeisiku nimele tehtud kasutaja, kellena nad sisse logivad ning teevad ülekande Sajusaartele või kuhu iganes. Kui oma smarti kustutad, ei saa sa lihtsalt ise enam panka.
Lihtsalt sinu smarti koodide kopeerimisest pole neil midagi kasu, sest smart on seadmepõhine, sa ei saa teises telefonis samu koode kasutada.
Külaline

Selles see õudus ongi, et ainult korraks on vaja eksida. Mitte et hakkad igat ülekannet kinnitama.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:56 Neil on seda vaja üks kord, selleks, et konto omanik lubaks teise kasutaja ligipääsu.
Seda veidram ju, et pangad pole siinkohal midagi ette võtnud, et selliseid ligipääsude andmisi üle kontrollida ja vajadusel takistada. Oleks ju lihtne koht, kus peaks näiteks mingi aja ootama või mingeid eraldi täiendavaid kinnitustoiminguid tegema, et võhivõõras kontodele ligipääsu saaks.
Külaline

Kedagi ei huvita. Samuti ei ole võõraste tel numbrite nimel helistamist takistatud.
Külaline

Imelik, et mulle on ainult vene keeles helistatud. Et olen Swedbankist, Elektrilevist, Tervisekassast. Pole mingit näitlejameisterlikkust ega midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 20:05
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:56 Neil on seda vaja üks kord, selleks, et konto omanik lubaks teise kasutaja ligipääsu.
Seda veidram ju, et pangad pole siinkohal midagi ette võtnud, et selliseid ligipääsude andmisi üle kontrollida ja vajadusel takistada. Oleks ju lihtne koht, kus peaks näiteks mingi aja ootama või mingeid eraldi täiendavaid kinnitustoiminguid tegema, et võhivõõras kontodele ligipääsu saaks.
Mu meelest vaid ühe koodi sisestamisest ei piisa. See on nii käinud, et kõigepealt helistab see elektriarvesti tüüp, siis paneb inimene koodi. Ja natukese aja pärast helistatakse "pangast", et nüüd toimuvad kahtlased tehingud, logige sisse, me sulgeme konto. Ja seejärel tuleb videokõne "politseist", kus tahetakse veel mingit kinnitust, et kurjategijad kätte saada.
Nii on paljud kirjutanud - et töödeldi tõesti pikalt.
Külaline

meile ei ole kõik variandid veel jõudnudki
https://www.reddit.com/r/Scams/
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 20:11Mu meelest vaid ühe koodi sisestamisest ei piisa. See on nii käinud, et kõigepealt helistab see elektriarvesti tüüp, siis paneb inimene koodi. Ja natukese aja pärast helistatakse "pangast", et nüüd toimuvad kahtlased tehingud, logige sisse, me sulgeme konto. Ja seejärel tuleb videokõne "politseist", kus tahetakse veel mingit kinnitust, et kurjategijad kätte saada.
Nii on paljud kirjutanud - et töödeldi tõesti pikalt.
Seda tsirkust tehakse ehk selleks et sa aega oma kontot vaadata ei saaks või küsivad pääsu teistesse pankadesse/kontodesse.
Külaline

Mobiil-ID pin1 annab ligipääsu panka, aga kui pin2 ei tea, siis ühtki ülekannet teha ei saa. Kas Smardil pole pin2 koodi? Olen aru saanud, et selle "panga" kõnega meelitatakse just pin2 välja. Ja siis libapolitseinik hoiatab, et nüüd enam pangaga suhelda ei tohi, osaled suuremas politseioperatsioonis.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 20:34 Mobiil-ID pin1 annab ligipääsu panka, aga kui pin2 ei tea, siis ühtki ülekannet teha ei saa. Kas Smardil pole pin2 koodi?
Smart-ID kasutamiseks on samuti kaks pin-koodi ja pin2 on ülekannete kinnitamiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 20:48
Guest kirjutas: 20 Dets 2025 20:34 Mobiil-ID pin1 annab ligipääsu panka, aga kui pin2 ei tea, siis ühtki ülekannet teha ei saa. Kas Smardil pole pin2 koodi?
Smart-ID kasutamiseks on samuti kaks pin-koodi ja pin2 on ülekannete kinnitamiseks.
No selleks siis ongi see nn kõne pangast, et ka pin2 kätte saada. Pin1 ainult näitab neile, palju sul raha on ja kas tasub edasi mängida.
Politseinik töötleb vist tõesti selleks, et sa ise kohe pangaga ühendust ei võtaks.
Aga mil moel nad loovad ise kellegi nimel Smart-ID oma seadmesse, et laene võtta? Meelitavad ID-kaardi pinid välja?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 21:30Aga mil moel nad loovad ise kellegi nimel Smart-ID oma seadmesse, et laene võtta? Meelitavad ID-kaardi pinid välja?
Mobiiltelefoni smart id loomisel paned ise oma pin koodi mida ise tahad. Siis id kaardiga pead ise smartid registreerimise lehel id kaardi pinidega allkirjastama. neid koode neile ürlema ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 21:47
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 21:30Aga mil moel nad loovad ise kellegi nimel Smart-ID oma seadmesse, et laene võtta? Meelitavad ID-kaardi pinid välja?
Mobiiltelefoni smart id loomisel paned ise oma pin koodi mida ise tahad. Siis id kaardiga pead ise smartid registreerimise lehel id kaardi pinidega allkirjastama. neid koode neile ürlema ei pea.
Kui ma neid ID-kaardi koode neile ei ütle, kuidas nad siis oma seadmesse minu nimel tehtud Smart-ID saavad? Ja sellega laenu võtta?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:56Sa kinnitad smartiga pättide ligipääsuõiguse oma kontole. Neil on seda vaja üks kord, selleks, et konto omanik lubaks teise kasutaja ligipääsu.
Mis pangas nii saab, et teine saab minu kontolt tehingiud teha? Mul seb ja ma ei ole seal sellist võimalust näinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 22:04
Kui ma neid ID-kaardi koode neile ei ütle, kuidas nad siis oma seadmesse minu nimel tehtud Smart-ID saavad? Ja sellega laenu võtta?
Sa ise ei ütlegi, sa ise pead id kaardi koodi sisestama smardi registreerimise lehel. Kui sa seda ei tee, siis nad sinu nimel smarti tehtud ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 22:05
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 19:56Sa kinnitad smartiga pättide ligipääsuõiguse oma kontole. Neil on seda vaja üks kord, selleks, et konto omanik lubaks teise kasutaja ligipääsu.
Mis pangas nii saab, et teine saab minu kontolt tehingiud teha? Mul seb ja ma ei ole seal sellist võimalust näinud.
Minul Swedis on küll ligipääs oma vanemate pangakontodele ja laste omadele, näen neid kõiki ühes rivis koos enda kontodega.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 22:04
Tuleta meelde, kuidas sa endale smart id tegid, samamoodi teed nüüd neile, nagu oleks sul teine seade, mille kaudu sisened
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 4 külalist