Zero tõstab magusaisu ja kõigutab veresuhkrut nagu suhkruga jookKülaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 00:40Need pettused aitavad mind ainult praegu, kus ka tegelen kaalualandamisega, aga ilma trennita. Tomatimahl, zero coca cola täitsa toimivad. Pärast trenni aga tuli isegi kellaajalise täpsusega - täpselt 4 h pärast trenni pöörane magusaisu - peotäis komme. Ja siis natukene aega veel hiljem korraliku suure prae isu.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 23:44 See trennijärgse täitmatu isuga kirjutaja. Kui mõistusega saad aru, et see keha noudmine, kas moni madalakaloriline pettus ei aita, a’la pool liitrit tomatimahla, suhkruvaba mustikakisselli, nullkalorilist limpsi? Nutridata pahandaks, aga kui liigutada end tahaks ja see tipneb ülesöömisega, pole ju ka ok.
Ohhoo, seda ma ei teadnudki, et on olemas suhkruvaba mustikakisselli. Kohe uurin.
Hakkame kaalu jälgima?
-
Külaline
-
Külaline
Eks see võib inimesiti erineda. Minul näiteks ei tõsta magusaisu ega kõiguta veresuhkrut (kontrollitud). Ma nüüd päris kahte liitrit seda küll ka ei joo.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:25Zero tõstab magusaisu ja kõigutab veresuhkrut nagu suhkruga jook
-
Külaline
need suhkruasendajatega null-kalorlusega joogid võivad hoopis vastupidise efekti kaasa tuua: et kaal hoopis tõuseb.
ma ühel hetkel avastasin, et on olemas 0-kalorilisusega limonaadid ja kaljad. Muretsesin neid koju terve varu ja kuna oli väga kuum ilm (suvel), siis jõin ikka suure isuga, sest janu ju oli ja "ega sellised joogid ju kaloreid anna".
Tulemus: mu kaal tõusis ainuüksi selle ühe päevaga +2kg, sest mingil imelikul põhjusel tekitasid neis jookides olevad suhkruasendajad minu organismis mingisuguse vedelikupeetuse, nii et välja eriti midagi ei tulnud.
Siis ma pärast 2-3 päeva lürpisin teadlikult vaid musta kohvi ja paljast kraanivett, kuni sain need juurdetulnud 2kg tagasi. Aga neid konkreetseid limonaade-kalju ma enam koju ei osta.
-
Külaline
Eks see võib inimesiti erineda.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 18:21need suhkruasendajatega null-kalorlusega joogid võivad hoopis vastupidise efekti kaasa tuua: et kaal hoopis tõuseb.
ma ühel hetkel avastasin, et on olemas 0-kalorilisusega limonaadid ja kaljad. Muretsesin neid koju terve varu ja kuna oli väga kuum ilm (suvel), siis jõin ikka suure isuga, sest janu ju oli ja "ega sellised joogid ju kaloreid anna".
Tulemus: mu kaal tõusis ainuüksi selle ühe päevaga +2kg, sest mingil imelikul põhjusel tekitasid neis jookides olevad suhkruasendajad minu organismis mingisuguse vedelikupeetuse, nii et välja eriti midagi ei tulnud.
Siis ma pärast 2-3 päeva lürpisin teadlikult vaid musta kohvi ja paljast kraanivett, kuni sain need juurdetulnud 2kg tagasi. Aga neid konkreetseid limonaade-kalju ma enam koju ei osta.
-
Külaline
Normaalne inimene ei aja endale liitrite viisi sisse limonaadi ega kalja, vahet pole kas 0 või 50 kcal/100 ml. Kui tahab oma hambaid ka vanemas eas säilitada-Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 18:21need suhkruasendajatega null-kalorlusega joogid võivad hoopis vastupidise efekti kaasa tuua: et kaal hoopis tõuseb.
-
Külaline
Suhkuasendaja on tegelikult veel hullem kui puhas suhkur ise.
-
Külaline
Õige jutt. Ma ise joon enamasti mineraalvett või siis puhast vett. Magusaid jooke üliharva, vahest korra kaks kuus.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 19:15Normaalne inimene ei aja endale liitrite viisi sisse limonaadi ega kalja, vahet pole kas 0 või 50 kcal/100 ml
-
Külaline
Päris nii see kah pole.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 19:15Suhkuasendaja on tegelikult veel hullem kui puhas suhkur ise.
-
Külaline
Suhkru kõikumise kohta ei oska öelda - ei ole mõõtnud, aga magusaisu mul zero ei tõsta. Hoopis leevendab. Joon tassitäie ära ja isu on täiesti rahuldatud - nii soolase kui ka magusaisu.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:25Zero tõstab magusaisu ja kõigutab veresuhkrut nagu suhkruga jookKülaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 00:40Need pettused aitavad mind ainult praegu, kus ka tegelen kaalualandamisega, aga ilma trennita. Tomatimahl, zero coca cola täitsa toimivad. Pärast trenni aga tuli isegi kellaajalise täpsusega - täpselt 4 h pärast trenni pöörane magusaisu - peotäis komme. Ja siis natukene aega veel hiljem korraliku suure prae isu.Guest kirjutas: ↑14 Apr 2026 23:44 See trennijärgse täitmatu isuga kirjutaja. Kui mõistusega saad aru, et see keha noudmine, kas moni madalakaloriline pettus ei aita, a’la pool liitrit tomatimahla, suhkruvaba mustikakisselli, nullkalorilist limpsi? Nutridata pahandaks, aga kui liigutada end tahaks ja see tipneb ülesöömisega, pole ju ka ok.
Ohhoo, seda ma ei teadnudki, et on olemas suhkruvaba mustikakisselli. Kohe uurin.![]()
-
Külaline
Mul sama. Aga kuna diabeet, siis olen ka kontrollinud veresuhkrut ja ei tõsta midagi. Ma muidugi ei kaani ka kaheliitrist pudelit päevaga sisse, ikka vett joon janu kustutamiseks.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 21:35Suhkru kõikumise kohta ei oska öelda - ei ole mõõtnud, aga magusaisu mul zero ei tõsta. Hoopis leevendab. Joon tassitäie ära ja isu on täiesti rahuldatud - nii soolase kui ka magusaisu.
Võib olla küll. Osad suhkruasendajad pidid vähki tekitama, suhkur seda ei tee. Suhkur on ikka looduslik, asendaja kunstlik, looduslik on ikka tervisele parem.
-
Külaline
Jagan Su arvamust 100%-liselt. Ise eelistan ka toidu magustamiseks pigem teelusikatäit suhkurt või mett, kui mingeid imelikke suhkruasendajaid.
-
Külaline
Jutt algas sellest, et keegi ei saa trennis käia, kuna 3h peale loppu tekib meeletu magusaisu. Mina pakkusin, et ehk saaks keha ”petta” mõne vähekalorilise maotäitega. Ja siis saabub kübe loodusliku suhkru tervislikkusega… elu lopeb surmaga. Ju on siis lootust tervena surra.
Ps. Soovitan kasvuhooneomanikel suhkrulehe kasvatamist proovida. On väga pirtsakas, aga rõvemagus. Kui kuivatatud rohelist puru ei pelga, saab otse koduaiast päriselt loodusliku magustajaga ka talvel hakkama.
Ps. Soovitan kasvuhooneomanikel suhkrulehe kasvatamist proovida. On väga pirtsakas, aga rõvemagus. Kui kuivatatud rohelist puru ei pelga, saab otse koduaiast päriselt loodusliku magustajaga ka talvel hakkama.
-
Külaline
mina lähen lihtsamat teed ja kasutan mett. vahel törts rafineerimata roosuhkrut ka.Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 23:47 Jutt algas sellest, et keegi ei saa trennis käia, kuna 3h peale loppu tekib meeletu magusaisu. Mina pakkusin, et ehk saaks keha ”petta” mõne vähekalorilise maotäitega. Ja siis saabub kübe loodusliku suhkru tervislikkusega… elu lopeb surmaga. Ju on siis lootust tervena surra.
-
Külaline
Mitte keegi ei kahtle selles, et suhkruasendaja on mürk. Aga teema on praegu muus.
-
Külaline
Suhkur kah!Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 17:29 Mitte keegi ei kahtle selles, et suhkruasendaja on mürk. Aga teema on praegu muus.
-
Külaline
Oli võrdlus, et kumb on hullem - kas suhkur või suhkruasendaja. Mina olen see, kes kirjutas, et joob coca zerot. Olen nõus, et päris suhkur on tervise seisukohalt parem kui suhkruasendaja. Aga kaalujälgimise puhul on variant kasutada suhkruasendajat.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist