Finantsvabadus?

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 12:04
Jajah, kindlasti on 2-200 miljonit omavad mehed Hermese 1000 eur püksirihmade ja Hermes 25-tuhandeste kottidega naised vaesed wannabed.
Jah, neid on sul ju lademes tutvusringkonnas, täitsa omad joped :) Räägi sellest, mida natukenegi tead ja tunned, mitte mingist ulmest. Räägi Eesti kontekstist. Nende jaoks on see taskukohane ja normaalne, mitte näitamise jaoks, saad ükskord aru. Ainult vaesed kadestavad ja vesistavad, nendega võrdsel tasemel inimeste jaoks ongi see tavaline riie ja tavaline kott.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 11:51 igasugune old money aesthetic ja muud müütilised trendid on vaesurite ja alamklassi kontseptsioonid. isegi kuninganna Elizabeth käis vabal ajal riides nagu tavaline vanamemm. trofeenaine kes hirmsasti leveluppida üritab, paneb välimusele rõhku. kes ise oma leiva teenib ja selle nimel pea ja kätega tööd teeb, ja teenib nii hästi, et jõukust kasvatab!, ei pane oma energiat sinna kuhu pole vaja.
võibolla vaese inimese jaoks on miljon kuni kümme midagi nii hoomamatut, et kujutabki ette elu jahi peal šampust rüübates (kes on käinud läänemerel jahisporti tegemas, teab hästi kui väär juba arusam jahuga sõitmisest on). samuti sotsiaalmeedia influencerid jätavad mulje nagu maasikavannis persetamine on 'unistuste elu'. ideaalid ja reaalsustaju on paigast ära.
tavaline ettevõtlik ja töökas inimene on oma olemuselt üsna vanakooli inimene.

rikkuse-rikkuse piir on koos inflatsiooniga nihkunud palju kõrgemale. ja peast terve jõukas inimene ei demonstreeri midagi rohkem kui vaja.
Elisabeth II vs. Meghan Markle

Tegelikult ei saa üldistada selliselt, osa inimesi armastab nn. glamuuri, osa mitte, sõltumata rahakoti paksusest. Teatud ametikohal või positsioonil on aga kohustus välja näha teatud viisil, ning siis heal juhul vabal ajal saab näha selle inimese tegelikke eelistusi.

Sinna kuulub ka see, et nt. Mark Zuckerberg ei saaks tulla kodust välja pusaga, millel on nt. suur kuldne kiri Tom Ford, sest Bill Gates, Elon Musk, Tim Cook ja Larry Ellison naeraksid ennast surnuks, ning arvaksid, et nende kolleeg on hulluks läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 12:26
Jajah, kindlasti on 2-200 miljonit omavad mehed Hermese 1000 eur püksirihmade ja Hermes 25-tuhandeste kottidega naised vaesed wannabed.
Jah, neid on sul ju lademes tutvusringkonnas, täitsa omad joped :) Räägi sellest, mida natukenegi tead ja tunned, mitte mingist ulmest. Räägi Eesti kontekstist. Nende jaoks on see taskukohane ja normaalne, mitte näitamise jaoks, saad ükskord aru. Ainult vaesed kadestavad ja vesistavad, nendega võrdsel tasemel inimeste jaoks ongi see tavaline riie ja tavaline kott.
Lademetes pole, kümmekond küll. Ei osta neist keegi H tähega rihma ja teatud kotti, sest H täht meeldib vaid selleks, et need on staatuse sümbolid.
Mulle on see samuti taskukohane, seetõttu käingi kallite jalanõude, rihmade ja kottidega. Mitte koduaias ega matkal, aga igapäevaselt küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 13:07
Lademetes pole, kümmekond küll. Ei osta neist keegi H tähega rihma ja teatud kotti, sest H täht meeldib vaid selleks, et need on staatuse sümbolid.
Mulle on see samuti taskukohane, seetõttu käingi kallite jalanõude, rihmade ja kottidega. Mitte koduaias ega matkal, aga igapäevaselt küll.
Just, kui keegi tahab võhivõõrale staatust peegeldada, kannab ta midagi nii jõledat. Muidu äkki ei saada aru.
Mu mehel on ca 500 eurone püksirihm ja 800 kell. Neil pole ühtegi jõledat suurt staatusesümbolit peal. Ta teab ise oma väärtust ka ilma teistele vastikust tekitamata.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 13:39
Just, kui keegi tahab võhivõõrale staatust peegeldada, kannab ta midagi nii jõledat. Muidu äkki ei saada aru.
Mu mehel on ca 500 eurone püksirihm ja 800 kell. Neil pole ühtegi jõledat suurt staatusesümbolit peal. Ta teab ise oma väärtust ka ilma teistele vastikust tekitamata.
800 kell on tavaline odav kell.
Ma ise Hermese asju ei ole ostnud, aga vastikust need ei tekita. Sul on mingid vaimsed probleemid?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 13:42
Ma ise Hermese asju ei ole ostnud, aga vastikust need ei tekita. Sul on mingid vaimsed probleemid?
Jah, tavalised. Ja meie oleme miljonärid.
Hermes on cringe. Enamus inimesi, keda tean on minust vaesemad. Ja mõni neist päriselt kannab brändivööd või kotti. Tean täpselt kahte, nad pole erilised rikkad ei maailma ega eesti kontekstis. See ei näita ta staatust. Või siis kellelegi, kelle staatus on tema omast veel madalamal.
Ma tean mis su staatus on, ettevõtte vara ja kinnisvara omamine on avalik info, ÄP top antakse tegevusalade kaupa välja. Sa ei pea mulle logosid lehvitama. Ja meed, kes muust kui logost aru ei saa niikuinii aru asjadest.
Kui kellelegi meeldib kollektsioneerimine, tore.
Aga eesti kontekstis staatuse näitamine on naerukoht. Eesti on väike. Eestis on info väga avalik.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 14:07
Hermes on cringe. Enamus inimesi, keda tean on minust vaesemad. Ja mõni neist päriselt kannab brändivööd või kotti. Tean täpselt kahte, nad pole erilised rikkad ei maailma ega eesti kontekstis. See ei näita ta staatust. Või siis kellelegi, kelle staatus on tema omast veel madalamal.
Ma tean mis su staatus on, ettevõtte vara ja kinnisvara omamine on avalik info, ÄP top antakse tegevusalade kaupa välja. Sa ei pea mulle logosid lehvitama. Ja meed, kes muust kui logost aru ei saa niikuinii aru asjadest.
Aga eesti kontekstis staatuse näitamine on naerukoht. Eesti on väike. Eestis on info väga avalik.
Olen samuti miljonär, kella ei oma ega kanna üldse. Mulle on teatud brändide asja alati meeldinud, kandsin neid ka 20 aastat tagasi, kui veel miljonär ei olnud ning kannan ka nüüd. Inimesed on erinevad. Paarituhandese koti ostmiseks ei peagi miljonär olema, soovi korral saab keskmise palga teenija selle mõne kuuga endale lubada. Ma ei tea, miks sa sellistesse inimestesse halvustavalt suhtud. Las inimesed kannavad, mis neile meeldib. Neil on jumala suva, mida sina neist arvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 14:21
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 14:07
Olen samuti miljonär, kella ei oma ega kanna üldse. Mulle on teatud brändide asja alati meeldinud, kandsin neid ka 20 aastat tagasi, kui veel miljonär ei olnud ning kannan ka nüüd. Inimesed on erinevad. Paarituhandese koti ostmiseks ei peagi miljonär olema, soovi korral saab keskmise palga teenija selle mõne kuuga endale lubada. Ma ei tea, miks sa sellistesse inimestesse halvustavalt suhtud. Las inimesed kannavad, mis neile meeldib. Neil on jumala suva, mida sina neist arvad.
Võibolla on asi põlvkonnas. Olin 20naastat tagasi laps alles. Eestis on vanemad põlvkonnad materiaalsemad. Minu sõpruskonnas naerdakse inimeste üle kes on kodutu staatusest mõne palga kaugusel aga ise kannavad luksuskaupu.
Külaline

800 eur kella mõistan. 500 eur püksirihma mitte
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 11:17
Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 21:02
Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 20:29
Ilmselgelt ei jutusta siin mingid topi inimesed. Kas firmadeta eraisikute toppe meil üldse avaldatakse?
Ei avaldata. Järelikult siis pole need jala või ühistranspordiga, vanade riietega kulgevad inimesed tegelikult jõukad. Mina pean Eesti mõistes jõukaks inimest, kellel on vara miinus kohustused alates miljon eurot.
Mina siis lähen napilt sinna alla. Üksikisiku netoväärtus ca1-1.5 midagi. Oleneb mis kinnisvarahinnad parasjagu teevad. Igapäevaelus sõidan jalgratta ja trammiga, autot (kasutatult ostetud, 10 aastat vana) kasutan ikeas käimiseks ja väga halva ilmaga. Peole lähen taksoga. Püksipõlves on auk (mitte moodne auk vaid kulunud auk lapsega põrandal mängimisest), varvas vaatab ketsi seest välja. Täieti kama. Kui kedagi segab, ärgu vaadaku.
Kui on vaja ilusaid riideid, panen need loomulikult õiges olukorras selga. Ja sel päeval tõepoolest võib suvaline tuttav teha järelduse kuidas kõik mu asjad on kallid: limited edition kell, käsitöö kuldehted - kingitused ja ei kanna neid iga päev- , kleidid õmbleja tehtud või väikedisaineritelt - sest need istuvad ilusti, kestavad kauem ja on ökomad.
Jah, need asjad on mu kapis olemas. Kannan samu peoriideid aastaid! Lasen kohendada ja läheb jälle selga. Mis see paari kostüümi ja ehte kapis omamine ikka ära ole.
Ja see pole see kuidas ma iga päev riides käin või mis väärtused mul on. See on maskeraad.
Ja teiste jaoks on see ka maskeraad. Ma ju tean neid inimesi muul ajal ka, keda peol ülikonnas kohtan ja tean kuidas nad muul ajal välja näevad. Iga päev pole see vaeva väärt.

Mu koristaja sõidab kallima autoga kui mina. Mu lapsehoidja käib paremini riides kui mina. Võibolla on see nende töö esinduslikkuse jaoks vajalik. Ehk tõesti vaataks viltu kui lapsehoidja tuleks katkiste riietega.

Argumentatsioon:
1. Mul pole seda töö jaoks vaja iga päev. 98% ajast teen kodust kaugtööd, kui ülakehal on ilma suurte plekkideta tsärk, on see juba piisav. Kontorisse minekuks panen viisakad riided, aga ka seal pole tegelt vahet- mitte keegi ei käi kontoris tänapäeval. Keegi niikuinii ei näe mis seljas on, sest kontor on inimtühi. Ja eriala koondab kummalisi inimesi kes riietuvad kummaliselt. Võiksin retuuside ja flanellsärgiga minna, kedagi ei huvitaks.
2. Keskkonnamõju. Rõivatööstus on kõige mõttetum suur raiskaja. Põhimõtte pärast üritan riideid 'lõpuni' kasutada kui saan.
3. Aeg ja energia mis välimuse läheb on mu jaoks raisatud aeg ja energia. See ei paku hingele. See ei too tulemust.

Mul on peres veel napikaid ja napakaid miljonäre ja mina olen neist kõige edevam. Mu riided on kantud, aga originaalis on nad üldiselt kallid (mitte edevusest aga väiketootjate toetamiseks ja keskkonnamõju vähendamiseks).
Vend sõidab mõlkis autoga(0.8 mil?). Emale (5mil?)kingin jõuluks terve seljakoti sest vana on tal kokku teibitud. Sõbranna nõelub sokke.
Lahe tekst sul, oled mingi kirjanik v? Vot mul see küsimus, et miks pead laskma riideid kohendada, lähed pidevalt paksemaks v? Mul nt needsamad peoriided juba 30a, pole midagi vaja kohendada, lihtsalt vanamoeliseks muutuvad ja vajalik välja vahetada. Aga midagi KOHENDADA küll pole vajadust, sul on?
John Holmes

Postitus Postitas John Holmes »

Anonymous kirjutas: 09 Okt 2024 14:21Olen samuti miljonär, kella ei oma ega kanna üldse.
Raske südamega tunnistan-ka mina olen miljonär. Kannan kella. Trammiga ei sõida. Mulle meeldib Porsche 911 rohkem. Viimasel ajal PPP Tallinna linnaviletsusest üritab autojuhtidelt sõiduradasid ära võtta ja oma semudele(kastirattarahvale) anda. Vanad riided mulle ka ei meeldi, ikka luban omale midagi Londoni kallistest kaubamajadest. Milleks närutada kui raha on nagu ratsahobusel sedasamustki. :D
Külaline

Uskumatu kui palju miljonäre on arutle foorumis. Vaata ja imesta..
Külaline

Heas vormis, andekate lastega ja endast noorema sugutäkuga ülimalt rahuldust pakkuvat suguelu elavad miljonärid on siia vist pesa teinud. Aga matsirahvas ei saa hästi vist aru, et kui raha pole siis siin klubis ei ole teil midagi teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 19:04
Mul nt needsamad peoriided juba 30a, pole midagi vaja kohendada, lihtsalt vanamoeliseks muutuvad ja vajalik välja vahetada. Aga midagi KOHENDADA küll pole vajadust, sul on?
Kannad sama hästi istuvalt lasteaia lõpukleiti kui ka seda hülsti millega lõpurasedana peol käisid?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 12:21
Külaline kirjutas: 09 Okt 2024 12:15
Külaline kirjutas: 08 Okt 2024 21:02
Ei avaldata. Järelikult siis pole need jala või ühistranspordiga, vanade riietega kulgevad inimesed tegelikult jõukad. Mina pean Eesti mõistes jõukaks inimest, kellel on vara miinus kohustused alates miljon eurot.
Praeguste kv hindadega, on poolel eestil vara miinus kohustused miljon eurot :)
Mina pean ennast rikkaks jah, aga kindlasti mitte kõrgklassi kuuluvaks. No ütleme siis, et "jõukaks", mitte rohkem.
Tõesti? Pool Eestit elavad miljonilises väljamakstud kinnisvaras või omavad miljoni eest erinevaid laenuvabasid objekte? Tule mõistusele.

Olgu miljon on tõesti liialdus, umbes 700 tuleb vast kokku tavaliselt.
Tänapäeval, täitsa tavaline perekodu maja, umbes 300K. Oled nõus?
Palju sa tunned eestlasi, kellel poleks ka maakodu, eksole? Keskmise maakodu hind - kui me ei räägi millestki väga uhkest - on umbes 200K.
Nii et pool miljonit juba koos. Ja no kui on kusagil seal 50 eluaasta kanti, on enamusel lastele ülikooliajal ostetud korterid tühjaks jäänud või niisama ostetud midagi aastate jooksul. See tuleb keskmiselt 2x100K juurde. Oled nõus?
Rääkimata et (kahjuks) on selles vanuses ka pärandus üsna loogiline.. see võib juba lükata miljoni kanti.
See ei näita mingit rikkust. Tavaline eesti keskklass. Olen kindel, et kui hakkad arvutama on sul endal ka umbes sama. Me lihtsalt enamasti ei hakka ju keegi niimoodi kokku lugema palju eluaseme vara maksab. Mis vahet seal on palju mu suvekodu maksab, ega ma teda myyma ei hakka. Ja ostsin kunagi 30 tuhande krooni eest :)
Külaline

Kui viimane jutt tõele vastaks, ei oleks Eestis vaid 13 tuhat miljonäri.
Külaline

Anonymous kirjutas: 10 Okt 2024 00:24Olgu miljon on tõesti liialdus, umbes 700 tuleb vast kokku tavaliselt.
Palju sa tunned eestlasi, kellel poleks ka maakodu, eksole? Keskmise maakodu hind - kui me ei räägi millestki väga uhkest - on umbes 200K.
Nii et pool miljonit juba koos. Ja no kui on kusagil seal 50 eluaasta kanti, on enamusel lastele ülikooliajal ostetud korterid tühjaks jäänud või niisama ostetud midagi aastate jooksul. See tuleb keskmiselt 2x100K juurde. Oled nõus?
Rääkimata et (kahjuks) on selles vanuses ka pärandus üsna loogiline.. see võib juba lükata miljoni kanti.
See ei näita mingit rikkust. Tavaline eesti keskklass. Olen kindel, et kui hakkad arvutama on sul endal ka umbes sama. Me lihtsalt enamasti ei hakka ju keegi niimoodi kokku lugema palju eluaseme vara maksab. Mis vahet seal on palju mu suvekodu maksab, ega ma teda myyma ei hakka. Ja ostsin kunagi 30 tuhande krooni eest :)
Sa elad ikka mingis teises maailmas.
Maakodu - enamusel seda siiski pole. Ja nende olemasolevate keskmine hind nüüd 200K ka ei ole.
Valdav enamus inimesi ei osta oma lastele ülikooliajaks kortereid. Valdav enamus üliõpilasi kas elab kodus, ühiselamus või üürikorteris.
Valdav enamus inimesi ei osta endale rohkem kinnisvara kui see, kus nad elavad.
Pärandus - oled kuskil 50, vanemad on siis kuskil 70+. See on see põlvkond, kes sai oma eluaseme erastada. Aga konks on selles, et sel ajal elas rohkem inimesi Tallinnast väljaspool. Ja väljaspool Tallinnat on piirkondi, milles asuvat kinnisvara keegi ei taha. Ja kui ka tahab, siis kordades väiksema summa eest kui analoogne korter Tallinnas maksaks.
Kinnisvara hinna määrab eelkõige asukoht. Ja sa tegelikult ei saa oma väärtust niimoodi arvutada. Sinu soovitu hind ei pruugi üldse olla see, millega sa selle oma suvekodu tegelikult maha müüa saad.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 00:41
Anonymous kirjutas: 10 Okt 2024 00:24Olgu miljon on tõesti liialdus, umbes 700 tuleb vast kokku tavaliselt.
Maakodu - enamusel seda siiski pole. Ja nende olemasolevate keskmine hind nüüd 200K ka ei ole.
Valdav enamus inimesi ei osta oma lastele ülikooliajaks kortereid. Valdav enamus üliõpilasi kas elab kodus, ühiselamus või üürikorteris.
Pärandus - oled kuskil 50, vanemad on siis kuskil 70+. See on see põlvkond, kes sai oma eluaseme erastada. Aga konks on selles, et sel ajal elas rohkem inimesi Tallinnast väljaspool. Ja väljaspool Tallinnat on piirkondi, milles asuvat kinnisvara keegi ei taha. Ja kui ka tahab, siis kordades väiksema summa eest kui analoogne korter Tallinnas maksaks.
Kinnisvara hinna määrab eelkõige asukoht. Ja sa tegelikult ei saa oma väärtust niimoodi arvutada. Sinu soovitu hind ei pruugi üldse olla see, millega sa selle oma suvekodu tegelikult maha müüa saad.

Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu? Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit? Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
Aga väita et valdaval enamusel pole ühtegi lisakinnisvara, no see pole lihtsalt õige ju.
Aga jah, seda ma möönan, et miljon oli minupoolne liialdus. Umbes 700K oleks ilmselt õigem. Ilma pärandust arvestamata.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 06:25
Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu?
Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit?
Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
Aga väita et valdaval enamusel pole ühtegi lisakinnisvara, no see pole lihtsalt õige ju.
Aga jah, seda ma möönan, et miljon oli minupoolne liialdus. Umbes 700K oleks ilmselt õigem. Ilma pärandust arvestamata.
mullis on kena elada, kas pole.

keskmise leibkonna väärtus on 66 000. Kui vanemad ära surevad ja neilt saada päranduseks veel 30-40, on väärtus 100k, aga miljonini jääb pikk maa minna.
https://www.err.ee/1608989443/eesti-lei ... otsendini.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 09:14
Külaline kirjutas: 10 Okt 2024 06:25

Mitut inimest sa tead, kellel pole ühtegi suvekodu?
Ma võtsin hinna selle järgi, et meie maakodu külas müüdi just sel suvel 280’ga. Aga jah, osad on muidugi odavamad, osad kallimad. Sellepärast pakkusin keskmiseks 200.
Ja jälle, sama küsimus, mitut inimest sa tead, kellel pole mitte ühtegi lisakorterit?
Kui me räägime 50+ elanikkonnast. 20stel jah ei ole. Aga 50seid mina ei tea küll vist mitte ühtegi. Muidugi, mõned müüvad need lastekorterid maha kui lapsed ise omale elamist hakkavad ostma. Aga samas, ma ise vist ei tea tegelikult ka kedagi, kellel oleks neid lisaasju alla kolme (peale mu enda:)
mullis on kena elada, kas pole.

keskmise leibkonna väärtus on 66 000. Kui vanemad ära surevad ja neilt saada päranduseks veel 30-40, on väärtus 100k, aga miljonini jääb pikk maa minna.
https://www.err.ee/1608989443/eesti-lei ... otsendini.
No sinna keskmisesse on sisse arvestatud kõik noored pered, kellel jah veel pole vara. Ja ka pensionärid, kes elasid ajal kui ei saanudki vara koguda. Neil tõesti ongi see üks erastatud korter.
Aga keskmine tavaline eesti pere, kus nooremad lapsed on teismelised ja vanemad seal 50 ringis - pmst riigi tuumik. Neist räägin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: roosaroos ja 2 külalist