Sellised tohmanid, kes oma ninaotsast kaugemale ei näe, võiksid tõesti olla väljasurev liik.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 14:25
Sina ja mina oleme väljasurev liik. Jah, meie mehega aitame omad lapsed elule, aga on küllaga neid, kes lapse juba 16-18.aastaselt üle parda loobivad ja kodu vaadaku ise kuis saavad.
Elurõõm 40+ vanuses
-
Külaline
-
Külaline
Minu 60+ töökaaslane kaitstes doktoritöö ja rakendab saadud teadmisi erialases töös. Kui mitmetel noorematel kipuvad õpingud venima - siis tema oli tubli õppur, kes mahtus õpingute ja kraadi kaitsmisega ilusti normaja sisse. Ilmselt seetõttu, et teda miski ei seganud - lapsed on täiskasvanud, elab mehega kahekesi, aeg on enda päralt.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 13:12Loeksin huviga, milline "põnev tulevik" 50+ vanuses veel ees on? Et kas esimesena hakkavad kimbutama liigesehaigused või vererõhuhaigused?Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 12:45
Mõni ilmselt on depressiivikuks loodud ja leiab põhjust kurvastamiseks millest iganes. Ma olen 50+ ja ei oska jälle millegi üle kurvastada: elu on ilus, maailm on avatud ja põnev tulevik on ees.
Põhiline, et inimesel oleks millegi vastu huvi. Terviseprobleeme (vererõhk jms.) saab sageli ravimitega kontrolli alla hoida. Aga kui millegi vastu huvi pole... siis on keerulisem, sest siis võib füüsiliselt üsnagi kabe inimene poole elu pealt vaimselt täiesti ära kustuda.
-
Külaline
Pigem mahtus normaja sisse, kuna teadis, et tal pole neid enam kuskile edasi lükata. Kas nüüd või mitte kunagi, seetõttu pingutaski.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 17:42
Minu 60+ töökaaslane kaitstes doktoritöö ja rakendab saadud teadmisi erialases töös. Kui mitmetel noorematel kipuvad õpingud venima - siis tema oli tubli õppur, kes mahtus õpingute ja kraadi kaitsmisega ilusti normaja sisse. Ilmselt seetõttu, et teda miski ei seganud - lapsed on täiskasvanud, elab mehega kahekesi, aeg on enda päralt.
-
Külaline
Loodetavasti oli ikka asja eest.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 17:42Minu 60+ töökaaslane kaitstes doktoritöö ja rakendab saadud teadmisi erialases töös. Kui mitmetel noorematel kipuvad õpingud venima - siis tema oli tubli õppur, kes mahtus õpingute ja kraadi kaitsmisega ilusti normaja sisse. Ilmselt seetõttu, et teda miski ei seganud - lapsed on täiskasvanud, elab mehega kahekesi, aeg on enda päralt.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 13:12Loeksin huviga, milline "põnev tulevik" 50+ vanuses veel ees on? Et kas esimesena hakkavad kimbutama liigesehaigused või vererõhuhaigused?Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 12:45
Mõni ilmselt on depressiivikuks loodud ja leiab põhjust kurvastamiseks millest iganes. Ma olen 50+ ja ei oska jälle millegi üle kurvastada: elu on ilus, maailm on avatud ja põnev tulevik on ees.
Kui akadeemilist karjääri ei tee või väga niššikohal ei tööta, siis on doktorikraad üsna mõttetu.
Selliseid hobiõppureid on palju, kes riigi raha eest mitmeid kraade teevad ja siis kuskil tavalisel töökohal "teadmisi rakendavad".
-
Külaline
Teemaalgataja mainis, et jätkab ravi- soojalt pooldan, sest see pole normaalne elu- ega mõtteviis. Piinad lisaks endale oma lähedasi pideva nuutsumisega.
-
Külaline
aga palun. kavatsen kaugetes maades pikalt ja palju reisida. kujundan oma aeda ja täiendan maalikogu. veedan aega laste ja lastelastega. loen palju häid raamatuid. käin joogas ja ujumas. teen kaks päeva nädalas erialast tööd ja saan selle eest rohkem raha, kui paljud viie päevaga. veedan mehega igapäevast kvaliteetaega.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 13:12Loeksin huviga, milline "põnev tulevik" 50+ vanuses veel ees on? Et kas esimesena hakkavad kimbutama liigesehaigused või vererõhuhaigused?Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 12:45
-
Külaline
Tundub tõesti väga põnevGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
aga palun. kavatsen kaugetes maades pikalt ja palju reisida. kujundan oma aeda ja täiendan maalikogu. veedan aega laste ja lastelastega. loen palju häid raamatuid. käin joogas ja ujumas. teen kaks päeva nädalas erialast tööd ja saan selle eest rohkem raha, kui paljud viie päevaga. veedan mehega igapäevast kvaliteetaega.
-
Külaline
Mina arvan, et ongi põnev ja tema mehel on tema naise üle väga hea meel.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 11:25Tundub tõesti väga põnevGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
aga palun. kavatsen kaugetes maades pikalt ja palju reisida. kujundan oma aeda ja täiendan maalikogu. veedan aega laste ja lastelastega. loen palju häid raamatuid. käin joogas ja ujumas. teen kaks päeva nädalas erialast tööd ja saan selle eest rohkem raha, kui paljud viie päevaga. veedan mehega igapäevast kvaliteetaega.![]()
-
Külaline
Kas siis ei ole?Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 11:25Tundub tõesti väga põnevGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
aga palun. kavatsen kaugetes maades pikalt ja palju reisida. kujundan oma aeda ja täiendan maalikogu. veedan aega laste ja lastelastega. loen palju häid raamatuid. käin joogas ja ujumas. teen kaks päeva nädalas erialast tööd ja saan selle eest rohkem raha, kui paljud viie päevaga. veedan mehega igapäevast kvaliteetaega.![]()
-
Külaline
Siin on sulle ühe 50+ pessimisti vastus:Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
aga palun. kavatsen kaugetes maades pikalt ja palju reisida. kujundan oma aeda ja täiendan maalikogu. veedan aega laste ja lastelastega. loen palju häid raamatuid. käin joogas ja ujumas. teen kaks päeva nädalas erialast tööd ja saan selle eest rohkem raha, kui paljud viie päevaga. veedan mehega igapäevast kvaliteetaega.
Igasugused pikad ja kauged reisid on muutunud väga tüütuks. Pikk sõit või lennujaamas passimine ärritab, võõras toit hakkab mao peale ja ebamugavas voodis ei tule und.
Lapsed ja lapselapsed ei taha sinuga mingit aega veeta, neil oma huvid ja tegemised, tavaliselt on juba jope seljas, kui teetass tühjaks joodud on. Ja kui jäävadki kauemaks külla, siis peale kohustuslikke küsimusi "kuidas koolis/tööl läheb"? pole suurt rääkida millestki. Ei huvita neid sinu teemad ja ega sina nende omadeski oska kaasa rääkida.
Kvaliteetaeg mehega tähendab seda, et esimese tunniga ajab ta mind hulluks oma õpetamiste ja targutamistega, sest ilmselgelt teab ainult tema, kuidas asjad käima peavad. Ta ütleb küll alati, et "ise tead mis sa teed, aga..." Juba see ajab mu südame täis ja me kas lähme riidu või võtan koera ja lähen ära metsa jalutama. Ja see on tõesti kvaliteetaeg.
-
Külaline
Kõlad nagu vana vingupill. Äkki oled mutistunud, näed välja nagu mutt, heietad? Mutiriided, ei meigi, ei ole heas vormis, ei naera ja ei pidutse?Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:35Siin on sulle ühe 50+ pessimisti vastus:Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
Igasugused pikad ja kauged reisid on muutunud väga tüütuks. Pikk sõit või lennujaamas passimine ärritab, võõras toit hakkab mao peale ja ebamugavas voodis ei tule und.
Lapsed ja lapselapsed ei taha sinuga mingit aega veeta, neil oma huvid ja tegemised, tavaliselt on juba jope seljas, kui teetass tühjaks joodud on. Ja kui jäävadki kauemaks külla, siis peale kohustuslikke küsimusi "kuidas koolis/tööl läheb"? pole suurt rääkida millestki. Ei huvita neid sinu teemad ja ega sina nende omadeski oska kaasa rääkida.
Kvaliteetaeg mehega tähendab seda, et esimese tunniga ajab ta mind hulluks oma õpetamiste ja targutamistega, sest ilmselgelt teab ainult tema, kuidas asjad käima peavad. Ta ütleb küll alati, et "ise tead mis sa teed, aga..." Juba see ajab mu südame täis ja me kas lähme riidu või võtan koera ja lähen ära metsa jalutama. Ja see on tõesti kvaliteetaeg.
-
Külaline
eksole - ma ise arvan ka niiGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 11:25Tundub tõesti väga põnevGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
-
Külaline
Ei, väga lahe oled! Täitsa adekvaatne, ja ma ei ütleks et pessimistlik ja passiivse ellusuhtumisega.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:35Siin on sulle ühe 50+ pessimisti vastus:Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
Teine pônevus oli pigem unistava noodiga (mitte et see realistlik ei vōiks olla, kui tahtmist oleks)
-
Külaline
Juba sellest tekstist loeb välja, et ta pole mingi heietaja. Ise oled...muudkui mutt ja mutt.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:58Kõlad nagu vana vingupill. Äkki oled mutistunud, näed välja nagu mutt, heietad? Mutiriided, ei meigi, ei ole heas vormis, ei naera ja ei pidutse?Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:35Siin on sulle ühe 50+ pessimisti vastus:Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
-
Külaline
Kommenteeriks (olen viiekümnele lähenev) niipalju, et ega lapsi, muidugi, ei huvitagi selline ajaveetmine, et istutakse teetassi taga ja räägitakse.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:35Siin on sulle ühe 50+ pessimisti vastus:Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02
Lastega tuleb koos teha midagi või minna kuhugi, kus neil on huvitav ja on tegevust. Siis tekivad ka jututeemad. Ainult et siis peavad muidugi nö. nende teemad (loomad, sport või kellel mis) mingil määralgi huvitama.
-
Külaline
Lähenen jõudsalt 60-le. Ei ütleks, et igavam oleks ja uusi asju ei soovi proovida. Reisid, teater, kontserdid ikka jätkuvalt. Liitusin naiskodukaitsega: relvaõppsed, magamiskotiga talvel metsas ööbimine jpm. on ikka veel lõbus. Hakkasin koeraga käima agiltiy trennis, jälle uus tore kogemus. Suveks plaanin nädalast seljakotiga matka. See kõik muidugi eeldab, et tervis oleks ok.
Samuti toiduga, ikka tahan kõike uut proovida. Sitikad-satikad- maod, kõik proovin ära.
Samuti toiduga, ikka tahan kõike uut proovida. Sitikad-satikad- maod, kõik proovin ära.
-
Külaline
Mina nüüd 50+ olengi aktiviseerunud, sest jõudis lõpuks kohale, et aega pole. Kõrvalt mitmel tõsised haigused, osa ära surnud. Ongi tunne, et mida ma siin vedelen, kes teab, palju veel elupäevi on antud. Mul oli üks töökaaslane, kellel tuli ajukasvaja ja siis vaatasin teda, et ta oli nii õnnelik, kui sai õue värsket õhku hingama. Ma siis proovin olla tänulik, et mina saan veel kõike teha, mida ma soovin. Saan veel ringi reisida, õppida jne. Ma olin aasta tagasi töötu ja siis avastasin, et mul on palju raskem uut töökohta leida kui varem. Läksingi uut eriala õppima, et sellega saab alati tööle vähemalt. Mõni ka ütleb, et lolliks oled läinud või, oled 55, kui sul on magistrikraad sellel alal käes. Aga ma ütlen, et aeg kaob ju ikka käest, teed midagi või ei tee. Siis mul on vähemalt 55 aastaselt kindlus, et saan töötada. Meest ka pole, vist ei leiagi, aga selles osas ma toetun oma ühe vana kolleegi arvamusele, kes eluaeg otsis meest ja ütles mulle nüüd viimane kord kergendunult, et noh, see meheprobleem lahenes ka lõpuks ära. Ma ütlesin, et tohoh, kas leidsid siis lõpuks mehe, ta ütles, et ei leidnud, aga enam ei tahagi 
-
Külaline
Räme mutt ju ja veel väga ebahuvitav inimene! Pessimist ei kõlba üldse kuhugi, peorikkuja.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 15:42Juba sellest tekstist loeb välja, et ta pole mingi heietaja. Ise oled...muudkui mutt ja mutt.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:58Kõlad nagu vana vingupill. Äkki oled mutistunud, näed välja nagu mutt, heietad? Mutiriided, ei meigi, ei ole heas vormis, ei naera ja ei pidutse?Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 14:35
Siin on sulle ühe 50+ pessimisti vastus:
-
Külaline
Ja sa ei mõtle iga päev sellele, et sured ära kunagi?Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:02aga palun. kavatsen kaugetes maades pikalt ja palju reisida. kujundan oma aeda ja täiendan maalikogu. veedan aega laste ja lastelastega. loen palju häid raamatuid. käin joogas ja ujumas. teen kaks päeva nädalas erialast tööd ja saan selle eest rohkem raha, kui paljud viie päevaga. veedan mehega igapäevast kvaliteetaega.Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 13:12Loeksin huviga, milline "põnev tulevik" 50+ vanuses veel ees on? Et kas esimesena hakkavad kimbutama liigesehaigused või vererõhuhaigused?Guest kirjutas: ↑24 Veebr 2026 12:45
-
Külaline
Ehk tuleb kasuks mõelda surmale.
Et mida ma elus olen teinud, et kui surm tuleb, olen midagi ära teinud. See ei pea olema mingi maailma muutev leiutis.
Võib olla et olen olnud oma eluga rahul, oli tore päev, oli tore reis, oli hea tööpäev, oli tore koosviibimine.
Muidugi on neid kes võivad kritiseerida su elu, et kas see ongi mingi tore elu. Nt kui sulle meeldib tööl käia. Et mis elu see on, teedki vaid tööd. Ja sama puhkamusega. Mis elu see on, puhkad ja vedeled. Või oled väga keskendunud hobile. Et mis elu see on iga päev joosta, higine ja väsinud pärast.
Et mida ma elus olen teinud, et kui surm tuleb, olen midagi ära teinud. See ei pea olema mingi maailma muutev leiutis.
Võib olla et olen olnud oma eluga rahul, oli tore päev, oli tore reis, oli hea tööpäev, oli tore koosviibimine.
Muidugi on neid kes võivad kritiseerida su elu, et kas see ongi mingi tore elu. Nt kui sulle meeldib tööl käia. Et mis elu see on, teedki vaid tööd. Ja sama puhkamusega. Mis elu see on, puhkad ja vedeled. Või oled väga keskendunud hobile. Et mis elu see on iga päev joosta, higine ja väsinud pärast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] ja 12 külalist