Noorusaja sõprade otsimine 53 aastaselt

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sünnipäeva- ja uusaastakaardid olid ikka palju kenamad. Sinu viidatuid pole mulle ilmas keegi saatnud.
Külaline

Fotona olid ok, aga joonistatud olid ikka sellises venkude stiilis.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2026 21:31 Nõukaaegsed olid ka nagu kunstnike looming, aga olid labased plähmakad enamuses.
mis ilu on selles
Pilt
või selles
Pilt
See teine siin on pigem mingi ümbriku kujundus. Ümbrikel oli tavaliselt vasakus ülanurgas mingi joonistus. Tüüpiliselt just selles stiilis.
Külaline

Mina mäletan, et sellised folkloorist inspireeritud kaardid olid 80ndatel populaarsed.

Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2026 23:22 Mina mäletan, et sellised folkloorist inspireeritud kaardid olid 80ndatel populaarsed.

Pilt
Ja siis räägitakse, et toimus mingi venestamine ja blablabla. Kõik oli ju tegelikult olemas ja neid toetati- rahvatants, rahvakultuur, rahvariideid kanti ja rahvalaule lauldi. Muuseumites olid vanad talutööde tarvikud, olid olemas nii kudujad kui vaibakudujad, "UKU" ja RTE "Kodu". Kus see venestamine siis oli? See et oli kaks riigikeelt- sel juhul käib praegu totaalne inglistamine või euroopastamine (jaa, tegu on minu omaloodud sõnadega,venestamise põhjal)
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 11:47 Ja siis räägitakse, et toimus mingi venestamine ja blablabla. Kõik oli ju tegelikult olemas ja neid toetati- rahvatants, rahvakultuur, rahvariideid kanti ja rahvalaule lauldi. Muuseumites olid vanad talutööde tarvikud, olid olemas nii kudujad kui vaibakudujad, "UKU" ja RTE "Kodu". Kus see venestamine siis oli? See et oli kaks riigikeelt- sel juhul käib praegu totaalne inglistamine või euroopastamine (jaa, tegu on minu omaloodud sõnadega,venestamise põhjal)
Kusjuures vahel taban end samalt mõttelt. See venestamine või selle katse võis toimuda 50ndatel, aga sealt edasi vast sellisel kujul mitte. Mina sündisin 1975 ja mulle ei meenu mingeid seiku, kus mu rahvuslik identiteet oleks küsimuse alla seatud. Meie alevi kool oli kakskeelne, vene ja eesti lapsed eriti omavahel ei suhelnud ja klassid olid eraldi. Rahvatantsu- ja muud huviringid olid samuti vene ja eesti lastele eraldi. Kõik toimis, kaks kogukonda elasid oma elu ja teineteise tegemistesse ei trügitud. Esimesed pinged tekkisid 90ndatel, enne Eesti vabaks saamist. Enne seda oli suht rahulik.
Külaline

https://et.wikipedia.org/wiki/Venestamine_Eesti_NSV-s
Lugege kasvõi faktid läbi.
Migratsioon, keelepoliitika, haridus.
Moskvast paika pandud "sobivad" juhid, üleüldine tsensuur.
Lapsed ehk ei pannud midagi tähele jah.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 12:25 https://et.wikipedia.org/wiki/Venestamine_Eesti_NSV-s
Noh- nüüd toimub migratsioon, inglise keele pealetung, juhid pannakse paika Brüsselis või euroliidu tallalakkujate hulgas, igasugune tobe rohepoliitika ja nõuded. Koolides õpitakse p*dede normaaliseerimist ja ökoteemasid.. Ei ole nagu mitte mingit vahet
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 12:25 https://et.wikipedia.org/wiki/Venestamine_Eesti_NSV-s
Olen kõike seda lugenud. Loomulikult ma mäletan tsensuuri, , et kooli õppekavas olid N-Liidu õigused ja alused ja sõjalise õpetus. Eesti asjadest väga avalikult rääkida ei tohtinud. Vastukaaluks meenuvad laulu- ja tantsupeod, rahvariiete populasrsus ja muu rahvusliku pidev edendamine. See kõik toimis paralleelselt ja Moskva käsi meieni väga ei ulatunud.
Külaline

Laulu- ja tantsupidudel esitati vaid neid lugusid, mille partei oli heaks kiitnud 😀
See rahvuskultuuri edendamine oli üsna näiline. Kõik toimus KGB valvsa pilgu all.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 12:34
Guest kirjutas: 20 Juul 2026 12:25 https://et.wikipedia.org/wiki/Venestamine_Eesti_NSV-s
Noh- nüüd toimub migratsioon, inglise keele pealetung, juhid pannakse paika Brüsselis või euroliidu tallalakkujate hulgas, igasugune tobe rohepoliitika ja nõuded. Koolides õpitakse p*dede normaaliseerimist ja ökoteemasid.. Ei ole nagu mitte mingit vahet
Väga suur vahe on. Toona said selliseid ketserlikke mõtteid ainult voodis teki all mõelda.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 12:47 Laulu- ja tantsupidudel esitati vaid neid lugusid, mille partei oli heaks kiitnud 😀
See rahvuskultuuri edendamine oli üsna näiline. Kõik toimus KGB valvsa pilgu all.
Just. Need nõukogude aja kiitjad on vist ära unustanud (või ei käinud laulupeol) ega mäleta, kuidas laulu "Mu isamaa on minu arm" ei lubatud korrata ja sellele tõmmati kiirelt lindi pealt mingi marss peale. Ja kuidas laulupeo kavas olid "Laul Suurest Isamaasõjast" jmt.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 12:48
Väga suur vahe on. Toona said selliseid ketserlikke mõtteid ainult voodis teki all mõelda.
See on täpselt samasugune ajupesu. Nüüd PEAD neid ketserlikke mõtteid mõtlema, teisel meelel olla ei tohi. Pole eelmise diktatuuriga võrreldes midagi teistmoodi, samasugune käskimine ja keelamine, poomine ja laskmine.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 13:54
Guest kirjutas: 20 Juul 2026 12:48
See on täpselt samasugune ajupesu. Nüüd PEAD neid ketserlikke mõtteid mõtlema, teisel meelel olla ei tohi. Pole eelmise diktatuuriga võrreldes midagi teistmoodi, samasugune käskimine ja keelamine, poomine ja laskmine.
Vene jutupunktipaunik.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2026 14:30
Vene jutupunktipaunik.
Ka see on nõukogude ajaga äärmiselt sarnane, et kui siis nimetati teisitimõtlejaid kapitalistide käsilasteks, siis nüüd sõimatakse neid Vene jutupunktipaunikuteks või Kremli agentideks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 14:54Vene jutupunktipaunikuteks või Kremli agentideks.
Seda räägivad reformikad kui neil peenike pihus.
Tulevad vene kaardiga välja.
Varem Savisaare kohta, nüüd teiste konkurentide kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2026 14:54
Guest kirjutas: 20 Juul 2026 14:30
Vene jutupunktipaunik.
Ka see on nõukogude ajaga äärmiselt sarnane, et kui siis nimetati teisitimõtlejaid kapitalistide käsilasteks, siis nüüd sõimatakse neid Vene jutupunktipaunikuteks või Kremli agentideks.
Ma tahtsin just sama öelda. Kohe, kui julged sellest ajast midagi positiivset iitsatada, oled vene troll. Ma mäletan seda aega küllaltki hästi, mu lapsepõlv möödus 80ndatel. Oli nii head, kui halba, aga minu jaoks on positiivset kindlasti rohkem. Olin nii oktoobrilaps kui pioneer, aga mingit erilist propagandat sellest ajast ei meenu, kui vaid mingid Põuavälgu võistlused. Ajakirja "Pioneer" tellija olin ka ja igasugu propagandat sisaldavatest artiklitest libisesin üle. Komnooreks astumisest pääsesin. Meie peres pigem irvitati selle propagandajura üle ja keegi seda tõsiselt ei võtnud. Oma lähedaste ju sugulaste seltskonnas viskasime vabalt N-Liidu korra üle nalja, ilma, et peaks mingeid tagajärgi kartma. Ka koolis rääkis ajalooõpetaja, Eesti Vabariigist ja mainis ka ära, et ega me rohkem seda teemat ei puuduta, aga et mingit jubedat jälitamist oleks olnud- ei. Olin ka laulukoori laps ja selle kaheksa aasta jooksul sai loomulikult mõned venekeelsed laulud ära õpitud. Üks igatahes oli Leninist ja ka selle käigus sai nalja pärast sõnu väänatud ja muudmoodi asja üle nalja visatud. Ma ise arvan, et just huumor meid päästis.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2026 23:22 Mina mäletan, et sellised folkloorist inspireeritud kaardid olid 80ndatel populaarsed.

Pilt
Mulle lapsena need kaardid üldse ei meeldinud. Nii igavad olid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Andy, Semrush [Bot] ja 10 külalist