Eesti parim raiesportlane
-
Külaline
-
Külaline
Otsesõnu ei ole sa seda öelnud, kuid kui ma eespool tõin näite enda ja mehe kohta, kuidas inimesed on erinevad, siis sina liigitasid mehe, kes on vaimsetest probleemidest vaba, optimistiks, ning mind, kes ma kaldun depressiivsusele, pessimistiks. Siit ju järeldub üsna üheselt, et ka enesetapjad peavad sinu arust kõik pessimistid olema, nad on ju depressiivsed. Või on olemas ka optimistlikke, rõõmsaid, elujaatavaid enesetapjaid sinu liigituses?Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:27 Ma pole mitte kusagil öelnud, et enesetapjad on pessimistid, ära pane mulle sõnu suhu. Minu ruumi inimesed ei pea oma kurbust varjama, sest kurbus lastakse endast välja ja jagatakse teistega, et rõõmsamana edasi minna. Jagatud mure on pool muret, seda teavad kõik. Lollus oleks see endale hoida ja kannatada. Milleks?
Kas sa oled naiivne või sa ei olegi võimeline pealispinna alla üldse nägema? Mis mõttes "ei pea" sinu ruumi inimesed kurbust varjama? Seda, kellega oma kurbust jagatakse ja kuidas sellest üle saadakse, otsustab igaüks ise ja sina ei tea tema sees toimuvast midagi, kui ta on nii otsustanud. Naerunägu ei tähenda, et inimene on sees õnnelik ja murevaba ning "läheb rõõmsana edasi".
-
Külaline
Mina ei ole sind ja sinu meest liigitanud ega sellele vastanud, selge nüüd, et räägid oma arust kellegi teisega.Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2025 22:28Otsesõnu ei ole sa seda öelnud, kuid kui ma eespool tõin näite enda ja mehe kohta, kuidas inimesed on erinevad, siis sina liigitasid mehe, kes on vaimsetest probleemidest vaba, optimistiks, ning mind, kes ma kaldun depressiivsusele, pessimistiks. Siit ju järeldub üsna üheselt, et ka enesetapjad peavad sinu arust kõik pessimistid olema, nad on ju depressiivsed. Või on olemas ka optimistlikke, rõõmsaid, elujaatavaid enesetapjaid sinu liigituses?Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:27 Ma pole mitte kusagil öelnud, et enesetapjad on pessimistid, ära pane mulle sõnu suhu. Minu ruumi inimesed ei pea oma kurbust varjama, sest kurbus lastakse endast välja ja jagatakse teistega, et rõõmsamana edasi minna. Jagatud mure on pool muret, seda teavad kõik. Lollus oleks see endale hoida ja kannatada. Milleks?
Kas sa oled naiivne või sa ei olegi võimeline pealispinna alla üldse nägema? Mis mõttes "ei pea" sinu ruumi inimesed kurbust varjama? Seda, kellega oma kurbust jagatakse ja kuidas sellest üle saadakse, otsustab igaüks ise ja sina ei tea tema sees toimuvast midagi, kui ta on nii otsustanud. Naerunägu ei tähenda, et inimene on sees õnnelik ja murevaba ning "läheb rõõmsana edasi".
-
Külaline
Sealt see pessimismiteema ju algas.Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 22:49Mina ei ole sind ja sinu meest liigitanud ega sellele vastanud, selge nüüd, et räägid oma arust kellegi teisega.Külaline kirjutas: ↑13 Nov 2025 22:28Otsesõnu ei ole sa seda öelnud, kuid kui ma eespool tõin näite enda ja mehe kohta, kuidas inimesed on erinevad, siis sina liigitasid mehe, kes on vaimsetest probleemidest vaba, optimistiks, ning mind, kes ma kaldun depressiivsusele, pessimistiks. Siit ju järeldub üsna üheselt, et ka enesetapjad peavad sinu arust kõik pessimistid olema, nad on ju depressiivsed. Või on olemas ka optimistlikke, rõõmsaid, elujaatavaid enesetapjaid sinu liigituses?Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:27 Ma pole mitte kusagil öelnud, et enesetapjad on pessimistid, ära pane mulle sõnu suhu. Minu ruumi inimesed ei pea oma kurbust varjama, sest kurbus lastakse endast välja ja jagatakse teistega, et rõõmsamana edasi minna. Jagatud mure on pool muret, seda teavad kõik. Lollus oleks see endale hoida ja kannatada. Milleks?
Jah. Hitleris polnud kübetki nn. maailmavalu, ta oli äärmusliku võitlejaloomusega. Tema enesetapp oli tõepoolest täiesti ratsionaalne otsus. Hitler ei põdenud depressiooni, ega olnud tegelikult hüsteerik. Soovitan lugeda "Hitleri sekretäri mälestused", huvitav raamat. See läheb mööda liitlaste poolt loodud deemonlikust kuvandist.Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:22Hitler nüüd küll ainult maailmavalust enesetappu ei teinud, tal ei jäänud eriti muud üle ju. Tahtis kiiret valutut surma nende lõputute protsesside asemel, mis muul juhul alanud oleks, lisaks veel alandus - maailmavalitsejast kõigi põlualuseks.Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 20:55kiirelt elad, kiirelt põledkolja kirjutas: ↑13 Nov 2025 20:20
Stefan Zweig tegi ju, koos naisega veel. Väidetavalt. (Ta ise väitis oma kirjas.) Ja ka Hitler valis põgenemise asemel suitsiidi- küllap oli samamoodi "kurb", et ei õnnestunud maailma muuta.
Sooäär oleks ka ilmselt elus veel, kui oleks saanud muuta kasvõi seda väikest osa maailmast, millest sõltus ta mõisa majandamine.
-
Külaline
Ei soovita seda konkreetset raamatut. Mulle kingiti see ja olin kah alguses õhinas, aga see oli kõige igavam raamat, mida elus lugenud olen. Ja seal ei ole midagi huvitavat peale selle, et Hitler juurikaid ja oma koera armastas. Mis on kah kõigile ammu teada. Õnneks suht lühike.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 00:17Jah. Hitleris polnud kübetki nn. maailmavalu, ta oli äärmusliku võitlejaloomusega. Tema enesetapp oli tõepoolest täiesti ratsionaalne otsus. Hitler ei põdenud depressiooni, ega olnud tegelikult hüsteerik. Soovitan lugeda "Hitleri sekretäri mälestused", huvitav raamat. See läheb mööda liitlaste poolt loodud deemonlikust kuvandist.
Mulle küll meeldis. Tegemist on ju mälestusteraamatu, mitte seiklusromaaniga. Tõsi, ma lugesin läbi inglisekeelse väljaande, aga vaevalt, et siin vahet on.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 04:41Ei soovita seda konkreetset raamatut. Mulle kingiti see ja olin kah alguses õhinas, aga see oli kõige igavam raamat, mida elus lugenud olen. Ja seal ei ole midagi huvitavat peale selle, et Hitler juurikaid ja oma koera armastas. Mis on kah kõigile ammu teada. Õnneks suht lühike.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 00:17Jah. Hitleris polnud kübetki nn. maailmavalu, ta oli äärmusliku võitlejaloomusega. Tema enesetapp oli tõepoolest täiesti ratsionaalne otsus. Hitler ei põdenud depressiooni, ega olnud tegelikult hüsteerik. Soovitan lugeda "Hitleri sekretäri mälestused", huvitav raamat. See läheb mööda liitlaste poolt loodud deemonlikust kuvandist.
-
Külaline
Hitler oli hull mees. Kui venelased olid Berliinis, siis soovis Hitler ujutada üle kõik Berliini metrood kus varjasid pommitamiste eest saksa naised ja lapsed. Kui Saksa riik langeb, siis hävigu kõik oli tema moto. Saksa kindralid keeldusid tema hullumeelseid käske täitmast.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 00:17Jah. Hitleris polnud kübetki nn. maailmavalu, ta oli äärmusliku võitlejaloomusega. Tema enesetapp oli tõepoolest täiesti ratsionaalne otsus. Hitler ei põdenud depressiooni, ega olnud tegelikult hüsteerik. Soovitan lugeda "Hitleri sekretäri mälestused", huvitav raamat. See läheb mööda liitlaste poolt loodud deemonlikust kuvandist.Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:22Hitler nüüd küll ainult maailmavalust enesetappu ei teinud, tal ei jäänud eriti muud üle ju. Tahtis kiiret valutut surma nende lõputute protsesside asemel, mis muul juhul alanud oleks, lisaks veel alandus - maailmavalitsejast kõigi põlualuseks.
Hitler oli fanaatik, ja oma fanaatilisuses ei olnud ta üksi. Ajad olid hullud. Raamat muide kirjeldab Hitleri vaimset kokkuvarisemist üsna hästi.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 09:37Hitler oli hull mees. Kui venelased olid Berliinis, siis soovis Hitler ujutada üle kõik Berliini metrood kus varjasid pommitamiste eest saksa naised ja lapsed. Kui Saksa riik langeb, siis hävigu kõik oli tema moto. Saksa kindralid keeldusid tema hullumeelseid käske täitmast.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 00:17Jah. Hitleris polnud kübetki nn. maailmavalu, ta oli äärmusliku võitlejaloomusega. Tema enesetapp oli tõepoolest täiesti ratsionaalne otsus. Hitler ei põdenud depressiooni, ega olnud tegelikult hüsteerik. Soovitan lugeda "Hitleri sekretäri mälestused", huvitav raamat. See läheb mööda liitlaste poolt loodud deemonlikust kuvandist.Guest kirjutas: ↑13 Nov 2025 21:22 Hitler nüüd küll ainult maailmavalust enesetappu ei teinud, tal ei jäänud eriti muud üle ju. Tahtis kiiret valutut surma nende lõputute protsesside asemel, mis muul juhul alanud oleks, lisaks veel alandus - maailmavalitsejast kõigi põlualuseks.
Näiteks filmis "Untergang" on stseen: pärast Hitleri enesetappu süütavad kõik sigaretid, sest oma eluajal Hitler ei lubanud enda juuresolekul suitsetada. Tegelikkuses oli Hitleril lõpus, viimastel päevadel, kõigest pohh, ja kõigil oli Hitlerist pohh - tema juuresolekul suitsetati, ja joodi ennast täis. Teda ei huvitanud enam lahing Berliinis, see kulges ilma temata. See on väga kahtlane, kas tema ikka andis korralduse metroo üleujutamiseks. Kuigi suurt vahet pole kes selle korralduse andis.
Samas ei kaotanud ta huumorimeelt ja naeris kui talle öeldi, et varsti võib ta metrooga sõita idarindelt läänerindele.
-
Külaline
See on sealt raamatust pärit? Kui see tõsi on, siis on küll äge info, samas ei lähe üldse kokku minu ettekujutusega Hitlerist (Stalinile küll sellist nalja poleks tohtinud teha, vist?). Huumorimeel ütleb inimese kohta ikka palju.
-
Külaline
Hitler oli narkomaan nagu oli ka Göring.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:04Hitler oli fanaatik, ja oma fanaatilisuses ei olnud ta üksi. Ajad olid hullud. Raamat muide kirjeldab Hitleri vaimset kokkuvarisemist üsna hästi.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 09:37Hitler oli hull mees. Kui venelased olid Berliinis, siis soovis Hitler ujutada üle kõik Berliini metrood kus varjasid pommitamiste eest saksa naised ja lapsed. Kui Saksa riik langeb, siis hävigu kõik oli tema moto. Saksa kindralid keeldusid tema hullumeelseid käske täitmast.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 00:17
Jah. Hitleris polnud kübetki nn. maailmavalu, ta oli äärmusliku võitlejaloomusega. Tema enesetapp oli tõepoolest täiesti ratsionaalne otsus. Hitler ei põdenud depressiooni, ega olnud tegelikult hüsteerik. Soovitan lugeda "Hitleri sekretäri mälestused", huvitav raamat. See läheb mööda liitlaste poolt loodud deemonlikust kuvandist.
Näiteks filmis "Untergang" on stseen: pärast Hitleri enesetappu süütavad kõik sigaretid, sest oma eluajal Hitler ei lubanud enda juuresolekul suitsetada. Tegelikkuses oli Hitleril lõpus, viimastel päevadel, kõigest pohh, ja kõigil oli Hitlerist pohh - tema juuresolekul suitsetati, ja joodi ennast täis. Teda ei huvitanud enam lahing Berliinis, see kulges ilma temata. See on väga kahtlane, kas tema ikka andis korralduse metroo üleujutamiseks. Kuigi suurt vahet pole kes selle korralduse andis.
Samas ei kaotanud ta huumorimeelt ja naeris kui talle öeldi, et varsti võib ta metrooga sõita idarindelt läänerindele.
Mõlemad olid julmad diktaatorid, aga täiesti erinevad isiksused.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:40See on sealt raamatust pärit? Kui see tõsi on, siis on küll äge info, samas ei lähe üldse kokku minu ettekujutusega Hitlerist (Stalinile küll sellist nalja poleks tohtinud teha, vist?). Huumorimeel ütleb inimese kohta ikka palju.
Jah, aga võimalik, et enda teadmata. Ravimid mida doktor Morell talle andis sisaldasid narkootikume.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:45Hitler oli narkomaan nagu oli ka Göring.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:04Hitler oli fanaatik, ja oma fanaatilisuses ei olnud ta üksi. Ajad olid hullud. Raamat muide kirjeldab Hitleri vaimset kokkuvarisemist üsna hästi.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 09:37
Hitler oli hull mees. Kui venelased olid Berliinis, siis soovis Hitler ujutada üle kõik Berliini metrood kus varjasid pommitamiste eest saksa naised ja lapsed. Kui Saksa riik langeb, siis hävigu kõik oli tema moto. Saksa kindralid keeldusid tema hullumeelseid käske täitmast.
-
Külaline
Paljud teevad enesetapu au pärast, et mitte häbi kannatada. Jaapanis tavaline. Hitler oli ka just selline, kes eelistas enesetappu häbile.
-
Külaline
Mõned inimesed, kes on seni elanud luksus ja satuvad suurtesse võlgadesse, teevad ka enesetapu, sest ei talu mõtet, et peaksid tegema eraisiku pankroti, loobuma kõikidest väärtuslikest asjadest, kinnisvarast, kodust, autodest, närutama aastate viisi mõnesaja euroga, sest kõik ülejäänu läheb võlgade katteks. Liiga piinlik elada.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:52 Paljud teevad enesetapu au pärast, et mitte häbi kannatada. Jaapanis tavaline. Hitler oli ka just selline, kes eelistas enesetappu häbile.
Hitler ei soovinud Mussolini saatust jagada. Talle tehti ettepanek lahingusse minna ja seal hukkuda, kuid ta loobus, tervislikel põhjustel, kindlasti mitte argusest - selleks ajaks oli ta juba värisev ja jalgu järel lohistav inimvare.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:52 Paljud teevad enesetapu au pärast, et mitte häbi kannatada. Jaapanis tavaline. Hitler oli ka just selline, kes eelistas enesetappu häbile.
Huvitav erinevus Hitleri ja Stalini vahel on ka see, et Stalin ei läinud mitte kunagi rinde lähedale, aga Hitler tegi rindele korduvalt visiite, ja oleks kord peaaegu vene tankide poolt ümber piiratud.
Liitlased mõtlesid sõja ajal ja pärast sõda Hitlerile sada viga külge, ja üks neist oli argus. Arg ei olnud ta kohe kindlasti mitte.
Viimati muutis Egalitaar, 14 Nov 2025 11:02, muudetud 3 korda kokku.
-
Külaline
Amfetamiin oli apteegist saada, seda kasutasid saksa sõdurid, ameerika sõdurid. Ei olnud siis narko kusagil keelatud.
-
Külaline
Jaapanis oli see häbi ikka nii jabur asi ja kuidas nii paljud tapeti selle häbi pärast. Vaata seda seriaali ShōgunKülaline kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:52 Paljud teevad enesetapu au pärast, et mitte häbi kannatada. Jaapanis tavaline. Hitler oli ka just selline, kes eelistas enesetappu häbile.
https://www.imdb.com/title/tt2788316/?r ... _q_shougun
-
Külaline
Seega hädisena lahingusse minek ja esimese tühise matsu järel pikali kukkumine olekski tähendunud häbi. Ootele jäämine või põgenemine oleks samuti tähendanud häbi. Ikkagi mõnitamisest ehk siis häbist pääsemine oli see, mis pani ta enesetappu sooritama. Kui ta oleks elusana vaenlaste vägede kätte jäänud, ega ta siis häbist pääsenud oleks. Oli Stalini otsene korraldus ja juhised Punaarmeele ja NKVD-le, et Hitler peab kinni võetama elusana.Egalitaar kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:55Hitler ei soovinud Mussolini saatust jagada. Talle tehti ettepanek lahingusse minna ja seal hukkuda, kuid ta loobus, tervislikel põhjustel, kindlasti mitte argusest - selleks ajaks oli ta juba värisev ja jalgu järel lohistav inimvare.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:52 Paljud teevad enesetapu au pärast, et mitte häbi kannatada. Jaapanis tavaline. Hitler oli ka just selline, kes eelistas enesetappu häbile.
-
Külaline
Kas Sooäärt ähvardas eraisiku pankrot?Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:53Mõned inimesed, kes on seni elanud luksus ja satuvad suurtesse võlgadesse, teevad ka enesetapu, sest ei talu mõtet, et peaksid tegema eraisiku pankroti, loobuma kõikidest väärtuslikest asjadest, kinnisvarast, kodust, autodest, närutama aastate viisi mõnesaja euroga, sest kõik ülejäänu läheb võlgade katteks. Liiga piinlik elada.Guest kirjutas: ↑14 Nov 2025 10:52 Paljud teevad enesetapu au pärast, et mitte häbi kannatada. Jaapanis tavaline. Hitler oli ka just selline, kes eelistas enesetappu häbile.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] ja 12 külalist