Kaubad on viletsaks läinud

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 15:34
Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 15:26 bla bla. Normaalne kotti vajav inimene läheb (nt) Kaubamajja, Stockmanni või Prismasse, ja ostab sealt mis iganes sobiliku koti ja voila. Kes läheb kuskile venelaste urkasse või Türgi turule võlts-blingi ("disain"!) ostma, see ei liigitu kuidagi enesest lugupidavate alla. Selline vuffel mitte kuidagi lihtsalt ei "juhtu ette".
Sul on ikka väga pealiskaudne arusaam enesest lugupidavast inimesest. See lihtne Türgist või Balti jaama turult ostetud kotike nüüd küll inimest kuidagi kehvemaks ei tee. See võib olla puhas teadmatus, aga ka ükskõiksus, sest mitte kõigil ei ole vajadust luksusesemete abil oma ego tõsta.

Tee omale mõisted selgeks, enne kui siia ära panema tuled.
Loomulikult teeb. Teeb labaseks ja odavaks, muud ei teegi. Sinu jutu järgi tuleb välja, et lisaks sellele ka rumalaks.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei ta tee. Kott on kott, originaal, vuffel, või mõni muu kaup. Kui meeldib ja kui rahakott kannatab, siis ostadki.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 15:34
Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 15:26 bla bla. Normaalne kotti vajav inimene läheb (nt) Kaubamajja, Stockmanni või Prismasse, ja ostab sealt mis iganes sobiliku koti ja voila. Kes läheb kuskile venelaste urkasse või Türgi turule võlts-blingi ("disain"!) ostma, see ei liigitu kuidagi enesest lugupidavate alla. Selline vuffel mitte kuidagi lihtsalt ei "juhtu ette".
Sul on ikka väga pealiskaudne arusaam enesest lugupidavast inimesest. See lihtne Türgist või Balti jaama turult ostetud kotike nüüd küll inimest kuidagi kehvemaks ei tee. See võib olla puhas teadmatus, aga ka ükskõiksus, sest mitte kõigil ei ole vajadust luksusesemete abil oma ego tõsta.

kui sellel lihtsal kotikesel on võltsitud kaubamärk peal, siis teeb.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Veebr 2026 16:16Ei ta tee. Kott on kott, originaal, vuffel, või mõni muu kaup. Kui meeldib ja kui rahakott kannatab, siis ostadki.
Sul pole silmanägemine kah enam nõukogudeaegsel tasemel?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 15:26
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 13:44
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 12:57

ma ei mõista su küsimust. Endast lugupidav inimene ei osta iialgi vuflit - kui kalli originaali peale hammas ei hakka, jätab ostmata, ostab odavama firma originaali või täiesti suvalise no-name eseme. Aga ei ehi ennast võltssulgedega.
Vaata, endast lugupidav inimene võib küll osta vuhvlit siis, kui teda ikka kohe üldse ei huvita moevärk, tal on vaja hetkel lihtsalt kotti (dressi, jopet), vaatab, et sobiv kott, dress, jope ja ostab ära, süvenemata mingitesse firmamärkidesse või autentsusesse. Ja lähebki selle võlts-Gucci koti ning võlts-Adidase dressidega maale kartulit võtma. Läheks ka päris-Gucci ja päris-Adidasega, sest tal pole vahet - juhtus ette lihtsalt võltsvärk.
bla bla. Normaalne kotti vajav inimene läheb (nt) Kaubamajja, Stockmanni või Prismasse, ja ostab sealt mis iganes sobiliku koti ja voila. Kes läheb kuskile venelaste urkasse või Türgi turule võlts-blingi ("disain"!) ostma, see ei liigitu kuidagi enesest lugupidavate alla. Selline vuffel mitte kuidagi lihtsalt ei "juhtu ette".
Kui ma tohin täpsustada, kotti vajav jõukam inimene enamasti ostab selle brändi e-poest ja mõistlik ostab kampaania ajal - sõbrapäev, emadepäev jm sellised. Või siis reisidelt. Ma olen ühe koti ostnud Kaubamajast (ülepea Eestist) 20 a jooksul ja ainult värvi pärast, sest seda polnud enam saada. Aga muus osas on õigus, sellised kahtlased tooted ei satu ette mitte kuidagi,
Külaline

Muide, kui reisilt sellist võltsingut kaasa osta ja toll juhtub pilgu peale viskama, oma trahvid väga suured st tuhandetes. Ei soovitaks riskima hakata.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 15:26
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 13:44
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 12:57

ma ei mõista su küsimust. Endast lugupidav inimene ei osta iialgi vuflit - kui kalli originaali peale hammas ei hakka, jätab ostmata, ostab odavama firma originaali või täiesti suvalise no-name eseme. Aga ei ehi ennast võltssulgedega.
Vaata, endast lugupidav inimene võib küll osta vuhvlit siis, kui teda ikka kohe üldse ei huvita moevärk, tal on vaja hetkel lihtsalt kotti (dressi, jopet), vaatab, et sobiv kott, dress, jope ja ostab ära, süvenemata mingitesse firmamärkidesse või autentsusesse. Ja lähebki selle võlts-Gucci koti ning võlts-Adidase dressidega maale kartulit võtma. Läheks ka päris-Gucci ja päris-Adidasega, sest tal pole vahet - juhtus ette lihtsalt võltsvärk.
bla bla. Normaalne kotti vajav inimene läheb (nt) Kaubamajja, Stockmanni või Prismasse, ja ostab sealt mis iganes sobiliku koti ja voila. Kes läheb kuskile venelaste urkasse või Türgi turule võlts-blingi ("disain"!) ostma, see ei liigitu kuidagi enesest lugupidavate alla. Selline vuffel mitte kuidagi lihtsalt ei "juhtu ette".
Normaalne kotti vajav inimene läheb täpselt sinna, kuhu soovib, et omale kotti osta. Kui ei viitsi minna wannabe'dega tõuklema Kaubamajja ega Gucci poodi, Pariisi lennata parasjagu ei viitsi ning lähedalasuvas putkas on sobiv kott olemas, mis soovitud funktsiooni ära ajab, siis ostabki sealt ja ei vaeva üldse pead, kas on vuhvel või mitte.
Külaline

Vaata, siis läheb inimene suvalisse poodi ja ostab suvalise sobiva asja, mitte ei otsi võltsingut. Meie tavalistes poodides ei müüda võltsinguid. Sinu jutt on nii jura kui veel annab olla, õigusta veel natuke, kuidas keegi "kogemata" ostab võlts-"Cucci" spetsiaalselt maale kartulite võtmiseks...
Külaline

Pariisi lennata parasjagu ei viitsi ning lähedalasuvas putkas on sobiv kott olemas, mis soovitud funktsiooni ära ajab, siis ostabki sealt ja ei vaeva üldse pead, kas on vuhvel või mitte.
Kuidas saab mingi putkas müügil olev kott olla sobiv kott. Need näevad nii jubedad välja, et normaalne iniimene ei hakka neid ju ostma.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Veebr 2026 16:16 Ei ta tee. Kott on kott, originaal, vuffel, või mõni muu kaup. Kui meeldib ja kui rahakott kannatab, siis ostadki.
No asi ongi selles, et rahakott EI kannata, kui ostad kuritegeliku kaubanduse võltskaupa. Milleks su meelest neid ostetakse, ärge ajage iba ometi, et "moeteadmatu" jms. Aga tahaks ju ka äge välja näha ja arvad (naiivselt), et keegi aru ei saa. Pole naeruväärsemat kui odavate saabaste ja Takko hilpudega beib, kes arvab, et keegi ka päriselt usub, et tal on Louis Vuitton ja mitte Louie Vitton kaenlas... Seega teeb küll, pealekauba toetad kuritegevust otseselt. Keegi rääkis, kuidas luksbrändid tähendavad lapstööjõudu jne, võltsingud on ometi ju veel hullemad.
Külaline

Mis maakad te siin olete, et ikka veel kaubamärke taga ajate :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 19:20
Guest kirjutas: 03 Veebr 2026 13:44 Vaata, endast lugupidav inimene võib küll osta vuhvlit siis, kui teda ikka kohe üldse ei huvita moevärk, tal on vaja hetkel lihtsalt kotti (dressi, jopet), vaatab, et sobiv kott, dress, jope ja ostab ära, süvenemata mingitesse firmamärkidesse või autentsusesse. Ja lähebki selle võlts-Gucci koti ning võlts-Adidase dressidega maale kartulit võtma. Läheks ka päris-Gucci ja päris-Adidasega, sest tal pole vahet - juhtus ette lihtsalt võltsvärk.
Normaalne kotti vajav inimene läheb täpselt sinna, kuhu soovib, et omale kotti osta. Kui ei viitsi minna wannabe'dega tõuklema Kaubamajja ega Gucci poodi, Pariisi lennata parasjagu ei viitsi ning lähedalasuvas putkas on sobiv kott olemas, mis soovitud funktsiooni ära ajab, siis ostabki sealt ja ei vaeva üldse pead, kas on vuhvel või mitte.
Vastupidi, sinu kirjeldatud inimene pole normaalne. PS: Eestis ei ole Gucci poodi, kus tõugelda, teaksid seda, kui lõpetaksid võltsingute kandmise :D
Külaline

Kas see Gucci üldse mingi venkude ihaldusobjekt pole?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 22:11 Kas see Gucci üldse mingi venkude ihaldusobjekt pole?
Jah, Gucci, Armani ja Dior on venelaste lemmikbrändid.
Külaline

Vat mulle sa ei kirjutanud, aga mina vastan lahkelt. Seepseeon, et teadmatusest ei tasu iga pilti kommenteerima ka hakata kui ei taha rumalat muljet jätta endast. Pildil on kena tüdruk ja rõivais. Môni tunneb kohe ära kelle loomingut ta kannab ja mis selle kollektsiooni nimi on. Ma ei arva sugugi, et inimesed peaksid seda teadma. On aga inimesi, kes tunnevad kohe ära. Ka sellised asjad torkavad silma, kas küljes ripub kassikulla koti- vô vööpannal. Eestlaste kultuuri ja kunstiga võiks iseenesest kursis olla. Kui ei tea, ei tea, vaja siis jälle raiduma hakata, niisamagi näha
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 23:36

Vat mulle sa ei kirjutanud, aga mina vastan lahkelt. Seepseeon, et teadmatusest ei tasu iga pilti kommenteerima ka hakata kui ei taha rumalat muljet jätta endast. Pildil on kena tüdruk ja rõivais. Môni tunneb kohe ära kelle loomingut ta kannab ja mis selle kollektsiooni nimi on. Ma ei arva sugugi, et inimesed peaksid seda teadma. On aga inimesi, kes tunnevad kohe ära. Ka sellised asjad torkavad silma, kas küljes ripub kassikulla koti- vô vööpannal. Eestlaste kultuuri ja kunstiga võiks iseenesest kursis olla. Kui ei tea, ei tea, vaja siis jälle raiduma hakata, niisamagi näha
Ee... vabandust? Sa ikka mu teksti ja kogu eelnevalt tsiteeritu ikka lugesid läbi või lihtsalt vastad, vastamise pärast? 🤔
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Veebr 2026 23:36Vat mulle sa ei kirjutanud, aga mina vastan lahkelt. Seepseeon, et teadmatusest ei tasu iga pilti kommenteerima ka hakata kui ei taha rumalat muljet jätta endast. Pildil on kena tüdruk ja rõivais. Môni tunneb kohe ära kelle loomingut ta kannab ja mis selle kollektsiooni nimi on. Ma ei arva sugugi, et inimesed peaksid seda teadma. On aga inimesi, kes tunnevad kohe ära. Ka sellised asjad torkavad silma, kas küljes ripub kassikulla koti- vô vööpannal. Eestlaste kultuuri ja kunstiga võiks iseenesest kursis olla. Kui ei tea, ei tea, vaja siis jälle raiduma hakata, niisamagi näha
Sa tsiteerid mingeid kommentaare, aga vist on natuke viltu läinud. Mis on mingil pildil ja tüdrukul seost nende kommentaaridega, mida tsiteerid?
Ehk väljendaksid end vähe selgemalt?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Veebr 2026 07:43
Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 21:00

Tavaliselt on siiski niimoodi, et kui auk juba tuleb, siis see tähendab, et soki eluiga on otsas. Kui just ei ole sokk kuhugile naela otsa katki tõmmatud. Siinkohal olen isegi kübemega nõus, et kui auk juba tuleb, ja selle ära parandad, siis on vaid päevade küsimus, kui kõrval juba uus auk tulemas, sest sokk on üleni juba kulunud.

Bambussokkidega vist kogemust ei ole. Aga üldiselt, nagu ütlesin, siis sokid on väga odavad ja kui selle eluiga on läbi, siis on mõistlikum see ära visata.
Kirjutad, et sokid on väga odavad. Mina vene ajal kuulsin sellist asja, et USA-s neid ei pestagi, saavad mustaks, vistatakse minema. Ei tea, kas seal nii odavad/viletsast materjalist, või kas see kuuldus üldse tõele vastab. Sokke saab ju ka toota erineva kvaliteediga.
Mina ostsin Tihniku laost mingid sellised:

https://pood.magaziin.ee/product/naiste ... all-35-38/

0.60€ paar. Siin lingi peal ei ole ka kuigi kallid - 1.50€ paar.

No need ei lagune küll kiiresti. Selliseid saab aastaiad kanda. Ja, kui sellises hinnas sokile auk sisse tuleb, siis ma seda küll parandama ei hakkaks.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 01:07

No need ei lagune küll kiiresti. Selliseid saab aastaiad kanda. Ja, kui sellises hinnas sokile auk sisse tuleb, siis ma seda küll parandama ei hakkaks.
Need 1-euro ringis maksvad sokid just kõige kiiremini lagunevadki! Piltlikult öeldes: hommikul paned uue paari jalga, õhtul jalast võttes on juba kannad hõredad.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 05:34
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 01:07

Need 1-euro ringis maksvad sokid just kõige kiiremini lagunevadki! Piltlikult öeldes: hommikul paned uue paari jalga, õhtul jalast võttes on juba kannad hõredad.
Ma vaatasin koostist - ei pruugi laguneda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tigger ja 5 külalist