Ma ei saa aru. Sa tahad teha koostööd inimestega keda sa samal ajal jälgida ei taha/ei viitsi. Miks? Miks peaks keegi su eest töö ära tegema ja sulle nimekirja koostama? Ja pealegi ei pruugi minu jaoks sümpaatne inimene seda sinu jaoks kohe mitte sugugi olla. Ehk siis minu soovitus sulle on hakata neid potentsiaalseid kliente jälgima. Ja siis vaata kellega sa võiksid koostööd teha.Anonymous kirjutas: ↑09 Okt 2024 21:03Veel kord, kuna ma ise jälgin suunamudijaid, influkaid, mõjuisikuid üliminimaalselt, siis ehk keegi teab kedagi, kes tundub mingil põhjusel sümpaatne. Tegu võib olla mis iganes eluvaldkonna inimesega. Olgu, jah, lennukeid ma ei pildista ja 5-päevaseid vastsündunuid kangasse keerata ei oska. Ega soovi.
Palun nõu fotograafina koostöödeks
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2024 21:03 Postituse autor ütleb sõna sekka.
Ausalt öeldes ma kohe üldse ei saa aru, miks need kibestunud, kurjad ja sajatavad kommentaarid vajalikud on, aga olgu peale, võtan seda kui freakshowd.Kui on tunne, et teema ei kõneta või ajab x põhjusel lausa närvisüsteemi rikkesse, siis enda ja teiste vaimse tervise huvides ei pea ju seda lahti klkkima. Aeg on raha ning kui pole midagi head öelda, siis ole pigem kuss ja nii edasi.
![]()
Mu küsimus oli päris konkreetne, kuid tänud siiski ka neile paarile kommenteerijale, kes seda toredasti edasi laiendasid.
Fotograafe, seal hulgas lihtsalt vähe kabedama kaameraga piltnikke on tõepoolest palju. Enamik bneist klõpsutavad päevavalguses ilusaid naisterahvaid või ka peresid-paare.
Täiesti teemavälised ja püstitatud küsimusse mittepuutuvad aspektid, aga olgu need siis öeldud - jah, ma olen juba aastaid kätt harjutanud. Jah, mul on mõlemast meie kõrgharidust pakkuvatest kõige tuntumatest koolidest haridus ja veel ohtralt kamaluga muid teadmisi ning oskusi. Sain ka riigipoolse ettevõtluse alustamise toetuse ja nüüd siis ongi tarvis tiibadele võimalikult kiire lend alla saada. Jah, ma armastan fotograafiat ning jah, sellest saab peagi mu põhiline sissetulekuallikas.
Veel kord, kuna ma ise jälgin suunamudijaid, influkaid, mõjuisikuid üliminimaalselt, siis ehk keegi teab kedagi, kes tundub mingil põhjusel sümpaatne. Tegu võib olla mis iganes eluvaldkonna inimesega. Olgu, jah, lennukeid ma ei pildista ja 5-päevaseid vastsündunuid kangasse keerata ei oska. Ega soovi.
Sinu enda esimene kodutöö peaks olema nende „influkate“ profileerimine ja välja valimine.
-
Külaline
Tegelikult ei pea suunamudijatega tegelema. Lihtsalt tuleb leida oma tee, tavaliselt kui pingutada siis tulevad ka tulemused. Tasuks arendada annet, õppida juurde, püüelda kaugemale.
Influentserite leidmiseks võid kasutada Promotyt (nüüd Modash) või valida ise Instast või TikTokist mõned nimed välja ja nendega otse ühendust võtta.
Mailis Vahenurm - fotograaf, kes loob visuaalseid lugusid: üritused, ametiportreed, brändifotod.
Visuaalsed lahendused sinu brändile.
Koduleht: https://mailisvahenurm.eu/
Saan sulle abiks olla, võta minuga ühendust!
Visuaalsed lahendused sinu brändile.
Koduleht: https://mailisvahenurm.eu/
Saan sulle abiks olla, võta minuga ühendust!
-
Külaline
Ma ise suunamudijaid ei jälgi, seega pole kedagi ka soovitada. Aga vastukaaluks sellele kraaksumisele, et fotograafiaga ära ei ela, tooks välja, et tean väga hästi fotograafi, kellele siin regioonis (Baltikum ja Soome) konkurente praktiliselt ei ole, kes elab oma tööst väga hästi ära ilma muud tööd kõrvalt tegemata. Käib pildistamas nii temaatilisi üritusi kui teeb stuudiosessioone. Aga valdkond on ka väga kitsas ja spetsiifiline. Seega tasub leida oma nišš ja sellesse end mõnusalt sisse seada ja saada just selles nišis selleks kõige hinnatumaks, siis jagub tööd ja leiba ka.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 4 külalist