Torm 01.11.24

vana hea klassika
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 19:58
Kõuts kirjutas: 01 Nov 2024 19:48 On pliit ja ahi, grill ka, kõik söögid saaks tehtud ka elektrita. Aga kuna koos elektriga kaob ka vesi, siis ei taha ostetud vett eriti juurikate ja nõude pesemisele kulutada.
Oleme kõige kauem olnud elektrita 60 h, tegime lihtsaid toite, mida sai papptaldrikutelt süüa ja pärast panni paberiga puhtaks tõmmata. Nagu matkal oleks olnud.
Vähe, mul maakodus on kuus päeva järjest elekter ära olnud.
Vähe õnneks jah. Isegi sügavkülmas ei juhtunud asjadega suurt midagi. Aga kuna ei teadnud üldse, millal tagasi võiks tulla, siis hakkasime kohe just vett kokku hoidma.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 19:58 Vähe, mul maakodus on kuus päeva järjest elekter ära olnud.
Mina lihtsalt ei mõista, kuidas iga jumala kord tormiga elekter ära läheb. Lugesin just viimast uudist, et hetkel on umbes 9000 majapidamist elektrita.

Mida need liinide haldusfirmad teevad või tegemata jätavad, et alati nii suured kahjustused on? Kas on siis raske liinide koridor metsast puhtana hoida? See ei saa ju olla kallim, kui igakordne liinide parandus.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 13:19
Kui õues on nii suur torm, et puud liinidele murduvad, siis su purgisupi keetmise priimus lendab ka minema.
Sa vist mägedes pole ronimas käinud? Kus reaalselt on tugev tuul. Ei lenda sul mudagi minema, lihtsalt pead oskama asju vastavalt sättida.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 23:02
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 19:58 Vähe, mul maakodus on kuus päeva järjest elekter ära olnud.
Mina lihtsalt ei mõista, kuidas iga jumala kord tormiga elekter ära läheb. Lugesin just viimast uudist, et hetkel on umbes 9000 majapidamist elektrita.

Mida need liinide haldusfirmad teevad või tegemata jätavad, et alati nii suured kahjustused on? Kas on siis raske liinide koridor metsast puhtana hoida? See ei saa ju olla kallim, kui igakordne liinide parandus.
Ei näe kuskil selliseid uudiseid ja hoiatusi hetkel.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 23:39Ei näe kuskil selliseid uudiseid ja hoiatusi hetkel.
https://www.delfi.ee/
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Nov 2024 23:39Ei näe kuskil selliseid uudiseid ja hoiatusi hetkel.
Kui ühtki meediakanalit ei jälgi, siis ei saagi näha jah. Juba hommikul hoiatati ja päev otsa on kajastatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 13:13 Ma elan Tallinna kesklinnas, siin ei lähe kunagi elekter ära. Ja kui läheb, siis tellin Bolti.
Ma elan ka kesklinnas, aga eelmisel aastal vist suutsid nad Rahvusraamatukogus alajaama niiviisi lühisesse lasta, et elekter oli ära ligi 10h. Öösel kell 2 taastus, siis kui olime ammu magama läinud. Küte ei töötanud, sest keskküttekatel vajab käivitamiseks ka elektrit ja pump voolu sooja vee ringiajamiseks. Bolti ja Wolti ei tellinud, tõin lähedalasuvast toidupoest seda, mida on võimalik kohe tarbida. Kui pikem elektrikatkestus oleks, siis oleksime ikka päris hädas, kaevu ka pole juba 50+ aastat ja sooja saaks ainult saunas.
Seal kus meil suvekodu on, on küll teadaolevalt praegu eletkter ära, aga seal on meil kaev, puupliit ja ahjuküte, seega nälga ja külma ei jääks, suuri toiduvarusid pole ja bensiini üldse mitte, aga need vist pole ka tormi teema.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 23:39
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 23:02

Ei näe kuskil selliseid uudiseid ja hoiatusi hetkel.
Sa kas ei lugenud teksti või siis ei saanud aru. Ma ei rääkinud hoiatustest vaid tormikahjudest, mida oleks saanud ära hoida, kui liinide ümbrust oleks nõuete kohaselt hooldatud.

Elan ise ühes teises riigis, kus torm on vähemalt sama tihe külaline, kui Eestiski. Ka metsa on siin kõvasti rohkem kui Eestis. Siin tõesti ei ole selliseid kahjusid pärast tormi. Ma ei mõista, kuidas siiamaani Eestis ei suudeta selliseid kahjusid ennetada.
Külaline

Ma elan Soomes. Siin oli kõva tuul ehk paar tundi.

Aga kui ma nüüd mõtlema hakkasin, siis hakkama saaks vast ikka, kui elekter ööpäevaks ära läheks. Mul pisike söegrill ufo. Koryermajast veidi eemale jalutades saaks häda pärast seda kasutada toidu tegemiseks. Sügavkülmas on ka miskit.

Vesi ju kraanist ära ei kao elektrikatkestuse pärast (Harige lolli). Külm joogivesi ikka on? Ok, mu loogika ütleb, et kui linna veejaam rivist väljas, siis ehk?!
Külaline

Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 13:13Vesi ju kraanist ära ei kao elektrikatkestuse pärast (Harige lolli). Külm joogivesi ikka on? Ok, mu loogika ütleb, et kui linna veejaam rivist väljas, siis ehk?!
Eramaja, oma puurkaev, pump töötab elektriga.
Külaline

mul ei olegi elektrit. või no vähemalt mitte sellist, mis ootamatult ära võiks minna. on päikesepaneelid ja generaator. ahi kütab toa soojaks, ahjupraad on pliidi ahjus, ise nokin veits arvutit ja õhtul on küünlavalgusõhtu veiniga (mitte et küünlad kuidagi hädavajalikud oleksid, aga kena ja romantiline :) ).
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 11:31 No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
Mul on olnud olukord kui 2 nädalat oli elekter ära. Liinid olid maas ja võttis aega, kui meieni jõuti. Siis pidanuks 2 nädalat söömata olema? Nii saamatu ei saa ka olla, et selliseid küsimusi esitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 13:13 Ma elan Tallinna kesklinnas, siin ei lähe kunagi elekter ära. Ja kui läheb, siis tellin Bolti.
Kui laiaulatuslikumalt elekter ära on, ei saa sa ju Bolti tellida :D
Internet puudub siis ka!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 15:07
Internet puudub siis ka!
Jah, aga mingi torm Tallinnas nii ulatuslikku katkestust ei põhjusta, et sideteenused häiritud oleks. Kui peakski kodus internet puuduma, siis andmeside ikka toimib. Meil on siin elektrikaablid kõik maa all, kas tead. Mingi muu põhjus - sõda vms. võibolla küll, aga tormiks kesklinnas küll kuidagi valmistuma ei pea. Olen siin 17 aastat elanud ja elektrikatkestused on alati plaanipärased olnud st. etteteatamisega.
Külaline

Internet puudub siis ka!
Sul on mingi lokaalne internet?
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 13:33
Anonymous kirjutas: 02 Nov 2024 13:13Vesi ju kraanist ära ei kao elektrikatkestuse pärast (Harige lolli). Külm joogivesi ikka on? Ok, mu loogika ütleb, et kui linna veejaam rivist väljas, siis ehk?!
Eramaja, oma puurkaev, pump töötab elektriga.
Mul eramaja ja linna trassivesi, elektrikatkestuse puhul oleneb, kas pumbajaam on samuti ilma elektrita jäänud või ei. Kui seal ka voolu pole, siis pole ka vett.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 15:06
Külaline kirjutas: 01 Nov 2024 11:31 No kui elektrit pole, siis pole. Mis ma nende kuivainte ja purgisupiga pihta hakkan?
Mul on olnud olukord kui 2 nädalat oli elekter ära. Liinid olid maas ja võttis aega, kui meieni jõuti. Siis pidanuks 2 nädalat söömata olema? Nii saamatu ei saa ka olla, et selliseid küsimusi esitada.
Ma olen kindlasti palju vähem saamatum kui sina. Maal pidevalt elekter kõigub ka vesi on öra. Saame ilma purgisupita hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 13:13 Ma elan Soomes. Siin oli kõva tuul ehk paar tundi.

Aga kui ma nüüd mõtlema hakkasin, siis hakkama saaks vast ikka, kui elekter ööpäevaks ära läheks. Mul pisike söegrill ufo. Koryermajast veidi eemale jalutades saaks häda pärast seda kasutada toidu tegemiseks. Sügavkülmas on ka miskit.

Vesi ju kraanist ära ei kao elektrikatkestuse pärast (Harige lolli). Külm joogivesi ikka on? Ok, mu loogika ütleb, et kui linna veejaam rivist väljas, siis ehk?!
Sügavkülma miskit ma võimalusel ei tarvitaks, kui elekter ära on ja ei ole teada, millal tagasi tuleb. Kui süvkülma ust üldse mitte avada, püsib külm seal päris kaua sees. Kui seda avada ja sealt seda miskit otisda, siis läheb sooja sisse ja asjad hakkavad sulama.
Külaline

Internet puudub siis ka!
Nojah, need influentsereid jälgivad tibid nagunii ei saa sellest aru. Pole elektrit, siis ei saa ka sooja vanni minna ja mikrouuni käivitada. Telefoni laadimisest rääkimata.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Nov 2024 23:10
Internet puudub siis ka!
Nojah, need influentsereid jälgivad tibid nagunii ei saa sellest aru. Pole elektrit, siis ei saa ka sooja vanni minna ja mikrouuni käivitada. Telefoni laadimisest rääkimata.
Mommy issues et naisi vihkad? Nagu sina millestki aru saaksid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], käguan ja 4 külalist