Kilekott või alternatiivid
-
Külaline
Kas keegi on viimasel ajal ostnud Coopi ostukotte? Täna leidsin poest mingi kirju valge-musta-sinise-rohelise talumaastikuga suure koti, vist mingist polüpropüleenist (no see kileriidest kootud vmt), kaks musta sanga küljes, aga lisaks on veel kitsamatel külgedel mingid imelikud mustad kummijupid, mille otstes on krõpsupael - oskab keegi öelda, mille jaoks need seal on? Ja nad ei asetse ka omavahel kohakuti, vaid diagonaalis, omavahel neid ühendada ka ei saa, sest kummagi kummijupi lahtises otsas on see krõpsupaela konksudega pool, need vastused on aga selle kummipaela alumises otsas õmbluses. Et kas need on mõeldud siis kuidagi selleks, et kui kott on kaupa täis, et siis tirid diagonaalis üle koti neid kumme ja kinnitad parempoolse kummi vasakpoolse kummi alumisse otsa? Ühesõnaga, mu jaoks üsna müstiline täiendus ja ma ei suuda loogikale pihta saada, krõpsude suunad on ka kuidagi imelikud, keegi ehk targem või kogenum selliste vidinate osas? Üritan mingi pildi ka panna:

-
Jeerum
Kui sa koti kokku voldid sii saad need krõpsudega paelad ymber keerata ja hoiab kotti koos. Ise kasutan juba ammu korduvkasutatavaid kotte, mul on neid erinevaid. kylma hoidvad kotid külmutatud kauba jaoks, selliseid nagu eelneval pildil ja veel mingeid riideist lidl jne omasid ka. Kõik kokku volsitult yhes kotis koos, võtan poodi kaasa kui nädala oste tegema lähen.
-
Külaline
Ahhaa... ole sa tänatud, selle peale tõesti poleks tulnud. Käisin proovisin ja kuidagimoodi õnnestuski neid sellisel moel kasutada
-
Külaline
Kasutan riidest kotti mugavuse tõttu(saab üle õla visata ega sooni kätt) ja no ei raatsi neid kilekotte iga kord osta ka. Kuna mul pood 150m kaugusel, siis käin enamasti seal jalgsi ja võtan kodust koti kaasa. Oma riidest kotid kannan ribadeks.
Küll aga võiks juba ära lõppeda see kilekottide demoniseerimine. Ei ole see kilekott kuidagi loodusele kahjulikum kui tavaline riidest kott või veel hullem, paberkott. Kilekoti tootmisele ja transpordile läheb lihtsalt niivõrd palju vähem ressurssi, et paber või kunstmaterjalist riidekott ei suuda sellega võistelda. Vanadest riietest ise õmmeldud riidekotid on veidi teine teema, kuid kui palju selliseid ikka liigub. Kilekottide arutu kasutamine on tõesti halb, aga meil enamasti lähevad need ju veel teisele ja võib-olla ka kolmandale-neljandale ringile. Kasutatakse prügikotina, asjade kaasa pakkimiseks, vanade riiete taaskasutusse viimiseks, sealt edasi järgmise kliendiga koju jne.
Küll aga võiks juba ära lõppeda see kilekottide demoniseerimine. Ei ole see kilekott kuidagi loodusele kahjulikum kui tavaline riidest kott või veel hullem, paberkott. Kilekoti tootmisele ja transpordile läheb lihtsalt niivõrd palju vähem ressurssi, et paber või kunstmaterjalist riidekott ei suuda sellega võistelda. Vanadest riietest ise õmmeldud riidekotid on veidi teine teema, kuid kui palju selliseid ikka liigub. Kilekottide arutu kasutamine on tõesti halb, aga meil enamasti lähevad need ju veel teisele ja võib-olla ka kolmandale-neljandale ringile. Kasutatakse prügikotina, asjade kaasa pakkimiseks, vanade riiete taaskasutusse viimiseks, sealt edasi järgmise kliendiga koju jne.
-
Külaline
Kilekoti teema on tilulilu. See on nagu ühe sendi kokkuhoid, samas kui muus valdkonnas laristatakse 1000. Meist natuke maad lõunapool käib sõda. Parim, mida keskkonna heaks teha, on sõdade lõpetamine ja eemale hoidmine oma kodumaalt. Vene-Ukraina sõda on eelkõige suur kliimakatastroof. Kolmandik sõjategevuse heitkogustest pärineb otseselt sõjalisest tegevusest,
kusjuures Vene vägede kasutatav kütus moodustab 35 miljonit tonni CO2e – suurim kasvuhoonegaaside allikas. Muude allikate hulka kuuluvad süsinikmahukate lõhkeainete, laskemoona ja kaitsemüüride tootmine mõlema riigi rindel, samuti liitlaste sõjavarustuse tarnimiseks kasutatav kütus. Veel üks kolmandik on tingitud tohututest terase- ja betoonikogustest, mida läheb vaja kahjustatud ja hävinud koolide, kodude, sildade, tehaste ja veetehaste rekonstrueerimiseks.
kusjuures Vene vägede kasutatav kütus moodustab 35 miljonit tonni CO2e – suurim kasvuhoonegaaside allikas. Muude allikate hulka kuuluvad süsinikmahukate lõhkeainete, laskemoona ja kaitsemüüride tootmine mõlema riigi rindel, samuti liitlaste sõjavarustuse tarnimiseks kasutatav kütus. Veel üks kolmandik on tingitud tohututest terase- ja betoonikogustest, mida läheb vaja kahjustatud ja hävinud koolide, kodude, sildade, tehaste ja veetehaste rekonstrueerimiseks.
-
Külaline
Selle ürituse hea külg on erivajadusega inimeste tegevuse toetamine.
Aga mulle ei meeldi radikaalne vastandamine. Kui oleks jäetud valikuvõimalus, oleksin võtnud kampaaniatoote. Kui valik minu eest ära tehakse, jätan võtmata. Minu kasutusharjumusi arvestades on kilekott odavam, paremini käekotti mahutatav, korduvkasutatav toode.
Aga mulle ei meeldi radikaalne vastandamine. Kui oleks jäetud valikuvõimalus, oleksin võtnud kampaaniatoote. Kui valik minu eest ära tehakse, jätan võtmata. Minu kasutusharjumusi arvestades on kilekott odavam, paremini käekotti mahutatav, korduvkasutatav toode.
-
Külaline
Päris asjalik uuendus muidu, need ei püsi ju kokkuvoldituna koos, vaid vajuvad ikka omatahtsi laiali, kui just kuskile vahele ei suru.
Ma ainult selliseid kotte kasutangi, klassikalisi kilekotte pole ammu enam poodi võtnud. Ja puuvilju jms ei kaalu ka kilekotis enam ammu.
-
Külaline
Selle jaoks on mul selline:Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2024 17:02 Minu kasutusharjumusi arvestades on kilekott odavam, paremini käekotti mahutatav, korduvkasutatav toode.

Kasutan sarnaseid kotte juba vähemalt 5 aastat. Mahutavad palju, pikkade sangadega saab õlale visata ja peavad megalt vastu. Ei lähe katki, kuigi vatti saavad kõvasti, vahel ka 10 kg sees. Pole mingit muret, et toodete teravamad plastümbrised koti ära lõhuvad, nagu nad seda kilekottide puhul teevad.
Läbipaistvaid kilekotte kasutan teinekord küll, kuhu tomatid, viinamarjad vms kaaluda. Sellised kilekotid lähevad kodus väiksematesse prügiämbritesse, a la vannitoas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline