Selline mõttekäik ei vii mitte kuskile. Nii võidki heietama jääda: mitut last oleks saanud aidata, kui kodutud, joodikud ja narkarid jätta arstiabita? Kui mitut last oleks saanud aidata, kui vanad inimesed, kes nagunii surevad varsti ära, jätta arstiabita? Kui mitut last oleks saanud aidata, kui lootusetud juhtumid jätta arstiabita? Kuigi meie Tervisekassa päris seda teed pole läinud, siis nende loogika vähihaigete puhul ongi ju see, et nad ei maksa kinni ravimeid, mis aitavad ühte ainsat inimest, kui sama raha eest saaks aidata sadat. Kui me hakkaks ainult kulupõhiselt mõtlema, siis läheksime kaugele inimlikkusest ja nö ausalt ei ole võimalik selliseid dilemmasid lahendada.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:42 Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
Mis on saanud Tony Aasalaid teemast?
-
Külaline
-
Külaline
Ainult loll annetab valgele inimesele raha. Kärvaku rsk kui teenida ei suuda. Mina annan ainult kassidele. Migrantidele ja kui Kaja küsib siis talle kahhhhKülaline kirjutas: ↑11 Jaan 2025 14:13 Mäletate, aastaid tagasi vajas üks " hea " õde oma vennale rahalist toetust kasvaja eemaldamisel välismaal. Head inimesed kogusid kokku suure summa, kuid kahjuks Tony suri. Allesjääv raha sooviti õe mõttel panna Tony kohviku alustamiseks. Kus kaugel on kohvik? Kas inimesed on kõik selle lihtsalt unustanud ja võibki nii teha, et kogu kümned tuhanded eurod lüüakse lihtsalt laiaks? Ilmselgelt ei ole mingit kohvikut ega ka raha.
Mida arvate?
-
Külaline
Kas sulle on faktiliselt teada, et mingit tulemust ei toonud? Minu mäletamist mööda andis pere varsti pärast ravi avalikult teada, et siiski oli mõju, aga lapsel on ees pikk teekond teraapiatega ja et nad ei soovi rohkem avalikkuse ees olla.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:42 Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
Kui me muidugi räägime samast lapsest.
-
Külaline
Ta ju ei kuritarvitanud seda raha, vaid kasutas eesmärgipäraselt. Ja, kust see on teada, et mitte mingit abi ei olnud.
-
Külaline
See on küll nõme jutt! Et siis see inimene, kellel on vähem lootust, ei väärigi mingit abi ega toetust?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:42 Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
Meenub ühe tuttava jutt, kes ütles ka ühe lootusetult haige lapse kohta (vist oli Inglite aja või Jõulutunneli saatest), et mis sellisele annetada - nagunii sureb ära. Kui mu mälu mind ei peta, siis oli üksikema ja raske puudega laps, kes elasid väga halbades tingimustest. Et, kui nagunii sureb ära, siis tehku seda üksinduses, abituses, kehvades oludes?
Mul pole küll paha tunne, kui olen annetanud, aga inimene, kelle heaks koguti, ikkagi ei parane või paraneb vaid väga vähesel määral. Siis läks raha ikkagi õigesse kohta minu meelest - garantiisid ju meditsiinis üldiselt ei antagi ehk et selle raha eest ostetigi üksnes võimalus, mis vahel võib realiseeruda, teinekord mitte. Haige ja tema lähedased vähemalt said südamerahu teadmisest, et kõik võimalused said läbi proovitud. Mu meelest on südantlõhestav ja moraalselt jälk, et saab üldse olla võimalik variant, kus toimida võiv ravi on tegelikult maailmas olemas, raha on ka maailmas (kuhjade kaupa) olemas, aga nt vanemad peavad laskma oma lapsel surra, sest neil pole ravimite jaoks raha.
Hoopis teine olukord mittetoiminud raviga võrreldes on see, kui tehaksegi pettust või jäetakse peale haige olnud lähedase surma ülejäänud raha oma taskusse, ehkki algul lubati see edasi kanda. Ma isegi usun, et Tony õed võisid esmalt siiralt šokis olla ja venda aidata tahta, aga ega siis see, et keegi oma venda mingil määral armastab ja tema haiguse tõttu kurvastab, ei tee kellestki üllamat või ausamat inimest, kui nad muidu on! Läks esmane šokk üle, reaalsus, et ravi tõesti ei aitagi, nagu arstid kogu aeg öelnud olid, hiilis ligi, mõttega, et vend sureb, harjuti, ja siis jäi "lohutuseks" vähemalt üleöö pangakontole tekkinud raha! Küllap tunti, et ollakse see raha igati välja teeninud, ikkagi pingutust nõudis ju postituse tegemine ja vennaga jändamine ja muudkui pane aga fbsse pilte üles ja anna aru. Tüütu. Ja mida need inimesed üldse pärivad ja uurivad, mis see nende asi on?! Raha on ju vabatahtlikult antud!
Küllap nii nad mõtlesid. Nii et ma isegi ei usu, et nad end kuidagi ülearu süüdi tunneksid.
Hoopis teine olukord mittetoiminud raviga võrreldes on see, kui tehaksegi pettust või jäetakse peale haige olnud lähedase surma ülejäänud raha oma taskusse, ehkki algul lubati see edasi kanda. Ma isegi usun, et Tony õed võisid esmalt siiralt šokis olla ja venda aidata tahta, aga ega siis see, et keegi oma venda mingil määral armastab ja tema haiguse tõttu kurvastab, ei tee kellestki üllamat või ausamat inimest, kui nad muidu on! Läks esmane šokk üle, reaalsus, et ravi tõesti ei aitagi, nagu arstid kogu aeg öelnud olid, hiilis ligi, mõttega, et vend sureb, harjuti, ja siis jäi "lohutuseks" vähemalt üleöö pangakontole tekkinud raha! Küllap tunti, et ollakse see raha igati välja teeninud, ikkagi pingutust nõudis ju postituse tegemine ja vennaga jändamine ja muudkui pane aga fbsse pilte üles ja anna aru. Tüütu. Ja mida need inimesed üldse pärivad ja uurivad, mis see nende asi on?! Raha on ju vabatahtlikult antud!
-
Külaline
Noo täpselt. Selline annetab kiisukestele. Selliste arust on haiged lapsed mingid olendid. Parem kui neid poleks. Ise nad maru uhked ka veel selle üle.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 10:12See on küll nõme jutt! Et siis see inimene, kellel on vähem lootust, ei väärigi mingit abi ega toetust?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:42 Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
Meenub ühe tuttava jutt, kes ütles ka ühe lootusetult haige lapse kohta (vist oli Inglite aja või Jõulutunneli saatest), et mis sellisele annetada - nagunii sureb ära. Kui mu mälu mind ei peta, siis oli üksikema ja raske puudega laps, kes elasid väga halbades tingimustest. Et, kui nagunii sureb ära, siis tehku seda üksinduses, abituses, kehvades oludes?
No aga igaühel ongi ju õigus annetada just nimelt neile, kellele soovib - kes kiisudele, kes inimestele. Ja kes ei soovi, ei anneta üldse. Seal küll pole kellelgi kõrvalisel asja kommenteerida ja targutada, et "õige" oleks ikka just nii, nagu see suur arvaja maailma kõige targemana õpetab. Kusjuures sageli need irisejad ise ei anneta üldse mitte kuhugi (mis oleks ka täiesti ok variant, kui nad need, kes annetavad, rahule jätaksid).Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 10:36
Noo täpselt. Selline annetab kiisukestele. Selliste arust on haiged lapsed mingid olendid. Parem kui neid poleks. Ise nad maru uhked ka veel selle üle.
-
Külaline
No igatahes see 2M saaja lubas regulaarselt infot anda, kuidas läheb, kuid kui raha käes, siis on vaikus ja annetajad enam mingit lubatud tagasisidet ei vääri. Kui leiad, et "ei soovi avalikkuse ees olla", siis on päris kummastav just seda lubada raha kogumise ajal!Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 09:58Kas sulle on faktiliselt teada, et mingit tulemust ei toonud? Minu mäletamist mööda andis pere varsti pärast ravi avalikult teada, et siiski oli mõju, aga lapsel on ees pikk teekond teraapiatega ja et nad ei soovi rohkem avalikkuse ees olla.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:42 Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
Kui me muidugi räägime samast lapsest.
-
Külaline
Mina võin oma käe vist küll tõsta, sest olen ise kandnud tagasi ülearuse 20000 ilma, et mul mingit seaduslikku kohustust selleks oleks olnud- tõsi, see oli enne eurot, kuid ka palgad olid siis vastavad, praeguses vääringus naeruväärsed. Olen päris kindel, et ma pole sugugi haruldane.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2025 19:11 Eks inimloomus on ju nõrk. Toon näite. Kujutage nüüd ette, et saite kolme päevaga kontole mingi 100 000. Varem oli teie kontojääk keskmiselt 500. Nüüd siis selline ulmsumma teie jaoks. Selgub asjade edenedes, et 20 000 kulub reaalselt ära ja 80 000 jääb lihtsalt järele. Lihtsalt teil on kontol selline summa ja juriidiliselt on teil sellele rahale õigus. Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile? Dilemma kas pole, eriti vaese inimese jaoks. Selline juhtum põhimõtteliselt oligi teemaalgatuses.
-
Külaline
Mina võin ka oma käe tõsta. Ei tuleks kõne allagi niimoodi raha omastada. Mitte et ma raha ei tahaks, aga minu jaoks on ülioluline, et see on saadud eetilisel moel.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 14:27Mina võin oma käe vist küll tõsta, sest olen ise kandnud tagasi ülearuse 20000 ilma, et mul mingit seaduslikku kohustust selleks oleks olnud- tõsi, see oli enne eurot, kuid ka palgad olid siis vastavad, praeguses vääringus naeruväärsed. Olen päris kindel, et ma pole sugugi haruldane.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2025 19:11 Eks inimloomus on ju nõrk. Toon näite. Kujutage nüüd ette, et saite kolme päevaga kontole mingi 100 000. Varem oli teie kontojääk keskmiselt 500. Nüüd siis selline ulmsumma teie jaoks. Selgub asjade edenedes, et 20 000 kulub reaalselt ära ja 80 000 jääb lihtsalt järele. Lihtsalt teil on kontol selline summa ja juriidiliselt on teil sellele rahale õigus. Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile? Dilemma kas pole, eriti vaese inimese jaoks. Selline juhtum põhimõtteliselt oligi teemaalgatuses.
Praegu jääb mul natukene tunne, et need, kes siin neid õdesid hirmsasti kiruvad, paljud neist oleks tegelikult ise täpselt samamoodi teinud.
-
Külaline
Mis need kiisukesed nüüd sulle jalgu jäid? Sina ei ole küll ütleja, kellele või millele teised annetama peaksid. Annetus peab olema vabatahtlik ja tulema südamest. Kui haiged lapsed kõnetavad, siis haiged lapsed. Kui kiisukesed on südamelähedasemad kui haiged lapsed, siis kiisukesed.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 10:36Noo täpselt. Selline annetab kiisukestele. Selliste arust on haiged lapsed mingid olendid. Parem kui neid poleks. Ise nad maru uhked ka veel selle üle.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 10:12See on küll nõme jutt! Et siis see inimene, kellel on vähem lootust, ei väärigi mingit abi ega toetust?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 14:42 Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
-
Külaline
[/quote]
Mina võin ka oma käe tõsta. Ei tuleks kõne allagi niimoodi raha omastada. Mitte et ma raha ei tahaks, aga minu jaoks on ülioluline, et see on saadud eetilisel moel.
Praegu jääb mul natukene tunne, et need, kes siin neid õdesid hirmsasti kiruvad, paljud neist oleks tegelikult ise täpselt samamoodi teinud.
[/quote]
Arvan sama. Hirmus ahnus ja rahaprobleemid kumavad läbi. Mitte mingil juhul ma ei kiida sellist raha omastamist heaks, aga pidada seda aastate kaupa meeles ja stalkida, ma ei viitsiks. Ju siis endal king pigistab raha koha pealt.
Mis "kiisudesse" puutub, siis minu raha, niipalju kui seda on, minu otsus. Iialgi ei annetaks sinusugusele vinguvale vanurile. Annetan ainult loomadele, ja siis inimestele, kellel on raske haigus, mis nõuab suuri kulutusi. Näiteks oli üks kena noor naine, kes peab iga päev haavu siduma, vot tema lugu läks südamesse.
Mina võin ka oma käe tõsta. Ei tuleks kõne allagi niimoodi raha omastada. Mitte et ma raha ei tahaks, aga minu jaoks on ülioluline, et see on saadud eetilisel moel.
[/quote]
Arvan sama. Hirmus ahnus ja rahaprobleemid kumavad läbi. Mitte mingil juhul ma ei kiida sellist raha omastamist heaks, aga pidada seda aastate kaupa meeles ja stalkida, ma ei viitsiks. Ju siis endal king pigistab raha koha pealt.
Mis "kiisudesse" puutub, siis minu raha, niipalju kui seda on, minu otsus. Iialgi ei annetaks sinusugusele vinguvale vanurile. Annetan ainult loomadele, ja siis inimestele, kellel on raske haigus, mis nõuab suuri kulutusi. Näiteks oli üks kena noor naine, kes peab iga päev haavu siduma, vot tema lugu läks südamesse.
-
Külaline
Ei, kindlasti ei oleks ma käitunud nii, nagu need õed tegid. See oleks absoluutselt välistatud. Kõik ei mõtle nii nagu sina...Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 14:59 Praegu jääb mul natukene tunne, et need, kes siin neid õdesid hirmsasti kiruvad, paljud neist oleks tegelikult ise täpselt samamoodi teinud.
-
Külaline
Mina ju ka nii ei mõtle (imelik - loed mu kommentaari ja tsiteerid seda ja siis hakkad vägivaldselt midagi omastama).Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 21:54Ei, kindlasti ei oleks ma käitunud nii, nagu need õed tegid. See oleks absoluutselt välistatud. Kõik ei mõtle nii nagu sina...Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 14:59 Praegu jääb mul natukene tunne, et need, kes siin neid õdesid hirmsasti kiruvad, paljud neist oleks tegelikult ise täpselt samamoodi teinud.
Mina tegin selle järelduse kellegi eelkõneleja jutu peale, kus ta tunnistas, et "Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile? Dilemma kas pole, eriti vaese inimese jaoks".
-
Külaline
Miljoni euro annetuse Annabeliga oli veel see teema, et lubati 100% tervenemist raha küsides aga kahjuks see ravi teostanud USA haigla tõmbas lihtsalt koti pähe rahvale selle valega.
-
Külaline
Laps on ju elus. Muidu oleks surnud aastaga.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 10:09 Miljoni euro annetuse Annabeliga oli veel see teema, et lubati 100% tervenemist raha küsides aga kahjuks see ravi teostanud USA haigla tõmbas lihtsalt koti pähe rahvale selle valega.
-
Külaline
Mina võin ka oma käe tõsta. Ei tuleks kõne allagi niimoodi raha omastada. Mitte et ma raha ei tahaks, aga minu jaoks on ülioluline, et see on saadud eetilisel moel.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:03
[/quote]
[/quote]
Loodan. Õigemini tean, et sinutaoluste tulevik on vaikselt ja üksinda hääbuda odavas hooldekodus. Ükski kiisuke sind seal ei vaja ja varjupaikade pidajad on sinutaoliste arvel rikkaks saanud.
Kuidagi ei tunne kaada kahh, sest ega sa päris inimene pole ka.
-
Külaline
Arvan sama. Hirmus ahnus ja rahaprobleemid kumavad läbi. Mitte mingil juhul ma ei kiida sellist raha omastamist heaks, aga pidada seda aastate kaupa meeles ja stalkida, ma ei viitsiks. Ju siis endal king pigistab raha koha pealt.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:31Mina võin ka oma käe tõsta. Ei tuleks kõne allagi niimoodi raha omastada. Mitte et ma raha ei tahaks, aga minu jaoks on ülioluline, et see on saadud eetilisel moel.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:03
[/quote]
Loodan. Õigemini tean, et sinutaoluste tulevik on vaikselt ja üksinda hääbuda odavas hooldekodus. Ükski kiisuke sind seal ei vaja ja varjupaikade pidajad on sinutaoliste arvel rikkaks saanud.
Kuidagi ei tunne kaada kahh, sest ega sa päris inimene pole ka.
[/quote]
Solvusid või? Vingu ja sajata veel rohkem, siis sa meeldid inimestele kindlasti. Mine tea, ehk tuleb isegi mõni annetus lõpuks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mauno, Semrush [Bot] ja 3 külalist