Mida rahaliselt on teil.pärandada oma lastele?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 15:40
Tolmukübe kirjutas: 07 Juun 2025 12:35 Mis ulme. 100 elekter, 100 üür, 100 toit, 100 ravimid jm kulud, 50 veel lisaks - kokku teeb 450 kuludeks, 300 jääb iga kuu järgi. Vbl mõni kuu vähem, aga järgi sealt jääb igastahes.
100 eurot üür? Kiviõlis elad või?
Inimene peab ilmselgelt silmas kommunaale. Palju sul need Tallinnas siis on?
Külaline

ma ei tea. äkki müün kõik maha - aga võib-olla ei müü ka. mul on mõni korter Tallinnas. maja Tallinna lähedal, veid kulda, karda, maale jms. aga mul on väga asjalikud lapsed, kes mingit pärandust ei eelda ega oota.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 15:55
Tolmukübe kirjutas: 07 Juun 2025 12:35 Mis ulme. 100 elekter, 100 üür, 100 toit, 100 ravimid jm kulud, 50 veel lisaks - kokku teeb 450 kuludeks, 300 jääb iga kuu järgi. Vbl mõni kuu vähem, aga järgi sealt jääb igastahes.
jah, Tallinnas on Eesti kõige odavamad kommunaalkulud, kui paar kohta veel välja arvata.
Külaline

Pärandus toob rõõmu ainult siis, kui see läheb üle põlvkonna. Peaaegu pensioniealisena mingit pärandust saada, jama ju.
Külaline

Eks normaalne ja hea on muidugi, kui vanemad elavad kõrge eani. Aga iial ei tea millal minek on. Seega ei pruugi pärandusega tegelemine üldse tulla ise pensioniealisena.
Ma olen 36 aastane ja mul näiteks on mõlemad vanemad surnud. Isa surmast saab varsti 2a(oli 66) ja ema omast 5 aastat(oli 57).
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 17:50 Pärandus toob rõõmu ainult siis, kui see läheb üle põlvkonna. Peaaegu pensioniealisena mingit pärandust saada, jama ju.
Tohohh? Saad 55-sena 3 miljonit, elad millises majas, ostad milli eest autosid jm asju ja reisid milli ära. Mis siin jama on? Tavaline normaalne elu.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 18:40
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 17:50 Pärandus toob rõõmu ainult siis, kui see läheb üle põlvkonna. Peaaegu pensioniealisena mingit pärandust saada, jama ju.
Tohohh? Saad 55-sena 3 miljonit, elad millises majas, ostad milli eest autosid jm asju ja reisid milli ära. Mis siin jama on? Tavaline normaalne elu.
Täiesti jama elu. Lihtsalt asjade saamine ei paku huvi, aga tegutsemiseks pole enam sellises eas seda jaksu, mis noorena. Milleks milline maja, kui saab odavamalt. Odavamas elukohas ise kõike planeerida ja kujundada, vaat see oleks tore.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 15:55Inimene peab ilmselgelt silmas kommunaale. Palju sul need Tallinnas siis on?
Kommunaalid talvel Õismäe 1-toalises korteris olid 170€. Tavalises 5 kordses majas. Kusjuures vett kasutas vanainimene ainult 1 kant kuus, kokku siis nii soe kui külm. Kus see 1oo-ga saab?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 19:04
Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 15:55Inimene peab ilmselgelt silmas kommunaale. Palju sul need Tallinnas siis on?
Kommunaalid talvel Õismäe 1-toalises korteris olid 170€. Tavalises 5 kordses majas. Kusjuures vett kasutas vanainimene ainult 1 kant kuus, kokku siis nii soe kui külm. Kus see 1oo-ga saab?
Kindlasti on tal renoveerimikulu kaela peal, see teeb kommunaalarve suureks.
Külaline

Ei renoveerita seal majas midagi. Ausalt.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 18:58
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 18:40
Täiesti jama elu. Lihtsalt asjade saamine ei paku huvi, aga tegutsemiseks pole enam sellises eas seda jaksu, mis noorena. Milleks milline maja, kui saab odavamalt. Odavamas elukohas ise kõike planeerida ja kujundada, vaat see oleks tore.
55-sena pole enam jaksu? Aga sure siis ära! Sinu jutt pole kuskilt otsast normaalne. 55 on nats üle poole elu, mis on veel ees. Ma ei ütleks eales sellisest kingitusest ära.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 19:14
55-sena pole enam jaksu? Aga sure siis ära! Sinu jutt pole kuskilt otsast normaalne. 55 on nats üle poole elu, mis on veel ees. Ma ei ütleks eales sellisest kingitusest ära.
Ei ole sul 55-aastasena enam mingit poolt elu ees, ära kujuta ette! Heal juhul veel kuni 10 aastat tervena elatud elu, sealt edasi on puhas allakäik nii vaimses kui füüsilises mõttes.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 20:16
Ei ole sul 55-aastasena enam mingit poolt elu ees, ära kujuta ette! Heal juhul veel kuni 10 aastat tervena elatud elu, sealt edasi on puhas allakäik nii vaimses kui füüsilises mõttes.
Õige jutt! Eriti kui arutle.ee foorumit usud.
Miks peaks ilmtingimata midagi rahalist pärandama?
Külaline

Ootamatuste eest pole keegi kaitstud ja alati ei lähe elu nii nagu plaanitud. Mul on 2 last, meil on linnamaja, maakodu ja minul vanematekodu kõrval asuv krunt äärelinnas. Kui ootamatuid uuri väljaminekuid ei tule (ma väga loodan, et ei tule mingit rasket haigust, mille ravi peab ise kinni maksma või hooldekodu varinati), siis plaanis on ühele lapsele pärandada linnakodu ja teisele krunt (rahaline väärtus võiks olla umbes samas suurusjärgus, linnakodu vajab ilmselt selleks ajaks suuri investeeringuid ja krunt on perspektiivikas piirkonnas). Maakodu tehku pooleks, suvitagu sõbralikult või müügu maha, eks nad siis ise vaatavad.
Samas ilmselt on nad oma elu juba kusagil selleks ajaks sisse seadnud kui pärandamiseks läheb, siis on juba nende otsustada, mis nad sellega teevad, müüvad või jätavad endale pensionisambaks või üürivad välja.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 20:16
Kindlasti kuskil 30 aastat head elu. Aga sina käigi alla, selline jutt juba, et sureb kohe ära.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 17:46
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 15:55

jah, Tallinnas on Eesti kõige odavamad kommunaalkulud, kui paar kohta veel välja arvata.
Usun küll. Suvel 3-toalise korteri kulud üle 70 euro pole. Pensionist 70 kommud, 15 elekter, 10 mobiil, 20 rohud, 200 toit ja 400-500 igakuiselt kõrvale, talvel 100 saab vähem kõrvale panna.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 20:16
Kui kaalud 114 kg, siis on kuskil aasta-kaks vaid jäänud :D
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 21:42
Kui kaalud 114 kg, siis on kuskil aasta-kaks vaid jäänud :D
Ei ole haiguste eest kaitstud paksud ega peenikesed. Ja mida vanemaks sa saad, seda suurem on tõenäosus mingi häda külge saada. Võite ju siin unistada, kuidas veel 80-aastaselt suuri tegusid plaanite ja teete, aga tõde on see, et enamus selles vanuses inimesi enam iseseisvalt hakkama ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 21:41
Usun küll. Suvel 3-toalise korteri kulud üle 70 euro pole. Pensionist 70 kommud, 15 elekter, 10 mobiil, 20 rohud, 200 toit ja 400-500 igakuiselt kõrvale, talvel 100 saab vähem kõrvale panna.
Ega jah, kui inimene jääb pensionile, siis pole tal ju korraga midagi muud vaja kui toit ja kommud. Ei uusi riideid ega kodumasinaid ega remonti korteris ega hambaravi ega lemmiklooma ravi. Meelelahutusest ma ei räägigi. Kõik raha jääb üle, muudkui kogu.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 21:58
Guest kirjutas: 07 Juun 2025 21:41
Ega jah, kui inimene jääb pensionile, siis pole tal ju korraga midagi muud vaja kui toit ja kommud. Ei uusi riideid ega kodumasinaid ega remonti korteris ega hambaravi ega lemmiklooma ravi. Meelelahutusest ma ei räägigi. Kõik raha jääb üle, muudkui kogu.
Kui loll sa muidu oled? See 400-500 ongi igakuiselt nendele kuludele, mida teha soovid-reisid, ostad riided, ostad uued kodumasinad või midaiganes.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist