Silmaoperatsioon

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Midagi ei saa aru. Keegi räägib laseriga nägemise korrigeerimisest, keegi silmakae opereerimisest ja kõik on segamini nagu puder ja kapsad.
Külaline

Mul tuttav oli ka väga väga suure miinusega. Ilma prillideta oli praktiliselt pime. Ta tegi 5 aastat tagasi laseropi ja on väga rahul.
Arstid küll hoiatasid, et aja möödudes võib mõningane miinus tagasi tulla. Aga tegi ikkagi ära ja hetkel pole halvemaks läinud(opijärgsega võrreldes). Riskid ebaõnnestumisele olid arsti hinnangul väikesed. Taastumine oli umbes kolm kuud.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 22:45 Mul tuttav oli ka väga väga suure miinusega. Ilma prillideta oli praktiliselt pime. Ta tegi 5 aastat tagasi laseropi ja on väga rahul.
Arstid küll hoiatasid, et aja möödudes võib mõningane miinus tagasi tulla. Aga tegi ikkagi ära ja hetkel pole halvemaks läinud(opijärgsega võrreldes). Riskid ebaõnnestumisele olid arsti hinnangul väikesed. Taastumine oli umbes kolm kuud.
Kui tugev miinus tal oli? Operatsiooni tulemuste puhul on suur vahe, kas lihvitakse - 4 või - 9.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 21:58
Vaene sinu laps, kui tal oleks miinus ja sooviks seda ära oppida, siis sina ei luba ja kinni ka ei maksa. Kohutav lapsevanem.
Kas sa saad ikka aru, et tegu ei ole juukselõikusega, vaid operatsiooniga?! Ühegi operatsiooni puhul ei saa tulemust täie kindlusega ette ennustada, mitte keegi ei anna garantiid, et kõigil läheb see hästi. Ja lastel, kelle silmad alles kujunevad, seda lõikust üldse ei tehtagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 07:04
Guest kirjutas: 21 Aug 2025 21:58
Vaene sinu laps, kui tal oleks miinus ja sooviks seda ära oppida, siis sina ei luba ja kinni ka ei maksa. Kohutav lapsevanem.
Kas sa saad ikka aru, et tegu ei ole juukselõikusega, vaid operatsiooniga?! Ühegi operatsiooni puhul ei saa tulemust täie kindlusega ette ennustada, mitte keegi ei anna garantiid, et kõigil läheb see hästi. Ja lastel, kelle silmad alles kujunevad, seda lõikust üldse ei tehtagi.
Tehakse, kui on täisealine ja 2 aastat silmad muutumatud olnud. Loogiline, et noorel pole 2500 eurot opiks kuskilt võtta ja selle maksab lapsevanem.
Täie kindlusega saab ette ennustada vaid seda, et oledki terve elu prillideta pime, kui mitte midagi ette ei võta.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 08:19
Tehakse, kui on täisealine ja 2 aastat silmad muutumatud olnud. Loogiline, et noorel pole 2500 eurot opiks kuskilt võtta ja selle maksab lapsevanem.
Täie kindlusega saab ette ennustada vaid seda, et oledki terve elu prillideta pime, kui mitte midagi ette ei võta.
Aga prillidega vähemalt näed ja elad tavapärast elu. Peale operatsiooni võid olla ka invaliid.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 10:07
Guest kirjutas: 22 Aug 2025 08:19
Aga prillidega vähemalt näed ja elad tavapärast elu. Peale operatsiooni võid olla ka invaliid.
See tõenäosus on peaaegu olematu, väikese miinusega seda ei juhtu. Ehk nagu saan aru, siis sina seda ei teeks ja kannataks terve oma elu prillide ja läätsedega? Oma lapsele ka raha ei annaks, et sa saaks nägijaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 10:38Oma lapsele ka raha ei annaks, et sa saaks nägijaks?
Mina saan nägijaks kui lapsele raha annan? Vast parem kaine peaga oleks sul siin tüli kiskuda :)
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 11:16
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 10:38Oma lapsele ka raha ei annaks, et sa saaks nägijaks?
Mina saan nägijaks kui lapsele raha annan? Vast parem kaine peaga oleks sul siin tüli kiskuda :)
Loomulikult oli mõeldud, et TA saaks nägijaks. Kas kui kirjaviga sees, ei ole sa enam võimeline teksti taipama? Oma kaine pläma hoia endale, kõik pole sinusugused jotad.
Külaline

Aga kui teed prillidest lahtisaamiseks operatsiooni, mis saab siis kui kunagi pensionärina tekib kae, kas siis ka enam opereerida saab?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 15:28 Aga kui teed prillidest lahtisaamiseks operatsiooni, mis saab siis kui kunagi pensionärina tekib kae, kas siis ka enam opereerida saab?
Seda peaks vist silmaarstidelt küsima.
Kae opil lõhustatakse ultraheliga kaega kaetud silmalääts ja asetatakse samasse läätsetaskusse kunstlääts.
Tavalise silmaopi käigus kas lihvitakse midagi silma sees või (vanemad meetodid) muudetakse silmalihaste asendit või kuju.
Opi läbiteinud, võite täpsustada, mis teil täpselt tehti.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 15:39
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 15:28 Aga kui teed prillidest lahtisaamiseks operatsiooni, mis saab siis kui kunagi pensionärina tekib kae, kas siis ka enam opereerida saab?
Seda peaks vist silmaarstidelt küsima.
Kae opil lõhustatakse ultraheliga kaega kaetud silmalääts ja asetatakse samasse läätsetaskusse kunstlääts.
Tavalise silmaopi käigus kas lihvitakse midagi silma sees või (vanemad meetodid) muudetakse silmalihaste asendit või kuju.
Opi läbiteinud, võite täpsustada, mis teil täpselt tehti.
Aga sarvkest ju õheneb.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Eks iga operatsioon on ju risk. Neid tuleb teha nii vähe, kui võimalik, ja nii palju, kui hädavajalik. Ei tasu oppidega liiale minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 06:59
Guest kirjutas: 21 Aug 2025 22:45 Mul tuttav oli ka väga väga suure miinusega. Ilma prillideta oli praktiliselt pime. Ta tegi 5 aastat tagasi laseropi ja on väga rahul.
Kui tugev miinus tal oli? Operatsiooni tulemuste puhul on suur vahe, kas lihvitakse - 4 või - 9.
Ma päris täpselt ei tea aga mu mälu mäletab, et üle 10 oli. Üks põhjus, miks ta ka opi tegi oli hirmkallis prilliklaas(et need paksud pudelipõhjad poleks). Ja ta teeb sellist tööd, kus on ebamugav prille kanda. Läätsed pikalt kandes ärritadid silmi.
Aga seda öeldi küll talle, et korduslaserit ta enam ei saa teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 11:16
Vasta nüüd, kas annad oma lapsele, kes tahab prillidest lahti saada, 2500 eurot või ei anna?
Külaline

Kas sinu jaoks on see tohutu summa või miks selle kallal taidled? Koolilapsele oppi nagunii ei teha ja täiskasvanu suudab selle ka ise teenida. Minu laps on juba 30+
Külaline

TA, mine esmalt konsultatsioonile. Kui oled olnud pikalt läätsekandja, siis ei pruugi kõik variandid tehtavadki olla. Ma kandsin läätsesid ca 10 aastat ja opile minnes oligi ainult üks variant, mitte ei saanud valida ja kaaluda, sest sarvkest oli arsti sõnul läätsedega kahjustunud.
Mousenouse
Kontakt:

Postitus Postitas Mousenouse »

Arutaja kirjutas: 19 Aug 2025 18:27 Mul on väga suur miinus, prillid on -9. Varem sain kanda läätsi, nüüd silmad ei talu neid enam. Prillid, isegi max õhendusega, on suht rasked ja vajutavad ninale. Seega olen mõelnud silmaopile.

Valikuid on palju. Palun jagage oma kogemusi, kes on teinud. Mis opi tegite ja kuidas rahul olete?
Mina tegin KSAs 1-2,5 pealt 8-9 aastat tagasi. Tänaseks on -1,25 ikka, seega jah, mõnda aega oli mugav küll ilma prillita aga kuna see päsma ei jäänud, siis nüüd on prillid jälle.
Külaline

Mina tegin laseri -1.5/-1.75 pealt 15 aastat tagasi, olin just 18 saanud. Silmad endiselt korras.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist