Tulevad õpetama

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Jaan 2026 23:39
Guest kirjutas: 20 Jaan 2026 19:59
Guest kirjutas: 20 Jaan 2026 14:57
Nõuandeid tuleb jagada juhul, kui neis küsitakse. Muul juhul tuleks suu kinni hoida.
Näed, kui inimene lihvib asbesti, kraabib noaga teflonpanni, sõidab autos ilma turvavööta, käib üle päeva solaariumis, tahab näotätoveeringut teha jne. Oled ikka sõbralikult vait ja ootad millal ta nõu küsima hakkab?
Muidugi vait. Igal inimesel on õigus ise oma otsuseid teha.

Pool Eestit harrastab asbesti töödelda, teevad oma eterniitkatustele ilma igasuguste maskideta rahus survepesu. Jõuan ma poolt Eestit läbi käia ja hoiatada, et 50-60.aastaselt võite kutud olla, paha haigus jne. Ei jõua ju. Või saab kõigil turvavööta sõitjatel juures targutada. Ainult sel juhul jah, kui minu autosse plaanib ronida. Mul eksämm oli selline, teatas teda turvavöö ei huvita. Ütlesin, et olgu kinni pandud, teisi ei huvita see, kui sa neile otsa lendad autos.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Jaan 2026 14:02 Võtad siis kuulda neid nõuandeid, mida sulle heast südamest jagatakse? Enamasti on kõrvaltseisja pilt palju selgem ja ovjektiivsem kui probleemi keskel olijal, kes tihti otsustab väga ebaratsionaalselt. Või kõik soovitavadki sulle meelega halbu asju? Siis peaks seltskonda vahetama.
No ega ikka ei ole küll, enamasti need Suured Õpetajad ei tea kõiki detaile ja süveneda ei viitsigi ja see on lihtsalt targutamine, mingite üldteada tõdede kuulutamine või lihtsalt pakutakse variante, mis mingil põhjusel kuulajale nagunii ei sobi, mitte et ta kõike seda ise ei teaks. Arusaadav, hakkab häirima, kui see on massiline. Ainult et miks TA nii isiklikult võtab, kui keegi nt soovitab, mida aias teha jms, see on ju küll üsna neutraalne jutt? Võib-olla tõesti jätad oma olekuga sellise nõutu ja pidetu mulje, et kõik kangesti "heast südamest" õpetama kibelevad. Kui paistaks kaugele välja, et "ma tean ise, mis ma teen", siis mõttetu juraga vast ei lennataks nii peale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline