Mul polegi neid palju, aga googeldades tuleb viimane ja väga nähtav ametikoht kohe välja ja see paraku tekitabki probleeme. Võin ju ise tahta vastutava töö asendada teistsugusega, aga personaliinimene oma kogemuse najalt mõtleb, et oh ega tema ei taha kindlasti alluv olla jne.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 21:37Ega ikka pole küll kõiki sinu eelnevaid ametikohti kuskil netis näha.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 18:25 Hea meelega läheneks loominguliselt, et liiga kvalifitseerituks ei peetaks, aga tänapäeval pole see nii lihtne. Googeldades leitakse kohe nime järgi üles ja kõike on võimalik kontrollida.
Kas valetate CV-s ja töövestlusel?
-
Külaline
-
Külaline
Ma olen kogenud juht ja pidin meeskonda täiesti uuele positsioonile inimese värbama. Koht otseselt eriharidust ei nõudnud, aga stiilitunnetust, turundusteadmisi ja tootejuhtimise oskusi. Kandideerima tuli noormees, kes oli täpselt sama tööd ühes teises kohas juba teinud. Ta näitas portfooliot, arutas sisseostu teemasid, disaine. Ladusa jutuga inimene, kohtus meeskonnaga ja klappis. Mul oli vägahea meel, sest sain noore ja särasilmse tegija. Nädalaga muutus ta kinniseks, lubatuga paari kuu jooksul hakkama ei saanud. Arutasime, toetasin, ei midagi. Uue konkursi tegemine on aga taas kulu ja häiring, seega enne katseaja lõppu ma midagi ette võtta ei plaaninud. Ühel päeval saabus ta tööle ja teatas, et soovib edasi tegutseda hoopis teises valdkonnas ja läinud ta oligi. Uurisin tagantjärele tausta. Seda tööd, mida ta meile omana presenteeris, oli teinud tema ema, vägagi tuntud tegija sel alal, kes töötas noormehe presenteeritud asutuses. Ma ei tea, kas poiss valetas meile ema teadmisel või mitte, aga minu jaoks on see suurim ebaõnnestumine värbamisel.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:22Ma võin ka seda öelda, et valetamist ei tunta mitte kunagi 100 protsenti ära ja see polegi oluline. Ikka kujuneb mulje, mis on küllaltki õige, kas inimene on tööinimene või jutupaunik. Algajad panevad sellega muidugi mööda, et suur jutumees, kes tundub ideaalne, ongi selline, professionaalil läheb siis alati väike tuluke põlema. Kui keegi valetab veidi oma eelnevate töökohtade kohta, pole tegelikult töölevõtmise juures mitte kõige olulisem asi.
-
Külaline
Järjekordne möku-värbaja. "Haridus" on, aga elukogemust mitte kopka eest.Guest kirjutas: ↑18 Veebr 2026 11:15Ma olen kogenud juht ja pidin meeskonda täiesti uuele positsioonile inimese värbama. Koht otseselt eriharidust ei nõudnud, aga stiilitunnetust, turundusteadmisi ja tootejuhtimise oskusi. Kandideerima tuli noormees, kes oli täpselt sama tööd ühes teises kohas juba teinud. Ta näitas portfooliot, arutas sisseostu teemasid, disaine. Ladusa jutuga inimene, kohtus meeskonnaga ja klappis. Mul oli vägahea meel, sest sain noore ja särasilmse tegija. Nädalaga muutus ta kinniseks, lubatuga paari kuu jooksul hakkama ei saanud. Arutasime, toetasin, ei midagi. Uue konkursi tegemine on aga taas kulu ja häiring, seega enne katseaja lõppu ma midagi ette võtta ei plaaninud. Ühel päeval saabus ta tööle ja teatas, et soovib edasi tegutseda hoopis teises valdkonnas ja läinud ta oligi. Uurisin tagantjärele tausta. Seda tööd, mida ta meile omana presenteeris, oli teinud tema ema, vägagi tuntud tegija sel alal, kes töötas noormehe presenteeritud asutuses. Ma ei tea, kas poiss valetas meile ema teadmisel või mitte, aga minu jaoks on see suurim ebaõnnestumine värbamisel.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:22Ma võin ka seda öelda, et valetamist ei tunta mitte kunagi 100 protsenti ära ja see polegi oluline. Ikka kujuneb mulje, mis on küllaltki õige, kas inimene on tööinimene või jutupaunik. Algajad panevad sellega muidugi mööda, et suur jutumees, kes tundub ideaalne, ongi selline, professionaalil läheb siis alati väike tuluke põlema. Kui keegi valetab veidi oma eelnevate töökohtade kohta, pole tegelikult töölevõtmise juures mitte kõige olulisem asi.
* Ütleb inimene, kes juba pensionieas, pole elu jooksul päevagi töötu olnud ja ikka veel erialasel tööl.
-
Külaline
Nagu enamik inimesi. Pidasin seda tavaliseks, miks peaks töötu olema?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2026 11:46Guest kirjutas: ↑18 Veebr 2026 11:15Ma olen kogenud juht ja pidin meeskonda täiesti uuele positsioonile inimese värbama. Koht otseselt eriharidust ei nõudnud, aga stiilitunnetust, turundusteadmisi ja tootejuhtimise oskusi. Kandideerima tuli noormees, kes oli täpselt sama tööd ühes teises kohas juba teinud. Ta näitas portfooliot, arutas sisseostu teemasid, disaine. Ladusa jutuga inimene, kohtus meeskonnaga ja klappis. Mul oli vägahea meel, sest sain noore ja särasilmse tegija. Nädalaga muutus ta kinniseks, lubatuga paari kuu jooksul hakkama ei saanud. Arutasime, toetasin, ei midagi. Uue konkursi tegemine on aga taas kulu ja häiring, seega enne katseaja lõppu ma midagi ette võtta ei plaaninud. Ühel päeval saabus ta tööle ja teatas, et soovib edasi tegutseda hoopis teises valdkonnas ja läinud ta oligi. Uurisin tagantjärele tausta. Seda tööd, mida ta meile omana presenteeris, oli teinud tema ema, vägagi tuntud tegija sel alal, kes töötas noormehe presenteeritud asutuses. Ma ei tea, kas poiss valetas meile ema teadmisel või mitte, aga minu jaoks on see suurim ebaõnnestumine värbamisel.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:22
Ma võin ka seda öelda, et valetamist ei tunta mitte kunagi 100 protsenti ära ja see polegi oluline. Ikka kujuneb mulje, mis on küllaltki õige, kas inimene on tööinimene või jutupaunik. Algajad panevad sellega muidugi mööda, et suur jutumees, kes tundub ideaalne, ongi selline, professionaalil läheb siis alati väike tuluke põlema. Kui keegi valetab veidi oma eelnevate töökohtade kohta, pole tegelikult töölevõtmise juures mitte kõige olulisem asi.
* Ütleb inimene, kes juba pensionieas, pole elu jooksul päevagi töötu olnud ja ikka veel erialasel tööl.
-
Külaline
Aga äärmiselt kibestunud. Ja kinnitab ütlust, et vanainimesed muutuvad kiuslikuks.Guest kirjutas: ↑18 Veebr 2026 11:46
-
Külaline
Meie mürgipritsKülaline kirjutas: ↑18 Veebr 2026 11:46Järjekordne möku-värbaja. "Haridus" on, aga elukogemust mitte kopka eest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist