HOIATUS: Kohtutäitur Kaire Põlts

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 22:10Muuseas, minu kasutajanimi ühes foorumis on Krõõt. Ja ei, Vargamäega pole sel mingit pistmist
Sa ei pea meile siin hambasse puhuma. Ütle lihtsalt, et Tammsaare oli sinu üks paljudest lemmikutest eesti kirjandusmaastikul. Me mõistame.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 22:19
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 22:10Muuseas, minu kasutajanimi ühes foorumis on Krõõt. Ja ei, Vargamäega pole sel mingit pistmist
Sa ei pea meile siin hambasse puhuma. Ütle lihtsalt, et Tammsaare oli sinu üks paljudest lemmikutest eesti kirjandusmaastikul. Me mõistame.
Vihkasin Tõde ja õigust kooliajal täiega. Pole siiani meeldima hakanud.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 22:00
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 21:28
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 20:08 Veidi offtopicut. Teemaalgatajal on huvitav kasutajanimi, avame veidi selle nime tagamaid. :D
Ellotška on Ilja Ilfi ja Jevgeni Petrovi romaani „Kaksteist tooli“ üks värvikamaid kõrvaltegelasi – satiiriline karikatuur nõukogudeaegsest väikekodanlikust, pealiskaudsest ja äärmiselt piiratud sõnavaraga seltskonnadaamist.
- Tema kuulsus tuleneb sellest, et ta kasutab kogu oma igapäevaelus vaid umbes 30 sõna, mis teeb temast omamoodi „keeleinimsööja“ – inimese, kes sööb ära keele rikkuse, asendades selle mõttetu glamuuriga.
- Ellotška on kehastus tühisusest, snooblusest ja moekultuse mõttetustest, mida Ilf ja Petrov teravalt parodeerivad.

Ma tean, kes sa oled. Mees.
Miks ta mees peaks olema? Mina olen naine ja minulgi seostus postitaja nimi kohe selle Ellotškaga, kahju küll. Midagi pole teha, kui keegi on Krõõt, siis küllap on kõigil meil esimene assotsiatsioon just Vargamäe ning heleda healega.
Ja minul seostub nimega Ellotška hoopis "Ohtlik lend". Ellotškat kehastas Maria Klenskaja.

"12 tooli" on raamaturiiulis olemas, aga lugenud ei ole kunagi.
Külaline

Mis imelik perekond see on, kus ühe kuu elatise mittesaamise korral veeretatakse kohe sente?
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 23:39
Huvitav jah, kui erinevad inimesed on. Minu jaoks on näiteks see üks Eesti kõige paremaid filme üldse.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 07:15 Mis imelik perekond see on, kus ühe kuu elatise mittesaamise korral veeretatakse kohe sente?
Mõtlen sama! Kui peres on rahaga kitsas, siis seda enam peaks olema inimesel säästud, tagavara, puhver... Kuidas on võimalik täiesti kindlalt arvestada rahaga, mille laekumine sõltub mitmest teisest inimesest, kellest üks täiesti vastutustundetu?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 08:25

Huvitav jah, kui erinevad inimesed on. Minu jaoks on näiteks see üks Eesti kõige paremaid filme üldse.
Oled Tammsaarelt peale kooliaega siis midagi veel lugenud? Teda peakski lugema eelkõige 30+ vanuses. Film jäi minu jaoks üsna kesiseks, aga Tammsaarele võrdväärset kirjanikku on Eestis küll raske leida. Ta mõjub ka väga kaasaegselt.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 09:40
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 08:25
Oled Tammsaarelt peale kooliaega siis midagi veel lugenud? Teda peakski lugema eelkõige 30+ vanuses. Film jäi minu jaoks üsna kesiseks, aga Tammsaarele võrdväärset kirjanikku on Eestis küll raske leida. Ta mõjub ka väga kaasaegselt.
Ta ei ole ju Tammsaatet lugenud. Ta on filmi vaadanud.
Ellotška
Kontakt:

Postitus Postitas Ellotška »

Head inimesed, pean nentima, et asi läheb järjest “huvitavamaks”.
Lapse märtsi kuu elatis on laekumata. Siiani. Laekuma peaks juba aprilli elatis.
Eile sai täis aeg, mil kohtutäitur pidi vastama minu kaebusele.
Ma olen saatnud neile meili, juba märtsi alguses, viidates nende puudulikule arvutusele, ma olen saatnud neile nende endi poolt minule saadetud toimiku, kus on selgelt (tegin sellele summale veel ringi ümber!) kirjas summa, mis lapsele tuleb veel välja maksta, kuid täna õhtul tuli mulle kohtutäitur Kaire Põlts büroost kiri, kus nad teatavad, et: kaebuse läbi vaatamine toimub 08.04.2026 Kaire Põlts büroos. Ning et mina pean esitama kohtutäitur Kaire Põltsile elatise arvutuskäigu !
Või õpetama toimiku vaatamist? Sest toimikus on kõik selgelt ja must- valgelt kirjas!
Ehk siis: riigivõimu esindaja, kellel on ees panga väljavõtted ja ametlik toimik, teatab, et tema ei oska lahutamistehet teha ja palub sissenõudjal tulla kohale neile tasuta matemaatika konsultatsiooni andma?
Ilmselt tuleb mul ehk ka aabits ja arvelaud kaasa võtta ?
Kirjale on alla kirjutanud Viire Kivilo
Kohtutäitur Kaire Põlts abi
Kas siis mitte keegi sealt büroost ei oska lugeda ega arvutada?

Kas ma peaksin hakkama omale juristi otsima? Sest mulle hakkab vägagi tunduma, et kohtutäitur on kahmanud endale 3000 EUR ja ei soovi mitte kuidagi sellest lahti lasta.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

No aga kas on siis nii keeruline oma arvutuskäik esitada ja täiturile selgitada, miks sina leiad, et ta on eksinud? Sest järgmine samm oleks maakohus ja seal tuleb ikkagi oma nõude alused põhjalikult lahti kirjutada. Ega siin vahutamine olukorda lahenda.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Juba mitmes nimi lendab, sinu enda nime aga endiselt mitte. Jah, võiksid küll juristi otsima hakata, arvan.
Külaline

“Keeruliseks ei tohi sina ise oma elu elada.”
A.H.Tammsaare
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 19:32 “Keeruliseks ei tohi sina ise oma elu elada.”
A.H.Tammsaare
- "Elu on keeruline."
- "Keeruliseks ära sina ise oma elu ela."

("Siin me oleme")
Külaline

Ma ei saa aru mis mõte on siin halada? Võib-olla lihtsalt toimikute üleandmisel mingi segadus tekkinud. Ja tõepoolest on mõttekam jurist võtta, kui siin süüdistusi loopida.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 19:47
Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 19:32 “Keeruliseks ei tohi sina ise oma elu elada.”
A.H.Tammsaare
- "Elu on keeruline."

("Siin me oleme")

Ja enne seda A.H.Tammsaare
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 20:33
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 19:47
A.H.Tammsaare
- "Elu on keeruline."

("Siin me oleme")

Ja enne seda A.H.Tammsaare
Kas ikka ütles Tammsaare midagi sellist, mida hiljem Smuulgi. Ei usu hästi.
Külaline

Olen raamatupidaja ja näen oma töös pidevalt võlglasi, kelle arust raamatupidaja on idioot, sekretär on kõik paberid ära kaotanud, jurist ei tea midagi ja raamatupidamisprogramm ei arvuta õigesti. Sõimleb mõnda aega, süüdistab kõiki, rikub kõigil tuju ja siis lõpuks maksab vaikselt nohisedes oma võla ära. Siis on ta vait ja ei vabanda poole sõnagagi. Väga tõenäoliselt jätkab oma tutvuskonnas selle jutu ajamist, kuidas "seal firmas" on kõik pätid ja vargad ja ei oska arvutada ning tema on õnnetu kannataja.
Väga sarnane tunne oli seda postitust lugeda.
Ei usu mina, et kohtutäituril paberid korrast ära on või et ta arvutada ei oska.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 21:06Ei usu mina, et kohtutäituril paberid korrast ära on või et ta arvutada ei oska.
Teemaalgatusest sain aru, et dokumendid liikusid eelmise kohtutäituri käest järgmise kätte. Kui praegu tunduvad TAle asjad valesti, siis pidi ju eelmine eksima. Kuna arvutas teisiti ja maksis välja valesid summasid?
Seega üks neist kahest peab eksima, kui nende arvutuskäigud ei klapi.
Miks praegune ei saaks eelmisega suhelda ja arvutusi võrrelda? Miks ema peaks ise üldse mingit jama klaarima?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 21:24 Miks praegune ei saaks eelmisega suhelda ja arvutusi võrrelda? Miks ema peaks ise üldse mingit jama klaarima?
Sest eelmine suri ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 21:38
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 21:24 Miks praegune ei saaks eelmisega suhelda ja arvutusi võrrelda? Miks ema peaks ise üldse mingit jama klaarima?
Sest eelmine suri ära.
Nojah.
Kirjas oli ka, et ametlikelt dokumentidelt on näha deponeeritud summa jääk hetke seisuga.
Kui ühe KT seis on +2300 ja teisel -700, siis üks on arvutustes eksinud.
Nii et ei saa väita, et ükski KT kunagi ei eksi ja klient on alati loll.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] ja 12 külalist